Buraya benin yazdığım kelimeleri yazmışsın malesef sen hayal dünyasında yaşıyosun ama canım gerçekleri kabul etmen lazım biz erkek değiliz ne yapacağız yani mecburen kabul etmeliyiz bende evlenmeden ilişkiye karşıyım ama olursada kimseyi yargılayamam bunuda söyliyim saçma sapan adet dediğin seninde ailende de herkesin ailesindede geçerlidir büyük ihtimalle Türkiyede eğer bunu kabul edemiyosan açık görüşlü bi yerde yaşamalısın orada kimse sana hesap sormaz ailen bile biz Amerikalı değiliz malesef Türkiyedeyiz ve bu ülkede yaşıyosak kendimiz için bazı değerlere uymalıyız eşitlik yok malesef kadına her zaman daha fazla baskı oluyo sadece olan hep kadına oluyo çünkü bu yüzden yaşadığımız yerin kurallarına uymak en iyisi bence
Direkt senin için yazdığım bir cevap değildi, ama madem karşılık vermişsin sana yazayım....
Toplum değerleri dediğin nedir sayın hllacarr?
Sırf toplum baskısı yüzünden bir erkekle evlilik öncesi birlikte olmam diyorsan sana birkaç örnek;
İran'da Müslüman bir kadın Hristiyan bir erkekle evlendiği için idam edilecek. (toplum değeri)
Yine İran'da rock müzik yasak diye gizli saklı odalarda rock müzik dinleyen gençler cezalandırılacak. (toplum değeri)
İran'da kadınların başı açık gezmesi, pantolon giymesi yasak. Bunları yapan kadınlar; 40 kırbaçla meydan yerinde dövülecek. (toplum değeri)
Toplum değerlerini yaratan bizleriz... İnsanlar...
Şimdi bunlar toplum değeri diye günah mı sayılmış oluyor?
Örneğin; Hristiyan bir erkekle evlenmem??? Yanlış mı? Günah mı? Ayıp mı?
Toplum değeri diye tüm bunlar doğrudur anlamına gelmiyor.....
Zira Türkiye'de de böyle...
Gencecik kızlar bir zar yüzünden öldürülüyor patır patır....
Mini etek giyince, erkekleri tahrik ediyor oluyoruz, kahkaha atınca şuh bayan......
Ayrıca Amerika'da yaşamıyorum, Türkiye'de canım memleketimde yaşıyorum, ille bunları düşünmem için Amerika'da yaşıyor olmam gerekmez.
Edirne'de yaşıyorum....
Ve; tüm bunları düşünüyorum diye burası açık (!) bir şehir değil... Aksine taşradır, Trakya'dır ama batıdır yine..
Dediğin gibi bir sınır kentinde yaşıyorum buralıyım ama burası Türkiye...
Yine kızlarımızın beline kırmızı kuşak bağlayıp gönderiyoruz erkek evine....
Burası Türkiye....
Ve böyle düşünüldüğü müddetçe de böyle kalacak.....