Konuyu örtbas etmiş siz de canımız sıkılmasın diye buna müsade etmişsiniz.
Ama siz görmezden gelseniz de o sorun, soru işareti orada öylece duruyor.. Bugün olmasa yarın zihniyetini belli edecek..
ben elimden geleni yapacağım gerisi onun vicdanına kalmış. konuyu kapadık konuyu o kapattı bida açarsa yüzüne asla bakmam.
Buraya benin yazdığım kelimeleri yazmışsın malesef sen hayal dünyasında yaşıyosun ama canım gerçekleri kabul etmen lazım biz erkek değiliz ne yapacağız yani mecburen kabul etmeliyiz bende evlenmeden ilişkiye karşıyım ama olursada kimseyi yargılayamam bunuda söyliyim saçma sapan adet dediğin seninde ailende de herkesin ailesindede geçerlidir büyük ihtimalle Türkiyede eğer bunu kabul edemiyosan açık görüşlü bi yerde yaşamalısın orada kimse sana hesap sormaz ailen bile biz Amerikalı değiliz malesef Türkiyedeyiz ve bu ülkede yaşıyosak kendimiz için bazı değerlere uymalıyız eşitlik yok malesef kadına her zaman daha fazla baskı oluyo sadece olan hep kadına oluyo çünkü bu yüzden yaşadığımız yerin kurallarına uymak en iyisi bence
Yakın çevremde değil canım, yeni biri ile tanıştığımda bu tür yaklaşımları oluyor erkek milletinin.
İstanbulda yaşıyorum, koca şehir. Ama tüm ülkeden göç alıyor malum. Bu tür andavallığın okumuşu cahili de hiç farketmiyor emin olun.Zihniyetleri okumakla değişmiyor
ben elimden geleni yapacağım gerisi onun vicdanına kalmış. konuyu kapadık konuyu o kapattı bida açarsa yüzüne asla bakmam.
Direkt senin için yazdığım bir cevap değildi, ama madem karşılık vermişsin sana yazayım....
Toplum değerleri dediğin nedir sayın hllacarr?
Sırf toplum baskısı yüzünden bir erkekle evlilik öncesi birlikte olmam diyorsan sana birkaç örnek;
İran'da Müslüman bir kadın Hristiyan bir erkekle evlendiği için idam edilecek. (toplum değeri)
Yine İran'da rock müzik yasak diye gizli saklı odalarda rock müzik dinleyen gençler cezalandırılacak. (toplum değeri)
İran'da kadınların başı açık gezmesi, pantolon giymesi yasak. Bunları yapan kadınlar; 40 kırbaçla meydan yerinde dövülecek. (toplum değeri)
Toplum değerlerini yaratan bizleriz... İnsanlar...
Şimdi bunlar toplum değeri diye günah mı sayılmış oluyor?
Örneğin; Hristiyan bir erkekle evlenmem??? Yanlış mı? Günah mı? Ayıp mı?
Toplum değeri diye tüm bunlar doğrudur anlamına gelmiyor.....
Zira Türkiye'de de böyle...
Gencecik kızlar bir zar yüzünden öldürülüyor patır patır....
Mini etek giyince, erkekleri tahrik ediyor oluyoruz, kahkaha atınca şuh bayan......
Ayrıca Amerika'da yaşamıyorum, Türkiye'de canım memleketimde yaşıyorum, ille bunları düşünmem için Amerika'da yaşıyor olmam gerekmez.
Edirne'de yaşıyorum....
Ve; tüm bunları düşünüyorum diye burası açık (!) bir şehir değil... Aksine taşradır, Trakya'dır ama batıdır yine..
Dediğin gibi bir sınır kentinde yaşıyorum buralıyım ama burası Türkiye...
Yine kızlarımızın beline kırmızı kuşak bağlayıp gönderiyoruz erkek evine....
Burası Türkiye....
Ve böyle düşünüldüğü müddetçe de böyle kalacak.....
geçir geçir. bu adam sana zerre kadar değer vermiyor. yazlık resimlerine verdiği iğrenç tepkiden belli.yaptığını aslaaaaa kabul edemiyorum ama kalbime de söz geçiremiyorum
Ben diğer toplum değerlini yazmadım onlar hakkındada hiçbişey demedim sadece evlnemeden önce cinsel ilişkinin toplumuza karşı yanlış olduğunu belirttim Türkiyede buna yanlış gözle bakılıyo dedim sadece başkada bişey demedim sende buna karşı geliyosan o zaman kısacası burada yaşama dedim kurallarına uymayacağın bir yerde yaşamak sana zor gelebilir çünkü
Sizin belki de yaşadığınız çevreyle ilgilidir,Türkiye'de malumunuz 81 il var.Mesela ben doğma büyüme İzmirliyim.Biz lisede sınıfta hocalarımızla konuşurduk bu mevzuyu ve çoğunluk toplumun iki yüzlülüğünden yakınırdı.Eşcinsellik hakkında dahi konuşmuştuk ve bizim sınıfımızda eşcinsel biri vardı,herkes de biliyordu.Yani sizin çevreniz 75 milyon insanın görüşünü yansıtamaz.Ben kendi adıma söyleyeyim burada söylediklerimi ve çok daha ağırını arkadaş sohbetlerinde de söyledim,sınıfta konu tartışılırken parmak kaldırıp da söyledim.Benim okuduğum bölüm gereği,kimi derslerimiz çok hareketli geçerdi.Siz nerede yaşıyorsunuz?
dün bu konuyu açtım ona söyledim gidelim doktora diye. hayatım bu konuyu kapatalım bida açmayalım hiç dedi. inanmıyor açıkca ortada.
Ben nerde yaşamam gerektiğini iyi biliyorum canım, teşekkür ederim tavsiyen için...
Sana diğer toplum örneklerini de örnek gösterdim ki; toplum değerlerini bu kadar önemli tutma diye...
Her neyse yaa, sana cevap yazmadığım halde üzerine alındın diyaloğa geçtin benimle. Ben sana yazmayacağıma dair kendi kendime söz vermişken yine konuşur olduk
Ben sizle daha fazla bu konuyu tartışmak istemiyorum, lütfen.
Hayat standartlarımız farklı, birbirimizi anlamıyoruz, niye boş yere klavyelerimizi yoruyoruz ki...
Pehh...
işte bizde diyoruzki bekaret bekaret dediikçe halen gencecik kızlarımız aile kararıyla öldürülüp mezaraa atılıyor. bizler bunu dedikçe bu düşünceleri besliyoruz. besledikçe bir can daha gidiyor. daha geçen aylarda bir konu paylaştım siyasette. bizler demeyelimki bu haberler zamanla hiç olmasın.Ben diğer toplum değerlini yazmadım onlar hakkındada hiçbişey demedim sadece evlnemeden önce cinsel ilişkinin toplumuza karşı yanlış olduğunu belirttim Türkiyede buna yanlış gözle bakılıyo dedim sadece başkada bişey demedim sende buna karşı geliyosan o zaman kısacası burada yaşama dedim kurallarına uymayacağın bir yerde yaşamak sana zor gelebilir çünkü
Universiteyi ic anadoluda okudum. 5 yil kiyi egede izmire cok yakin bir yerde gorev yaptim. Yurtdisinda bulundum. Turkiyenin her yerinden cevre edindim. Her gorusten arkadasim oldu.
işte bizde diyoruzki bekaret bekaret dediikçe halen gencecik kızlarımız aile kararıyla öldürülüp mezaraa atılıyor. bizler bunu dedikçe bu düşünceleri besliyoruz. besledikçe bir can daha gidiyor. daha geçen aylarda bir konu paylaştım siyasette. bizler demeyelimki bu haberler zamanla hiç olmasın.
ama işte koruyamamış kızlar öldürülüyor. bunu bizler savunmazsak bunu tabu olmaktan çıkarırsak belki şimdi değil ama gelecekte o kızlar öldürülmez. bir hata yapma canlarına sebep oluyor çünkü.Bende kalkıp kötü bişey demedim zaten bekaretini kaybeden evden atılıyo dayak yiyo dışlanıyo hatta asılıyo öldürüyo evet bu duruma düşmemek için bekaretimizi korusak kötümü yapmış oluruz bir hatadır arkadaşımızın olmuş ona bişey demiyorum zaten herkes gaflete düşer olan hep kadınlarımıza oluyo o yüzden aklımızı başımıza devşirip yanlış birşey yapmamalıyız diyorum yani :)
Universiteyi ic anadoluda okudum. 5 yil kiyi egede izmire cok yakin bir yerde gorev yaptim. Yurtdisinda bulundum. Turkiyenin her yerinden cevre edindim. Her gorusten arkadasim oldu.
kelimelerinize dikkat edin. hakaret edemezsiniz. neyse kibliyorum sizi.Kimse üstüne alinmasin gocunmasin. ortaya yazıyorum. BIR KIZIN EN DEĞERLİ CEYIZI IFFETIDIR. NAMUSUDUR. IFFETLI KADIN ELI OPULESI BASA TAC YAPILASI KADINDIR. VE ONUNLA DA ANCAK NAMUSLU BIR ADAM EVLENEBILIR.
Evlenmeden namus perdesini yirtmak ne Kültürümüzde ne dinimizde var. Bu hem kadin hem erkek icin gecerli. Kahroluyorum resmen yazilanlari okudukca. Nasil iğrenç bi dunyada yasiyosunuz nasil iğrenç bi düşünce yapiniz var. Namusu onemsiz gorenler namusdan yoksun insanlardan baskasi degildir. Pisman olmaksa hatanin en guzel tarafidir.
Hayaiyetsizce piskin piskin kendini ezdirmeyenlere gelince sizin gibi musveddeler yüzünden çöp kutularindan bebek ceninleri cikiyor. Hesabini Allah a vereceklermis. Pehh.. yaptigi gunahdan pisman olmayani ve orda burda utanmadan anlatan lari Allah affetmez. Bu kadar kolay degil hesab vermek. Hem utanmaz hem cahiller.....
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ama işte koruyamamış kızlar öldürülüyor. bunu bizler savunmazsak bunu tabu olmaktan çıkarırsak belki şimdi değil ama gelecekte o kızlar öldürülmez. bir hata yapma canlarına sebep oluyor çünkü.
oda yanlış. o ailede yanlış yapıyor. herşey işte bilinçlenmekten geçiyor.Tabikide bunun cezası ölüm değildir olmamalıda herkes kendi yaptığından sorumlu ama mesela günümüzde bir aile kızı bekaretini kaybetse evden atılır dayaktan odasından çıkamaz bu tür şeyler yani mesela bile bilede hata yapmak kötü asıl olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?