- 3 Haziran 2009
- 7.445
- 29.180
- 1.073
- 41
Ben evde de işte de haftalık planları faydalı buluyorum. Özellikle ev planını buzdolabına asıyorum ki ben, eşim ve ablamızın sürekli gözüne ilişsin.Harikasın! Ben de menü planını günlük yapıyordum artık haftalığa döndüm.
Evde yardımcım var , bazen evde olmuyorum kadın de ne pişireceğini bilmiyor, yazıp buzdolabına assanız diye bir dedi 2 dedi baktı olmuyor çizelge hazırlayıp asmış, onu günlük akşamdan dolduruyordum , şimdi haftalık yaptım çok iyi oldu.
Ev işi konusunda çok takip etmiyorum, benden daha planlıydı (şimdiye kadar bundan sonra ne olur bilemem:) ) Bakıyorum bir gün balkonları yıkıyor, 2 gün ütü yapıyor vs. İnsan kendi planını halledince ufak plansız durumları da önemser oluyor, çünkü planlı yaşamak hayatı daha yaşanıılr kılıyor.
Bugün sizi çekiştirdik az, elecdayı ve takip ettiğim minimal yaşam videolarını falan anlattım. Biraz da çocukların veli toplantısı, ödevlerin takip edemediğim kısımlarından bahsettim şöyle bir fikir sundu: Beyaz yazı tahtalarından alıp çocuklar için notlar almak veya çocukların önemli şeyleri yazmasını istemek. Yazı tahtası çocuklar için ajanda tutmaktan daha eğlenceli. Çocukların daha planlı olmaya alışması için kalemliklerine birer not defteri koydum, bir tek günlük ödevlerini yazıyorlar, öğretmenleri bu konuda displinli zaten. 5. sınıfa giden oğlumda şimdye kadar böyle bir şeye dikkat etmedim, bu yıl ödev ve yazılı tariherini not tutmaya başladı o da hep eksik tutuyor.
Şimdi amacımız her üçünde de ödev-yazılı - proje veya ek kaynak gibi tavsiyeleri atlamamak.
Beyaz tahtayı araştırıyorum, duvara monte bir tane olabilir. Malumunuz minimal yaşam fazlalık eşyayı kaldırmaz, yerini büyüklüğünü falan iyi ayarlamam lazım.
Bir arkadaşım çocuklarının odasına ve mutfağına mantar panolardan aldı. Çocuklar ödevlerini, yüzme günü, oyuncak günü vs. gibi işleri post-itlere yazıp panoya asıyorlar. Her bir iş halledilince de o kağıt panodan indiriliyor. Bence faydalı bir yöntem.
Mutfak panosunu ise veli toplantısı, hastane randevusu vb. gibi ebeveyn katılımlı işler için arkadaşım kullanıyor. Aynı şekilde evdeki eksik listesini de oraya asıyor. Markete gideceği zaman asılı olan listeyi alıp çıkıyor.
Kızım ilkokula başladığında odasına mantar pano alacağım ben de.