• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

6B588987-D6D9-4204-941F-DAF7C7F03CC5.jpeg

Afiyet olsun elecda elecda menünü paylaşman bize de fikir veriyor seviyorum
Bizde ne yazık ki makarna ve pirinç pilavı ekleniyor
Eşimi vazgeçiremiyorum
Ee tabi oğlanda yemek istiyor

Dün 2 çeşit zeytinyağlı yaptım pırasa ve fasulye
Bu akşam yanına pilav ve çorba ekleyeceğim
Z.yağlılar bu hafta bizi 3 gün kurtarır
Perşembe cuma tavuk hindi ya da köfte yaparım

Merhaba arkadaşlar,

22-28 Ekim haftası hedeflerim-planlarım

• Bakara suresi meali bitecek. Sayfa 48-54 arası
  • Yasin suresi 71-75.ayetler ezberlenecek
  • Tefsir videosunun notları çıkartılacak
  • Sade kitabının gardrop bölümünün notları çıkarılacak

Ayrıca her gece uyumadan nefes egzersizi yapmayı, yapacaklarıma veya yapamadıklarıma değil yaptığım, başardığım konulara konsantre olmayı ve alışkanlıklar tabloma (sayfa 269’da mevcut) sadık kalmayı istiyorum-planlıyorum-hedefliyorum.

Haftalık yemek planım;

Pazartesi- patates kavurması

Salı- kuru köfte

Çarşamba-kıymalı kuru börülce yemeği

Perşembe-Luçenik(pırasalı tuzlu kek)

Cuma- dışarıda

Cmt- Fırında brokolili tavuk

Pazar- Allah kerim:)))

Haftanın çorbası: Tavuklu terbiyeli şehriye

Haftanın zeytinyağlısı: Brokoli salatası

Yapmak istemediğim bir işin yanına sadece 10 dk diye not almaya başladım. Çok işe yaradı. Geçen hafta erteleyip durduğum epilasyon işimin 10 dakikadan az sürdüğünü görmek mutlu etti beni.
Evet aslında üşenip ertelediğimiz işler aslında çok kısa sürüyor ama işte o an üşeniyorum yine de. Ben de yazayım bakalım bende de işe yarar inşallah :5:

Harikasın! Ben de menü planını günlük yapıyordum artık haftalığa döndüm.
Evde yardımcım var , bazen evde olmuyorum kadın de ne pişireceğini bilmiyor, yazıp buzdolabına assanız diye bir dedi 2 dedi baktı olmuyor çizelge hazırlayıp asmış, onu günlük akşamdan dolduruyordum , şimdi haftalık yaptım çok iyi oldu.
Ev işi konusunda çok takip etmiyorum, benden daha planlıydı (şimdiye kadar bundan sonra ne olur bilemem:) ) Bakıyorum bir gün balkonları yıkıyor, 2 gün ütü yapıyor vs. İnsan kendi planını halledince ufak plansız durumları da önemser oluyor, çünkü planlı yaşamak hayatı daha yaşanıılr kılıyor.

Bugün sizi çekiştirdik az, elecdayı ve takip ettiğim minimal yaşam videolarını falan anlattım. Biraz da çocukların veli toplantısı, ödevlerin takip edemediğim kısımlarından bahsettim şöyle bir fikir sundu: Beyaz yazı tahtalarından alıp çocuklar için notlar almak veya çocukların önemli şeyleri yazmasını istemek. Yazı tahtası çocuklar için ajanda tutmaktan daha eğlenceli. Çocukların daha planlı olmaya alışması için kalemliklerine birer not defteri koydum, bir tek günlük ödevlerini yazıyorlar, öğretmenleri bu konuda displinli zaten. 5. sınıfa giden oğlumda şimdye kadar böyle bir şeye dikkat etmedim, bu yıl ödev ve yazılı tariherini not tutmaya başladı o da hep eksik tutuyor.
Şimdi amacımız her üçünde de ödev-yazılı - proje veya ek kaynak gibi tavsiyeleri atlamamak.

Beyaz tahtayı araştırıyorum, duvara monte bir tane olabilir. Malumunuz minimal yaşam fazlalık eşyayı kaldırmaz, yerini büyüklüğünü falan iyi ayarlamam lazım.

Bizde her konuşma sonrasında illa ki dövüştürüyoruz karakterleri
Ne kadar özverili olmaya çalışsam da erkek çocuk doğasında var şiddet veya boğuşma güreşme eğilimi
Bende dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum
Ama karakterler favorimiz
Benim oglumda da bu şiddet var, dinozor ve savaşçılar ilgilisini çekiyor ve oyuncaklarını sürekli atıyor, birbirine vurduyuruyor, bunu üzerinden nasıl atacagımı bilmiyorum

Ben de çok sıkılıyorum kızıma evi toplatırken. Oyalanıyor, tekrar oyuncaklarla oynamaya başlıyor, toplamayacağım diye bağırıyor. Benim 5 dk da toplayacağım yeri yarım saatte beraber toplamak hem ev işinin annenin görevi olmadığını anlamasına, hem de yetişkin hayatında ev düzenini daha rahat sağlamasına yardımcı olur diye düşünüyorum.

Bu arada daha sonra özetini paylaşacağım “Minimalist Ebeveynlik” kitabında çocuğunuza dağıttığı eşyaları toplamasını, toplamadığı taktirde yerde kalan eşyaların “dağınıklık çöpüne” gideceğini söyleyin. Eğer bunu söylediğiniz halde toplamamakta direnirse yerdeki eşyaları çöp poşetine doldurup atın diyor. Eğer bu size fazla geliyorsa yine poşete koyun ve ulaşamayacağı bir yere kaldırım, 1 hafta vermeyin diyor. Ben kızım toplamayacağım diye ağladığında “Sen bilirsin kızım, dağınıklık çöpüne gönderiyorum o zaman” diyorum. Kalkıp bir ev topluyor kü görmen lazım :KK48:
Bu çok iyi metod bende bugunden sonra denemeye koyulayım,..

Eskiden yürüyüş yapmama vesile oluyor diye her gün halk marketlerine giriyor ihtiyaç dışı bir sürü şey alıp çıkıyordum. Hesabımı da tutamıyordum, güya ucuz marketlerden fiyatı uygun olanı seçiyordum ya ...Ne yürüyüş yürüyüşe benziyor, ne de bir düzen oluyor. 3 haftadır falan haftasonu eşimle markete gidiyorum.
Avantajları
-Eşimle birlite bir aktivite oluyor,
- parayı o ödüyor:KK8:
-Kutu süt patates karpuz tek başına taşımak çor zor ,ağır şeyleri eşim taşıyor:21:
-Vakit kaybı olmuyor
-Haftalık ihtiyaçlar listesi bu 2-3 hafta sonunda oturdu.
-Haftalık market gideri de bu şekilde anlaşılmış oldu:mapus:

Bu hafta sonu , aylık giderleri (deterjan, okul taksidi , 5 kiloluk pirinç , 5 kiloluk yağ gibi ) de çıkarttım.
Ardından yılda 1-2 defa olan giderleri de yıllık hesaplayıp aylığa yansıttım (kurban, kömür, kasko , trafik sigortası araç muayenesi, tatil vs.).
Sonuç: Aylık giderlerimizi hesplayabildim.
Şu kadarı zorunlu, şu kadarı lüks şu kadarı da hayır hasenat diye bir ayrım da yaptım.
Kendimi müsrif hissediyordum , değilmişim onu gördüm.

Daha bu bütçe planlamasında yeniyim. Tecrübemi paylaşmak istedim.

Tavsiye

"Bullet Journal" adlı bir sistem keşfettim ve Ekim ayının ikinci yarısı için sistemi uygulamaya başladım. You Tube'da aratabilir ve videoları izleyebilirsiniz. Türkçe video olarak sadece Cansu Dengey'in videosu var. Orada oldukça açıklayıcı bir şekilde anlatmış. Hayatı planlamak için faydalı olacağını düşünüyorum. @Mi_a işi planlamak açısından da faydalı olabilir.
Merhaba elecda
3 sene önce tanıştım ben bullet journal ile
İş yaşamı için güzel bir düzenleyici oluyor
Ama benim için sürdürülebilir olmadı :)
İşin süs püs kısmına kaçtım amaçtan saptım

Hazır günlük planlayıcıları daha çok seviyorum
"İbeking"in çok güzel tarihsiz ajandaları var
Bir de "le color" markasının tarihli haftalık planlayıcıları var.
Ben eski bir kırtasiye bağımlısı olarak yine almamak için kendimi zor tutuyorum. Ama almayacağım :) bu sene sadece 1 ajanda hakkım var. Onu da biraz daha araştırayım daha iyilerini bulursam öneri olarak sizle de paylaşırım buradan :)

Bir de elecda elecda ve diğer doğum tecrübesi olan arkadaşlar size bir sorum olacaktı.
Eğer normal doğum gerçekleşirse epidural ağrı kesici almalı mıyım almamalı mıyım karar veremiyorum. (Tabi bana bir tercih yapma hakkı tanındığını varsaydığım durum için konuşuyorum)

Kizlar merhaba. elecda elecda ve topikteki arkadaslar. İnternet uzerinden kapida odemeli cocuklar icin hikaye kitaplari almak istiyorum. Acaba bana tavsiye edebileceginiz guvenilir bir site var mi ?

Merhabalar,
Birkaç gündür konunun sessiz takipcilerindenim, bi merhaba demiştim ama gerisi gelmedi :) çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, hepinize teşekkürler.
Benim şu ara önceliğim akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak. Arada minimalist yaşama da özenip gereksizleri attığım oluyor ama o işi henüz pek düzene oturtamadım. Simdi örneğin kışlıkları çıkaracağım, oradan da bi eleme yapacağım. Kıyafetlerde uyguluyorum bu minimalizmi ama aslında esya olarak da evde çok ıvır zıvır var. Bu konuda da önerilerinize açığım. Sanki bir başlasam işin içinden çıkamayacak gibi hissediyorum. Anladığım kadarıyla küçük küçük şeylerle başlamak gerek? Nasil yapabilirim onu bilemiyorum şu an.
Kitap konusuna geri dönecek olursam da genelde akşamlarımın çok boş geçtiğini fark ediyorum, o yüzden akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak adına birkaç akşamdır okuyorum. 17 aylık bir oglum var ve çalışıyorum, mesleğim gereği bazı günler evden çalışma imkanım da oluyor. Akşamları da eşimle tv ya da sosyal medyada kendimi kaybetmek şeklinde geçiyor. Aslında ben tv'ye o kadar düşkün değilim, sadece 2 dizi var takip ettiğim onlara bakıyorum, sosyal medya daha cok vaktimi alıyor. Eşim ise sürekli arka planda tv açık dursun mantığında biraz. Oğlum uyanıkken tv açık olmuyor bu arada, o uyuduktan sonra gerçekleşiyor bunlar. Bi nevi günün yorgunluğunu böyle atıyoruz diyelim. Ama işte daha faydalı şekilde geçirmek ne güzel olurdu :)
Sanırım cok uzun bir giriş yaptım kusura bakmayın :)

Bir de elecda elecda ve diğer doğum tecrübesi olan arkadaşlar size bir sorum olacaktı.
Eğer normal doğum gerçekleşirse epidural ağrı kesici almalı mıyım almamalı mıyım karar veremiyorum. (Tabi bana bir tercih yapma hakkı tanındığını varsaydığım durum için konuşuyorum)
Sancılara dayanabilirsen alma :)
Ama bence al :) ben aldım cok rahatladım.
Kizlar merhaba. elecda elecda ve topikteki arkadaslar. İnternet uzerinden kapida odemeli cocuklar icin hikaye kitaplari almak istiyorum. Acaba bana tavsiye edebileceginiz guvenilir bir site var mi ?
Kitapyurdunda kapıda ödeme seçeneği var bildiğim kadarıyla. Oradan kredi kartı ile de alışveriş yapmıştım, bir sorun yaşamadım.

Benim oglumda da bu şiddet var, dinozor ve savaşçılar ilgilisini çekiyor ve oyuncaklarını sürekli atıyor, birbirine vurduyuruyor, bunu üzerinden nasıl atacagımı bilmiyorum

Şuan 4 yaşında eskisi kadar sert tepkileri yok
Ama erkek olunca ister istemez dövüş , süper kahramanlar ,dinazorlar, ejderhalar hayal dünyamızda geziniyor

Merhabalar,
Birkaç gündür konunun sessiz takipcilerindenim, bi merhaba demiştim ama gerisi gelmedi :) çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, hepinize teşekkürler.
Benim şu ara önceliğim akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak. Arada minimalist yaşama da özenip gereksizleri attığım oluyor ama o işi henüz pek düzene oturtamadım. Simdi örneğin kışlıkları çıkaracağım, oradan da bi eleme yapacağım. Kıyafetlerde uyguluyorum bu minimalizmi ama aslında esya olarak da evde çok ıvır zıvır var. Bu konuda da önerilerinize açığım. Sanki bir başlasam işin içinden çıkamayacak gibi hissediyorum. Anladığım kadarıyla küçük küçük şeylerle başlamak gerek? Nasil yapabilirim onu bilemiyorum şu an.
Kitap konusuna geri dönecek olursam da genelde akşamlarımın çok boş geçtiğini fark ediyorum, o yüzden akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak adına birkaç akşamdır okuyorum. 17 aylık bir oglum var ve çalışıyorum, mesleğim gereği bazı günler evden çalışma imkanım da oluyor. Akşamları da eşimle tv ya da sosyal medyada kendimi kaybetmek şeklinde geçiyor. Aslında ben tv'ye o kadar düşkün değilim, sadece 2 dizi var takip ettiğim onlara bakıyorum, sosyal medya daha cok vaktimi alıyor. Eşim ise sürekli arka planda tv açık dursun mantığında biraz. Oğlum uyanıkken tv açık olmuyor bu arada, o uyuduktan sonra gerçekleşiyor bunlar. Bi nevi günün yorgunluğunu böyle atıyoruz diyelim. Ama işte daha faydalı şekilde geçirmek ne güzel olurdu :)
Sanırım cok uzun bir giriş yaptım kusura bakmayın :)
Nasılsın ördekcim.
Evde eşya azaltmak çok zevkli. Kullanmadığın fazla eşyalar sadece sana yük. Evi ve dolapları ferahlattıkça kendin de ferahlıyorsun. Huzur doluyorsun. Kullanılacak durumda olanları ihtiyaç sahibine vermek de ayrı huzur veriyor insana. Küçük küçük başla. Sonra büyük adımlar atarsın canım:36:

Nasılsın ördekcim.
Evde eşya azaltmak çok zevkli. Kullanmadığın fazla eşyalar sadece sana yük. Evi ve dolapları ferahlattıkça kendin de ferahlıyorsun. Huzur doluyorsun. Kullanılacak durumda olanları ihtiyaç sahibine vermek de ayrı huzur veriyor insana. Küçük küçük başla. Sonra büyük adımlar atarsın canım:KK36:
İyiyim ankacım sen nasılsın? Hamilelik baya ilerlemiş, az kalmış sayılır doğuma. Cinsiyeti neydi? :)
Haklısın aslında, küçük küçük bi yerden başlamam lazım. Çekmeceler o kadar karışık ve ıvır zıvır ile dolu ki bazen kayboluyorum :olamaz:

Afiyet olsun elecda elecda menünü paylaşman bize de fikir veriyor seviyorum
Bizde ne yazık ki makarna ve pirinç pilavı ekleniyor
Eşimi vazgeçiremiyorum
Ee tabi oğlanda yemek istiyor

Dün 2 çeşit zeytinyağlı yaptım pırasa ve fasulye
Bu akşam yanına pilav ve çorba ekleyeceğim
Z.yağlılar bu hafta bizi 3 gün kurtarır
Perşembe cuma tavuk hindi ya da köfte yaparım
Benim eşim akşamları sadece iki çeşit yiyor. Öyle olunca ben de çorba ve yemek veya yemek ve pilav şeklinde planlama yapıyorum. Ela'yı bıraksan her gün patates kızartması, mantı, makarna veya pirinç pilavı yemek istiyor. Ben genelde bunları hafta sonu pişiriyorum.

Back