• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Ben iş ve günlük kısmı birleştirerek kullanmayı deneyeceğim ancak sayfanın 1/3’ü benim için yeterli olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle ilave olarak bir bütün sayfayı gün için açıp işleri aciliyet kategorisine göre sınıflandırarak yazmak niyetindeyim. Genel olarak sistemi beğendim ancak özellikle yıl başında ve ay başlarında çizim için zaman ayırmak lazım.
ben de bir kaç bullet journal tavsiyen üzerine araştırdım.
Diyet üzerine yeni tutmaya başladığım bir a4 boyutunda sert kapaklı renkli- kareli defterim vardı onu kullanmaya karar verdim.
yılın son 3 ayını planlayayım dedim. 3 aylık deneme yaptım.
  • Dediğin gibi yılın başı ve ay başlarında biraz zaman alacak
  • bana da günlük şeyler için sayfanın 1/3 ü yetmedi. büyük defter ve notlar kısa olunca yanına yazarım veya bir daha 3e bölmem diye düşünüyrum.
  • videolaradaki gibi renklendiremedim biraz zaman kaybı gibi geldi, emin değilim. Şimdilik en azından bazı önemli maddeleri yazrken veya yaptığım işleri + diye işaretlerken motivasyon olsun diye renkli kalem kullanmalıyım diye düşünüyorum.
  • yıllık-aylık-günlük diye ayırdım bölmeleri. haftalık eksik bende , ben haftalığıa da ihtiyaç duyuyorum o da olmalı bir dahaki sefere.
  • Barış Özcan Zinciri kırma benzeri bir sablon da bu ajandaya adapte edilebilir ama nasıl??

• Şimdi hepimiz her yıl başı bir yıllık plan yaparız , hele ki 10 yıllık plan falan denilince 10 yıl sonra kendimizi bir malikanede yaşıyor veya pilot olmuş veya ünlü bir popstar olmuş olarak falan görmüşüzdür. 2018 için yaptığım planı keşke bulsaydım:)Bu yıllık plan için nacizane fikrim
  1. gerçekleşmez ise üzülmemeli ve motivasyon kaybı olmamalı
  2. Nası ki pat diye minimal yaşama geçilmiyor , geçenler 1-1,5 yılımı aldı diyor bence bu planları tutturmak için kendimize vakit tanımak lazım . Örneğin günlük plan düzenini kurmak 2-3 ay , aylık planları tutturmak 1-2 yıl ve son olarak da yıllık planları tecrübe edip düzene sokmak ve tutturmak bence 5-10 yılda olacak şeyler.
  3. Planlar (özellikle yıllık ve çok yıllık olanlar) için 2 ayrım yapmak lazım. Bir tarafa planlarımızı öbür tarafa hayallerimizi yazmak lazım. Örneğin önümüzdeki 2,5 ayda 10 kilo vermek HAYAL (kendimi biliyorum, imkansız değil bu fakat şimdilik hayal ) PLAN ise spor salonuna yazılıp spor salonuna gitmek. haa vakit ayarlamadığı ve istemediği halde bunu ajandaya yazan biri oldu ise lütfen HAYAL kısmına yazsın . Benim planım bir başkasının hayali olabilir veya tam tersi siz benim hayallerimi gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Üzülmemek ve motivasyon kaybetmemek için bu iki ayrımın yapılması gerekecek ki devemlılık olsun , geleek yıl da ajanda tutalım değil mi. Hayal kurmayı da ihmal etmeyelim;)

Merhaba arkadaşlar hayranlıkla okuyorum yazılarınızı, elecda elecda düzenine bayıldım, tam aradığım sayfaymış gerçekten ben de çalışıyorum ,1yaşında kızım var, hem iş hem çocuk hem ev işi hem çalışmam gereken işler hem de kitap okumak istiyorum bir türlü yetemiyorum kendime:KK43:
Aslında işten gelince bakıcı çıkana kadar bir saat vaktim oluyor ve akşam kızım erken uyuyor sonrasında vaktim var ama hiç verimli değerlendiremiyoruz sosyal medyada boş boş geçiriyorum hep zamanımı :KK43: nasıl bir tavsiye verebilirsiniz bu bağımlılıktan kurtulmam için?
Ayrıca her ay bir konu belirleyip o konuda kendimi geliştirmek istiyorum düzen/temizlik/minimalizm/ dini sohbetler/ Arapça/ kişisel gelişim vs çok yönlü bir gelişim
İzlenmesi gereken Videolar ve okunması gereken kitap önerilerinize açığım :)
Planı yazılı bir şekilde yapmak kesinlikle işe yarıyormuş. Son bir ayda bunu anladım. Kafanı boşaltıp rahatlıyorsun. Bi de kaç dakikada bu işin biteceğini yazıyorum bazı sıkıcı işlerin yanına. 10 dakikada bitecek kısa işler kafamda büyüyor bazen. Ama kısa sürede hallediliyor.

Sosyal medya bağımlılığından kurtulmak için sosyal medya orucu tutsan. Yani belirlediğin gün kadar hiç giriş yapmasan. Sonra da takip ettiklerini eleyip sadeleştirsen olabilir sanki. Elecda’nın bu konuyla ilgili bi mesajı vardı. Hangi sayfada bilmiyorum.

Ayrıca her ay bir konuya vakit ayırmak istediğini yazmışsın ama yazdıkların sanki bana ay değil de sene gerektirecek konular gibi geldi. Bu konuları da eleyip sadeleştirmelisin. Bi kaç hedef koymalısın. Kendimden örnek vereyim. Son bi iki senedir Kuran meali okumaya, anlamaya öncelik verdim. Kitap-roman okumayı askıya aldım diyebilirim. Arada kitap okuyorum ama onunla ilgili hedefler, amaçlar koymuyorum. Çünkü önceliğim değil. “Ay hiç kitap okumuyorum” diye kendimi darlamıyorum yani. Hafiflet hayatını diye bir YouTube kanalı vardı eskiden. Ordaki hanım “yapılmayacaklar, hedeflenmeyecekler” listesi de yapın demişti. Çok mantıklı gelmişti. Ben de bazen kendimi durduruyorum. “Hayır o işi de yapma veya kendine o hedefi koyma çünkü buna enerjin veya vaktin yok” diyebiliyorum. Bu dünyada yapacak iş, öğrenilecek konu bitmez zaten. Kısıtlı vakitte maksimum faydayı elde edelim yeter.

Rica ederim, faydam olduysa ne mutlu bana:KK200:
Ben şu kitapları da okumanı tavsiye ederim.
Derle Topla Rahatla-Marie Kondo
Sade- Ege Erim & Begüm Başoğlu
Az ile Mutlu Olmak- Francine Jay
Minimalist-Anlamlı Bir Yaşam
Kitapları hemen telefonumun Notlar kısmına kaydetmiştim. Öğle yemeğinde arkadaşımla konuşurken Sade kitabının onda olduğunu öğrendim. Getirecek, okuyacağım.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

elecda elecda iyi ki seni buldum. Aynen ben de inanılmaz bir aydınlanma yaşıyorum.
Yoğun bir iş hayatı ve çocuk bakımı döneminden sonra ev hayatında da istediğimi bulamadım veya yapamıyorum derken çıktın karşıma. Momo yu okumadım demiştim şimdi onu okuyorum
elecda elecda -Momo -Minimal yaşam-ve Başak Kablan videoları üst üste gelince oldu bu aydınlanma.Düşünmeye başladım, düşünecek vakit ayırmaya ve düşündüklerimi uygulamaya çalışıyorum.
Bazen içimden samimi katkılar geliyor, yazıyorum siliyorum, şu anda da türlü teşekkür ve minnet hislerimden sadece bu kadarını ifade edebiliyorum

İyi ki varsın ve bu başlığı açmışsın:KK37:
Çok teşekkürler:KK200:
Yazdıklarını silme, mutlaka paylaş. Kimin hayatına etki edeceğini bilemezsin...

Kitapları hemen telefonumun Notlar kısmına kaydetmiştim. Öğle yemeğinde arkadaşımla konuşurken Sade kitabının onda olduğunu öğrendim. Getirecek, okuyacağım.
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.
Rica ederim :KK200:
Ben minimalizm üzerine başka kitaplar da okudum. En faydalıları sana yazdıklarım.
Anlamlı bir yaşam kitabını eşya vs ile işlerini bitirdikten sonra ve diğer 3 kitaptan sonra okumanı tavsiye ederim.

Rica ederim canım:KK200:
Senin sadeleşme yolculuğu daha farklı olmuş. Ben önce eşyalardan başladım sonrasında zihinsel sadeleşme, ilişkilerde sadeleşme şeklinde ilerledi.

Çocuk bu hayattaki en önemli gelişim aracı. Sen sabırsızsan sana sabretmeyi; hızlıysan yavaşlamayı öğretiyor. Bozulmuş ayarlarının fabrika ayarlarına dönmesini sağlıyor ve zaten insan çocuk sahibi olunca ne kadar bozulduğunu fark ediyor.

Ben bunu en net şu şekilde fark etmiştim. Kızımın kreşe yeni başladığı zamandı. Arabadan indik, gök delinircesine yağmur yağıyor. Ben Ela’ya “Acele et” derken bir yandan kafam ıslanmasın diye elimdeki çantayı kafama tutuyor bir yandan kızımı çekiştiriyordum. Bu yağmur da nerden çıktı diye söylenirken kızım elimden kurtuldu ve yağmurun altında dönerek dans etmeye başladı. “Anne şu yağmurun güzelliğine bak” dedi ellerini yukarıya doğru açarak. Ben kızıma bakakaldım ve dedim ki “Ben nasıl bu hale geldim? Yağmurun yağmasına en son ne zaman sevindim?” Çocuklar hep anda kalıyor ve hayatın tüm güzelliklerini fark ederek hayatın hakkını veriyorlar ya onlardan öğrenecek çok şeyimiz var aslında.
evet yaaa çocuklardan çok şey öğreneceğiz (hatırlayacağız)
Benim çocuklar da yağmur gördükleri zaman sanki tenefüs zili çalmış gibi dışarı koşuyorlar :) Biz de tam tersi eve girsinler hasta olmasınlar isteriz.

Ankara'nın yağmurları da meşhurdur hani. Şööööyle en sel götürenlerinden:) Ben de Ankara da okudum. Okulun kosckoca otoparkının ortasında daha 1 dakika öncesinde birşey yokken sığınacak yerler de en yakın 200-300 metre yakındayken bardaktan boşanırcasına yağmura tutulduğumu hatırlıyorum. Sanki biri ıslak bir şaka yaptı, tepeme 1 kova su döktü ve gitti:) Gene aynı tarz bir yağmurda, Cebeci'de Ankara Hukuk'un karşısında metro girişine yakın kısımda ,o zamanlar o kaldırımlarda ağaç bile yoktu diye hatırlıyorum varsa da sağnak yağmura faydasızdı. Biz yurt arkadaşlarımızla eyvah ıslandık metro ya girsek de kurtulsak diye koştururken 3 tane erkek öğrenci gördük sırılsıklam olmuşlar nasıl olsa, ne yapsınlar bunlar kol kola girmişler agır adımlarla yürüyorlar ve şarkı söylüyorlar ' Güz gülleri gibiyimmmmm hiiiiç bahar yaşamadıııım, ya sevmeyi bilmedim....''

Şimdi kaçamayacağım bir yağmurun altındaysam aklıma bu geliyor, yanında bir dostun varsa koluna gir veya yalnızsan ellerine cebine sok( ve şarkı söyle :)

inciitanesi inciitanesi burada okudum belki tam olarak hatırlamıyorum. Sosyal medya fazla vakit alıyorsa nasıl sınırlanabilir
- tek 1 sosyal medya aracı takip edin ya facebook ya instagram gibi
- telefonun ana ekranını sadeleştrebilrsin , kullanmadığın dikkatini dağıtan uygulamaları silebilirsin.
- Ben Facebook tan soğudum (siyaset,reklam, gene kişisel övünme durumları) faydalı grupları takip etmeyi de beceremedim. İnstagram ı da iş için kullandım güya valla sürekli fotoğraf çek rötüşla yazı yaz, takipçi kazanacam diye maymunluk yap:) Yoruldum. İkisinden de çıktım yakında üyeliklerimi de tamamen silerim. Bir gün çalışırsam da profesyonel yardım alıp hiç bulaşmamayı hayal ediyorum!

-Watsapp grupları sessize alınabilir. Benim için en acil grup okul grupları, zaten yarım saate kalmadan telefonum elimde, ödev neymiş diye bakacaksam mesaj orada duruyor, naniiii nanniii diye mesaj gelince ötmesine gerek yok. Çocuk da Allah korusun biryerden düşer başına bir hal gelirse de zaten mesaj atılmaz ararlar.

-Yılmaz Güney 'in çok sevdiğim bir sözü SİLAHI BİLEMEM AMA BOŞ İNSANI ŞEYTAN DOLDURUR.
aslında yapacak çok işimiz olduğu halde, plansızlık sebebi ile kendimizi boş hissediyoruz ve bir bakmışız telefon elimizde.
Ve gene bir bakmışız saatler geçmiş. En iyisi ,sosyal medya kullanmak bizi mutlu ediyorsa bunu da bir iş olarak görmek ve buna bir zaman dilimi ayarlamak.

Gene nerede okuduğumu hatırlamıyorum:kızgın:, 2 tip insandan bahsetmişti, ilk tip neydi onu da unuttum:skandal:. Kendi tipim olan 2. tip HAYALCİ tip idi:deli:. Benim gibiler günü hayal kurarak geçirir ve bu işi hayal ettiği için işi yapmış olduğunu zanneder mutlu olurmuş:KK47:, bu tiplere der ki '' Eyyyy hayalci sabah kalk en öenmli işinden başlayarak işlerini bitir, yoksa ertlersen sen iş miş yapmazsın:sinirli:.'

Sosyal medyadan daha güzel bir şey var , hayatın kendisi:KK52:

Ay benim kızım 19 Ağustos'ta doğdu. Aklım çıktı başak olacak diye:)) Bı bünye bir başak daha kaldıramazdı valla:KK57:
Gerçi kızım da aslan olup yedi bitirdi bizi ama olsun:)
Şimdi bu burçlar hakkındaki mesajları görünce bir yorum da ben yazmasam olmazdı.
Ben deniz Boğa burcu olarak kitaplarda yengeç , başak ve akrep ile iyi geçindiğim yazdığından mıdır nedir genellikle aarkadaşlarım bu burçlardandır ve özellikle ilk iki burçtan biri ile evleneceğimi düşünmüştüm. Eşim yengeç burcu.
Sonraciğima enn korktuğum erkek burcu Terazi:KK17:İki tane yakın arkadaşımın erkek arkadaşları daha sonra kocaları oldu tabi Teraziydi . Adamların ortak özelliği aşırı girişimci fikirler taşımaları:olamaz: Kızı mesela istemeye gidecekler kız istiyor ki adamın elle tutulur bir mesleği olsun, asgari ücretle çalışsın ama yeter ki bir işi olsun. Ama nerdee bu bizim terazi erkekleri yok Angora Tavşanı yetiştiriciliği,yok deve kuşu çiftliği kurma hayalleri, yok solucan gübresi yok bilmem ne markasının distiribütörlüğünü almak öyle işer peşinde . Bir tanesi sürekli işi geliştirmek için memur eşinin üzerine kredi çekip borç içinde yaşarlardı:KK17:o zaman için az paralar değildi çekilen miktarlar. Az kalsın ikizlerim Terazi olacaktı, şükürler olsun erken doğdular da başak burcu oldular:KK71:Şimdi düşünüyorum da belki de başak burcu oldukları için yemekleri de çok seciyorlardır:KK23:olsun terazi erkeği olup her gün yeni bir iş kurma fikri ile gelmesinler de:confused:

Şimdi bu burçlar hakkındaki mesajları görünce bir yorum da ben yazmasam olmazdı.
Ben deniz Boğa burcu olarak kitaplarda yengeç , başak ve akrep ile iyi geçindiğim yazdığından mıdır nedir genellikle aarkadaşlarım bu burçlardandır ve özellikle ilk iki burçtan biri ile evleneceğimi düşünmüştüm. Eşim yengeç burcu.
Sonraciğima enn korktuğum erkek burcu Terazi:KK17:İki tane yakın arkadaşımın erkek arkadaşları daha sonra kocaları oldu tabi Teraziydi . Adamların ortak özelliği aşırı girişimci fikirler taşımaları:olamaz: Kızı mesela istemeye gidecekler kız istiyor ki adamın elle tutulur bir mesleği olsun, asgari ücretle çalışsın ama yeter ki bir işi olsun. Ama nerdee bu bizim terazi erkekleri yok Angora Tavşanı yetiştiriciliği,yok deve kuşu çiftliği kurma hayalleri, yok solucan gübresi yok bilmem ne markasının distiribütörlüğünü almak öyle işer peşinde . Bir tanesi sürekli işi geliştirmek için memur eşinin üzerine kredi çekip borç içinde yaşarlardı:KK17:o zaman için az paralar değildi çekilen miktarlar. Az kalsın ikizlerim Terazi olacaktı, şükürler olsun erken doğdular da başak burcu oldular:KK71:Şimdi düşünüyorum da belki de başak burcu oldukları için yemekleri de çok seciyorlardır:KK23:olsun terazi erkeği olup her gün yeni bir iş kurma fikri ile gelmesinler de:confused:

:KK12::KK12::KK12: sabah sabah bitirdin beni. benim oğlum başak burcu olacaktı 40+3 de geldi tam 22 eylül gecesi ama saat 1:40 olduğu için 23 eylül veee terazii oldu

elecda elecda iyi ki seni buldum. Aynen ben de inanılmaz bir aydınlanma yaşıyorum.
Yoğun bir iş hayatı ve çocuk bakımı döneminden sonra ev hayatında da istediğimi bulamadım veya yapamıyorum derken çıktın karşıma. Momo yu okumadım demiştim şimdi onu okuyorum
elecda elecda -Momo -Minimal yaşam-ve Başak Kablan videoları üst üste gelince oldu bu aydınlanma.Düşünmeye başladım, düşünecek vakit ayırmaya ve düşündüklerimi uygulamaya çalışıyorum.
Bazen içimden samimi katkılar geliyor, yazıyorum siliyorum, şu anda da türlü teşekkür ve minnet hislerimden sadece bu kadarını ifade edebiliyorum

İyi ki varsın ve bu başlığı açmışsın:KK37:
lütfen sen de yazdıklarını silme, katkılarını esirgeme, yazdığımız ufak bir cümle bile bazen birçok kişinin hayatına çeki düzen vermesine yardımcı oluyor:KK50:

merhabalar...
yine çok güzel paylaşımlar olmuş. elinize, emeğinize sağlık arkadaşlar... :KK200:
ben plan program yaparken genelde word tablosu hazırlar, üzerini doldurarak son halini veririm. önce bi eskiz çalışması illa gerekiyor tabi:)
kendime yeni bir tablo hazırladım. benim için sezon nisanda başlıyor:) o zamana kadar yapacaklarımı bu tabloda planlayacağım inşallah... boş olan şablonu size de göndereyim, belki işinize yarar...
... dedim ama buradan sadece foto paylaşılıyor demekki. pdf ve word yükleyemedim.

ben de bir kaç bullet journal tavsiyen üzerine araştırdım.
Diyet üzerine yeni tutmaya başladığım bir a4 boyutunda sert kapaklı renkli- kareli defterim vardı onu kullanmaya karar verdim.
yılın son 3 ayını planlayayım dedim. 3 aylık deneme yaptım.
  • Dediğin gibi yılın başı ve ay başlarında biraz zaman alacak
  • bana da günlük şeyler için sayfanın 1/3 ü yetmedi. büyük defter ve notlar kısa olunca yanına yazarım veya bir daha 3e bölmem diye düşünüyrum.
  • videolaradaki gibi renklendiremedim biraz zaman kaybı gibi geldi, emin değilim. Şimdilik en azından bazı önemli maddeleri yazrken veya yaptığım işleri + diye işaretlerken motivasyon olsun diye renkli kalem kullanmalıyım diye düşünüyorum.
  • yıllık-aylık-günlük diye ayırdım bölmeleri. haftalık eksik bende , ben haftalığıa da ihtiyaç duyuyorum o da olmalı bir dahaki sefere.
  • Barış Özcan Zinciri kırma benzeri bir sablon da bu ajandaya adapte edilebilir ama nasıl??

• Şimdi hepimiz her yıl başı bir yıllık plan yaparız , hele ki 10 yıllık plan falan denilince 10 yıl sonra kendimizi bir malikanede yaşıyor veya pilot olmuş veya ünlü bir popstar olmuş olarak falan görmüşüzdür. 2018 için yaptığım planı keşke bulsaydım:)Bu yıllık plan için nacizane fikrim
  1. gerçekleşmez ise üzülmemeli ve motivasyon kaybı olmamalı
  2. Nası ki pat diye minimal yaşama geçilmiyor , geçenler 1-1,5 yılımı aldı diyor bence bu planları tutturmak için kendimize vakit tanımak lazım . Örneğin günlük plan düzenini kurmak 2-3 ay , aylık planları tutturmak 1-2 yıl ve son olarak da yıllık planları tecrübe edip düzene sokmak ve tutturmak bence 5-10 yılda olacak şeyler.
  3. Planlar (özellikle yıllık ve çok yıllık olanlar) için 2 ayrım yapmak lazım. Bir tarafa planlarımızı öbür tarafa hayallerimizi yazmak lazım. Örneğin önümüzdeki 2,5 ayda 10 kilo vermek HAYAL (kendimi biliyorum, imkansız değil bu fakat şimdilik hayal ) PLAN ise spor salonuna yazılıp spor salonuna gitmek. haa vakit ayarlamadığı ve istemediği halde bunu ajandaya yazan biri oldu ise lütfen HAYAL kısmına yazsın . Benim planım bir başkasının hayali olabilir veya tam tersi siz benim hayallerimi gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Üzülmemek ve motivasyon kaybetmemek için bu iki ayrımın yapılması gerekecek ki devemlılık olsun , geleek yıl da ajanda tutalım değil mi. Hayal kurmayı da ihmal etmeyelim:KK66:
yaptığın sayfaları bizimle de paylaşır mıısn canım, fikir olması açısından. haftasonu ben de haftalık ve aylık çizelge hazırlamay düşünüyorum
Güzel gerçekten. Kızın resim yeteneği de var tabi güzel süslüyor defteri. Ben hayatta yapamam.
ben üşenirim ya o kadar resim yapmaya, zaman kaybı gibi geliyor hem de, ma farklı renkler kullanmak gerçekten motive ediyor insano, yaptıklarımın üstünü de fosforluyla çizmeyi düşünüyorum
ben de başak burcuyum, kızım aslan. bunlar hakkındaki yorumlarını bekliyorum :)

Planı yazılı bir şekilde yapmak kesinlikle işe yarıyormuş. Son bir ayda bunu anladım. Kafanı boşaltıp rahatlıyorsun. Bi de kaç dakikada bu işin biteceğini yazıyorum bazı sıkıcı işlerin yanına. 10 dakikada bitecek kısa işler kafamda büyüyor bazen. Ama kısa sürede hallediliyor.

Sosyal medya bağımlılığından kurtulmak için sosyal medya orucu tutsan. Yani belirlediğin gün kadar hiç giriş yapmasan. Sonra da takip ettiklerini eleyip sadeleştirsen olabilir sanki. Elecda’nın bu konuyla ilgili bi mesajı vardı. Hangi sayfada bilmiyorum.

Ayrıca her ay bir konuya vakit ayırmak istediğini yazmışsın ama yazdıkların sanki bana ay değil de sene gerektirecek konular gibi geldi. Bu konuları da eleyip sadeleştirmelisin. Bi kaç hedef koymalısın. Kendimden örnek vereyim. Son bi iki senedir Kuran meali okumaya, anlamaya öncelik verdim. Kitap-roman okumayı askıya aldım diyebilirim. Arada kitap okuyorum ama onunla ilgili hedefler, amaçlar koymuyorum. Çünkü önceliğim değil. “Ay hiç kitap okumuyorum” diye kendimi darlamıyorum yani. Hafiflet hayatını diye bir YouTube kanalı vardı eskiden. Ordaki hanım “yapılmayacaklar, hedeflenmeyecekler” listesi de yapın demişti. Çok mantıklı gelmişti. Ben de bazen kendimi durduruyorum. “Hayır o işi de yapma veya kendine o hedefi koyma çünkü buna enerjin veya vaktin yok” diyebiliyorum. Bu dünyada yapacak iş, öğrenilecek konu bitmez zaten. Kısıtlı vakitte maksimum faydayı elde edelim yeter.
eşimle birlikte akşam 21den sonra telefon kullanmamaya karar verdik aramalar dışında, dizi izlemek de yok. bakalım uygulayabilecek miyiz:) instagramda da face de de çocuk gelişimi ek gıda vs ilgili takip ettiğim gruplar var tamanen kaoatırsam geri kalırım gibi bir hissiyat oluşuyor bende, tabi telefon elde takılıp kalınca faydadan çok zararı oluyor.
biraz aceleye gelmiş tam ifade edememişim aslında yazdıklarımı elde olan konuya göre zamanlama olacak şekilde boş kalmadan kendimi geliştirmek isriyoum. daha hamilelik zamanımda arapça öğrenmeye başlamıştım kendim kitap alarak netten ama hep bölündü yarım kaldı daha başında kaldım, haftada 2 gün 1-2 saat ayırılabilir gibi geliyot ama onu bile yapamadım. yılbaşına kadar ona vaktim de yok zaten, 2019 için ne olur bilemem
30 güne egzersiz programı indirdim her gün 15-20 dk burdaki egzersizleri yapmak istioum inşallah başarabilirim. onun dışında yürüyüş falan yapmaya pek zamanım yok.
minimalizm, çocuk gelişimi ,temizlik püf noktaları vs kendime konu belirleyip bir ay sadece o konuda bir şeyler okumak istiyotum. tabi bu konular da 1 ayda bitmez ama ne kadar araştırıp okuyabilirsem artık o süreçte. belirlemeyince hiçbir şey yapmadan geçiyor zaman boş boş gibi geliyor
bir de aylık bir kısa sure tefisir belirleyip onu dinlemeyi ve bir peygamber belirleyip onun hayatını dinlemeyi okumayı istiyotum ayladır ama bu fazla oluyr hep nedense hiç başlayamıyorum bile. haftada bir gün iki saat ayrsam bile yeter düşününce kolay gibi geliyor ama iş başa düşünce hiç gerçekleştiremedim. haklısın sanırım bazen ben de böyle abartı hedef koyup hiçbirini yapamıyorum sonra, aşırıya kaçmamak lazım

inciitanesi inciitanesi burada okudum belki tam olarak hatırlamıyorum. Sosyal medya fazla vakit alıyorsa nasıl sınırlanabilir
- tek 1 sosyal medya aracı takip edin ya facebook ya instagram gibi
- telefonun ana ekranını sadeleştrebilrsin , kullanmadığın dikkatini dağıtan uygulamaları silebilirsin.
- Ben Facebook tan soğudum (siyaset,reklam, gene kişisel övünme durumları) faydalı grupları takip etmeyi de beceremedim. İnstagram ı da iş için kullandım güya valla sürekli fotoğraf çek rötüşla yazı yaz, takipçi kazanacam diye maymunluk yap:) Yoruldum. İkisinden de çıktım yakında üyeliklerimi de tamamen silerim. Bir gün çalışırsam da profesyonel yardım alıp hiç bulaşmamayı hayal ediyorum!

-Watsapp grupları sessize alınabilir. Benim için en acil grup okul grupları, zaten yarım saate kalmadan telefonum elimde, ödev neymiş diye bakacaksam mesaj orada duruyor, naniiii nanniii diye mesaj gelince ötmesine gerek yok. Çocuk da Allah korusun biryerden düşer başına bir hal gelirse de zaten mesaj atılmaz ararlar.

-Yılmaz Güney 'in çok sevdiğim bir sözü SİLAHI BİLEMEM AMA BOŞ İNSANI ŞEYTAN DOLDURUR.
aslında yapacak çok işimiz olduğu halde, plansızlık sebebi ile kendimizi boş hissediyoruz ve bir bakmışız telefon elimizde.
Ve gene bir bakmışız saatler geçmiş. En iyisi ,sosyal medya kullanmak bizi mutlu ediyorsa bunu da bir iş olarak görmek ve buna bir zaman dilimi ayarlamak.

Gene nerede okuduğumu hatırlamıyorum:kızgın:, 2 tip insandan bahsetmişti, ilk tip neydi onu da unuttum:skandal:. Kendi tipim olan 2. tip HAYALCİ tip idi:deli:. Benim gibiler günü hayal kurarak geçirir ve bu işi hayal ettiği için işi yapmış olduğunu zanneder mutlu olurmuş:KK47:, bu tiplere der ki '' Eyyyy hayalci sabah kalk en öenmli işinden başlayarak işlerini bitir, yoksa ertlersen sen iş miş yapmazsın:sinirli:.'

Sosyal medyadan daha güzel bir şey var , hayatın kendisi:KK52:
yılmaz güneyin sözüne bayıldım :)
benim whatsapp da aylardır sessiz, dikkatimi dağıtmasın diye ama bende alışkanlık oldu sürekli girip kontrol ediyorum yine de :(

eşimle birlikte akşam 21den sonra telefon kullanmamaya karar verdik aramalar dışında, dizi izlemek de yok. bakalım uygulayabilecek miyiz:) instagramda da face de de çocuk gelişimi ek gıda vs ilgili takip ettiğim gruplar var tamanen kaoatırsam geri kalırım gibi bir hissiyat oluşuyor bende, tabi telefon elde takılıp kalınca faydadan çok zararı oluyor.
biraz aceleye gelmiş tam ifade edememişim aslında yazdıklarımı elde olan konuya göre zamanlama olacak şekilde boş kalmadan kendimi geliştirmek isriyoum. daha hamilelik zamanımda arapça öğrenmeye başlamıştım kendim kitap alarak netten ama hep bölündü yarım kaldı daha başında kaldım, haftada 2 gün 1-2 saat ayırılabilir gibi geliyot ama onu bile yapamadım. yılbaşına kadar ona vaktim de yok zaten, 2019 için ne olur bilemem
30 güne egzersiz programı indirdim her gün 15-20 dk burdaki egzersizleri yapmak istioum inşallah başarabilirim. onun dışında yürüyüş falan yapmaya pek zamanım yok.
minimalizm, çocuk gelişimi ,temizlik püf noktaları vs kendime konu belirleyip bir ay sadece o konuda bir şeyler okumak istiyotum. tabi bu konular da 1 ayda bitmez ama ne kadar araştırıp okuyabilirsem artık o süreçte. belirlemeyince hiçbir şey yapmadan geçiyor zaman boş boş gibi geliyor
bir de aylık bir kısa sure tefisir belirleyip onu dinlemeyi ve bir peygamber belirleyip onun hayatını dinlemeyi okumayı istiyotum ayladır ama bu fazla oluyr hep nedense hiç başlayamıyorum bile. haftada bir gün iki saat ayrsam bile yeter düşününce kolay gibi geliyor ama iş başa düşünce hiç gerçekleştiremedim. haklısın sanırım bazen ben de böyle abartı hedef koyup hiçbirini yapamıyorum sonra, aşırıya kaçmamak lazım
Geçenlerde günde 10 dk ayırarak neler yapılabilir diye bir yazı okumuştum. Gerçekten çok güzel şeyler yazıyordu. Ben de bi anda büyük hedefler koyuyordum 1 hafta sonra pes ediyordum. Küçük adımlarla başlayacağım ben de. 21 gün bir alışkanlık edinip sonra yanına başka bir alışkanlık edinerek devam edeceğim. Şimdiye kadar plansız geçti hayatım hep anı yaşadım. Ama bu hep beynimin dağınık olmasına sebep oldu. Bundan sonra planlayarak gitmek istiyorum.

Back