Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Baya farklı şeyler hayal etmiştimsaçlarıma duş sonrası krem sürüyorum çok faydası oldu.
birde diş fırçalama
beklentiyi yükseltmeyelim
Evet aslında üşenip ertelediğimiz işler aslında çok kısa sürüyor ama işte o an üşeniyorum yine de. Ben de yazayım bakalım bende de işe yarar inşallahYapmak istemediğim bir işin yanına sadece 10 dk diye not almaya başladım. Çok işe yaradı. Geçen hafta erteleyip durduğum epilasyon işimin 10 dakikadan az sürdüğünü görmek mutlu etti beni.
Harikasın! Ben de menü planını günlük yapıyordum artık haftalığa döndüm.
Benim oglumda da bu şiddet var, dinozor ve savaşçılar ilgilisini çekiyor ve oyuncaklarını sürekli atıyor, birbirine vurduyuruyor, bunu üzerinden nasıl atacagımı bilmiyorumBizde her konuşma sonrasında illa ki dövüştürüyoruz karakterleri
Ne kadar özverili olmaya çalışsam da erkek çocuk doğasında var şiddet veya boğuşma güreşme eğilimi
Bende dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum
Ama karakterler favorimiz
Bu çok iyi metod bende bugunden sonra denemeye koyulayım,..Ben de çok sıkılıyorum kızıma evi toplatırken. Oyalanıyor, tekrar oyuncaklarla oynamaya başlıyor, toplamayacağım diye bağırıyor. Benim 5 dk da toplayacağım yeri yarım saatte beraber toplamak hem ev işinin annenin görevi olmadığını anlamasına, hem de yetişkin hayatında ev düzenini daha rahat sağlamasına yardımcı olur diye düşünüyorum.
Bu arada daha sonra özetini paylaşacağım “Minimalist Ebeveynlik” kitabında çocuğunuza dağıttığı eşyaları toplamasını, toplamadığı taktirde yerde kalan eşyaların “dağınıklık çöpüne” gideceğini söyleyin. Eğer bunu söylediğiniz halde toplamamakta direnirse yerdeki eşyaları çöp poşetine doldurup atın diyor. Eğer bu size fazla geliyorsa yine poşete koyun ve ulaşamayacağı bir yere kaldırım, 1 hafta vermeyin diyor. Ben kızım toplamayacağım diye ağladığında “Sen bilirsin kızım, dağınıklık çöpüne gönderiyorum o zaman” diyorum. Kalkıp bir ev topluyor kü görmen lazım
Merhaba elecdaTavsiye
"Bullet Journal" adlı bir sistem keşfettim ve Ekim ayının ikinci yarısı için sistemi uygulamaya başladım. You Tube'da aratabilir ve videoları izleyebilirsiniz. Türkçe video olarak sadece Cansu Dengey'in videosu var. Orada oldukça açıklayıcı bir şekilde anlatmış. Hayatı planlamak için faydalı olacağını düşünüyorum. @Mi_a işi planlamak açısından da faydalı olabilir.
Sancılara dayanabilirsen alma :)Bir de elecda ve diğer doğum tecrübesi olan arkadaşlar size bir sorum olacaktı.
Eğer normal doğum gerçekleşirse epidural ağrı kesici almalı mıyım almamalı mıyım karar veremiyorum. (Tabi bana bir tercih yapma hakkı tanındığını varsaydığım durum için konuşuyorum)
Kitapyurdunda kapıda ödeme seçeneği var bildiğim kadarıyla. Oradan kredi kartı ile de alışveriş yapmıştım, bir sorun yaşamadım.Kizlar merhaba. elecda ve topikteki arkadaslar. İnternet uzerinden kapida odemeli cocuklar icin hikaye kitaplari almak istiyorum. Acaba bana tavsiye edebileceginiz guvenilir bir site var mi ?
Benim oglumda da bu şiddet var, dinozor ve savaşçılar ilgilisini çekiyor ve oyuncaklarını sürekli atıyor, birbirine vurduyuruyor, bunu üzerinden nasıl atacagımı bilmiyorum
Nasılsın ördekcim.Merhabalar,
Birkaç gündür konunun sessiz takipcilerindenim, bi merhaba demiştim ama gerisi gelmedi :) çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz, hepinize teşekkürler.
Benim şu ara önceliğim akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak. Arada minimalist yaşama da özenip gereksizleri attığım oluyor ama o işi henüz pek düzene oturtamadım. Simdi örneğin kışlıkları çıkaracağım, oradan da bi eleme yapacağım. Kıyafetlerde uyguluyorum bu minimalizmi ama aslında esya olarak da evde çok ıvır zıvır var. Bu konuda da önerilerinize açığım. Sanki bir başlasam işin içinden çıkamayacak gibi hissediyorum. Anladığım kadarıyla küçük küçük şeylerle başlamak gerek? Nasil yapabilirim onu bilemiyorum şu an.
Kitap konusuna geri dönecek olursam da genelde akşamlarımın çok boş geçtiğini fark ediyorum, o yüzden akşamları kitap okuma alışkanlığı kazanmak adına birkaç akşamdır okuyorum. 17 aylık bir oglum var ve çalışıyorum, mesleğim gereği bazı günler evden çalışma imkanım da oluyor. Akşamları da eşimle tv ya da sosyal medyada kendimi kaybetmek şeklinde geçiyor. Aslında ben tv'ye o kadar düşkün değilim, sadece 2 dizi var takip ettiğim onlara bakıyorum, sosyal medya daha cok vaktimi alıyor. Eşim ise sürekli arka planda tv açık dursun mantığında biraz. Oğlum uyanıkken tv açık olmuyor bu arada, o uyuduktan sonra gerçekleşiyor bunlar. Bi nevi günün yorgunluğunu böyle atıyoruz diyelim. Ama işte daha faydalı şekilde geçirmek ne güzel olurdu :)
Sanırım cok uzun bir giriş yaptım kusura bakmayın :)
İyiyim ankacım sen nasılsın? Hamilelik baya ilerlemiş, az kalmış sayılır doğuma. Cinsiyeti neydi? :)Nasılsın ördekcim.
Evde eşya azaltmak çok zevkli. Kullanmadığın fazla eşyalar sadece sana yük. Evi ve dolapları ferahlattıkça kendin de ferahlıyorsun. Huzur doluyorsun. Kullanılacak durumda olanları ihtiyaç sahibine vermek de ayrı huzur veriyor insana. Küçük küçük başla. Sonra büyük adımlar atarsın canım
Benim eşim akşamları sadece iki çeşit yiyor. Öyle olunca ben de çorba ve yemek veya yemek ve pilav şeklinde planlama yapıyorum. Ela'yı bıraksan her gün patates kızartması, mantı, makarna veya pirinç pilavı yemek istiyor. Ben genelde bunları hafta sonu pişiriyorum.Afiyet olsun elecda menünü paylaşman bize de fikir veriyor seviyorum
Bizde ne yazık ki makarna ve pirinç pilavı ekleniyor
Eşimi vazgeçiremiyorum
Ee tabi oğlanda yemek istiyor
Dün 2 çeşit zeytinyağlı yaptım pırasa ve fasulye
Bu akşam yanına pilav ve çorba ekleyeceğim
Z.yağlılar bu hafta bizi 3 gün kurtarır
Perşembe cuma tavuk hindi ya da köfte yaparım