- 25 Haziran 2013
- 5.287
- 5.220
- 248
ben de bir kaç bullet journal tavsiyen üzerine araştırdım.Ben iş ve günlük kısmı birleştirerek kullanmayı deneyeceğim ancak sayfanın 1/3’ü benim için yeterli olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle ilave olarak bir bütün sayfayı gün için açıp işleri aciliyet kategorisine göre sınıflandırarak yazmak niyetindeyim. Genel olarak sistemi beğendim ancak özellikle yıl başında ve ay başlarında çizim için zaman ayırmak lazım.
Diyet üzerine yeni tutmaya başladığım bir a4 boyutunda sert kapaklı renkli- kareli defterim vardı onu kullanmaya karar verdim.
yılın son 3 ayını planlayayım dedim. 3 aylık deneme yaptım.
- Dediğin gibi yılın başı ve ay başlarında biraz zaman alacak
- bana da günlük şeyler için sayfanın 1/3 ü yetmedi. büyük defter ve notlar kısa olunca yanına yazarım veya bir daha 3e bölmem diye düşünüyrum.
- videolaradaki gibi renklendiremedim biraz zaman kaybı gibi geldi, emin değilim. Şimdilik en azından bazı önemli maddeleri yazrken veya yaptığım işleri + diye işaretlerken motivasyon olsun diye renkli kalem kullanmalıyım diye düşünüyorum.
- yıllık-aylık-günlük diye ayırdım bölmeleri. haftalık eksik bende , ben haftalığıa da ihtiyaç duyuyorum o da olmalı bir dahaki sefere.
- Barış Özcan Zinciri kırma benzeri bir sablon da bu ajandaya adapte edilebilir ama nasıl??
- Şimdi hepimiz her yıl başı bir yıllık plan yaparız , hele ki 10 yıllık plan falan denilince 10 yıl sonra kendimizi bir malikanede yaşıyor veya pilot olmuş veya ünlü bir popstar olmuş olarak falan görmüşüzdür. 2018 için yaptığım planı keşke bulsaydım:)Bu yıllık plan için nacizane fikrim
- gerçekleşmez ise üzülmemeli ve motivasyon kaybı olmamalı
- Nası ki pat diye minimal yaşama geçilmiyor , geçenler 1-1,5 yılımı aldı diyor bence bu planları tutturmak için kendimize vakit tanımak lazım . Örneğin günlük plan düzenini kurmak 2-3 ay , aylık planları tutturmak 1-2 yıl ve son olarak da yıllık planları tecrübe edip düzene sokmak ve tutturmak bence 5-10 yılda olacak şeyler.
- Planlar (özellikle yıllık ve çok yıllık olanlar) için 2 ayrım yapmak lazım. Bir tarafa planlarımızı öbür tarafa hayallerimizi yazmak lazım. Örneğin önümüzdeki 2,5 ayda 10 kilo vermek HAYAL (kendimi biliyorum, imkansız değil bu fakat şimdilik hayal ) PLAN ise spor salonuna yazılıp spor salonuna gitmek. haa vakit ayarlamadığı ve istemediği halde bunu ajandaya yazan biri oldu ise lütfen HAYAL kısmına yazsın . Benim planım bir başkasının hayali olabilir veya tam tersi siz benim hayallerimi gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Üzülmemek ve motivasyon kaybetmemek için bu iki ayrımın yapılması gerekecek ki devemlılık olsun , geleek yıl da ajanda tutalım değil mi. Hayal kurmayı da ihmal etmeyelim