Popüler Konu Verimli Rutin

Valla doğru söyledi bence:bicak:
Her gün yeni bir bomba ile karşımızda kendisi. Daha kardeş doğmadan katrina kasırgası geliyorum diye bağırıyor. Biz de eşimle büktük boynumuzu, bekliyoruz başımıza gelecekleri.
Bebek gibi konuşma, emekleme, ben de emicem demeler, onu kimse kucağına almayacak şeklinde tehditler....

Bu arada geçen gün kızımı okuldan almaya gittiğimde kızımın arkadaşının annesi alışveriş yaptığım çiftliğin adını sordu ve söyledim. Aradan birkaç gün geçti. Kızımla oyun oynuyoruz. Bebeğinin altını değiştiriyordu. “Ay benim bebeğim büyümüşte başka bebeğin altını değiştiriyor” dememle birlikte bebeği bir fırlattı. “Ben o karnındaki bebeğin bezini değiştirmeyeceğim, hiçbir şeyine yardım etmeyeceğim, onu sevmeyeceğim. Kendime de yeni anne baba satın alacağım. Sizi de anne-baba çöplüğüne atacağım. Çünkü siz ona çiftlik almışsınız (İpek Hanım Çiftliğinden bahsediyor), bana hiç çiftlik almadınız” dedi:KK57::KK57: Aha böyle kaldım:)
Yandınız valla :KK45: ama çok güldüm çok akıllı bıcırık :rolleyes:

elecda elecda mavimli mavimli şu borsa işi benimde kafama yattı ama cesaret edemiyorum 1000 tl ile denene yapmayı düşünüyorum ama ya batarsam, ufak ama geri dönüşümlü yatırımlar istiyorum , ama elimdeki şartlarla zor gözüküyor..
Bu arada harcamalarım çok planlı, ihtiyaç dışı birşey almıyorum...
Hani para ufak çaplı biriktirsem bile oldugu yerde duruyor, bir + saglamıyor..
Neler yapsak nasıl yapsak bilemedim

küçük paralarla uzun vadeli bir yatırım düşünüyorsanız döviz hesabı açmanızı öneririm.
ben kızım için bu şekilde birikim yapıyorum

Hazır kızım evde yokken, uzun süredir aklımda olan bir işi halletmeye karar verdim. Evdeki bütün bozuk paraları toparladım.

Abant cam damacana alıyoruz. Haftada iki damacana su tüketiyoruz. Tanesi 16.25’ten satılıyor. Evdeki bozuk paraları 16.25 olacak şekilde ayırıp streçledim. Toplam 6 adet su parası çıkmış oluyor. Tutarı da 97,5 oldu. Yarın 100 lirayı birikime atacağım böylece:)

Çocuk işi gerçekten karışık:)) Bu arada haftasonu parkta bir kadın kızıma “Ay sen abla mı olacaksın” dedi. Kızım “O iş biraz karışık” diye cevap verdi:))) Aklıma geldi şimdi sen yazınca:)

ayyyy çok güldüm :KK70: maşallah O’na :KK200::nazar:

elecda elecda 2 gündür ara ara baktım önerdiğin bloga, ben de beğendim :) yatırım konusundan hiç anlamıyorum benim tek olayım altın yalnız :olamaz:

http://www.mrmilyoner.com/saygin-kadin-saygin-toplum/ bu yazıyı ayrı yorumları ayrı beğendim, ms milyoner yazmış yazıyı. Çocuklarda finansal okur yazarlık olayı çok ilgimi çekiyor bu sıra, yazının yorumlarında bu konuyla ilgili uygulamaya örnek güzel bir paylaşım var

elecda elecda 2 gündür ara ara baktım önerdiğin bloga, ben de beğendim :) yatırım konusundan hiç anlamıyorum benim tek olayım altın yalnız :olamaz:

http://www.mrmilyoner.com/saygin-kadin-saygin-toplum/ bu yazıyı ayrı yorumları ayrı beğendim, ms milyoner yazmış yazıyı. Çocuklarda finansal okur yazarlık olayı çok ilgimi çekiyor bu sıra, yazının yorumlarında bu konuyla ilgili uygulamaya örnek güzel bir paylaşım var
Blogu ben de beğendim. Maaştan nasıl tasarruf ettikleri konusundaki yazılar umarım kısa zamanda gelir, o kısmı merak ediyorum.

Valla doğru söyledi bence:bicak:
Her gün yeni bir bomba ile karşımızda kendisi. Daha kardeş doğmadan katrina kasırgası geliyorum diye bağırıyor. Biz de eşimle büktük boynumuzu, bekliyoruz başımıza gelecekleri.
Bebek gibi konuşma, emekleme, ben de emicem demeler, onu kimse kucağına almayacak şeklinde tehditler....

Bu arada geçen gün kızımı okuldan almaya gittiğimde kızımın arkadaşının annesi alışveriş yaptığım çiftliğin adını sordu ve söyledim. Aradan birkaç gün geçti. Kızımla oyun oynuyoruz. Bebeğinin altını değiştiriyordu. “Ay benim bebeğim büyümüşte başka bebeğin altını değiştiriyor” dememle birlikte bebeği bir fırlattı. “Ben o karnındaki bebeğin bezini değiştirmeyeceğim, hiçbir şeyine yardım etmeyeceğim, onu sevmeyeceğim. Kendime de yeni anne baba satın alacağım. Sizi de anne-baba çöplüğüne atacağım. Çünkü siz ona çiftlik almışsınız (İpek Hanım Çiftliğinden bahsediyor), bana hiç çiftlik almadınız” dedi:KK57::KK57: Aha böyle kaldım:)
hahaha çok tatlı yaaa, Benim oglum da bana kızdıgında anne seni çöpe atacagım diyor, sevmek isterkende cicimmm annemm :)

Bende borçlarıma odaklandım
15 gündür alışveriş yapmadım.
olabildiğince evden kahvaltı getiriyorum yada vakim varsa atıştırıyorum.
sadece evde yemek yapamadığım için 1 kez dışarıda yemek yedik.
ağustos başında borçları tamamen kapatıcaz sonrasında borçsuz araba alıcaz
ama eşime aylık 400 tl vericem en az 5 bin geri ödemem gerek.

Selam kızlar,
Çok fazla girip yazamasamda fırsat buldukça okumaya çalışıyorum.Bu sayfa benim açımdan çok olumlu şeyler kattı hayatıma bundan dolayı öncelikle elecda ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Artık gereksiz harcamalar,alışveriş yapmıyorum. Her ay bir miktar yatırım yapıyorum. Hedefim her ay en az iki çeyrek almak ya da tam altın almak. Bütçeyi tam anlamıyla oturtamadım gayret ediyorum. Elecda senin ayrıştırarak yatırım yapmanda çok hosuma gitti mesela, gezmek için ayrı,gelecek için ayrı o şekilde yapsam daha mı verimli olur ?
Yoksa tek şekilde mi yapmak verimli olur ?
Araba alacağız şuan 30 binlik bir aracımız var manuel vites,otomatik bir arabaya geçiş yapmak istiyoruz benimde rahatlıkla kullanabilmem için.Yaklaşık 70-90 bin arası bir araç düşünüyoruz ve maalesef bunun için kredi borcuna gireceğiz.Kötü borç olacak bizim için arabaya yüksek miktarda girmek mantıklı olurmu bilmiyorum.
İş yerinde bir arkadaşım var kek,börek,şeker içeren kısaca sağlıksız herşeyden uzak duruyor ne kadar dinç hissettiğini,algısının yüksek olduğunu,sağlıksız azcık kaçırsam hemen yorgun,halsiz hissediyorum dedi onunla sohbet etmek çok iyi geldi.
Evde artık şeker kullanmayacağım kek, börek türevlerini çok minimuma indireceğim. 11-5 arası uykuda olmaya gayret edeceğim. Sabah namazlarına düzenli kalkıp,kerahat vaktinde uyumamaya özen göstereceğim. Kısa vade de uygulayacağım kararlar bu şekilde.

Son düzenleme:
kuzum ..
benim sorunum kredi kartları ..
naısl üstesinden geleceğim bilemedim..
en doğrusu harcamamak ..

Selamlar Hanımlar,

Haziran ayı ihtiyaç dışı birşey almama deneyini tamamlamış bulunmaktayım :KK52: Bence başarılı bir deneyim oldu. Kitap ve çocuk konusunda zaafım olduğunu fark ettim. Yeni çıkan yetişkin ve çocuk kitapları beni epey zorladı. :bicak:Ama almadım:KK49: Geçen ay için 2000 liralık bir harcama bütçesi ayırdım ve telefonumdaki uygulamaya harcadığın her kuruşu not ettim. Ay sonu değerlendirmesini yaptım. Ne planlamışım ne harcamışım şeklinde.

Temmuz ayı bütçesini de insagram’de takip ettiğim tasarruf deneyleri’nin formatında oluşturdum. Oluşturduğu bütçenin ekran fotoğrafını fikir olması açısından ekliyorum.

Bu ay için 2800 lira ayırdım, zira kızıma çadır sözüm vardı. Çadırın da siparişini insagram’den verdim. Umarım güzel bir ürün gelir. Sipariş verdiğim ürünün fotoğrafını ekliyorum. Ayrıca halılar yıkamaya verilecek.

Sevgiler :KK200:

Eklentiler

• 1CF50176-C12B-4869-ADDA-D330CD816FF2.png
    1CF50176-C12B-4869-ADDA-D330CD816FF2.png
    270,8 KB · Görüntüleme: 222
  • 244365AC-D7D7-4B31-A1FC-9DB5E526D0DD.png
    244365AC-D7D7-4B31-A1FC-9DB5E526D0DD.png
    222,3 KB · Görüntüleme: 235
Selamlar Hanımlar,

Haziran ayı ihtiyaç dışı birşey almama deneyini tamamlamış bulunmaktayım :KK52: Bence başarılı bir deneyim oldu. Kitap ve çocuk konusunda zaafım olduğunu fark ettim. Yeni çıkan yetişkin ve çocuk kitapları beni epey zorladı. :bicak:Ama almadım:KK49: Geçen ay için 2000 liralık bir harcama bütçesi ayırdım ve telefonumdaki uygulamaya harcadığın her kuruşu not ettim. Ay sonu değerlendirmesini yaptım. Ne planlamışım ne harcamışım şeklinde.

Temmuz ayı bütçesini de insagram’de takip ettiğim tasarruf deneyleri’nin formatında oluşturdum. Oluşturduğu bütçenin ekran fotoğrafını fikir olması açısından ekliyorum.

Bu ay için 2800 lira ayırdım, zira kızıma çadır sözüm vardı. Çadırın da siparişini insagram’den verdim. Umarım güzel bir ürün gelir. Sipariş verdiğim ürünün fotoğrafını ekliyorum. Ayrıca halılar yıkamaya verilecek.

Sevgiler :KK200:

canım çabana maşaallah daim olsun :)
happyjoykids in çadırları çok güzel. halası oğluma almıştı çok memnunum ben :) kuzuna da hayırlı olsun :)
dediğin sayfayı da takip edip inceleyeyim bakalım :)

Borç insana maddi manevi yük gerçekten. Ben de tüm borçlardan kurtulacağım günü iple çekiyorum.
Araba çok masraflı ama yahu. Eşim bu ara sadece araba için çalışıyor denebilir. Nisan ayında kasko ve zorunlu trafik sigortası vardı. Mayıs ayında yazlık lastik alındı. Haziran’da 90.000 bakımı vardı. Bugün de vergisi ödendi:işsiz:

Borç insana maddi manevi yük gerçekten. Ben de tüm borçlardan kurtulacağım günü iple çekiyorum.
Araba çok masraflı ama yahu. Eşim bu ara sadece araba için çalışıyor denebilir. Nisan ayında kasko ve zorunlu trafik sigortası vardı. Mayıs ayında yazlık lastik alındı. Haziran’da 90.000 bakımı vardı. Bugün de vergisi ödendi:işsiz:

Evet dün eşime dedim araba işini erteleyelim.
ev tadilat edilecek hem araba exra masrafları bana fenalık basar dedim.
şimdilik 2 ay askıya aldık herşeyi

Selam kızlar,
Çok fazla girip yazamasamda fırsat buldukça okumaya çalışıyorum.Bu sayfa benim açımdan çok olumlu şeyler kattı hayatıma bundan dolayı öncelikle elecda ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Artık gereksiz harcamalar,alışveriş yapmıyorum. Her ay bir miktar yatırım yapıyorum. Hedefim her ay en az iki çeyrek almak ya da tam altın almak. Bütçeyi tam anlamıyla oturtamadım gayret ediyorum. Elecda senin ayrıştırarak yatırım yapmanda çok hosuma gitti mesela, gezmek için ayrı,gelecek için ayrı o şekilde yapsam daha mı verimli olur ?
Yoksa tek şekilde mi yapmak verimli olur ?
Araba alacağız şuan 30 binlik bir aracımız var manuel vites,otomatik bir arabaya geçiş yapmak istiyoruz benimde rahatlıkla kullanabilmem için.Yaklaşık 70-90 bin arası bir araç düşünüyoruz ve maalesef bunun için kredi borcuna gireceğiz.Kötü borç olacak bizim için arabaya yüksek miktarda girmek mantıklı olurmu bilmiyorum.
İş yerinde bir arkadaşım var kek,börek,şeker içeren kısaca sağlıksız herşeyden uzak duruyor ne kadar dinç hissettiğini,algısının yüksek olduğunu,sağlıksız azcık kaçırsam hemen yorgun,halsiz hissediyorum dedi onunla sohbet etmek çok iyi geldi.
Evde artık şeker kullanmayacağım kek, börek türevlerini çok minimuma indireceğim. 11-5 arası uykuda olmaya gayret edeceğim. Sabah namazlarına düzenli kalkıp,kerahat vaktinde uyumamaya özen göstereceğim. Kısa vade de uygulayacağım kararlar bu şekilde.
Beni birikim için motive eden şey hedef:) Yani kenara koyduğum para ile ulaşmak istediğim bir yer olması beni heveslendiriyor. Madde madde detaylandırayım:)

1. Acil durum parası: TL olarak vadediz hesapta duruyor. Elektronik bir eşya bozulduğunda veya ani çıkan düğün, seyahat, diş, sağlık gibi harcamalarda planlı bütçeye etki etmemesi açısından faydalı oluyor. Mesela benim bu ay kaplama dişim düştü. Yeni diş 1000 lira tuttu. Acil durum parasından kullandım. En kısa zamanda yerine koyacağım. 5000 lira benim hesapta, 5000 lira da eşimin hesapta bu şekilde tuttuğumuz para var. Birikim gibi de değil gibi de:)

2. Gezi: Benim en büyük hayallerimden biri eşim ve kızlarımla ülkemizi ve dünyada merak ettiğim yerleri gezmek. Bunun için euro hesabında Ocak ayından itibaren para biriktirmeye başlayacağım. Miktar olarak her ay 100 Euro düşünüyorum ama kesin değil. Bu parayı sadece seyahat giderleri için kullanacağım.

3. Bahçe: Bahçe hayali için her ay dolar biriktireceğim, çünkü bir bahçe için gerekli olan inşaat vb. malzemelerin parası hep dolara endeksli olarak artıyor.

Ama mesela senin isteğin ev almaktır. Tek bir birikim hedefi de koyabilirsin.

X