ve ben artık kadınım !

İlk sefer her zaman acı vericidir. Karşındaki adamın da sana verdiği değer ve ilgisi oldukça önemli elbette. Seni bir delik değil bir kadın olarak gören, arzu ve isteklerine saygı duyan hatta seni tatmin etmek için hevesli olan biri umarım karşına çıkar ve dünyanın pek çok zevklerinden sadece biri olan, ancak bir çok kişinin aksine beni fikrime göre en masumu olanından mahrum kalmaz, bu kötü deneyimi de aklından ve kalbinden silersin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem de bakire evlenmiş bir kadın. Ve bana bunu söyledi :) hepimiz inançlıyız insan bir şeylere inanıp bağlı kalmalı zaten tabiki yoksa boşluğa düşeriz. Dine inanır sevgiye inanır ya da birine inanır ama inanır. Ona göre yaşar. Böyle burda sizler gibi bayanlar olduğunu görünce çok mutlu oldum etrafımızda pek yok çünkü :)
Her neyse konuyu dağıtmayayım ben. Yazdığım her şeyi direkt olarak konu sahibine yazdım bu arada. Fikirlere saygımız sonsuz..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

teşekkür ederim bu yaptığım şeyi saygıyla karşılayıp bana destek çıkan herkese iyiki varsınız iyiki KK var..

Teşekkürler.:1:Senelerce onlar kadınlara 'Vurun kahpeye.'yaptı,şimdi biz kadın düşmanlarına yapıyoruz el birliğiyle,ve çok memnunum ben bu durumdan.Çünkü Türk toplumunda kadın haklarının gelişmesinin önündeki en büyük engel yine kadınlar.Türk erkeklerine kimi kadınlarımız 'Beni al,beni al,benle evlen dayak yerim sesimi çıkarmam,hakaret edersin susarım.' dediği müddetçe erkekler de bu tip kadınları güçlü ve bağımsız kadınlara tercih edecekler.Kim istemez ki bir köle?Ama biz ne zaman ki birbirimize destek oluruz,şu erkek için kendini alçaltma huyumuzu bırakırız o zaman erkekler de kadının düşüncelerine de değer verir,paşa paşa temizliğe de yardım eder,bebeğin altını da değiştirir,çünkü toplumdaki tüm kadınlar böyledir,alternatif yoktur.O nedenle ilk iş şu erkek delisi,kadın düşmanı kadınlardan arınmamız gerek toplumca.

Çok haklısın.İşe kadınlardan daha çok annelerden başlamamız gerekiyor. Erkekleri ve kadınları yetiştiren onlar çünkü. Ve kızlarımızı ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak,erkekleri de kadınları "eğlenecek ve evlenecek" diye kategorize eden sığ beyinli andavallar olmaktan uzak yetiştirisek bu sorunlar bir kaç nesil sonra umuyorum ki azalacak tükenecektir.
Bu arada ben bu fikirlerimi sanal platformda değil her türlü platformda da dile getirebiliyorum.Saygı ile arzederim. :42:

Ne kadar bilincli guzel bir yorum yapmissin, alkisliyorum! Ne yas ne de tecrube, asil belirleyici olan farkindaligin yuksek olmasidir ki bu sende fazlasiyla var;)

Konu sahibi,

Bu konularda israrla yazdigim sey su ki hayatta herzaman ilkelerin olsun. Her ne yasayacaksan da buna gore karar ver.

Nitekim sen bir karar almissinve milyonlarca insanin yasadigi gibi sevdigin kisiyle ortak bir paylasimda bulunmussun.
Sirf bunu yasadin diye ne aidiyet ne de mecburiyet duygusuna kapilmana gerek yok.
Boyle olsaydi hicbir kadinin bosanamamasi gerekirdi.

Sorun evlenmek ise; sana yeterince ozen gostermeyen ve senin hassas oldugun bir konuda kalbini kirmaktan cekinmeyen biriyle omrunu nasil paylasabilirsin ki?
Emin ol kadina bir et parcasina gore deger verecek zihniyette olmayan pek cok erkek var.

Sen severek isteyerek yasadin fakat karsindaki kisi artik ayni kisi degil ki... seni hos edecek el ustunde tutacak biriyle hayatini gecirmek varken daha ilk zamanlarda hemen degisen kisiyle neden birlikte olasin?

Sen degerlisin ve sana deger veren biri ile olup olmama karari da yasadigin/yasayacagin seylerin oznesi olarak su an sana bagli.

şuan tek dayanağım burası, kafam çok karışık sürekli gel gitler yaşıyorum sürekli stres iki gündür önümde evraklar duruyor hiç birini girmek gelmiyor içimden. çok düşünüyorum eksi artı her yönünü ama bu bana inanmaması bile bütün artılarını alıp götürüyor.

şuan tek dayanağım burası, kafam çok karışık sürekli gel gitler yaşıyorum sürekli stres iki gündür önümde evraklar duruyor hiç birini girmek gelmiyor içimden. çok düşünüyorum eksi artı her yönünü ama bu bana inanmaması bile bütün artılarını alıp götürüyor.

Hala inanmıyor demek, şüphe etmesi ve bunu belli etmesi bile rahatsız edici.
Bence ondan hayır gelmez, yol ver gitsin. Herkes ilk beraber olduğu kişi ile evlenecek diye bir şey yok, sen hala değerlisin değişen bir şey yok, olmamalı..

kendi yazdıklarıma istinaden söylüyorum kafana takma pişman olma derken erkek arkadaşının tavrını kafasına takmasın şimdi karamsarlığa düşmesin kendini salmasın ileride mutlu olacağı günleri düşünsün diye yazdım. yazdıklarımdan her adamın koynuna gir mantığı çıkmasın yani... burda destek olanların hiç biri ahlaksızlığı bu boyuta taşımaz taşıyamaz

Ben yorumların hiçbirini okumadım, takma diyenler olacaktır diye öyle yazmıştım ne sizin yorumunuza ne başkasınınkine dayandırarak yazmadım yanlış anlaşılmasın.ama o tarz düşünen insan da yok değil yani..o konuda size hak veriyorum,bunun hesabını bir erkeğe ya da başka bir şahsa vermek zorunda değil kendisiyle halletmeli.

Vay be günlük hayatta kimsenin söylemeye cesaret edemediği şeyleri burada duydum... Ey internet sen nelere kadirsin...

Sizin belki de yaşadığınız çevreyle ilgilidir,Türkiye'de malumunuz 81 il var.Mesela ben doğma büyüme İzmirliyim.Biz lisede sınıfta hocalarımızla konuşurduk bu mevzuyu ve çoğunluk toplumun iki yüzlülüğünden yakınırdı.Eşcinsellik hakkında dahi konuşmuştuk ve bizim sınıfımızda eşcinsel biri vardı,herkes de biliyordu.Yani sizin çevreniz 75 milyon insanın görüşünü yansıtamaz.Ben kendi adıma söyleyeyim burada söylediklerimi ve çok daha ağırını arkadaş sohbetlerinde de söyledim,sınıfta konu tartışılırken parmak kaldırıp da söyledim.Benim okuduğum bölüm gereği,kimi derslerimiz çok hareketli geçerdi.Siz nerede yaşıyorsunuz?

Hala inanmıyor demek, şüphe etmesi ve bunu belli etmesi bile rahatsız edici.
Bence ondan hayır gelmez, yol ver gitsin. Herkes ilk beraber olduğu kişi ile evlenecek diye bir şey yok, sen hala değerlisin değişen bir şey yok, olmamalı..

dün bu konuyu açtım ona söyledim gidelim doktora diye. hayatım bu konuyu kapatalım bida açmayalım hiç dedi. inanmıyor açıkca ortada.

Merhabalar. Sizin için çok üzüldüm, artık bakire olmadığınız için değil sevdiğiniz adamın size değer vermediğini hissettiğim için.

Öncelikle buraya yorum yapan hemen herkesten çok çok küçüğüm. Yaşım yakın bir zamanda daha yeni 19 olacak. Bakireyim. Yazdıklarım da benim düşüncelerim, arkadaşlarımın, ailemin, etrafımdakilerin düşüncelerinin bana yansımış hali. Benim kabul ettiğim hali.

Kendinizi kötü hissetmeniz için tek bir neden göremiyorum. Ne yazık ki günümüz şartlarında bakire olmayan bayanlara hiç düşünmeden günahkarsın, cehennemde yanacaksın, Allah'a dua et seni affetmesi için, bunu nasıl yaparsın, adam işini görmüş gitmiş vs. şeklinde yaftayı yapıştırmak gerçekten kolay geliyor insanlara. Toplum bakire olmayan kadınları dışlıyor. Hangi toplum önce bunu kurcalamak lazım.

Evli kadınların/kızların(yaş olarak yapılan bir ayrım kadın-kız. Bekaret olarak değil!) üçte birinin çocuk gelin (yaş aralığı 12-17) olduğu bir toplum mu?

O üçte birdeki cocuk gelinlerin %97 sinin imam nikahıyla evlendirildiği bir toplum mu?

Ve bu imamların devletin imamı olduğu bir toplum mu?

Çocuk gelinlerin yaklaşık %40 ının küçücük bedenleriyle doğum yapmaya çalışırken öldüğü bir toplum mu?

Geriye kalan üçte ikideki kadınların %85 inin aldatıldığı bir toplum mu?

Devletin siyasilerinin "kadın tecavüze uğruyorsa çocuk niye ölsün, anası ölsün" dedikleri bir toplum mu?

O et parçası için binlerce genç kızın hayallerinin söndürüldüğü bir toplum mu?

Ve bu toplumun geneli Müslüman(!).

Kendi evlatlarına tecavüz eden 'baba'ları da unutmamak lazım !!!!

Genel olarak yorumlara bakınca, sevgiliyle el ele tutuşmakta bir şey yok. Ama sevişince günahkarsın öyle mi? Evli olmadığın biriyle el ele tutuşmak da günah değil mi? Zamanında sevgilisiyle el ele sarmaş dolaş olan ama bekaretini koruyan bayanlar şimdi namus bekçisi mi olmuş oluyor? Madem dine göre bu yasak bu günah, el ele tutuşmakta sakınca yok mu, onu da yapmamak gerek o zaman. Yarım yamalak uygulamalarla dini bütün biri olunmuyor maalesef.

Bana göre cinsel ilişki ilişkide bir boyuttur. Ilk el ele tutuşma gibi, birlikte izlenen ilk film gibi, aileyle tanışma gibi bir boyuttur. Ve bu bahsettiğim her şey gibi, senin güvenini kazanmış insan ile yaşanmalıdır. Erkeklerin bu işi yapması için kurulmuş yerler varken kadınlar için neden tabu? Bu yanlış değil mi? Bakire evlenmiş ve bunu savunan bayanların kaçının eşi bakir evlendi? Ve bu bayanlar nasıl eşlerinin daha önce bir kadına dokunmuş oluşunu kabullenebiliyor kendileri yıllarca bu özel şeyi eşlerine saklamışken ?

Konu sahibine;
Ne yaşarsanız yaşayın ister yanlış ister doğru, sadece bunları yaşadığınız kişi kendinizle girdiğiniz çatışmalara değsin. Size değer versin. Ilk ya da değil, bir kadının kendini sevdiği adama teslim etmesi zaten özeldir. İlk olup olmaması neyi değiştirir ki? Bunun farkında olan insanı sevin.

Son olarak; burdaki ablalarım kesinlikle benden daha tecrübelidir sizlere saygım ve sevgim sonsuz. Sadece bakire olmayan hemcinslerimize yaptığımız bu tavırdan vazgeçmeliyiz. Biz kendi cinsimize saygı duymazsak erkekler nasıl sevsin saysın ki?

Sevgilerle.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok doğru yazmışsın, aynen katılıyorum. Bir de işin şu kısmı ilginç; kadınlar kendi hemcinslerine erkeklerden daha acımasızca davranıyorlar. Ben tasvip etmem, hiç doğru değil, kendini teslim etmişsin bıdı bıdı bıdı bıdı. Kim neyi neye teslim ediyorsa? Bir genç kadın evlenmeden önce kendini eşine saklamayı hayal etmiştir, bu şekilde yaşar. Hiç kimse de yargılayamaz. Başka bir kadın da sevdiği adamla sevişmek istemiştir, istediği gibi takılır. Kim ne diyebilir? Bir diğer konu da, kime birşey sorsan herkes din alimi kesiliyor. Vaaz modunu açıveriyor, teybin tuşuna basar gibi. Herkes sütten çıkma ak kaşık, eli eline değmemiş koklanmamış gonca gül ya :D Komik gerçekten. Hangimiz dini gerçeklere göre yaşayabiliyor şu devirde. Bir kere çağdaş hukukla dini esaslar uyuşmuyor. Mal paylaşırken, hangi kadın erkek kardeşinin yarısı kadar alıyor? Ya da bugün mahkemelerde 2 kadının şahitliği 1 erkeğinkine eşit olsa, burda carlayan tiplerden hangisi kabul eder? Eşi üstüne kuma getirse tepkiler ne olur? Dinen caiz mi caiz arkadaş. Herkes işine geldiği gibi işte. Başkalarını karalayarak kendini aklamaya çalışmaktan ibaretler işte.

Sizin belki de yaşadığınız çevreyle ilgilidir,Türkiye'de malumunuz 81 il var.Mesela ben doğma büyüme İzmirliyim.Biz lisede sınıfta hocalarımızla konuşurduk bu mevzuyu ve çoğunluk toplumun iki yüzlülüğünden yakınırdı.Eşcinsellik hakkında dahi konuşmuştuk ve bizim sınıfımızda eşcinsel biri vardı,herkes de biliyordu.Yani sizin çevreniz 75 milyon insanın görüşünü yansıtamaz.Ben kendi adıma söyleyeyim burada söylediklerimi ve çok daha ağırını arkadaş sohbetlerinde de söyledim,sınıfta konu tartışılırken parmak kaldırıp da söyledim.Benim okuduğum bölüm gereği,kimi derslerimiz çok hareketli geçerdi.Siz nerede yaşıyorsunuz?

Bişey sorabilir miyim acaba size İzmirde oturuyomuşsunuz

Son düzenleme:

TürkiyrNin başkentinde yaşıyorum ben .

dün bu konuyu açtım ona söyledim gidelim doktora diye. hayatım bu konuyu kapatalım bida açmayalım hiç dedi. inanmıyor açıkca ortada.

Doktora gidelim mi?Pardon ama ama adamın kendisi de bakir değil,madem o kadar umurundaymış niye evlenmeden sizinle birlikte olmuş?Siz hala bu adamı seviyor musunuz?

dinimiz erkeğe helal kılmış demiyoruz.dini kendilerine göre yontan yoksa erkekler neden rahat bu ülkede. neden kadınlar bir et parçası. maalesef bunu kabul etmek gerekir erkektir herşeyi yapar, erkeğin elinin kiri tarzı cümlerler neden kuruluyor. zina çok büyük günah ama neden bu sadece kadınlara yükleniliyor.

kadınlar kulubü neden var. burası dertleşmek için kadınların girdiği yer değil mi? kadınlar burdan herşeyini paylaşmıyor mu? bazılarınız sadece yorum olsun diye yazmayın lütfen..

burdaki bazı kişilerin tutumundan da belli olduğu üzere erkeğe bişey olmuyor olan kadına oluyor ne namussuz vay be. evlilik öncesi ilişki yaşanabilir dediğin için sende eleştirileceksin arkadaşım.

benim de savunduğum nikahlandığın bi insana temiz gitmekti. ama olmadı işte olmadı. ben temiz kalsaydım bana gelen benim kadar temiz mi olacaktı...

Eleştirildim zaten....
Burda benim amacım takdir toplamak değil ki.
Keşke kadınlarımız da kendilerine biraz olsun değer verseler de adamlara bu kadar üstünlük sağlamasalar..
Arkadaşım...
Öyle bir empoze edilmişler ki; kabul ediyorlar....
Dini açıdan kabul etseler inan olsun ki; bu kadar içim acımaz...
Ama bunlar erkek otoritesini kabul ediyorlar, var mı böyle bişey yaa...
Evet neymiş; erkek yapabilirmiş ama kadın erkeğine temiz (!) gitmeliymiş...
Beyaz gelinliğin hakkını vermeliymişiz.....
Deseler ki günah iki tarafa da günah. Erkeği de kadını da yapmamalı, kendilerini gerdeğe saklamalı (!)
Buna amenna....
Ama erkek yapmalı, kadına tu kaka deyince, işte o zaman çıldırıyorum.... Tepem kalkıyor, bir kadın nasıl bu adaletsizliği kabullenebilir diye......
Beni anlıyorsun dimi kardeşim......
Toplumun bu saçma sapan değerlerini kabul etmek istemiyorum, ataerkil düşünce yapısında olmak istemiyorum, kadınların kendilerini bir et parçasından ibaret görmelerini istemiyorum.....

Çok doğru yazmışsın, aynen katılıyorum. Bir de işin şu kısmı ilginç; kadınlar kendi hemcinslerine erkeklerden daha acımasızca davranıyorlar. Ben tasvip etmem, hiç doğru değil, kendini teslim etmişsin bıdı bıdı bıdı bıdı. Kim neyi neye teslim ediyorsa? Bir genç kadın evlenmeden önce kendini eşine saklamayı hayal etmiştir, bu şekilde yaşar. Hiç kimse de yargılayamaz. Başka bir kadın da sevdiği adamla sevişmek istemiştir, istediği gibi takılır. Kim ne diyebilir? Bir diğer konu da, kime birşey sorsan herkes din alimi kesiliyor. Vaaz modunu açıveriyor, teybin tuşuna basar gibi. Herkes sütten çıkma ak kaşık, eli eline değmemiş koklanmamış gonca gül ya :D Komik gerçekten. Hangimiz dini gerçeklere göre yaşayabiliyor şu devirde. Bir kere çağdaş hukukla dini esaslar uyuşmuyor. Mal paylaşırken, hangi kadın erkek kardeşinin yarısı kadar alıyor? Ya da bugün mahkemelerde 2 kadının şahitliği 1 erkeğinkine eşit olsa, burda carlayan tiplerden hangisi kabul eder? Eşi üstüne kuma getirse tepkiler ne olur? Dinen caiz mi caiz arkadaş. Herkes işine geldiği gibi işte. Başkalarını karalayarak kendini aklamaya çalışmaktan ibaretler işte.

:46::46::46::46::46::46: harikasınız en iyi cevaplardan bir tanesi.

Bu adamla bir daha asla beraber olma.
Konuyu geçiştirecek, aman sorun çıkmasın modunda, bu arada istediğini almaya devam etmek istiyor senden.
Ahlaksız!

Şu an oturmuyorum ama sorun buyrun.

Genelde bildiğim kadarıyla eşcinseller İzmirde oluyo değil mi konumuz bu değil ama sizin yazınızda gördüm neden hep İzmirde yaşıyolar acaba bilginiz var mı merak ettim haberlerde de hep öyle genelde Bursa ve İzmirde eşcinsel çok oluyomuş

Bu adamla bir daha asla beraber olma.
Konuyu geçiştirecek, aman sorun çıkmasın modunda, bu arada istediğini almaya devam etmek istiyor senden.
Ahlaksız!

öyle mi gerçekten. alacağını aldı bitti yani. aslında buna kendimi hazırlasam iyi olacak

Benim de çok ilgimi çekiyor, böyle dikkat çekici, provokatif bi konu açıldığında hemen dini yorumlar, Türkiye, evet büyük çoğunluğu müslüman bir ülke ama islam normal hayatta ne kadar uygulanıyor,tartışılır.
Fakat konu kadın cinselliği oldu mu islama yüzde yüz uyum modundayız. Hayır efendim bu islam ülkesi olmamızdan değil daha çok ataerkil bir toplum olmamızdan dolayıdır. Bu da böyle biline.. :ssz:

Eleştirildim zaten....
Burda benim amacım takdir toplamak değil ki.
Keşke kadınlarımız da kendilerine biraz olsun değer verseler de adamlara bu kadar üstünlük sağlamasalar..
Arkadaşım...
Öyle bir empoze edilmişler ki; kabul ediyorlar....
Dini açıdan kabul etseler inan olsun ki; bu kadar içim acımaz...
Ama bunlar erkek otoritesini kabul ediyorlar, var mı böyle bişey yaa...
Evet neymiş; erkek yapabilirmiş ama kadın erkeğine temiz (!) gitmeliymiş...
Beyaz gelinliğin hakkını vermeliymişiz.....
Deseler ki günah iki tarafa da günah. Erkeği de kadını da yapmamalı, kendilerini gerdeğe saklamalı (!)
Buna amenna....
Ama erkek yapmalı, kadına tu kaka deyince, işte o zaman çıldırıyorum.... Tepem kalkıyor, bir kadın nasıl bu adaletsizliği kabullenebilir diye......
Beni anlıyorsun dimi kardeşim......
Toplumun bu saçma sapan değerlerini kabul etmek istemiyorum, ataerkil düşünce yapısında olmak istemiyorum, kadınların kendilerini bir et parçasından ibaret görmelerini istemiyorum.....

Buraya benin yazdığım kelimeleri yazmışsın malesef sen hayal dünyasında yaşıyosun ama canım gerçekleri kabul etmen lazım biz erkek değiliz ne yapacağız yani mecburen kabul etmeliyiz bende evlenmeden ilişkiye karşıyım ama olursada kimseyi yargılayamam bunuda söyliyim saçma sapan adet dediğin seninde ailende de herkesin ailesindede geçerlidir büyük ihtimalle Türkiyede eğer bunu kabul edemiyosan açık görüşlü bi yerde yaşamalısın orada kimse sana hesap sormaz ailen bile biz Amerikalı değiliz malesef Türkiyedeyiz ve bu ülkede yaşıyosak kendimiz için bazı değerlere uymalıyız eşitlik yok malesef kadına her zaman daha fazla baskı oluyo sadece olan hep kadına oluyo çünkü bu yüzden yaşadığımız yerin kurallarına uymak en iyisi bence

Son düzenleme:
Back