Popüler Konu Verimli Rutin

Ben hiç bir zaman çok çalışmadım çok çalışmaya karşıyım. Az bir ömrümüz var zaten sabahtan akşama bir sisteme köle :KK43: akademisyenim istediğim zaman yazıyorum, çiziyorum, sunuyorum, ders veriyorum. Hobilerime zaman ayırıyorum. Şu sıralar gerçi en büyük meşguliyetim 14 aylık iki bebek :KK59:
Benim de en büyük hedefim bu kölelik sisteminden çıkmak. Adım adım ilerliyorum ama daha yolum var. İkinci çocukla birlikte yarı evden yarı ofisten bir düzene geçeceğim. Sonrasında bu süreci doğru yönetebilirsem evde olduğum günlere çeşitli aktiviteler eklemeyi istiyorum. Bir yandan da gidrn parayı azaltıp geleni doğru yatırımlara yönlendirmem lazım ki, istediğim zaman işten ayrılma şansım olsun. Ben evde oturabilecek bir profil değilim aslında ama hayat standardımın bir adamın iki dudağının arasında olması canımı fena sıkıyor.

Dün yemek yerken kaplama olan dişim düştü. Ben de akşam iş çıkışı dişçime gittim. Kaplamayı tutan dişim çürümüş, çürüğü temizleyince eski dişin boyutları uymadı tabi. Yeni kaplama yapılacak. Ay sonu itibariyle 1000 lira masraf çıktı:işsiz:

Geçmiş olsun elecda elecda

hamilelikte diş tedavisi nasıl oluyor ? Merakımdan soruyorum

emzirme döneminde benim de 2 dolgum düşmüştü ve diş hassasiyetim çok fazlalaştı.

Benim de en büyük hedefim bu kölelik sisteminden çıkmak. Adım adım ilerliyorum ama daha yolum var. İkinci çocukla birlikte yarı evden yarı ofisten bir düzene geçeceğim. Sonrasında bu süreci doğru yönetebilirsem evde olduğum günlere çeşitli aktiviteler eklemeyi istiyorum. Bir yandan da gidrn parayı azaltıp geleni doğru yatırımlara yönlendirmem lazım ki, istediğim zaman işten ayrılma şansım olsun. Ben evde oturabilecek bir profil değilim aslında ama hayat standardımın bir adamın iki dudağının arasında olması canımı fena sıkıyor.

Bende 4-5 yıl sonra kendi işimi kurmak istiyorum.

Sen az çok biliyorsun ben ev al sat yaparak milyoner oldum. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Önce borsada başladım sıfırdan. Biraz kazanınca ev aldım yatırımlık, onun değeri yükseldi sattım gene yatırımlık aldım değeri çok yükseldi iki ev aldım falan. Öyle devam ettim. Şimdi Berlinde ev alacağım kısmetse :-):rolleyes:
milyonerim diyosunnnn :rolleyes:

Sen az çok biliyorsun ben ev al sat yaparak milyoner oldum. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Önce borsada başladım sıfırdan. Biraz kazanınca ev aldım yatırımlık, onun değeri yükseldi sattım gene yatırımlık aldım değeri çok yükseldi iki ev aldım falan. Öyle devam ettim. Şimdi Berlinde ev alacağım kısmetse :-):rolleyes:

tamda bugünün konusuna parmak bastın..
sahiii nasıl ev sahibi olunur kredisiz?
bir de sen neler yaptın bilmek isterim? yardımcı olursan sevinirimm

elecda elecda mavimli mavimli şu borsa işi benimde kafama yattı ama cesaret edemiyorum 1000 tl ile denene yapmayı düşünüyorum ama ya batarsam, ufak ama geri dönüşümlü yatırımlar istiyorum , ama elimdeki şartlarla zor gözüküyor..
Bu arada harcamalarım çok planlı, ihtiyaç dışı birşey almıyorum...
Hani para ufak çaplı biriktirsem bile oldugu yerde duruyor, bir + saglamıyor..
Neler yapsak nasıl yapsak bilemedim

elecda elecda mavimli mavimli şu borsa işi benimde kafama yattı ama cesaret edemiyorum 1000 tl ile denene yapmayı düşünüyorum ama ya batarsam, ufak ama geri dönüşümlü yatırımlar istiyorum , ama elimdeki şartlarla zor gözüküyor..
Borsa riskli iş bilmeyenin elinde patlayabilir elecda elecda ben bu işi bilen birinden yardım aldım borsada oynarken. Senin şu blogtaki milyoner yurtdışı borsasını anlatıyor bir inceleyeceğim onu. İlgimi çekti :KK66:

Dövize altına falan da yatırabilirsin ne de olsa hepsi her daim artıyor :KK51:

tamda bugünün konusuna parmak bastın..
sahiii nasıl ev sahibi olunur kredisiz?
bir de sen neler yaptın bilmek isterim? yardımcı olursan sevinirimm
Kredisiz zor. Ben de ilk evimde 5 sene kredi kullanmıştım. Değer kazanacak ev almak gerekiyor. Kriter bu benim. Mesela İstanbulun bazı semtlerinde ev çok ucuzdu ama bu yerler hızlıca popüler oldu evlerin fiyatları 3 e 5e katlandı. Ya da sıfırdan yapım aşamasında ev alıp değerlenmesini de bekleyebilirsin.

elecda elecda senin kız çok fena
Ne demek o durum karışık demek :KK48:
Valla doğru söyledi bence:bicak:
Her gün yeni bir bomba ile karşımızda kendisi. Daha kardeş doğmadan katrina kasırgası geliyorum diye bağırıyor. Biz de eşimle büktük boynumuzu, bekliyoruz başımıza gelecekleri.
Bebek gibi konuşma, emekleme, ben de emicem demeler, onu kimse kucağına almayacak şeklinde tehditler....

Bu arada geçen gün kızımı okuldan almaya gittiğimde kızımın arkadaşının annesi alışveriş yaptığım çiftliğin adını sordu ve söyledim. Aradan birkaç gün geçti. Kızımla oyun oynuyoruz. Bebeğinin altını değiştiriyordu. “Ay benim bebeğim büyümüşte başka bebeğin altını değiştiriyor” dememle birlikte bebeği bir fırlattı. “Ben o karnındaki bebeğin bezini değiştirmeyeceğim, hiçbir şeyine yardım etmeyeceğim, onu sevmeyeceğim. Kendime de yeni anne baba satın alacağım. Sizi de anne-baba çöplüğüne atacağım. Çünkü siz ona çiftlik almışsınız (İpek Hanım Çiftliğinden bahsediyor), bana hiç çiftlik almadınız” dedi:KK57::KK57: Aha böyle kaldım:)

Benim aklımda şöyle bir plan var:

Haziran-Aralık döneminde kötü borç diye tabir edilen ihtiyaç kredilerimden bitirip, ihtiyaç dışı alışveriş yapmamaya gayret edeceğim.

Ocak ayı ikramiyemi TL olarak acil durum parası şeklinde vadesiz hesapta tutacağım. Ocak ayı maaşımdan bu iki krediye ödediğim miktarı, sanki krediler devam ediyormuş gibi kenara ayıracağım. Biraz dolar, biraz Euro, biraz altın (fiziki de olabilir) biraz da hisse senedi almayı düşünüyorum.

Hisse senetlerinden de çok riskli olmayan, büyük kurumsal şirketlere yatırım yapacağım. Deneme-yanılma şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum. Yani bir hisse senedi için şu rakama gelince satacağım gibi bir hedef belirlerken, diğeri için yıl sonu satacağım şeklinde hedef koyacağım. Her biri için kar-zarar durumunu görerek ileride daha mantıklı yatırımlar yapabilirim diye düşünüyorum. İlk etapta BIST 30 şirketlerine az ve gözden çıkarılabilir miktarlarda yatırım yapmakta fayda var bence.

X