- 4 Eylül 2018
- 1.158
- 2.545
- 36
Ekonomi konusunda tedbiri hiç elden bırakmamak gerekiyor maalesef. Yoksa işin ucu kaçmaya çok müsait.
Çocuğunun ilkokulu hayırlı olsun. Ben mi yanlış anladım ilkokulda özel okul burslu olabiliyor mu? Nasıl başvuru yapılıyor ilkokul için. Anasınıfına koleje giden bir kızım var da.
Hamileliktendir.... kendine çok yüklenmemelisin bu konuda. Bi kaç aya dolu dolu geçecek zaten. Biraz tembelliğin sana zararı olmazselamlar, ben 2 gündür nedense anlık şekilde gelen bir durgunluk bir atalet içindeyim.
enerjim mi yok, çabuk mu yoruluyorum bilemedim. yapmak istediklerim var ama elim kolum kalkmıyor. değil günlük rutinimi takip etmek, elimi yüzümü yıkamaya gitmeye üşeniyorum.
böyle günlerde akşamları vicdan azabı hissediyorum niye boş geçti günüm diye
Ahhhaaaaa... yoksa hemen başlayacaktım anaokulu kuzusunu çalıştırmayaYok ben yanlış yazmışım ortaokula başladı: )
Son bi tembelliğin keyfini çıkar diyosun :) haklısın aslındaHamileliktendir.... kendine çok yüklenmemelisin bu konuda. Bi kaç aya dolu dolu geçecek zaten. Biraz tembelliğin sana zararı olmaz
Hoş geldinizMerhaba iki haftadır sessiz takipçisiyim topiğin. 150. sayfadayım. İstikrarla ilerliyorum. İnternetteki en ilham verici yer benim için bugünlerde. Elecda emeğine sağlık. Aslında 250. sayfayı okuyup dahil olmak istiyordum ama aceleci davrandım.
Dizi film gibi heyecanla okuyorum. Şubat ayındayım ve hala hamilesin, bakıcı ablan ameliyat olacak ve ikinci çocuğuna bakacak mı henüz belli değil. Okuyup öğreneceğim.
Ben de hazır elim değmişken 2018 yılı sonu hedeflerimi netleştirip kağıda döktüm. Ve bir yol haritası çizdim. Aşağıda paylaşıyorum. Sevgiler....
Kırmızı benim de çok içime dokundu. Hande Birsay’ın Mükemmel Annelik Beni Teğet Geçti konuşması benim favorim. Kesinlikle tavsiye ederim. Söylediği her kelimeye katılıyorum.Önerinizle kırmızıyı izledim..cok duygulandım..diğer önerileri de izlicem ilk fırsatta ...
Bence çok güzel olmuş, elinize sağlık2018’in sonunda Tamamlamış olmayı istediklerim
- İki yıl önce okumaya başladığım son elli-altmış sayfası kalan Kur’an mealini bitirmek
- Yüzde seksenini ( kelime anlamlarıyla birlikte) ezberlediğim kalan son sayfayı bir türlü ezberlemediğimden yarım kalan Yasin suresini ezberlemeye devam ederek, tamamen ezberlemek (10 yıl önce aldığım notlarda bu sureyi ezberlemek var. İnşallah bu sene kısmet olur.)
- Ramazan ayından kalan 7 günlük borç orucumu tutmak
- 2,5 kilo vererek 55 kilo olmak
- 3 ay 500’er TL atarak birikim hesabımda 2.700 TL biriktirmek
2018’in sonunda Alışkanlık haline getirmiş olmayı istediklerim
- İki üniversite öğrencisine burs vermek
- Her ayın 15’inde aylık bütçe yaparak ona uymak ve harcama kalemlerimi her gün yazmak
- Spora devam etmek
- Aralıklı oruç yaparak 8saat yemek 16 saat hiçbirşey yememek (tüm yıl boyunca değil, ayın bi-iki haftası yapmayı alışkanlık haline getirmek)
- Regl dönemlerimde (namaz kılmadığım günlerde) Allah’ı anmayı ihmal etmemek
Her ayın 1’inde kontrol edilecekler
- Kilo vermeye devam ediyor msn?
- Spora devam ediyor msn?
- Kaç tane oruç tuttun?
- Ayın 15’inde yaptığın bütçenin yüzde kaçını gerçekleştirdin?
- Harcama kalemlerini yazmaya devam ediyor msn?
- Kuran mealini okumaya devam ediyor msn?
- Yasin suresini ezberlemeye devam ediyor msn?
- Regl dönemlerinde tesbih çekmeye devam ediyor msn?
- Aralıklı oruca devam ediyor msn?
Her ayın 15’inde kontrol edilecekler
- Ayın birinde kontrol edileceklerin tümü
- Bursları gönderdin mi?
- 500 TL birikim hesabına attın mı?
- Birikim hesabından ay içinde para çektin mi?
2018 yılı biterken kontrol edilecekler
- Borç kalan oruçları tuttun mu? Bitmediyse neden bitmedi? Hangi durumlar buna sebep oldu? Bu durumları engelleyebilir miydin?
- Kur’an meali bitti mi?
- Yasin suresini ezberledin mi?
- 55 kilo oldun mu?
- Sporu alışkanlık haline getirdin mi? Hayırsa neden? Daha farklı ne yapabilirdin?
- Regl dönemlerinde namaz vakitlerini tesbih çekerek değerlendirdin mi? Yoksa o günlerde kulluk bilincini askıya mı aldın?
- Ayın birkaç haftasında aralıklı oruç yapmaya devam ettin mi?
- Bütçe yapıp ona uymayı ve harcadığın parayı kalem kalem yazmayı alışkanlık haline getirdin mi?
- Birikim hesabında 2.700 TL var mı? Yoksa neden?
- Bursları göndermeye devam ettin mi? Haziran’a kadar göndermeye devam edecek msn?
- Toplam 10 hedefin kaçını tamamladın???
Hoş geldin:)Selamlar...
Uzun zamandır yazmıyordum. Geçim derdine düştüm desem yalan olmaz. Herşey çok çok pahalanmış. İstikrarlı gidemedim son bir aydır. Sanırım iki ayda anca toparlanırım.
Büyük çocuğum özel bir ilkokula başladı. Özel okul gerçekten zormuş masraf açısından. Çok şükür burslu ama ona rağmen akıyor bır yandan resmen. Küçük çocuğum için biraz birikim yapmak lazım eğitim kesesine.
Evimize yakın kütüphane bulduk, gayet güzel ve dolu içi. Kitap parasından kurtulduk, ayda 300-400 kar benım ıcın: ) Çocuklar ve ben 20 günde 3 kitap okuyup değiş tokuş yapıyoruz.
Şirkette ve sektörde işler yavaş ilerliyor, bakalım nasıl şekillenecek piyasalar. Döviz yerinde durmuyor ve temkinli az harcamalı ilerlemek niyetindeyim.
Dün gece 02:00 / 04:30/ 06:00 ve 07:00’de emzirmeye kalktım. 04:30’da kalktığımda emzirdikten sonra diğer göğsü sağdım. Yattığımda 05:45’di.Son bi tembelliğin keyfini çıkar diyosun :) haklısın aslında
Bir arkadaş çocukların toplu çektirdiğimbir fotoğraftan magnet yaptırmıştı. Bence çok güzel bir hediyeydi.elecda ve diğer tüm arkadaşlar
Kreş doğumgününe diğer arkadaşlarına vermesi için küçük hediyelikler hazırlamam lazım
Sizce ne almalıyım?
elecda ve diğer tüm arkadaşlar
Kreş doğumgününe diğer arkadaşlarına vermesi için küçük hediyelikler hazırlamam lazım
Sizce ne almalıyım?
Dün gece 02:00 / 04:30/ 06:00 ve 07:00’de emzirmeye kalktım. 04:30’da kalktığımda emzirdikten sonra diğer göğsü sağdım. Yattığımda 05:45’di.
07:00’de günümüz başladı. Kahvaltı hazırla, bebeğin altını üstünü değiştir ve emzir faslından sonra Ela’nın veli toplantısına gittim.
Oradan geldim, Ela’ya beraber pizza yapma sözüm vardı. Onu yaptık sonrasında o pişerken İpek’i emzirdim ve eş zamanlı Ela ile Pony konuşturma oynadım.
Pizza yendi, mutfak toplandı. Ela park diye tutturdu. Park faslından sonra akşam yemeği hazırla, topla derken tam artık oturacaktım ki Ela bir de kek yapma sözün vardı dedi
Az önce de keki yaptık. Şimdi fırında pişiyor. Bu süreçte İpek’i kaç kere emzirdim ve altını değiştirdim hatırlamıyorum.
Sözün özü dinlen arkadaşım
Bizde de şuan Miele var çok memnunuz. Güle güle kullanın.Siz bu soruyu sorunca en son hangi süpürgeyi aldığımı yazmadığımı hatırladım.
Herkse tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Süpürge olarak Miele tercih ettik. Kampanya vardı, 940 liraya aldık.
Dikey süpürge olarak da Fakir Darky aldık. O da 170 lira tuttu.
Her ikisinden de oldukça memnun kaldım
Onun adı enerji değil, annelikten kaynaklı bitmeyen vicdan azabı durumu:)Şikayetimi geri aldım
Ne çok söz vermişsin ya da verdiğin sözler niyeyse (?) ela tarafından aynı güne toplanmış
Mecburen de olsa Bitmeyen enerjine hayranım.
Miele genelde çok pahalı olduğu için uzak durduğum bir markaydı. Eşim 1000 liranın altında deyince gidip baktık. Ablanın her türlü vereceği zararı düşünerek makineyi yapmışlar:)) Bunu da bozmayı başarırsa kendisine çalı süpürgesi hediye edeceğim:)Bizde de şuan Miele var çok memnunuz. Güle güle kullanın.