Popüler Konu Verimli Rutin

Tam her güzelin bir kusuru var örneği olmuş
Ablanın sağlık durumu nasıl?
Eloşun maceraları nasıl, ipek hanım ayaklansın bence onu bastıracak

Yeni Günlük Rutin

06:30 Kalkış

06:30-07:00
Diş ve Dil Fırçalama
Göz altı serumu sürme
Yüz kremi sürme
Eşim ve büyük kızım için kahvaltı hazırlama

07:00-07:30
Kızımı uyandırma
Giydirme
Saçını yapma

07:30-08:00
Kahvaltı
Kızıma D vitamini ve 1 kaşık zeytinyağı içirme
Eşimi ve kızımı uğurlama

08:00-09:00
Bebiş ile ilgilenme
15 dakika egzersiz

09:00-10:00
Karatay Kahvaltısı ve D vitamini
Bebişin D vitamini

10:00-14:00
Gün aşırı duş
Çalışma: Bu çalışma kısmı doğum izni bitince evden çalışmayı kapsıyor. Ancak şu an ilgi alanlarım ile ilgili çalışıyorum:) Tabi bu kısımda epey bir süre emzirmeye ayrılıyor. Uyutma ve alt değiştirme işi genel olarak ablamızda.

14:00 Öğle Yemeği
Birgün önceden kalan yemek
1 kase yer fıstıklı yoğurt

15:30-16:00 Yürüyüş
Sabahları kızımı eşin araba ile okula bıraktıktan sonra eve dönüp arabayı bırakıp işe gidiyordu. Kendimi yürümeye mecbur bırakmak için arabayı okulun önüne bırakıp ordan servise binmesini istedim. Böylece yürümek zorunda kalacağım:) Spor ile ilgili motivasyon problemim olduğu için böyle bir yöntem buldum.

16:00-17:00
Kızımı okuldan alma
Eve dönüş

17:00 Kızım için meyve saati

17:00-19:00
Büyük kızım ile vakit geçirme: Park veya evde oynama ve gün aşırı banyo

19:00-20:00
Akşam Yemeği
Ela için 30 dakika tablet seyretme hakkı
Bizim için eşimle sohbet ve mutfak toplama zamanı

20:00-21:00
Ev toplama: Hep beraber ev toplama zamanı.
Uyku zamanı: Ela’nın tuvalet, diş fırçalama, pijama giyme ve kitap okuyup, sarılıp uyutma işleri. Ben bu işlerle uğraşırken eşimde İpek’i uyutuyor.

21:00-22:30
En kıymetli zaman dilimi:))
Çocuklar uyuduktan sonra evdeki o güzel sessizlik ve dinginlik hali:))
Eşimle başbaşa vakit, bira kitap, biraz internet:)

22:30 Uyku Vakti
Yüz temizleme
Göz serumu
Nemlendirici
Dudak balmı

Haftalık Planlamalar
Pazartesi / Çarşamba / Cuma
Kızlar ve benim için banyo günü
Çiçekler sulanacak

Cuma
Haftalık market alışverişi
Köy ürünleri satan bir yerden haftalık yumurta ve 5 lt süt alışverişi

Pazar
Haftalık Yemek Menüsü oluşturma: Bu haftanınkini ekliyorum. Ne pişireyim diyenlere fikir olsun:)
Menüye Göre Haftalık Çiftlik Siparişi: Pazar sabahı sipariş verisem salı öğlen geliyor. Menüyü buna göre planlıyorum.

Marie Kondo’nın kitabı benim hayatımda da çok önemli bir fark yarattı. Ben söylediği şeyleri checklist haline getirip adım adım ilerlemiştim. İstediğim düzene gelmem yaklaşık bir yıl sürdü. Şimdi ise süreklilik konusunda çaba sarf ediyorum. Sürekliliğini sağlamak neredeyse günlük takip gerektiriyor.

Düzeninize hayran kaldım. İnsanın bir düzeni olması çok güzel. Ben size çocuklar İçin hangi d vitaminini kullandığınızı sormak istiyorum
elecda
Teşekkür ederim. Günlük planlama olmayınca ben günümü boşa geçirdiğim hissine kapılıyorum. Günümü uzun vadeli hedeflerim doğrultusunda planlamak, o günün benim için verimli geçtiği anlamına geliyor.

Ocean marka D3K2 vitaminini kullanıyorum. Üçümüzde bunu içiyoruz. Bebeğe 1, Ela’ya 2 kendime 10 damla kullanıyorum.

Tam her güzelin bir kusuru var örneği olmuş
Ablanın sağlık durumu nasıl?
Eloşun maceraları nasıl, ipek hanım ayaklansın bence onu bastıracak
Abla iyi çok şükür. Eski performansı ile devam ediyor. Kendini çok yormamasını söylüyorum ancak beni sallamıyor:)

İpek yaradılış olarak daha sakin biri gibi gözüküyor. Belki kendi dileğimi görüyor da olabilirim:))

Hızlıca toparlamaktan kastı 6 aymıs zaten..dediğiniz gibi 1 yılı bulacak herseyin yerli yerine oturması..inş süreklilik aşamasına gelirim.

Günlük Rutinim Hangi Amaçlara Hizmet Ediyor?

Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri, D vitamini Omega-3 ve kalsiyum takviyeleri, egzersiz ve yürüyüş, Sağlıklı Yaşam hedefime,

Ela’yı uyandırma ve uyutma süreçleri ile günde 2 saati ona odaklı olarak geçirme, öğünlerini sağlıklı ve kaliteli gıda ile planlama, tablet kullanımını sınırlama, Mümkün Olduğunca İyi Annelik hedefime,

Akşamları ev toplama Düzenli ve Sade Bir Ev hedefime,

Sabah ve akşam kişisel bakım rutini ve gün aşırı banyo rutinim, İyi Görünmek hedefime hizmet ediyor.

Verimli İş Hayatı hedefi şu an için askıda:)
Para Yönetimi için 2018 yılı hedefim doğum izni dönemini ekstra borç yaratmadan mevcut borçları düzenli olarak ödeyebilmek
Bir aksilik olmazsa 2019 yılı başında 2 tane ihtiyaç kredimi kapatacağım. Kredi kartımı da iptal ettirme kararı aldım. Bir yıl boyunca kredi kartı olmadan ve internet alışverişi yapmadan geçirmeyi deneyeceğim. Benim için enteresan bir deneyim olacak zira 18 yaşından beri kredi kartı kullanıyorum ve internet alışverişini aktif kullanıyorum.

günaydın...
elecda sana maşallah diyorum. hayatını istediğin gibi "verimlilik"esası üzerine kurmuşsun ve o doğrultuda devam ediyorsun. inşallah ruhsal ve içsel olarakta tatmin oluyorsundur...
önceden yazı yazmayı severdim ama artık yazmadan hiç, yalnızca okuyasım varburada okurken bir sürü şey aklıma geliyor ama yazarken sanki hiç olduğunu düşünüyorum... "belki de herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten"...
tam işte bu yüzden yazamıyorum ama takibindeyim, bil istedim:) güzel şeyler yazıyorsun ve güzel şeylere vesile oluyorsun böylece, ilham veriyorsun... yazmaya devam
adem güneşi ben de çok okudum. artık hayatıma adapte konusunda ihtiyaç duyduğumda başvuruyorum. yoksa bir noktadan sonra kadında bence yetersizlik duygusu oluşturuyor. sen de güzel bir "anne" izliyorum, onun da kattığı şeylerle... içselleştirmek güzel şey şu anneliği vesselam...

Merhaba tekrar....topiğin yeni müdavimiyim , biraz kendimden bahsetmek istiyorum. anaokuluna giden bir çocuk annesi olmam hasebiyle benim de hayatım oldukça düzenli. Aslında benim ruhuma çok uyan bir şey değil düzenli bir hayat ama bedenime iyi geliyor. Bir taraftan beni mutlu ediyor bir taraftan acayip sıkıyor ve bunaltıyor. Bir ikizler burcu ve çocukluktan beri herşeyden çabuk sıkılan biri olarak günlük rutinden sıkıldığım çok oluyor ama kızım için katlanıyorum diyelim:))

Kızımın dahil olduğu aile hayatımızın düzenli ve sürdürülebilir olmasını çok önemsiyorum. Her gün bir düzen içinde giden, kaostan uzak hayatın onun gelecekteki hayatını ve kişiliğini olumlu etkileyeceğine inancım tam. O nedenle sıkı sıkıya bağlıyım ben de günlük verimli rutinimize. Sadece yaz dönemlerinde bu rutinden çıkıyoruz (yine benim kontrolümle.) Eşim ve kızım da zaten dünden razı oluyor. Bu iki aylık dönemde ben şarj olup kendimi toparlıyorum. Eylül ayının başlamasıyla tekrar verimli rutinimize dönüyoruz. Yaklaşık 3 senedir böyle bir düzen tutturdum.

Evin düzenli olmasını nasıl sağlıyorum???

Çocukluğumda bile dolabımın, odamın ve hatta evin düzeni konusunda oldukça hassastım. Taaa o zamanlar bile annemle ev düzeni konusunda anlaşamadığımız konular olurdu. Evi dağınık görmeye (aynı babam gibi) tahammülüm olmazdı. Ama annem ve ablam bu konuda (bence!) çok rahattılar.

18 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum ve artık evi düzenli tutmak benim için hiç zor değil. En dağılmış hali bile 30 dakikada halledilebilecek durumdadır. Bunu şöyle başarıyorum ki elim her daim evin üstünde. Sabah ve akşam mutlaka hızlıca dağınıklıkları toplarım. Herşeyin yeri bellidir ve hemen herşeyi yerine kaldırırım. Dağılmasına müsaade etmediğinde ev zaten dağılmaya fırsat bulamıyor:)))) eşim ve kızım bu konuda bana benziyorlar iyi ki. Dağınık bir eşim olsaydı işim bu kadar kolay olmazdı tabii ki.

elecda maşallahın var yine :) Tempona ve bu sade yaşamına, planlamana hayran olmamak elde değil, gerçekten ilham vermeye devam ediyorsun.. :)

Ev temizliğini nasıl yapıyorum ( veya yapamıyorum)

Evin derli toplu tutulması, çamaşırların yıkanıp kaldırılması, mutfağın ve banyonun temiz tutulması, yemek yapma gibi işlerim rutininde her daim devam eden şeyler. Ama maalesef ev temizliği ile ilgili düzeni bir türlü tutturamadım. Her hafta kadın çağırdım evi teslim ettim çıktım olmadı, her pazar yarım gün çağırdım başında durdum olmadı, ayda bir Cumartesi çağırdım başında durdum olmadı, durmadım olmadı derken artık insanlarla uğraşmak istemediğimden 5 aydır temizlikçi çağırmıyorum.

Evim eskisinden pis değil. Ufak ufak her yere elim değdiğinden mutfak ve banyo her daim istediğim kadar temiz. Camların temiz veya kirli olmasını zaten hiç önemsemiyormuşum meğer. Gelen kadınlar boş yere siliyormuş. Mayıstan beri silinmediler hayatımda bişey değişmedi:)))

Düzenini oturtamadığım tek konu ev süpürme, silme ve toz alma kısmı. Bu konuda evde hep bir kaos var. Yapmaktan hoşlanmadığım tek konu bu olduğundan genellikle öteliyorum. Öteledikçe ev kirleniyor ve sonra tüm evi temizlemek daha çok vaktimi alıyor. İş çok vaktimi alınca da iyice soğuyorum ev süpürmekten. Tam bir kısır döngü....Neyse bu topic ve elecdanın paylaştığı sormabulmadünyası bana bu konuda çok yardımcı oldu. Ve bir plan yaptım.

Geçen hafta itibariyle uygulamaya koyduğum yöntemin kuralları şu şekilde.

• Süpürme işini diğer ev işlerinden bağımsız bir zaman diliminde yapacaksın. Bunu münferit bir iş olarak algılamalısın ve sevmediğin bir iş olduğu için iş bitiminde veya öncesinde evde bulunmamaya özen göster. Yani ya eve yeni gelmişken yap veya iş biter bitmez evden çık. Böylece bunalmaya veya sinirlenmeye fırsatın olmasın. (Evet evi süpürürken bazen çok sinirleniyorum)
  • Temizlik süren 50 dakika. Ama diyelim ki yetmedi 60 dakikayı kesinlikle geçmesin. İşin bitmese bile 60 dakika sonunda işi bırak. Çünkü gaza gelip devam ettiğin temizlik sende yılgınlık yapıyor ve haftaya motivasyonun kırılmış oluyor.
  • Evi dört parçaya ayırdım. 1. Parça Salon 2. Mutfak ve Antre 3. Bizim oda ve kızımın odası 4. Misafir yatak odası ve banyo
  • Kurallar şu: Her hafta bi parçayı ayrıntılı temizleyeceksin. Kalan parçalarda ayrıntıya girmeyeceksin.
  • İlk önce diğer üç parçayı üstten süpür. Her parça 5 dakikada süpürülecek (toplam 15 dakika) sonra 5 dakikada toz al. ( evdeki mobilyalar ve pencere kenarları) süre bitince işi bırak. O hafta ayrıntılı temizliyeceğin evin parçasını güzelce süpür, eğilerek sil ve tozunu al. Bunu 30 dakikada halletmeye çalış. Bitmediyse sadece 10 dakika daha ver kendine. Sonra mutlaka bırak.
  • Ayrıntılı temizlikte her bir bölümde nelerin yapılacağını yazdım. Mesela yatak odalarının halısı fırçalanacak, veya mutfakta şu raf silinecek diye. Evin parçalarının durumuna göre farklı temizlik görevleri var.

Planladıklarım bunlar. Umarım rutinime eklerim ve faydasını görürüm.

Onun dışında camları 3-4 ayda bir eltimin silmesinde karar verdik.

Yüksek raflar, dolap üstleri, kapı üstleri, anterede yukardan geçen boruların üstleri gibi gözönünde bulunmayan ama toz tutan yerlerin tozunu münferit olarak 3ayda bir almayı planlıyorum.

Sevgili elecda benim kızım da anaokuluna gidiyor ve 20.00-21.00 arası bizim de yatma rutini ile geçiyor. Kızımın 21’de uyumuş olmasını istiyorum. O yüzden taaaaa bi saat önceden yatma hazırlığı başlıyor.
Lakin diyorum ki acaba kötü mü alıştırdık bu işe. Bu çocuk ne zaman kendi işini kendi halledip yatacak? Ben yönlendirmesem hayatta erkenden yatmıyor. Biz çocukken nasıl babamız yatın derdi hooop yatardık? Bizimkinde böyle bi otorite figürü yok. O yüzden benim arkadaşlığım ve desteğimle ilerliyor. Bakalım bi kaç sene daha yapılacak bu iş galiba

Çok teşekkür ederim.

Benim için verimli bir rutin, anlamlı bir yaşam sürmek anlamına geliyor. Bu da ruhsal tatmini beraberinde getiriyor. Hayatımızda etki alanımız içerisindeki konular var. Bir de sizin deyimizle "olması gerektiği gibi olan şeyler" var. Benim bakış açım, etki alanım içerisindeki kısımları yönetebilmek, diğer alanlarda da "Bu yaşadığımdan ne öğrenebilirim" diye düşünerek başıma gelen şeyleri kabul etmek.

Adem Güneş'in annede yetersizlik duygusu oluşturduğu konusunda hemfikirim.

Hayatlarımız oldukça benzer:) Ben de hafta sonlarını akışa bırakmayı tercih ediyorum. Hafta içi mümkün mertebe rutinin sürekliliğini sağlıyorum. Hafta sonları kendim dahil herkesi rahat bırakıyorum:)

Eşin dağınık olmaması evin düzeninin sürekliliği konusunda gerçekten çok kritik bir konu. Benim eşim de derli toplu, kalabalıktan hoşlanmayan bir insandır. Ben akşam yatmadan evi ailecek toplamayı ve sabah derli toplu bir eve uyanmayı tercih ediyorum. Özellikle hafta sonları gün içerisinde kızımın evde yarattığı dağınıklığı toplamamak beni gerse de, sadece mutfağı toplu tutmakla yetiniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…