Miele genelde çok pahalı olduğu için uzak durduğum bir markaydı. Eşim 1000 liranın altında deyince gidip baktık. Ablanın her türlü vereceği zararı düşünerek makineyi yapmışlar:)) Bunu da bozmayı başarırsa kendisine çalı süpürgesi hediye edeceğim:)
Marie Kondo’nın kitabı benim hayatımda da çok önemli bir fark yarattı. Ben söylediği şeyleri checklist haline getirip adım adım ilerlemiştim. İstediğim düzene gelmem yaklaşık bir yıl sürdü. Şimdi ise süreklilik konusunda çaba sarf ediyorum. Sürekliliğini sağlamak neredeyse günlük takip gerektiriyor.Günaydınlar ,
Cuma akşamı marie kondo 'nun derle topla rahatla kitabını okuyama başladım.
Ben evi topladım sanıyormuşum ama aslında toplamamışım..
Kitap bitmemesine rağmen okuduğum kadarıyla giriştim eve :)
Kullanılmayan kıyafetler /kışlıklar ,mutfak esyaları, oglumun oyuncakları derken çıkan dağ yığınına şok geçirerek baktım...
Oyuncakları çocuklar oynasın diye komşuma verdim.
Kıyafetlerin kullanılabilecek olanlarını ihtiyacı olanlar alsın diye bıraktım,kullanılmayacak olanları attım...
Şimdi sırada kitaplar var onları da ilk fırsatta halledeceğim.
Sonrasında da evi süpürdüm sildim ve ev gözüme bambaşka görünmeye başladı..Yaşadığım huzuru hiç bişeye değişemem.
Daha yapılacak çok iş var ... Okudukça/araştırdıkça/uyguladıkça her şey daha güzel olacak inanıyorum..
Teşekkür ederim. Günlük planlama olmayınca ben günümü boşa geçirdiğim hissine kapılıyorum. Günümü uzun vadeli hedeflerim doğrultusunda planlamak, o günün benim için verimli geçtiği anlamına geliyor.Düzeninize hayran kaldım. İnsanın bir düzeni olması çok güzel. Ben size çocuklar İçin hangi d vitaminini kullandığınızı sormak istiyorum
elecda
Abla iyi çok şükür. Eski performansı ile devam ediyor. Kendini çok yormamasını söylüyorum ancak beni sallamıyor:)
Tam her güzelin bir kusuru var örneği olmuş
Ablanın sağlık durumu nasıl?
Eloşun maceraları nasıl, ipek hanım ayaklansın bence onu bastıracak
Marie Kondo’nın kitabı benim hayatımda da çok önemli bir fark yarattı. Ben söylediği şeyleri checklist haline getirip adım adım ilerlemiştim. İstediğim düzene gelmem yaklaşık bir yıl sürdü. Şimdi ise süreklilik konusunda çaba sarf ediyorum. Sürekliliğini sağlamak neredeyse günlük takip gerektiriyor.
Gelirsiniz merak etmeyin. İnsan bir kere o ferahlığa alışınca eşya kalabalığından çok rahatsız olmaya başlıyor.Hızlıca toparlamaktan kastı 6 aymıs zaten..dediğiniz gibi 1 yılı bulacak herseyin yerli yerine oturması..inş süreklilik aşamasına gelirim.
Dün gece 02:00 / 04:30/ 06:00 ve 07:00’de emzirmeye kalktım. 04:30’da kalktığımda emzirdikten sonra diğer göğsü sağdım. Yattığımda 05:45’di.
07:00’de günümüz başladı. Kahvaltı hazırla, bebeğin altını üstünü değiştir ve emzir faslından sonra Ela’nın veli toplantısına gittim.
Oradan geldim, Ela’ya beraber pizza yapma sözüm vardı. Onu yaptık sonrasında o pişerken İpek’i emzirdim ve eş zamanlı Ela ile Pony konuşturma oynadım.
Pizza yendi, mutfak toplandı. Ela park diye tutturdu. Park faslından sonra akşam yemeği hazırla, topla derken tam artık oturacaktım ki Ela bir de kek yapma sözün vardı dedi
Az önce de keki yaptık. Şimdi fırında pişiyor. Bu süreçte İpek’i kaç kere emzirdim ve altını değiştirdim hatırlamıyorum.
Sözün özü dinlen arkadaşım
Sevgili elecda benim kızım da anaokuluna gidiyor ve 20.00-21.00 arası bizim de yatma rutini ile geçiyor. Kızımın 21’de uyumuş olmasını istiyorum. O yüzden taaaaa bi saat önceden yatma hazırlığı başlıyor.20:00-21:00
Ev toplama: Hep beraber ev toplama zamanı.
Uyku zamanı: Ela’nın tuvalet, diş fırçalama, pijama giyme ve kitap okuyup, sarılıp uyutma işleri. Ben bu işlerle uğraşırken eşimde İpek’i uyutuyor.
Çok teşekkür ederim.günaydın...
elecda sana maşallah diyorum. hayatını istediğin gibi "verimlilik"esası üzerine kurmuşsun ve o doğrultuda devam ediyorsun. inşallah ruhsal ve içsel olarakta tatmin oluyorsundur...
önceden yazı yazmayı severdim ama artık yazmadan hiç, yalnızca okuyasım varburada okurken bir sürü şey aklıma geliyor ama yazarken sanki hiç olduğunu düşünüyorum... "belki de herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten"...
tam işte bu yüzden yazamıyorum ama takibindeyim, bil istedim:) güzel şeyler yazıyorsun ve güzel şeylere vesile oluyorsun böylece, ilham veriyorsun... yazmaya devam
adem güneşi ben de çok okudum. artık hayatıma adapte konusunda ihtiyaç duyduğumda başvuruyorum. yoksa bir noktadan sonra kadında bence yetersizlik duygusu oluşturuyor. sen de güzel bir "anne" izliyorum, onun da kattığı şeylerle... içselleştirmek güzel şey şu anneliği vesselam...
Hayatlarımız oldukça benzer:) Ben de hafta sonlarını akışa bırakmayı tercih ediyorum. Hafta içi mümkün mertebe rutinin sürekliliğini sağlıyorum. Hafta sonları kendim dahil herkesi rahat bırakıyorum:)Merhaba tekrar....topiğin yeni müdavimiyim , biraz kendimden bahsetmek istiyorum. anaokuluna giden bir çocuk annesi olmam hasebiyle benim de hayatım oldukça düzenli. Aslında benim ruhuma çok uyan bir şey değil düzenli bir hayat ama bedenime iyi geliyor. Bir taraftan beni mutlu ediyor bir taraftan acayip sıkıyor ve bunaltıyor. Bir ikizler burcu ve çocukluktan beri herşeyden çabuk sıkılan biri olarak günlük rutinden sıkıldığım çok oluyor ama kızım için katlanıyorum diyelim:))
Kızımın dahil olduğu aile hayatımızın düzenli ve sürdürülebilir olmasını çok önemsiyorum. Her gün bir düzen içinde giden, kaostan uzak hayatın onun gelecekteki hayatını ve kişiliğini olumlu etkileyeceğine inancım tam. O nedenle sıkı sıkıya bağlıyım ben de günlük verimli rutinimize. Sadece yaz dönemlerinde bu rutinden çıkıyoruz (yine benim kontrolümle.) Eşim ve kızım da zaten dünden razı oluyor. Bu iki aylık dönemde ben şarj olup kendimi toparlıyorum. Eylül ayının başlamasıyla tekrar verimli rutinimize dönüyoruz. Yaklaşık 3 senedir böyle bir düzen tutturdum.
Eşin dağınık olmaması evin düzeninin sürekliliği konusunda gerçekten çok kritik bir konu. Benim eşim de derli toplu, kalabalıktan hoşlanmayan bir insandır. Ben akşam yatmadan evi ailecek toplamayı ve sabah derli toplu bir eve uyanmayı tercih ediyorum. Özellikle hafta sonları gün içerisinde kızımın evde yarattığı dağınıklığı toplamamak beni gerse de, sadece mutfağı toplu tutmakla yetiniyorum.Evin düzenli olmasını nasıl sağlıyorum???
Çocukluğumda bile dolabımın, odamın ve hatta evin düzeni konusunda oldukça hassastım. Taaa o zamanlar bile annemle ev düzeni konusunda anlaşamadığımız konular olurdu. Evi dağınık görmeye (aynı babam gibi) tahammülüm olmazdı. Ama annem ve ablam bu konuda (bence!) çok rahattılar.
18 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum ve artık evi düzenli tutmak benim için hiç zor değil. En dağılmış hali bile 30 dakikada halledilebilecek durumdadır. Bunu şöyle başarıyorum ki elim her daim evin üstünde. Sabah ve akşam mutlaka hızlıca dağınıklıkları toplarım. Herşeyin yeri bellidir ve hemen herşeyi yerine kaldırırım. Dağılmasına müsaade etmediğinde ev zaten dağılmaya fırsat bulamıyor:)))) eşim ve kızım bu konuda bana benziyorlar iyi ki. Dağınık bir eşim olsaydı işim bu kadar kolay olmazdı tabii ki.