- 23 Eylül 2013
- 23.952
- 48.755
temmuz ayında hedefim taksitsiz ve nakit çalışmak ..
giyim eşyası almamak kendime .. zaten ideal kilom için çabalıyorum...
bende para biriktirdim
önceden elime geçen parayla birşeyler almaya çalışırdım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
temmuz ayında hedefim taksitsiz ve nakit çalışmak ..
giyim eşyası almamak kendime .. zaten ideal kilom için çabalıyorum...
Ben geçen yıl bitmek tükenmek bilmeyen kredi kartı borçlarına son vermek için kredi kartı toplam borç tutarım+2000 lira kredi çektim. Kredi kartı borcunu sıfırlayıp, 2000 lirayı da ihtiyaçlar için kenarda tuttum. Aylık bütçemden nakit bir harcama tutarı belirleyip o parayı çektim ve harcamaları nakit yaptım. Bir daha da kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmadım.kuzum ..
benim sorunum kredi kartları ..
naısl üstesinden geleceğim bilemedim..
en doğrusu harcamamak ..
Çadırı kullanan ve memnun olan birini bulduğuma çok sevindim:))canım çabana maşaallah daim olsun :)
happyjoykids in çadırları çok güzel. halası oğluma almıştı çok memnunum ben :) kuzuna da hayırlı olsun :)
dediğin sayfayı da takip edip inceleyeyim bakalım :)
Arabasız yaşayabilmek bence büyük özgürlük. Masrafı bitmiyor yahuEvet dün eşime dedim araba işini erteleyelim.
ev tadilat edilecek hem araba exra masrafları bana fenalık basar dedim.
şimdilik 2 ay askıya aldık herşeyi
Arabasız yaşayabilmek bence büyük özgürlük. Masrafı bitmiyor yahu
o masraflı zımbırtının 2. sini almak için uğraşıyoruz. işime yakın yerde annemin yazlığı var bu hafta sonu oraya taşınacağız ve bebek doğup 1 yaşını doldurana kadar orada kalacağız. yaz dönemi kalıyorduk ve bisikletle gidiyordum işe spor da oluyordu. hamilelikte bisiklet süremiyorum ayrıca süt iznimde rahat rahat gelip gidebilmem için araba şart.Arabasız yaşayabilmek bence büyük özgürlük. Masrafı bitmiyor yahu
Ben de bir göz atayımÇadırı kullanan ve memnun olan birini bulduğuma çok sevindim:))
Çadır bana hayırlı olsun valla. Habire yeni yıkanmış ve ütülenmiş çarşafları çıkartıp çadır yapıyordu
Tasarruf deneyleri güzel bir sayfa. Kesinlikle faydalanacağını düşünüyorum.
Selamlar Hanımlar,
Haziran ayı ihtiyaç dışı birşey almama deneyini tamamlamış bulunmaktayım Bence başarılı bir deneyim oldu. Kitap ve çocuk konusunda zaafım olduğunu fark ettim. Yeni çıkan yetişkin ve çocuk kitapları beni epey zorladı. Ama almadım Geçen ay için 2000 liralık bir harcama bütçesi ayırdım ve telefonumdaki uygulamaya harcadığın her kuruşu not ettim. Ay sonu değerlendirmesini yaptım. Ne planlamışım ne harcamışım şeklinde.
Temmuz ayı bütçesini de insagram’de takip ettiğim tasarruf deneyleri’nin formatında oluşturdum. Oluşturduğu bütçenin ekran fotoğrafını fikir olması açısından ekliyorum.
Bu ay için 2800 lira ayırdım, zira kızıma çadır sözüm vardı. Çadırın da siparişini insagram’den verdim. Umarım güzel bir ürün gelir. Sipariş verdiğim ürünün fotoğrafını ekliyorum. Ayrıca halılar yıkamaya verilecek.
Sevgiler
Benim elektrikli bisikletim var işe onunla gidip geliyorum
5 dk sürüyor ev-iş arası yetiyor bana :)
arabayı kızım için istedik iş çıkışı annemden alabilmek için. baya mesafe var aramızda.
o masraflı zımbırtının 2. sini almak için uğraşıyoruz. işime yakın yerde annemin yazlığı var bu hafta sonu oraya taşınacağız ve bebek doğup 1 yaşını doldurana kadar orada kalacağız. yaz dönemi kalıyorduk ve bisikletle gidiyordum işe spor da oluyordu. hamilelikte bisiklet süremiyorum ayrıca süt iznimde rahat rahat gelip gidebilmem için araba şart.
Bence sen bir sayfa aç biz orayı takip edelimBen de bir göz atayım
Umarım farklı birşey gelmez zira benim kız o çadırı parçalarBende o siteden almıştım çadırı minderi gri istemiştim beyaz geldi.
Memnunum genel olarak :)
bizde çok seviyoruz ...
aslında isterim ama şimdi zamanı değil. hem iki bebek hem de post doktora araştırmam var elimde. Biraz daha zamanı var.Bence sen bir sayfa aç biz orayı takip edelim
Hayırlısı olsun inşallah. Satın almak için mü balacaksınız?aslında isterim ama şimdi zamanı değil. hem iki bebek hem de post doktora araştırmam var elimde. Biraz daha zamanı var.
Bugün bir ev bakmaya gidiyoruz kendimize, kısmet.
Günaydın Hanımlar,
Kızımın dün akşamdan beri kriz performansı tavanda Dün okuldan aldım. Arkadaşı bize kapıyı tuttu. Arkadaşına aferin dedim diye kıyamet koptu. Sonrasında akşam yemeğini yemeyeceğim diye tutturdu. Sabah da daha önceden Kızılay kumbarasına attığı bir peluşu geri istiyormuş, ona ağladı bir sürü
Her kelimesine cümlesine katılıyorum canım...Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Leyla’nın yüzü gözümün önünden gitmiyor. İnşallah ölmeden önce çok acı çekmemiştir diye temennide bulunabiliyorum sadece.
Herkes sosyal medyaya idam naraları atarken ben çözümün bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Bu meselenin çözümü annelikte. 2 konu var burada.
1) Çocuğunu Koru: Mesela annesi, çocuğu kapının önünde bırakmak yerine başında dursaydı, şu an Leyla yaşıyor olurdu. Bu kadar ölüme rağmen hala çocuklarını başı boş sokağa bırakan anneler ile dolu ortalık.
Güvenlikli sitede oturmama rağmen, kızım ne kadar büyürse büyüsün asla parka yalnız göndermem. O parka gitmek istediği sürece ben de orada olacağım. Sitede yüzlerce kişi yaşıyor. Kimin ne olduğunu bilemem ki!
Kızımı servise vermedim mesela. Eşim bırakıyor ben alıyorum. Bu ülke serviste unutulup can veren çocuk gördü. Bir yandan da trafikte servis şoförlerinin nasıl araç kullandıklarına, başkalarının canlarını nasıl tehlikeye attıklarına şahit oldukça kendi çocuğumun canını emanet etmem mümkün görünmüyor.
Geçenlerde eşimin dayısı bize yatılı geldi. Kızıma “Bu gece beraber yatalım, seninle uyumayı özledim” dedim ve alıp yatağımıza getirdim. Eşim anladı ve biraz bozuldu. İstediği kadar bozulabilir, dayısını da severim ama güvenemem ki! Misafir odası ile kızımın odası yan yana. Böyle bir risk alamam. Kendi akrabam olsa yine aynı şekilde davranırım.
Çocuklarımız bize emanet. Onları koruyacak olan bizleriz.
2) Çocuğunu Eğit: Pedofili profillerine baktığımızda genellikle çocukken cinsel istismara uğrayan ve/veya hayvanlara zarar veren-tecavüz eden insanlar olduklarını görüyoruz.
Çocuğumuzun hayvanlara hiç bir şekilde zarar vermemesini sağlamak gerekiyor.
Ayrıca erkek annelerine çok iş düşüyor. Erkekliğe övgü yapmamak, benim aslan oğlum herşeyi yapar, elinin kiri şeklindeki yaklaşımlar çarpık bir cinsel anlayışa sebep oluyor.
Günaydın Hanımlar,
Kızımın dün akşamdan beri kriz performansı tavanda Dün okuldan aldım. Arkadaşı bize kapıyı tuttu. Arkadaşına aferin dedim diye kıyamet koptu. Sonrasında akşam yemeğini yemeyeceğim diye tutturdu. Sabah da daha önceden Kızılay kumbarasına attığı bir peluşu geri istiyormuş, ona ağladı bir sürü