Popüler Konu Verimli Rutin

hem güldüm hem de kardeşim olunca yaşadıklarımı hatırladım :)
bizim aramızda 5 yaş vardı tam olarak.
biberonu ben de bırakamamıştım kardeşim emince anneme ben de emicem falan diyordum
bir de altıma bez bağlayın diye tutturmuştum
1 kere bağlar gibi yapmışlardı.
zorla onun beşiğinde yatmak istiyordum.
kabullenmek biraz zor oluyor

elecda merhaba. Uzun süredir konunu dışarıdan takip ediyorum. Paylaştıkların, birçok konuda benim için yol gösterici oldu. Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Sağlıkla, huzurla büyüt ❤
Benimde 7 aylık bir kızım var. Geçen hafta işe başladım. Şimdilik yarım gün gidiyorum. Sürekli koşturma halindeyim ancak evden uzaklaşmak gerçekten iyi geldi. Tabi bu arada kızım, yanında olmadığım saatlerin acısını fazlasi ile çıkarıyor benden...

Elecda merhaba,
Bir mesajında bakıcı ablanıza sigorta yaptırdığınızdan bahsetmiştin. Bununla ilgili prosedürü nereden nasıl öğrenebilirim rica etsem bilgi verir misin?
Evinin bağlı olduğu sgk’ya kendi kimliğin ve sigorta yapacağın kişinin kimlik fotokopisi ile başvuruyorsun. Orada bir form veriyorlar. Onu dolduruyorsun canım.

Dün babası ile markete gitmişlerdi. Kendine emzik aldırmış

Hayılı olsun elecda
Benim ki pazartesi başladı
ağlama krizlerimiz de başladı
Cumartesi günü öğretmeni randevu verdi ve tanışmaya çağırdı. Öğretmeni görünce içim çok rahatladı. Gözünde ışık olan insanlardan. Ela’da çok sevdi.
Dün de okulun ilk günüydü. Eşim ben ve İpek beraber gittik. Ela öğretmenini görünce bizimle vedalaşmadan bastı gitti. Bakakaldık öyle peşinden

Selamlar,
Burayı epey ihmal ettiğimin farkındayım.
Ela pazartesi tam gün okula başladığında daha altif olmayı istiyorum.

Uzun süren emzirme seansları esnasında sıkıntıdan patlamamak için minimalizm üzerine aldığım kitapları okumayı bitirdim. Onlardan öğrendiklerimi özet olarak paylaşmayı istiyorum.

Hanımlar, bu arada 38 beden iki tane sonbahar-kış sezonunda giymelik, bir tane de bahar döneminde giymelik olmak üzere 3 adet Ge-Be marka hamile pantolonum var. Elden çıkarmak istiyorum. Giysi kumbarasına atmadan önce buradan ihtiyacı olan var mı diye sormak istedim. Kargo ile gönderebilirim.

Sabırsızlıkla bekliyoruz :)

bnm bir yakınım yeni hamile ve ihtiyacı olacağı için yazdım simdi size

Sizleri çok özledim Kızlar
elecda sen de baya baya düzeni sağlamışsın
Kuzulara sağlık huzur diliyorum sana da tabi
Ne çabuk geçmiş 40gün
Tabi bizlere
Zaman hızlı zaman su
Yaşarken uzun gibi ama arkaya dönüp bakınca yıllar geçmiş

Ben de ritüellerine uygun yaşamaya devam ediyorum
günlük sporu mu yapıyorum diyetimi uyguluyorum her gün evi toplayıp düzenliyorum işe temiz düzgün ve hoş bir giyim şekli ile gidiyorum
evindeki bir çok şeyi azalttım ki bunlardan en fazla yer kaplayan kıyafetler bunları da bayağı düzene koydum
onun dışında olma günlük etkinlikler yapıyor oyunlar oynuyoruz
zaten iş sonrası yemek ve sonrasında sadece oğluma vakit ayırıyorum

gerçi bugün eşim seni biraz dinlendireyim diye bir teklifte bulundu bu teklifi nasıl değerlendiririm onu düşünüyorum hepinizi çok özledim yazılanları tek tek okuyorum

günaydın bugün evdeyim
yakında izne ayrılacağım
bugünü ev için verimli geçireceğim
sonbaharlıklar çıkarılacak çok ince yazlıklar kaldırılacak
ev artık çok küçük geliyor biraz daha eşya elemem lazım
ayrılamadığım magnetler falan var yurtdışından aldığım
ama buzdolabında kullanmıyorum
ayrıca ben magnet sevmem ki :)
bir de anılar önemli eşyalar değil işlevsiz eşyaları eleyeceğim

mumlarımı çıkarıp akşamları evin havası değişsin diye yakmaya başlayacağım
sonbaharı çok seviyorum :) sıcakta hiçbir şey yapmak içimden gelmiyordu

Selamlar

Bugün sabah kıyafetlerimi ayıkladım. Lohusa pijamaları ve hamile pantolonlarını vermek üzere ayırdım.

Sonrasında Ela’nın yazlık elbise ve tişörtlerini ayırdım. 2 poşet verilecek kıyafet çıktı. Kışlıklarını kontrol ettim. 2 elbise alacağım ancak biraz bekleyebilir.

Pazartesi okul açılınca ben de yeni bir düzene gireyim istiyorum. Gün içerisinde yapmak istediklerim şunlar:
1) Eşimi ve Ela’yı gönderdikten sonra Karatay Kahvaltısı
2) Minimal yaşam kitaplarında yazanların özetlerini çıkarmak ve uygulamadıklarımı hayata geçirmek
3) Sitenin spor salonunda 45 dk bantta yürümek

Günaydın Hanımlar,

İpek ağlayıp bağırırken ve eşzamanlı olarak kusup, çişi de sırtına geçmişken Ela’yı hazırlayıp okula göndermeyi başardım

Siz de durumlar nasıl?

Ve işte iki çocuklu anneliğin özeti :)))

Annelik zor zanaat gerçekten. Ve bence burda asıl vurgulanması gereken anneliğin bir zanaat olması . Hem de çok zor. Yaklaşık son 15 günü ortalama 2-3 saat uykuyla geçiriyorum . Artık uykusuzlukta zirvedeyim . Bugün Asaf' a uyku eeg si çekilecek. Uykuda beyin dalgalarına bakılacak . "Neden 2 yıldır uyumuyor bu çocuk? " sorusuna cevap arıyoruz . Umarım buluruz .

Ela nin okula alışma süreci nasıl gidiyor? Sanırım öğretmenini sevmiş cimcime :)))

Asaf ta kreşine çok çabuk alıştı . Öğretmenini çok sevdi. Zaten sevmeseydi asla gitmezdi. Kreşle ilgili bazı soru işaretlerim olmasına rağmen; öğretmenimiz çok iyi olduğu için bu yılı burada tamamlayacağız . Seneye de tekrar gözden geçireceğim kreşleri .

Asaf kreşe başladıktan sonra evde ciddi anlamda düzenlemeler yaptim. Temizlik hat safhada:)))

Satmam gereken hiç kullanılmamış bir ahşap beşik var. Giyinme odamızı meşgul ediyor . En kisa zamanda onu da elden çıkarabilirsem harika olacak benim için .

Işe başlamama da az kaldı . 2 yil aradan sonra işe başlama heyecanı sardı beni. O yüzden biraz ders çalışıyorum:) güncellemeler yapıyorum kendimde. Çünkü hergun yeni bir gelişme var malum.

Son 3 ayım çok inişli çıkışlı geçti . Komple bir arınmadan geçiriyorum kendimi :) ruhen ve bedenen :)

Son olarak, pilatese başladım:) şuan beni en mutlu eden şey bu :)

Seni tekrar burada görmek ne kadar güzel
İşe başlamak uzun bir aradan sonra iyi gelecektir. Ev çok yorucu bir yer. İşyerinde epey dinleniyor insan:)

Annelik zor, her açıdan zor ve ağır. Dün gece 03:00’de İpek uyandı. Bir göğsümü emzirdim. Diğerini sağmak ve buzdolabında stoklamak için kendimi sürünerek kalktım yataktan. Gözümden uyku akıyor ama sütü sağdım. Çünkü işe başlamama iki ay kaldı ve 6 ay sadece anne sütü ile besleyebilmem için her gece sağmam lazım. Tam yattım yaklaşık yarım saat sonra Ela’nın “Anneee” diye bağırışıyla fırladım. Kabus görmüş. Öptüm kokladım, yanına yattım eğri büğrü şekilde biraz. 1 saat geçmiş öyle...

Kendi yatağıma geçtikten sonra da İpek uyandı

Sabah 06:30’da geri kalktım. Ela’ya kahvaltı hazırladım. Uyandırdım. Çiş, diş, yüz yıkama, kıyafet seçimi ve giydirme, saç yapma, çantasındaki yedekleri hazırlama ve imzalanacak kağıtları kontrol edip babanın eline tutuşturma tam 1,5 saat sürdü. Bu fiziksel mesai.
Bu sırada bağırmamak, çocuğa sakin davranmak ve “hadi” sayısını azaltmak yönünde verdiğim psikolojik mesai ise çok daha yorucu:))

herkese meraba :)
kısmi süreli çalışma için müdürümle görüeceğim biraz heyecan ve stres var..
ama kanuni hakkımı kullanmak istiyoeurm
6 yılım dolacak iş yerinde hala bir çekingenlik var maalesef..
sizler bunu nasıl aştınız? başardınız?

oğlum için kreş araştırması yaptık ancak beğendiğim kriterlerime uyan kreşler 2000 tl civarında ..
diğer çoğu kreş oyalanacak yer misali maalesef..

Elecda merhaba, şu anda tam kaynağını hatırlamıyorum ama (hamilelik ve lohusalıkta ki hafıza sorunları) sağılan sütleri saklarken gece ve gündüz sütü olduğunun yazilmasi gerektiği, gündüz ve gece salgılanan sütün farklı olduğu, bebeği beslerken uygun sütün verilmesi gerektiği bilgisini okudum yada dinledim. Sadece gece sütünü sağıp saklıyorsan araştırabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…