Popüler Konu Verimli Rutin

sevgili elecda ve arkadaşlar ben de sonunda kişisel misyon bildirgemi oluşturdum, senden çok esinlendim elecda teşekkürler.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

Sağlıklı Yaşam
  • Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.
  • Dışarıda yediğimiz yiyeceklerin kaliteli yerden olmasına dikkat edeceğim.
  • Paketli ürün ve asitli içecek almayacağım ve eşimi de ikna edeceğim. Sağlıklı atıştırmalıklar belirleyeceğim.
  • Almakta olduğum doğal ürünleri (peynir, tereyağ, yumurta, ceviz, fıstık vb. kuruyemiş, zeytinyağı, zeytin) almaya devam edeceğim ve almak istediğim bunlar dışındaki ürünler için alım yapabileceğim yerlerin araştırmasını yapacağım.
  • b12, d vitamini, omega-3 takviyelerini düzenli kullanacağım. Dönem dönem kan değerlerime baktırıp, duruma göre gıda takviyesi kullanmaya devam edeceğim.

Annelik
  • Doğayı ve hayvanları seven, onlara zarar vermeyen,
  • Kitap okuyan,
  • Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş
  • Tüketim odaklı olmayan,
  • İsraf etmeyen,
  • İnsanlara saygılı,
  • İç huzuru olan,
  • İnançlı,
  • Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,
  • Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,
  • Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,
  • İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,
  • Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,
  • Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer gördüğünü bilen,
  • Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile paylaşabilen,
  • Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,
  • Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran bir insan yetiştirmek istiyorum.
  • Tüm bu süreçte sabırlı, sakin, empati yapabilen bir anne olmak istiyorum.
  • Çocuğum için günlük aktivite belirleyerek kaliteli ve dolu dolu zaman geçirmek istiyorum.
  • Haftasonları için programlar yapıp, ailecek güzel zamanlar geçirmeyi istiyorum.

• Eşime karşı daha anlayışlı, sabırlı olacağım.
  • Tercihlerine müdahale etmeyeceğim.
  • Sevgimi her koşulda ve her zaman hissettireceğim.
  • Onu mutlu edecek küçük sürprizler yapacağım.

Ev
  • Yuva hissi verecek bir ev satın almayı istiyorum. İlerleyen dönemlerde bu evin yerine bahçeli bir ev istiyorum.
  • Evimizin, içinde rahat hissedeceğimiz ve huzur bulacağımız bir yer olmasını istiyorum.
  • Temiz ve düzenli bir ortam oluşturmaya çalışacağım.
  • Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım.
  • Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.
  • Beni aldığımda mutlu edecek ya da değiştirmek istediğim eşyaları maddi imkanlar çerçevesinde belli bir plan dahilinde alacağım.
  • Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım.
  • Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.
  • Evin sürekli toplu durması için çaba sarf etmenin anlamsız olduğunu, çocuklu evin dağılmasının gayet normal olduğunun bilincinde olacağım.
  • Sadece gün sonunda evi toplayacağım.

İyi Görünmek
  • Kıyafet: Dolabımda tarzım olmayan, uzun süre giymediğim kıyafet bulundurmayacağım. Yeni kıyafetleri kombin yaparak alacağım. Aldığım ürünlerin kaliteli olmasına özen göstereceğim, eskimedikçe ya da çok istediğim bir kıyafet olmadığı sürece var olan kıyafetlerimle yetineceğim.
  • Kozmetik: Dermokozmetik ürün tercih edeceğim. (yüz temizleme suyu, nemlendirici krem, göz altı kremi, güneş kremi)
  • Aksesuar: Kullandığım takıların zarif ve değerli olmasını istiyorum.
  • Günlük cilt bakımlarımı aksatmadan yapacağım.

İş Hayatı
  • İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.
  • Mesai başlangıcında günlük plan yaparak ve günü bu planı tamamlayarak bitireceğim.
  • Beni olumsuz etkileyen, zaman kaybına neden olan kişilerle ilişkimi minimum düzeyde tutacağım.

Para Yönetimi

• Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, maaştan bağımsızlaşmak.
  • Borç: Tüketici kredileri ve kredi kartı borçlarını bitirerek, zaruri bir durum olmadıkça yeniden bulaşmamak. Ev alacağımız için yola sadece ev kredisi borcu ile devam etmek.
  • Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikim ilk 1 yılda ev peşinatı için olacak, sonrasında ise, 3’e böleceğim. Tatil parası, çocuğumun eğitimi ve yatırımlık bir ev ya da dükkan almak için.
Mevcut olan 3 adet BES’i ödemeye devam edeceğim.
Her yıl Kurban Bayramı sonrası başlamak üzere kurban için aylık para ayıracağım.
  • Yardım: Yaptığım sadaka kutusuna düzenli para atacağım.
  • Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim.
Kişişel Gelişim
  • Çocuk gelişimi ve kişisel gelişim alanlarında belirlediğim kitapları okuyacağım.
  • Bana katkı sağlayacak sosyal medya hesaplarını takip edeceğim, videoları izleyeceğim.
  • Uzuncaaa bir süredir tez aşamasında olduğum ve teze başlangıç dahi yapmadığım, yüksek lisansımı bitirmek istiyorum (sadece dilim söylüyor bunu, ancak çok üşeniyorum, bitirsem çok güzel olacak, maaşıma da katkısı olacak)

İnanç

• Namazlarımı aksatmadan kılacağım.
  • Kul hakkı konusuna dikkat edeceğim.
  • Kur’an-ı Kerim’in Arapçasını ve mealini belirli aralıklarla okuyacağım. Tecvidli okumayı öğrenmek istiyorum.
Canım eline sağlık çok güzel olmuş :KK200:

Selamlar,

Evde kayınvalidem ve görümcemin kızı var. Bu hafta kızım, onlarla vakit geçirmek istedi ve kreşe gitmedi. Ev düzeni, misafir gelince epey karışıyor. Bu hafta kendi evimde daha çok misafir modunda takıldım:)

Sağ olsun kayınvalidem iyi niyetli, hizmet beklemeyen aksine evin bir sürü işini halleden bir insandır. Çok sık gelmez ancak geldiğinde hem evin hem de kızımın yükünü epey alıyor üstümden.

Yarın akşam dönecekler ve kızım da ben de gideceğim Eskişehir’e diye tutturdu. Yarın o da gidecek haftaya eşim alır gelir inşallah.

Bu arada mrmilyoner.com adında bir blog keşfettim. Bugün öğle arasında epey okudum. Faydalı buldum. Tavsiye ediyorum.:KK52:

Selamlar,

Bir süredir burayı ihmal ettim. Genel bir durum bildirimi yapayım.

Sağlıklı Yaşam
Geçen hafta kayınvalidemin mutfağı ele geçirmesinden mütevellit gelsin gözlemeler gitsin mantılar şeklinde bür hafta geçirdik. Dün itibariyle eski beslenme düzenime dönmüş bulunuyorum. Hamilelik başlangıcından bu yana 3 kilo aldım. Bebeğin şu anki ağırlığı 2600 gram. İzne çıkmama 2 haftam, doğuma da tahmini 5 haftam kaldı. Bu süre zarfında yeme konusunda sapıtmazsam doğum sonrasını daha rahat geçiririm diye umuyorum. Şu an 73 kiloyum. Boyum 1.74. Hedefim lohusalık sonrası 58-60 arası bir kiloya inerek orada kalmak. Yıl sonuna kadar inebilirsem benim için şahane olur. Bundan sonraki hayatımı sabit bir bedende sürdürmek istiyorum.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Babaannesi giderken kızımı da götürdü. :110:Cumartesi günü eşim almaya gidecek. Dün iş çıkışı eve gelince ne yapacağını bilemedim. Kızımla hergün eve gelip oyundu vs. hemen aksiyona girdiğimiz için garip geldi durum. Kızımızı şimdiden çok özledik ancak 5 akşam eşimle başbaşayız ve bu uzun bir zaman tekrarlanma ihtimali olmayan bir zaman dilimi:)) Epeydir beraber film seyretmemiştik, dün bir dvd alıp gelmiş. Bu akşam için de film ayarlayacak bakalım. Deha filmini merak ediyorum. Umarım bulup alabilir. Yarın akşam da eskiden gitmeyi çok sevdiğimiz bir restaurant vardı, orada yemek yiyelim dedik.

Düzenli ve Sade Bir Ev
Kızım Pazar gününden beri evde olmadığı için ev son derece düzenli:))

Koridor için yolluk alsam diyorum, sonra vazgeçiyorum. Bir türlü karar veremedim:))

Salondaki orta sehpayı evden göndermeye karar verdik. İlk kızımda da kaldırmıştık ortadan. 3 yaşından sonra çıkarmıştık. Bu kızım büyüdüğünde salon mobilyalarını komple değiştirme niyetimiz olduğu için bu sefer direkt elden çıkaracağız.

Temmuz ayında halıları yıkamaya göndermem gerek. Temizlikçi abla haftada bir geliyor, Temmuz ayında da devam edecek. 1 Ağustos’ta bakıcı ablamız iş başı yapacak. Ev işini ne kadar yapabilecek bilemiyorum, o yüzden duruma göre karar vereceğim. Belki temizliğe gelen ablayı ayda bir cam, kapı ve dolap içi temizliği için çağırabilirim.

İyi Görünmek
Günlük bakımlarım artık rutine girdi. Cildim de de gözle görülür bir düzelme var. Hem son aldığım ürünler iyi geldi hem de düzenli kullanmak diye düşünüyorum.

Verimli İş Hayatı
İş hayatı bu ara yoğun zira son iki haftam ve arkamda iş bırakmak istemiyorum. Bu yüzden devam etmekte olan işleri biraz hızlandırdım. Doğum izni döneminde de takipte olacağım. Sonrasında da haftanın 2 günü ofisten diğer günler evden şeklinde bir çalışma düzenine geçeceğim. Benim hayatım için önemli bir değişiklik olacak. Umarım yeni düzene kolay uyum sağlarım ve işlerde bir aksilik olmaz.

Para Yönetimi
Bu ay kendime, eve ve kızıma ihtiyaç dışı birşey almama denemesi yaptım. Kitap konusunda epey zorlandım ancak kendimi tuttum ve almadım. Dün bu ay yaptığım bütün harcamaları incelediğimde market, çiftlik, kasap, kargo, damacana su giderlerim var. Onun haricinde arkadaşıma giderken götürdüğüm dondurma ve eşimin yeğenine aldığım karne hediyesi var. Kızım bayram harçlığı ile kendisine bebek ve elbise aldı. :işsiz:
Oyun çadırı istiyor ve hatta evde sürekli olarak sandalyelerin üstüne çarşaf serme şeklinde çadır kuruyor. Temmuz ayında ona bir çadır almayı planlıyorum.
1 Temmuz’da son maaşımı alacağım. Bir sonraki maaşım 1 Arallık’ta olacak. Aradaki süre zarfında harcamaları minimuma indirerek bu süreci borçsuz atlatmak istiyorum.

Umarım herkes iyidir. Sevgiler :KK200:

Selamlar,

Sağlıklı Yaşam
Geçen hafta kayınvalidemin mutfağı ele geçirmesinden mütevellit gelsin gözlemeler gitsin mantılar şeklinde bür hafta geçirdik. Dün itibariyle eski beslenme düzenime dönmüş bulunuyorum. Hamilelik başlangıcından bu yana 3 kilo aldım. Bebeğin şu anki ağırlığı 2600 gram. İzne çıkmama 2 haftam, doğuma da tahmini 5 haftam kaldı. Bu süre zarfında yeme konusunda sapıtmazsam doğum sonrasını daha rahat geçiririm diye umuyorum. Şu an 73 kiloyum. Boyum 1.74. Hedefim lohusalık sonrası 58-60 arası bir kiloya inerek orada kalmak. Yıl sonuna kadar inebilirsem benim için şahane olur. Bundan sonraki hayatımı sabit bir bedende sürdürmek istiyorum.

Babaannesi giderken kızımı da götürdü. :110:Cumartesi günü eşim almaya gidecek. Dün iş çıkışı eve gelince ne yapacağını bilemedim. Kızımla hergün eve gelip oyundu vs. hemen aksiyona girdiğimiz için garip geldi durum. Kızımızı şimdiden çok özledik ancak 5 akşam eşimle başbaşayız ve bu uzun bir zaman tekrarlanma ihtimali olmayan bir zaman dilimi:)) Epeydir beraber film seyretmemiştik, dün bir dvd alıp gelmiş. Bu akşam için de film ayarlayacak bakalım. Deha filmini merak ediyorum. Umarım bulup alabilir. Yarın akşam da eskiden gitmeyi çok sevdiğimiz bir restaurant vardı, orada yemek yiyelim dedik.

Düzenli ve Sade Bir Ev

Koridor için yolluk alsam diyorum, sonra vazgeçiyorum. Bir türlü karar veremedim:))

Salondaki orta sehpayı evden göndermeye karar verdik. İlk kızımda da kaldırmıştık ortadan. 3 yaşından sonra çıkarmıştık. Bu kızım büyüdüğünde salon mobilyalarını komple değiştirme niyetimiz olduğu için bu sefer direkt elden çıkaracağız.

Temmuz ayında halıları yıkamaya göndermem gerek. Temizlikçi abla haftada bir geliyor, Temmuz ayında da devam edecek. 1 Ağustos’ta bakıcı ablamız iş başı yapacak. Ev işini ne kadar yapabilecek bilemiyorum, o yüzden duruma göre karar vereceğim. Belki temizliğe gelen ablayı ayda bir cam, kapı ve dolap içi temizliği için çağırabilirim.

İyi Görünmek
Günlük bakımlarım artık rutine girdi. Cildim de de gözle görülür bir düzelme var. Hem son aldığım ürünler iyi geldi hem de düzenli kullanmak diye düşünüyorum.

Verimli İş Hayatı
İş hayatı bu ara yoğun zira son iki haftam ve arkamda iş bırakmak istemiyorum. Bu yüzden devam etmekte olan işleri biraz hızlandırdım. Doğum izni döneminde de takipte olacağım. Sonrasında da haftanın 2 günü ofisten diğer günler evden şeklinde bir çalışma düzenine geçeceğim. Benim hayatım için önemli bir değişiklik olacak. Umarım yeni düzene kolay uyum sağlarım ve işlerde bir aksilik olmaz.

Para Yönetimi
Bu ay kendime, eve ve kızıma ihtiyaç dışı birşey almama denemesi yaptım. Kitap konusunda epey zorlandım ancak kendimi tuttum ve almadım. Dün bu ay yaptığım bütün harcamaları incelediğimde market, çiftlik, kasap, kargo, damacana su giderlerim var. Onun haricinde arkadaşıma giderken götürdüğüm dondurma ve eşimin yeğenine aldığım karne hediyesi var. Kızım bayram harçlığı ile kendisine bebek ve elbise aldı. :işsiz:
Oyun çadırı istiyor ve hatta evde sürekli olarak sandalyelerin üstüne çarşaf serme şeklinde çadır kuruyor. Temmuz ayında ona bir çadır almayı planlıyorum.
1 Temmuz’da son maaşımı alacağım. Bir sonraki maaşım 1 Arallık’ta olacak. Aradaki süre zarfında harcamaları minimuma indirerek bu süreci borçsuz atlatmak istiyorum.

harikasın :sampiyon:
en ilgimi çeken kısım hamilelikte 3 kg alman oldu. beslenme düzeninden biraz bahsedebilir misin? bugün 10 haftayı geride bıraktım yarım kilo aldım bile. midem kötü olduğu için kuru ekmek, kraker, leblebi,makarna vb ile besleniyorum. az kaldı mide sorunumun bitmesine sonrasında bende dikkatli beslenmek istiyorum.

Selamlar,

Sağlıklı Yaşam

Düzenli ve Sade Bir Ev

İyi Görünmek

Verimli İş Hayatı

Para Yönetimi

Sevgili elecda elecda ne hoşsun ,ne iyi bir insan, eş ve annesin:nazar:

35 haftada sadece 3 kilo almak çok büyük başarı, el attığın her şey güzelleşiyor, canı gönülden tebrik ediyorum seni:KK200:

Bu az kilo almanın sırrını bizlere de söyle lütfen olur da 2.çoçuğu düşünürsem uygulayayım:KK49:

Sevgiler:KK200:

arkadaşlarım merhabalar :
bir haftadır gerek yayla evine taşınmamız gerek adet dönemim gerek öğle araları oğlumu göremeyişim gibi öngörebildiğim sebeplerden dolayı biraz ruhsuz biraz halsiz biraz bıkkın ve enerjisizim ...

yapmak istediklerim hayallerim zorunda olduğum görevlerim var ancak ruhen isteksizlik hakim maalesef...
bu halimden en kısa sürede kurtulmak istiyorum... öneriniz varsa açığım?

böyle sanki memnuniyetsizmişim gibi bir hissiyatım var...
hemen toparlanmam gerek...

elecda elecda yazılarını heyecanla bekliyorum ayrıca 3 kg almana hayran kaldım ki bunu bebeğin almış bu daha da güzel..hayırla sağlıkla kavuşun inşaallah...

bir haftadır gerek yayla evine taşınmamız gerek adet dönemim gerek öğle araları oğlumu göremeyişim gibi öngörebildiğim sebeplerden dolayı biraz ruhsuz biraz halsiz biraz bıkkın ve enerjisizim ...

yapmak istediklerim hayallerim zorunda olduğum görevlerim var ancak ruhen isteksizlik hakim maalesef...

elecda elecda yazılarını heyecanla bekliyorum ayrıca 3 kg almana hayran kaldım ki bunu bebeğin almış bu daha da güzel..hayırla sağlıkla kavuşun inşaallah...
oğlak burcunda dolunay varmış onun eetkisi :confused: ben de baş ağrısı ve iç sıkıntısı vardı nedenini bulamadım. dolaydır dolunay dedim :)

Bu durum bu aralar bende de var
Bir mutsuzluk, umutsuzluk, sıkılma halleri
Astrolojiye pek ilgi duymasam da MERiN_ MERiN_ dediği etki olabilir

Bende sadece 6 kilo almıştım 54 ten 60 a çıkmıştım.

şimdi 57 den düşemiyorum
2. hamile kalsam 66-67 görürüm :)

çadır benim kızımda çok seviyor.

Selamlar,

Evde kayınvalidem ve görümcemin kızı var. Bu hafta kızım, onlarla vakit geçirmek istedi ve kreşe gitmedi. Ev düzeni, misafir gelince epey karışıyor. Bu hafta kendi evimde daha çok misafir modunda takıldım:)

Sağ olsun kayınvalidem iyi niyetli, hizmet beklemeyen aksine evin bir sürü işini halleden bir insandır. Çok sık gelmez ancak geldiğinde hem evin hem de kızımın yükünü epey alıyor üstümden.

Yarın akşam dönecekler ve kızım da ben de gideceğim Eskişehir’e diye tutturdu. Yarın o da gidecek haftaya eşim alır gelir inşallah.

Bu arada mrmilyoner.com adında bir blog keşfettim. Bugün öğle arasında epey okudum. Faydalı buldum. Tavsiye ediyorum.:KK52:
ben de okudum blogu biraz sağolasın haber verdiğin için. Ama kendimi ondan daha başarılı buldum :KK66: ne kadar mütevaziyim :)

Geçen hafta annem oğlumu yazlığa götürdü.
3 akşam ayrı kaldık
Deli gibi özledim.Burnumda tüttü. Hatta ağladım bile.
Amaaaa eşimle zaman geçirmek , gezmek , başbaşa olmak da o kadar iyi geldi ki.
Bu da itirafım olsun kendime itiraf ederken bile çok zorlandım:oops:
Bu durum hakikaten çok garip. Birebir aynı hissiyat içerisindeyim:)) 2 gündür sürekli kızımızdan bahsediyoruz, gün içinde kırk kere fotoğrafına bakıyorum ama başbaşa ve kendi başına zaman geçirmek bana da çok iyi geldi.

harikasın :sampiyon:
en ilgimi çeken kısım hamilelikte 3 kg alman oldu. beslenme düzeninden biraz bahsedebilir misin? bugün 10 haftayı geride bıraktım yarım kilo aldım bile. midem kötü olduğu için kuru ekmek, kraker, leblebi,makarna vb ile besleniyorum. az kaldı mide sorunumun bitmesine sonrasında bende dikkatli beslenmek istiyorum.
Benim ilk 16 hafta sürekli kusmakla geçti. Sadece kraker ve leblebi ile beslendim. Çok kötü bir dönemdi. 16. haftafan sonra ise genelde şöyle beslendim:

Kahvaltı- 08:00: 2 adet haşlanmış yumurta, beyaz peynir, siyah zeytin, ceviz, domates, biber, salatalık

Öğlen Yemeği-12:30 Çorba, Ana Yemek, Salata

Ara öğün-15:30 1 Elma, 1 avuç ceviz

Akşam Yemeği 19:00 Çorba, Ana Yemek, Salata, Yoğurt

Öğlen yemeğini işyerinde yiyorum. Pilav, makarna genelde almıyorum. Canım isterse de az alıyorum. Tavuk yemiyorum. Tavuk çıktığı günler sandviç yapıyorum. Tatlıyı da genelde almadım. Ekmek zaten yemiyorum.

Sadece Pazar günü sabah kahvaltısında tava böreği, simit, krep vs. hamurlu birşeyler tüketiyorum. Canım ne istiyorsa onu yiyorum.

Akşam yemeğinden sonra yatana kadar hiçbir şey yemiyorum. Beni rahatsız ediyor ve reflüyü arttırıyor.

Sevgili elecda elecda ne hoşsun ,ne iyi bir insan, eş ve annesin:nazar:

35 haftada sadece 3 kilo almak çok büyük başarı, el attığın her şey güzelleşiyor, canı gönülden tebrik ediyorum seni:KK200:

Bu az kilo almanın sırrını bizlere de söyle lütfen olur da 2.çoçuğu düşünürsem uygulayayım:KK49:

Sevgiler:KK200:
Teşekkürler canım :KK200: Yukarıdaki mesajda ayrıntılı yazdım.

Geçen hafta ben de benzer bir ruh halindeydim. Canım hiçbir şey yapmak istemedi. Bu hafta biraz daha iyi hissediyorum.

Bende sadece 6 kilo almıştım 54 ten 60 a çıkmıştım.

şimdi 57 den düşemiyorum
2. hamile kalsam 66-67 görürüm :)

çadır benim kızımda çok seviyor.
Ben de ilk hamileliğimde 62 ile hamile kaldım. 67 ile doğuma gittim. Doğumdan çıktığımda 62 kiloydum:)) Ama sonra noldu, lohusalıkta yedim yedim kilo aldım. Bu hamileliğime 70 kilo ile başladım:KK12:

X