Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba iyi akşamlar kızlar,
Yoğun günler geçiriyordum eve falan hiç bakamadım tabi düzenim altüst oldu.Bir plan dahilinde tüm eve genel temizlik başlattım .Haftasonu kadar yapıp bitirme niyetindeyim. Elecdacım Allah yardımcın olsun iki çocuk zor belki ama sen güçlü kadınsın üstesinden gelirsin. Gebeliğinde şeker yüklemesi yaptırdın mı Elecda? Birde aşılarla ilgili instagramda bir yazı okudum sizinle paylaşmak istiyorum ne düşünüyorsunuz.https://www.instagram.com/p/BnKS1BhndFB/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1ab3lx8n4kdvo

bu nasıl bir tempo böyle
kolay gelsin vallahi ben okurken gözüm korkmadı değil
sabır bu işin anahtarı anladığım kadarıyla...

selamlar, elecdaya sormuşsunuz ama ben de yanıtlamak istedim.
bana şeker yüklemesi yapmadılar. daha doğrusu doktorum açlık ve tokluk şekerime baktı, normal çıkınca gerek duymadı. ama ben yaptırmaya karşı değildim. yani doktor talep etse seve seve yaptıracaktım. bu tetkike çok karşı olanları anlamıyorum. verilen çok çok aşırı bir miktar da değil zaten, bazen oturup o miktara denk gelecek şekeri tatlı ya da zararlı yiyeceklerden alıyoruz.
aşı yaptırılmamasına da karşıyım, bu yüzden artık görülmeyen hastalıklar yeniden ortaya çıkar oldu. inanın bizim gibi ülkelerin nüfuslarının artmasını isterler, dünyada çalışacak köleye ihtiyaç var
aşı yaptırmayı reddedenler acaba toplum içinde yaşayarak çocuklarını ve başkalarının çocuklarını tehlikeye attıklarını fark etmiyorlar mı?

Rica ederek değil de hakkım olanı alacağım tavrında olmak faydalı olur bence.

Kreşler gerçekten çok pahalı. Ben de özel okulu iki çocuk için 12 yıl boyunca nasıl finanse edeceğimi düşünüyorum kara kara.

Önerin için teşekkür ederim. Ben gece sağdığım sütü gündüz ben yokken içirmek durumundayım. Gün boyu memede olduğu için sağılacak süt birikmiyor. İşe başlayınca ancak gündüz iş yerinde sağma imkanım olacak.

İlk kızımda şeker yüklemesi yapılmıştı. Bu sefer doktorum gerek olmadığını söyledi. Kan ve idrar bakıldı. Ama yaptırmanı istiyorum deseydi yaptırırdım. Bu tür konularda güvenebileceğim bir doktor seçip, doktora kendimi sorgulamadan emanet etme taraftarıyım ben. Tıp bilgim ve tecrübem yok, o yüzden doktorun işine müdahale etmeye hakkım yok diye düşünüyorum.

Aşı konusuna gelince, benzer şeyleri ben de okudum. Doğruluk payı olabilir. Ancak ben aşı yaptırmama riskini göze alamam. Ayrıca keşke Ortadoğu’da yaşayan insanlar, ülkemizd sığınan mülteciler kendi yaşadıkları cehenneme çocuk getirip onları savaşın ve sefaletin içinde bir hayat yaşamak zorunda bırakmasalar. Rocfeller kadar bilinçsizce çocuk yapan Ortadoğu halkı da çocukların vebalini taşıyor bence.

Rota virüsü aşısı var. Paralı ve tercihe bağlı. Aynı dönem bebek sahibi olduğumuz bir arkadaş kızına benzer gerekçelerle bu aşıyı yaptırmadı. Ben yaptırmıştım. Kızı 6 aylıkken rota oldu ve ölümden döndü. Arkadaşımın yaşadığı pişmanlığı hiç bir annenin yaşamamasını dilerim.

Merhaba ,
Dün keşfettim bu konuyu ve elecda cok teşekkür ederim böyle faydalı bilgiler paylaştığın için ..Minimal yaşam üzerine kafa yormaya malesef yeni başladım sayılır ..Daha çok yolum var ama düzene girdikçe çok mutlu oluyorum ..Çalışan bi anne olarak seni örnek alıyorum...Bugün ben de limonlu suyumla başladım güne inşALLAH bunu sürdürebilirim...

Aşılar masum değil ama yaptırmamakta risk. Şeker yüklemesi konusunda yaptırmak mı yaptırmamak mı faydalı bilmiyorum.Tıbba artık güvenmiyorum.Çünkü yüzde 70-80 hasta garantili hastaneler kuruluyor ve gittikçe artıyor. Onkoloji koridorları tıklım tıklım.Bunun bir kısır döngü olduğunu düşünüyorum. Ama ilerde anne olursam şeker yüklemesi yaptırmayacağım fakat aşı konusunda sanırım bende cesaretli olamam.

Dün akşam oğlumun odasına el attım
Oyuncak, kıyafet elemesi yaptım
Mevsim tam dönünce de kısa kolluları kaldıracağım

fantom hangi model acaba

dediğin gibi yaptım ..
kısmi süreli çalışma talebinde bulundum ..
inşaallah ik ihafta sonra toplantıda görüşülecek inşallah :)

senin duruşuna da ayrı hayranım elecda

Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim. Önemli olan, hergünü hedeflerimiz doğrultusunda yaşayabilmek. Her gün yeni bir başlangıç. Hepimizin sürdüremediği zamanlar olabiliyor. Önemli olan bıkmadan her yeni günle beraber tekrar başlayabilmek.

Tıp ve ilaç sektörü malesef oldukça yüksek paraların döndüğü gittikçe kirlenen sektörler. Ben çok araştırıp, işini iyi yapan, ahlaklı ve vicdan sahibi doktorları bulup, kendimi ve çocuklarımı onlara emanet etmenin şu anli koşullarda en uygun çözüm olduğunu düşünüyorum.

fantom hangi model acaba
Siz bu soruyu sorunca en son hangi süpürgeyi aldığımı yazmadığımı hatırladım.

Herkse tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Süpürge olarak Miele tercih ettik. Kampanya vardı, 940 liraya aldık.
Dikey süpürge olarak da Fakir Darky aldık. O da 170 lira tuttu.
Her ikisinden de oldukça memnun kaldım

dediğin gibi yaptım ..
kısmi süreli çalışma talebinde bulundum ..
inşaallah ik ihafta sonra toplantıda görüşülecek inşallah :)

senin duruşuna da ayrı hayranım elecda
Çok sevindim canım. Hakkında hayırlısı olsun. Sen kendi haklarını savunmazsan, kimse senin haklarını korumaya ya da vermeye çalışmıyor.

Merhaba iki haftadır sessiz takipçisiyim topiğin. 150. sayfadayım. İstikrarla ilerliyorum. İnternetteki en ilham verici yer benim için bugünlerde. Elecda emeğine sağlık. Aslında 250. sayfayı okuyup dahil olmak istiyordum ama aceleci davrandım.
Dizi film gibi heyecanla okuyorum. Şubat ayındayım ve hala hamilesin, bakıcı ablan ameliyat olacak ve ikinci çocuğuna bakacak mı henüz belli değil. Okuyup öğreneceğim.

Ben de hazır elim değmişken 2018 yılı sonu hedeflerimi netleştirip kağıda döktüm. Ve bir yol haritası çizdim. Aşağıda paylaşıyorum. Sevgiler....

2018’in sonunda Tamamlamış olmayı istediklerim

• İki yıl önce okumaya başladığım son elli-altmış sayfası kalan Kur’an mealini bitirmek
  • Yüzde seksenini ( kelime anlamlarıyla birlikte) ezberlediğim kalan son sayfayı bir türlü ezberlemediğimden yarım kalan Yasin suresini ezberlemeye devam ederek, tamamen ezberlemek (10 yıl önce aldığım notlarda bu sureyi ezberlemek var. İnşallah bu sene kısmet olur.)
  • Ramazan ayından kalan 7 günlük borç orucumu tutmak
  • 2,5 kilo vererek 55 kilo olmak
  • 3 ay 500’er TL atarak birikim hesabımda 2.700 TL biriktirmek

2018’in sonunda Alışkanlık haline getirmiş olmayı istediklerim

• İki üniversite öğrencisine burs vermek
  • Her ayın 15’inde aylık bütçe yaparak ona uymak ve harcama kalemlerimi her gün yazmak
  • Spora devam etmek
  • Aralıklı oruç yaparak 8saat yemek 16 saat hiçbirşey yememek (tüm yıl boyunca değil, ayın bi-iki haftası yapmayı alışkanlık haline getirmek)
  • Regl dönemlerimde (namaz kılmadığım günlerde) Allah’ı anmayı ihmal etmemek

Her ayın 1’inde kontrol edilecekler

• Kilo vermeye devam ediyor msn?
  • Spora devam ediyor msn?
  • Kaç tane oruç tuttun?
  • Ayın 15’inde yaptığın bütçenin yüzde kaçını gerçekleştirdin?
  • Harcama kalemlerini yazmaya devam ediyor msn?
  • Kuran mealini okumaya devam ediyor msn?
  • Yasin suresini ezberlemeye devam ediyor msn?
  • Regl dönemlerinde tesbih çekmeye devam ediyor msn?
  • Aralıklı oruca devam ediyor msn?

Her ayın 15’inde kontrol edilecekler

• Ayın birinde kontrol edileceklerin tümü
  • Bursları gönderdin mi?
  • 500 TL birikim hesabına attın mı?
  • Birikim hesabından ay içinde para çektin mi?

2018 yılı biterken kontrol edilecekler

• Borç kalan oruçları tuttun mu? Bitmediyse neden bitmedi? Hangi durumlar buna sebep oldu? Bu durumları engelleyebilir miydin?

• Kur’an meali bitti mi?

• Yasin suresini ezberledin mi?

• 55 kilo oldun mu?

• Sporu alışkanlık haline getirdin mi? Hayırsa neden? Daha farklı ne yapabilirdin?

• Regl dönemlerinde namaz vakitlerini tesbih çekerek değerlendirdin mi? Yoksa o günlerde kulluk bilincini askıya mı aldın?

• Ayın birkaç haftasında aralıklı oruç yapmaya devam ettin mi?

• Bütçe yapıp ona uymayı ve harcadığın parayı kalem kalem yazmayı alışkanlık haline getirdin mi?

• Birikim hesabında 2.700 TL var mı? Yoksa neden?

• Bursları göndermeye devam ettin mi? Haziran’a kadar göndermeye devam edecek msn?

• Toplam 10 hedefin kaçını tamamladın???

Selamlar...

Uzun zamandır yazmıyordum. Geçim derdine düştüm desem yalan olmaz. Herşey çok çok pahalanmış. İstikrarlı gidemedim son bir aydır. Sanırım iki ayda anca toparlanırım.

Büyük çocuğum özel bir ilkokula başladı. Özel okul gerçekten zormuş masraf açısından. Çok şükür burslu ama ona rağmen akıyor bır yandan resmen. Küçük çocuğum için biraz birikim yapmak lazım eğitim kesesine.

Evimize yakın kütüphane bulduk, gayet güzel ve dolu içi. Kitap parasından kurtulduk, ayda 300-400 kar benım ıcın: ) Çocuklar ve ben 20 günde 3 kitap okuyup değiş tokuş yapıyoruz.

Şirkette ve sektörde işler yavaş ilerliyor, bakalım nasıl şekillenecek piyasalar. Döviz yerinde durmuyor ve temkinli az harcamalı ilerlemek niyetindeyim.

Ekonomi konusunda tedbiri hiç elden bırakmamak gerekiyor maalesef. Yoksa işin ucu kaçmaya çok müsait.
Çocuğunun ilkokulu hayırlı olsun. Ben mi yanlış anladım ilkokulda özel okul burslu olabiliyor mu? Nasıl başvuru yapılıyor ilkokul için. Anasınıfına koleje giden bir kızım var da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…