Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Öncelikle hepimizin bayramı kutlu olsun. Imarım keyifli bir bayram geçiriyorsunuzdur.

Benim için oldukça sakin bir bayram oldu. Eşim, kayınvalidem ve kızım, arife günü öğlen Eskişehir’e geçtiler. Onlar evden çıktıktan hemen sonra evi düzenlemeye başladım:)) Öncelikle mutfağımı eski haline geri getirdim. Kayınvalidem kendine göre bir düzen kurmuştu zira. Ela’nın iç çamaşırlarını, çoraplarını ve küçülen kıyafetlerini ayırdım. Bir de İpek’e 6-9 ay kısa kollu şortlu şeklinde gelen hediyeler vardı Onları da ayırdım. Hepsini bakıcı ablamıza verdim. Oturduğu yerde dağıtacak.

Arife akşamı da kızkardeşim geldi. Kalabalık geçen 1 aydan sonra sakinlik bana iyi geldi.

elecda merhaba. Konunu cok beğendim. Baştan okumaya başladim. Su an 50lerdeyim. Ins tamamini okuyacagim. Öncelikle bebeğin hayirli ugurlu olsun inş. Güle güle büyüt. Birsey soracaktim. Konunun başlarında gardrop hazırlama konusunda renk analizi yaptırdığını soylemissin ya. Nerde kime yaptırdın acaba?

Çok az kalmış zelalke bir çırpıda kolay ve rahat bir doğum olsun dilerim.

Merhaba hanımlar, geçmiş bayramınız kutlu mutlu olsun

Dün itibarıyla sahalara dönüş yapmış bulunmaktayım. Geçen hafta yazamadım bir türlü. Ne zamandır aksattığım bildirgeme yeniden dört elle sarılıyorum.

Sağlıklı Yaşam

• Ev ortamında yaptığım kek, kurabiye gibi atıştırmalıklara ağırlık veriyorum,
  • Her gün, mutfak masasının üzerine ‘ulaşılabilir’ meyve ve kuruyemiş tabağı hazırlıyorum,
  • Bir yemek düzeni oturtamadım, kızı teslim alma süreci halen belirsizliğini koruyor. Bir gün önce yemek yapsam bir türlü yapmasam bir türlü. Zamanla oturur umarım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
  • Bu konuda kendimi geliştirmeye özen gösteriyorum, işten arta kalan zamanımı kızıma ayırıyorum. Şu an için en iyi yaptığım şey, sarılmak ve onun yönlendirdiği oyunları oynamak sanırım :)
  • İşe başlama sürecini sabote etmeye çok meyilli bir anneyim; kızıma net bir şekilde yaklaşsam da duygusal olarak çok zorlanıyorum bu süreçte. Özellikle saat 15.00 gibi bir özlem sarıyor beni
Düzenli ve Sıcak Bir Ev

• Günlük bir düzen rutini oluşturdum ve güne başlarken yapamadığımı fark ettiğim için gece uyumadan önce mutfağımı ve banyomu temizliyor ve düzenliyorum.
  • Kızımın oyuncaklarını, uykusundan hemen önce odasına yerleştiriyorum.
  • Ertesi gün için çantasını gözden geçirip, kirlilerini çıkarıp yerine temiz yedekleri koyup bir de kuru yemiş kabını tazeliyorum.
  • Evim halen benim, ailemin ve sevdiklerimizin rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olamadı, olamıyorrrrr :
İyi Görünmek
  • Kıyafet:
  • Kullanmadığım kıyafetlerden tadile olabilecekleri yaptırdım,
  • Kızıma saklayabileceklerimi ayırdıktan sonra ihtiyaç sahiplerine vermek üzere ayırdım,
  • Bir yandan merserize bluzlar örüyorum ama çok yavaş ilerliyor malesef ,
  • Ev içinde -doğum sonrası hastalığına kapıldığım- paspal görünüme son vererek, şdaha şık olmaya çalışıyorum
  • Kozmetik:
  • Bir süredir biten ürünlerimin yerine yenisini almıyordum; çünkü doğum sonrası değişen cilt tipime ve hediye gelen roseama uygun ürünler almak istiyordum. Bu hedeflerime yönelik ayrıntılı araştırmalar yaptım htiyacım olan temel ürünleri tamamladım ve "1 yıl süreyle yeni ruj, oje vb. ürün almayacağım" sözümü tutuyorum
  • Verimli İş Hayatı:
  • Şu an yeni başlamamamın etkisiyle inanılmaz bir bocalama halindeyim, işlerimi çok yavaş halledebiliyorum. Dilerim toparlanmam uzun sürmez
  • Kilo Yönetimi:
  • Bu konuda çok iyi gidiyordum, bayram tatiline kadar. Bu sabah tartıda 1.5 kilo aldığımı fark ettim yeniden bir diyetisyen yolu tutacak gibiyim.
Para Yönetimi
  • Hedef: Bir kenarda -zaruri durumlar haricinde- hiçbir şey için kullanmak zorunda olmadığım bir 15.000 liramız olsun istiyorum. Bunun için bir planlama yaptım, benim maaşıma kadar beklemede olacak bir planlamaydı, bu ay Allah'ın izniyle 1000 lirasını altın ve dolar yapıp kenara koydum. Dilerim hayırlı bir şekilde amacımıza yönelik olarak biriktirebiliriz.
  • Borç: 2 ihtiyaç kredimiz var. Hızlı bir şekilde onları bitirmeye odaklanmıştım. Ancak ücretsiz izin döneminde almış olduğum borçları ödemem için 1 yıllık süreye ihtiyacım var. İnşAllah onları halledeceğim yavaş yavaş. Bu ay maaşımla 2000 liralık bir borç ödemesi yaptım. Rastgele
  • Birikim:
  • Kızımın geleceği için BES’e katılmak istiyordum; ancak son kararla Bes ödemesi kadar az miktar da olsa talimatla dolar hesabı açmaya karar verdim. Örneğin her ay 150liralık dolar alıp hesapta biriktirmek gibi. Bilemedim ama kararsızım halen.
  • Yardım: Düzenli yardım yaptığımız kurumlara, daha fazla miktarlarda yardım yapmak istiyorduk. Kurban kesimini bu şekilde değerlendirdik.
Yakın İlişkiler

• Yakın çevremle -zaruri bir durum olmadıkça- maddi ilişki içerisine girmemek istiyorum; ancak bunu henüz yapamıyorum. Çok üzüyor bu durum beni, bu konu üzerine çalışacağım.
  • Her ay en az 3 defa, sevdiklerimi misafir olarak ağırlamak istiyordum. Ancak bu da benim için bir hayal gibi şu sıralar, belki kışa doğru biraz daha toparlayabilirim.
Bende durumlar böyle ara ara yazacağım, herkesin rutinini hevesle takip ediyorum. İyi ki varsınız

Çok kıymetli elecda'cığım,

Okuyorum ama yazamıyorum.

Sen harika bir kadınsın. Senden o kadar değerli bilgiler öğrendik ki... Allah seni buralardan eksik etmesin.

İpek hanım hoşgelmiş geç oldu kusura bakma. Sağlıkla ve huzurla büyüt inşallah.

Annen de nurlar içinde yatsın.

Bakıcı ablanın hayatına da iyiki dokunmuşsun.

Seni görmeden çok sevdim. İyiki varsın.

Hoş geldiniz
Renk analizini İstanbul’da Oya Komar’a yaptırmıştım.

Az kalmış doğuma:) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.

Geçen gün aklımdan geçtin Ben de seni seviyorum ve gözüm arıyor seni. Fırsat buldukça yaz lütfen:))

Ela’nın Kıyafet Düzeni

Dolabın üst kısmındaki beyaz kutuda kışlık kıyafetleri var. Onun altında askılık bölümünde ise kostümler ve etekleri bulunuyor.

Çekmecede, soldan sağa sırayla kısa kollu üstler uzun kollu üstler, taytlar ve pijamalar bulunuyor.

Dolabın sağ tarafında üst bölümde “Küçülenler” kutusu var. Onum hemen altında ise Ela’nın nevresimlerinin yer aldığı kutu bulunuyor.

Küçük askılık bölümünde ise elbiseleri ve en altta da ev ayakkabısı yer alıyor.

İç çamaşırı ve çorapları küçük bir komidinin içinde. Toka ve takıları ise banyo çekmecesinde yer alıyor.

İpek’in Kıyafet Düzeni

Yukarıda eklediğim fotoğraflarda İpek’in 3 çekmeceli şifonyerine ait. İlk fotoğrafta kışlık battaniye ve dışarı giysileri yer alıyor.

İkinci fotoğrafta şu an aktif olarak kullandığımız 0-3 ay kıyafetleri var. 3. fotoğrafta ise 3-6 ay kıyafetler mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…