Vazgeçtim evliliğimden...

merhaba arkadaşlar

ADAM OLACAK KIZ kesinlikle kırgın değilim neden olayım aksine zaman ayırıp görüşlerini paylaştığın için memnun oluyorum
insan hata yapabiliyor bazen kendisi farkediyor bazen çevresindekilerin onu silkelemesine ihtiyaç duyuyor
çok şükür bu konuya yazan kimse kırıcı hor görücü ya da kavgacı yorumlar yapmadı bugüne dek

konuyu açalı çok uzun zaman oldu farkındayım
evliliğim dışında hiçbir konuda bu şekilde arafta kaldığım olmamıştır
aslında terapiye başlamadan önce çok ama çok kararlıydım bitirmeye
zaten 1 yılımız ayrı gayrı gibi herkes kendi hayatında kavgasız gürültüsüz ama çift olmadan geçmişti
ama terapiye başlayınca ve doktorumuzun bizimle ilgili tespitlerine güvenince adım atamadım

ben mutlu olmak için bir sürü sebebim varken ondan çok fazla beklenti içerisindeydim, çünkü çok zor bir başlangıç olmuştu ve hakettiğimi düşünüyordum, bunu azalttım, iyice törpülemem gerek
insan kendi kendine mutlu olmalı, mutluluğu 1 kişiye bağlamamalı, benim bunu öğrenmem lazım

o ise tam anlamıyla obsesif biri, doktorumuz da bunu teyit ediyor, çocukluğuna bağlıyor, aşırı muhafazakar bir ailede yetişmesiyle bağlantılı diyor

ikimize de kısa süreli bir ilaç tedavisi önerdi
başlangıçta, hani havaalanında yazdığım dönemde eşimdeki dğeişim inanılmazdı
ama sonra ilaç kullanmayı kendine yediremedi ve tedaviyi bıraktı

buradan herkesle paylaşmak istiyorum
ilaç kullanmak bir zayıflık değil
bundan çekinmeye gerek yok
üstüste gelen stres, korku, çaresizlik, hastalık vb birçok şey yaşanmış olabilir
beynin de dinlemeye ihtiyacı var

ben mesela, neden o adamı pat diye reddedemedim? karar mekanizmam çalışmıyordu resmen. halbuki hiçbir anlamda benim değer yargılarımla uyuşmayan bir durum.

özetle dengesiziz ve sağlıklı düşünemiyoruz kızlar
hem seviyoruz hem öfkeliyiz
aramız iyiyken herkesin gözü üzerimizde olacak kadar yüksek bir enerjimiz olur
aramız kötüyken de savaşta gibiyiz

ben eşimi tedaviye devam etmesi için ikna etmeye çalışıyorum
ondan rica ettim, arasıra tek başımıza bir gün gidelim uzaklaşalım dinlenelim düşünelim diye
o buna çok katı bakıyordu başlarda
evli barklı insanlarız ne işmiiz var bir başımıza otellerde diye
spası olan sakin bir yer buldum
1 günlük tatil gibi düşün, senin de buna ihtiyacın var benim de, enerjimizi başka türlü atarsak birbirimizi hırpalamayız diye anlattım
ikna olmuş gibi, bu hafta o 1 gün gidecek, haftaya ben

şükür böyle imkanlarımız var, yaradana bunun için bile sonsuz şükrediyorum

çok karışık yazdım galiba affola :)

bir de kendimle ilgili şunu farkettim
eşimle tartışıp moralim bozuldukça içime kapanmışım
sevdiklerimle arkadaşlarımla ailemle görüşmeyi iyice azaltmışım
onlara durumumuzu anlatmaya çekindiğimden çoğu kez görüşmeyi reddetmişim
gerginliğimde bunun da payı var
kendimi koyvermişim
halbuki onlarla görüşsem kafam dağılacak deşarj olacaktım ama yapmadım
en azından artık farkındayım ve sık sık görüşüyor telefonlaşıyorum
benim çok büyüttüğüm şeylerin aslında o kadar da önemli olmadığını görüyorum bazen
mesela benim eşim inanılmaz ideal bir babadır
sütü olsa emzirirdi o derece
dışarıdan çok aşık görünen arkadaşlarım var, eşiyle arası çift olarak şahane gibi
ama oturup dinleyince görüyorum ki evde çok yükü var, çocuklarla alakası olmayan bir eşi var
bu ve benzeri bir sürü farklı örnekler var, insanın bakış açısını değiştiren
ve dinledikçe aslında hep kötü tarafına odaklandığım adamın aslında çok iyi tarafları da olduğunu görüyorum
hoş hala çok dengeli düşünemiyorum
evet çok iyi tarafları var ama hep ev hep çocuk bana ne faydası var diye düşündüğüm de oluyor
o zaman da diyorum ki tamam da elif bu adam senin özgürlüğünü kısıtlamıyor, plan yapmasa da senin yaptıklarına uyum sağlıyor, biraz sabır, biraz emek...
hatta telefonuma bir not alarmı kurdum, onun iyi taraflarını ve şükredeceğim şeyleri yazdım
her sabah ve her akşam o notu hatırlıyorum

özetle arkadaşlar biz cidden kendimizi, birbirimizi ve evliliğimizi çok yıprattık
benim artık güzelce silkelenmem, kendime zaman ayırmam, gözümü ona dikmemem, arkadaşlarımla bol bol görüşmem lazım
ona saldırmak, sev beni sev beni diye boğmak yerine kırıldığım konuyu söyleyip normal hayatımıza devam etmem lazım
onun da yapması gereken, emek vermesi gereken birçok şey var ama ben önce kendimi toparlamalıyım
tedaviye geri döndüğünde onun da toparlanacağını ümit ediyorum
yine de olmuyorsa, ilgisizliğe tahammül edemiyorsam kavgasız dövüşsüz bitmeli
ama her yolu denediğimden emin olmadan ve sağlıklı düşünebildiğime ben ve doktorum inanmadan asla karar almayacağım

aynı anda o kadar çok konuyu düşünüyorum ki bölük börçük oldu kusura bakmayın
ne zamanki kendi kendine yetebilen, bağımlı olmayan biri olmayı bırakıp eşimden medet ummaya başladım işler böyle çığrından çıktı
o yüzden artık kendime döneceğim
sevgisiz bir evliliği tek başıma yaşamayı asla kabul etmeyeceğim
bu evlilik sürecekse birlikte emek vererek, sevgi göstererek sürecek
umarım bu sakin halimi koruyabilirim

Bence kocanin"password"unu bulmaniz gerekiyor konu sahibi. Onu "acacak" bir anahtar.

Sanki yakınım şifreyi çözmeye
doktorum da çok yardımcı oluyor bu konuda

mesela eşim çok titizdir, benden fazla düzenli ve temizlik meraklısıdır
evde dağınıklık ocakta yağ ne bileyim birikmiş bulaşık falan onu inanılmaz demotive eder, huzur bulamaz bütün keyfi kaçar
arasıra oluversin biz çalışan insanlarız diyordum, çok sık tartışıyorduk bunu
dışarıda yemek yemeyi de çok sevmez, evde bir düzen olsun sofra kurulsun ister
artık haftada 3 gün eve bayan çağırıyorum
birkaç çeşit yemek de yapıyor
ev her zaman derli toplu ve temiz olunca daha keyfi yerinde oluyor

gerçi önceki akşam konuştuk bu konuyu. dünyanın binbir türlü hali var, belki bir gün maddi durumumuz el vermeyecek yardımcı alamayacağım, o zaman ne olacak kendine de bana da huzur vermeyecek msn dedim
bu benim takıntım, çözmem lazım biliyorum dedi
üstüne gitmedim. ufacık da olsa bir ışık işte...

yemek konusunda bunalıyorum ama...
ben istiyorum ki haftada bir şöyle boğaza karşı oturalım, ne bileyim şileye gidelim, ağvaya gidelim
onu bıraksam hep evde olacağız
hala telkin aşamasındayım... benim ihtiyacım var, çocuğun da yeni şeyler görmeye ihtiyacı var diyorum. yarın akşam için güzel bir balıkçı ayarladım, sen götürmezsen götürme ama davete icabet gerekir diye şakayla karışık mail yolladım. böyle böyle o da öğrenir belki....

ya çok garip... şu an yazmak ne kadar iyi geliyor... ama bazen gözüm dönüyor, bize bir şey vermiyorsun diye başlıyorum saldırmaya... sık sık yazayım ben en iyisi :) ama siz de son bir çaba göstermeye çalıştığım şu dönemde boşa gitsin kız çekilir mi demeyin :)

Sanki yakınım şifreyi çözmeye
doktorum da çok yardımcı oluyor bu konuda

mesela eşim çok titizdir, benden fazla düzenli ve temizlik meraklısıdır
evde dağınıklık ocakta yağ ne bileyim birikmiş bulaşık falan onu inanılmaz demotive eder, huzur bulamaz bütün keyfi kaçar
arasıra oluversin biz çalışan insanlarız diyordum, çok sık tartışıyorduk bunu
dışarıda yemek yemeyi de çok sevmez, evde bir düzen olsun sofra kurulsun ister
artık haftada 3 gün eve bayan çağırıyorum
birkaç çeşit yemek de yapıyor
ev her zaman derli toplu ve temiz olunca daha keyfi yerinde oluyor

gerçi önceki akşam konuştuk bu konuyu. dünyanın binbir türlü hali var, belki bir gün maddi durumumuz el vermeyecek yardımcı alamayacağım, o zaman ne olacak kendine de bana da huzur vermeyecek msn dedim
bu benim takıntım, çözmem lazım biliyorum dedi
üstüne gitmedim. ufacık da olsa bir ışık işte...

yemek konusunda bunalıyorum ama...
ben istiyorum ki haftada bir şöyle boğaza karşı oturalım, ne bileyim şileye gidelim, ağvaya gidelim
onu bıraksam hep evde olacağız
hala telkin aşamasındayım... benim ihtiyacım var, çocuğun da yeni şeyler görmeye ihtiyacı var diyorum. yarın akşam için güzel bir balıkçı ayarladım, sen götürmezsen götürme ama davete icabet gerekir diye şakayla karışık mail yolladım. böyle böyle o da öğrenir belki....

ya çok garip... şu an yazmak ne kadar iyi geliyor... ama bazen gözüm dönüyor, bize bir şey vermiyorsun diye başlıyorum saldırmaya... sık sık yazayım ben en iyisi :) ama siz de son bir çaba göstermeye çalıştığım şu dönemde boşa gitsin kız çekilir mi demeyin :)
ben konunu tam olarak bilmiyorum.
birkaç mesajından edindiğim izlenim,eşin senin beklentilerinin dışında bir erkek.
karakter olarak uyumsuzsunuz.
artı onun takıntıları evlilik hayatınızı zorlaştırıyor.
sen onu istediğin şekle sokmaya çalışıyorsun o direniyor.
tedavi konusunda haklısın ama.
buna ihtiyacı var ise reddetmemeli.
bu da onun evliliğine karşı yükümlülüğü.
tabi en başta kendi yaşam kalitesi için.
eşinin iyi özelliklerini görmeye başlaman güzel.
bu şekilde aynı çatı altında yaşamanız biraz kolaylaşacaktır:))
ilgisiz derken aranızdaki karı-koca ilişkisi ne durumda:))
bu da çok önemli.
bu boşol meselesini nasıl çözdünüz peki?

ben konunu tam olarak bilmiyorum.
birkaç mesajından edindiğim izlenim,eşin senin beklentilerinin dışında bir erkek.
karakter olarak uyumsuzsunuz.
artı onun takıntıları evlilik hayatınızı zorlaştırıyor.
sen onu istediğin şekle sokmaya çalışıyorsun o direniyor.
tedavi konusunda haklısın ama.
buna ihtiyacı var ise reddetmemeli.
bu da onun evliliğine karşı yükümlülüğü.
tabi en başta kendi yaşam kalitesi için.
eşinin iyi özelliklerini görmeye başlaman güzel.
bu şekilde aynı çatı altında yaşamanız biraz kolaylaşacaktır:))
ilgisiz derken aranızdaki karı-koca ilişkisi ne durumda:))
bu da çok önemli.
bu boşol meselesini nasıl çözdünüz peki?

maalesef henüz çözemedik
benim araştırmalarım sürecin zor olduğunu gösteriyor
ama dinen boşadıktan sonra kaçan kovalanır misali pek bir kıymete bindim :S:S:):)
evet karakter olarak çok uyumsuzuz. ben artık onu bir şekle sokmaya çalışmaktan vazgeçtim. bunu onunla da paylaştım
ben fedakarlık edeceğim ama sen de yap. beyin tekrar ettikçe alışkanlığa döner sevgi sözcüklerini yüzünün gülümsemesini başlarda aklına geldikçe yap sonra göreceksin otomatik olacak diye...

Konunuzu yeni gördüm gerçekten psikolojik olan travmaları olan biri ile evli olmak onun takıntıları değişik kafa yapısıyla uğraşmak ve bunun sonunda hala sabırlı kalabilmek dünyanın en zor şeylerinden. Fakat sizin sevginizin ve eşinizin sevgisini hala tükenmediğini düşünüyorum nedense yazdıklarınızdan. Peki size karşı hiç mi güzel bir sözü sevgisini belli eden bir davranışı yok. Zayıf bir anında hiç mi pişmanlıklarını kendine kızgınlıklarını ya da sevgisini anlatmıyor. Çünkü bu tarz tepkileri olduğu zaman anlarsınız ki o da bu durumun farkında ama kapana kısılmış, ha yaptıklaının ve içinde bulunduğu durumun hiç farkında değil ise o kişi bencil ve kendi doğruları ile yaşayan biri demektir.Böyle bir evliliği sürdürmek de size zarar verir sadece. Bir de merak ediyorum evlediğin ilk zamanlardan beri eşiniz böyle dede kafalı biri mi ? Yani biraz fazla sıradan hiç mi eğlenceli birşeyler yapmak istemez ya da sevmez ? EVlenmeden önce sizi çeken özelliği neydi ?

maalesef henüz çözemedik
benim araştırmalarım sürecin zor olduğunu gösteriyor
ama dinen boşadıktan sonra kaçan kovalanır misali pek bir kıymete bindim :S:S:):)
evet karakter olarak çok uyumsuzuz. ben artık onu bir şekle sokmaya çalışmaktan vazgeçtim. bunu onunla da paylaştım
ben fedakarlık edeceğim ama sen de yap. beyin tekrar ettikçe alışkanlığa döner sevgi sözcüklerini yüzünün gülümsemesini başlarda aklına geldikçe yap sonra göreceksin otomatik olacak diye...
ama bu büyük bir sorun aranızda.
bir şekilde halletmeye bakın.
sen eşine hoşgörülü olacaksın biraz o da sana adım atacak.
ama çok fazla değişmez be canım.
bazı özellikler karakterinin bir parçası.
obsesyonu için tedavisi sonuç verebilir ama.
dediğin gibi biraz da sana sıcaklık göstermeye gayret etse.
peki çok net sorayım eşini seviyormusun?
eşin seni sevdiğini söylüyor mu?

Konunuzu yeni gördüm gerçekten psikolojik olan travmaları olan biri ile evli olmak onun takıntıları değişik kafa yapısıyla uğraşmak ve bunun sonunda hala sabırlı kalabilmek dünyanın en zor şeylerinden. Fakat sizin sevginizin ve eşinizin sevgisini hala tükenmediğini düşünüyorum nedense yazdıklarınızdan. Peki size karşı hiç mi güzel bir sözü sevgisini belli eden bir davranışı yok. Zayıf bir anında hiç mi pişmanlıklarını kendine kızgınlıklarını ya da sevgisini anlatmıyor. Çünkü bu tarz tepkileri olduğu zaman anlarsınız ki o da bu durumun farkında ama kapana kısılmış, ha yaptıklaının ve içinde bulunduğu durumun hiç farkında değil ise o kişi bencil ve kendi doğruları ile yaşayan biri demektir.Böyle bir evliliği sürdürmek de size zarar verir sadece. Bir de merak ediyorum evlediğin ilk zamanlardan beri eşiniz böyle dede kafalı biri mi ? Yani biraz fazla sıradan hiç mi eğlenceli birşeyler yapmak istemez ya da sevmez ? EVlenmeden önce sizi çeken özelliği neydi ?

evlenmeden önce kimseye minnet etmemesi, tek başına dimdik ayakta durması beni çok etkilemişti
öyle jestler iltifatlar süprizler falan hiç olmadı
meğer zaten sosyallik sevmiyormuş ondan tek başınaymış :)
psikoterapiye başlamadan önce bütün boşanma evrakları hazırdı
birgün geldi yanımda ağladı, beceremediğini ama beni çok sevdiğini söyledi, ben de inandım
sevgi görüyor muyum peki? çoook nadir
ama 40 yıllık doktorumun "seni seviyor ama sevgi nasıl paylaşılır bilmiyor" yorumunu çok değerli bulduğum için mücadele ediyorum işte...

onun psikolojik sorunlarıyla uğraşmayı başlarda gururuma yediremiyordum
ama ben bu adamı seçtim evlendim ve çocuk yaptım
ne yapayım, o da koca bebek diye düşünüyorum son zamanlarda

oğlumu görseniz, o kadar uyumlu ve akıllı bir çocuk ki
abartmak ya da böbürlenmek gibi algılanmasını istemem ama ileri bir çocuk olarak takip ediliyor....
biz biraradayken, ben mutluyken dünyanın en sevgi dolu ve neşeli çocuğu sanki
belki ayrılırız, belki birarada kalmayı başarırız ama öncesinde her yolu denemiş olmak istiyorum

ama bu büyük bir sorun aranızda.
bir şekilde halletmeye bakın.
sen eşine hoşgörülü olacaksın biraz o da sana adım atacak.
ama çok fazla değişmez be canım.
bazı özellikler karakterinin bir parçası.
obsesyonu için tedavisi sonuç verebilir ama.
dediğin gibi biraz da sana sıcaklık göstermeye gayret etse.
peki çok net sorayım eşini seviyormusun?
eşin seni sevdiğini söylüyor mu?

ben sevdiğimi düşünüyorum... o hastayken içim cızz ediyor... ya da o işyerinde sorun yaşadıysa ne yapsam da yardımcı olsam diye düşünüp duruyorum... sarılmayı kokusunu özlüyorum...

o da sevdiğini söylüyor ama fevriliklerimle çok yıpratmışım... çok şey bekliyormuşum... çok üstüne gidiyormuşum... biraz kendi haline bıraksam belki zaten yapacakmış....

ben tezcanlılığımdan zorlandım biraz da....

kızlar gaza geldim ve sapancada hastasonu ayarladım
ne kadar basit bir şey aslında, o yapıverse ya di mi?
oduncuk
hadi bakalım:))
yani yapıp yapamayacağı şeyler ortada bu adamın.
o yapıverse lerden bir vazgeç artık:))
zorlamayla olmaz bunlar.
yapamayacağı şeyleri bekleyip bekleyip yapmadığını görünce kinleniyor ve de fevri hareket ediyorsun anlaşılan.
yapamadığı şeyleri beklemeyeceksin bu kadar:))

evlenmeden önce kimseye minnet etmemesi, tek başına dimdik ayakta durması beni çok etkilemişti
öyle jestler iltifatlar süprizler falan hiç olmadı
meğer zaten sosyallik sevmiyormuş ondan tek başınaymış :)
psikoterapiye başlamadan önce bütün boşanma evrakları hazırdı
birgün geldi yanımda ağladı, beceremediğini ama beni çok sevdiğini söyledi, ben de inandım
sevgi görüyor muyum peki? çoook nadir
ama 40 yıllık doktorumun "seni seviyor ama sevgi nasıl paylaşılır bilmiyor" yorumunu çok değerli bulduğum için mücadele ediyorum işte...

onun psikolojik sorunlarıyla uğraşmayı başlarda gururuma yediremiyordum
ama ben bu adamı seçtim evlendim ve çocuk yaptım
ne yapayım, o da koca bebek diye düşünüyorum son zamanlarda

oğlumu görseniz, o kadar uyumlu ve akıllı bir çocuk ki
abartmak ya da böbürlenmek gibi algılanmasını istemem ama ileri bir çocuk olarak takip ediliyor....
biz bir aradayken, ben mutluyken dünyanın en sevgi dolu ve neşeli çocuğu sanki
belki ayrılırız, belki bir arada kalmayı başarırız ama öncesinde her yolu denemiş olmak istiyorum

Demek ki evlenmeden iyi analiz edememişsiniz. Ben böyle ince eleyip sık dokumadan yeterince mantıklı olarak gözlemlemeden evlenilmesini doğru bulmuyorum. Keza annem ile babamın ilişkisine çok benziyor ilişkiniz. Bana sorarsanız annem ve babamın zamanında ayrılması beni çok üzerdi bende sizin çocuğunuz gibi başarılı cana yakın herkesin sevdiği taktir ettiği bir çocuktum.Bu şekilde olmamın tek sebebi de annemdir annemin özverisi ve sorunları bize yansıtmaması. Yoksa her ne kadar o da babamda aynı siz gibi birbirlerini sevseler de aralarında doğru düzgün bir iletişim yok anlaşamıyorlar. Şu an düşünüyorum bazen boşansalardı daha mı mutlu olurduk diye babamın sorumsuzluğu sebebiyle maddi sıkıntılarımız var belki onlar olmazdı kendi kendimize yeterdik diyorum ama sonra o günlere döndüğüm de o çocuk bana baktığım da bunun olmasını istemezdim diyorum. Ve annem de her zaman bu evliliğin bittiğinde en çok ona zarar vereceğini düşünüp onun adına üzülür yine onu düşünürdü kendinden çok. Nihayetin de bu günlere geldik hala anlaşamıyorlar çok ama birbirlerini kabullenmeyi öğrendiler , biraz da umursamazlar. Yani biraz durum sizin beklentilerinizle alakalı belki maddi zorluklar yaşamasaydık ve babam bize akrşı daha sorumluluk sahibi olsaydı belkide o zaman sizin takıldığınız şeylere takılırdı o da. Karar sizin seviyorsunuz ve sonuna kadar artık bişeylrin değişmediğine emin olana kadar savaşınızı verin çabuk yılmayın ama kendinizi de hiçe saymayın kenara atmayın sizin de herkes gibi mutlu olmaya hakkınız var. Daha sabırlı olun ve onunla daa çok konuşmaya derdini dinlemye çalışın zamanla kendini size açar umarım sorunlarınızı beraber halledersiniz.

Demek ki evlenmeden iyi analiz edememişsiniz. Ben böyle ince eleyip sık dokumadan yeterince mantıklı olarak gözlemlemeden evlenilmesini doğru bulmuyorum. Keza annem ile babamın ilişkisine çok benziyor ilişkiniz. Bana sorarsanız annem ve babamın zamanında ayrılması beni çok üzerdi bende sizin çocuğunuz gibi başarılı cana yakın herkesin sevdiği taktir ettiği bir çocuktum.Bu şekilde olmamın tek sebebi de annemdir annemin özverisi ve sorunları bize yansıtmaması. Yoksa her ne kadar o da babamda aynı siz gibi birbirlerini sevseler de aralarında doğru düzgün bir iletişim yok anlaşamıyorlar. Şu an düşünüyorum bazen boşansalardı daha mı mutlu olurduk diye babamın sorumsuzluğu sebebiyle maddi sıkıntılarımız var belki onlar olmazdı kendi kendimize yeterdik diyorum ama sonra o günlere döndüğüm de o çocuk bana baktığım da bunun olmasını istemezdim diyorum. Ve annem de her zaman bu evliliğin bittiğinde en çok ona zarar vereceğini düşünüp onun adına üzülür yine onu düşünürdü kendinden çok. Nihayetin de bu günlere geldik hala anlaşamıyorlar çok ama birbirlerini kabullenmeyi öğrendiler , biraz da umursamazlar. Yani biraz durum sizin beklentilerinizle alakalı belki maddi zorluklar yaşamasaydık ve babam bize akrşı daha sorumluluk sahibi olsaydı belkide o zaman sizin takıldığınız şeylere takılırdı o da. Karar sizin seviyorsunuz ve sonuna kadar artık bişeylrin değişmediğine emin olana kadar savaşınızı verin çabuk yılmayın ama kendinizi de hiçe saymayın kenara atmayın sizin de herkes gibi mutlu olmaya hakkınız var. Daha sabırlı olun ve onunla daa çok konuşmaya derdini dinlemye çalışın zamanla kendini size açar umarım sorunlarınızı beraber halledersiniz.
meraklıkız hem de hiç iyi analiz edemedim %100 aşk duygusuyla kısa sürede evlendim
daha uzun süre flört etmiş olsaydık zaten ayrılırdık diye düşünüyorum
kısa sürede bile birçok kez ayrılmak ya da nişanı bozmak için geçerli sebepler olmuştu aslında
anlattım mı bilmiyorum gelinliğimi bile ben ödedim
eşim ceo bile olsa para harcama konusunda çok tutucu
pronoviastan bir gelinlik beğenmiştim evlenmeden 2 sene önce
evlilik döneminde de hiç düşünmeden gittim o gelinliği denedim
nasıl havalara uçuyorum ama, hayallerimdeki gelinlik üstümde ve sevdiğimle evleneceğim diye
tam olarak burnumdan getirdi
kan kardeşim vardır bir tane, o gün ayrılmadın ya sen daha da ayrılmazsın der hep

benim endişelerimi anlatmışsın aslında
hadi bugün genciz, sağlığımız yerinde, bir derdimiz yok
bunun yaşlılığı da var, birlikte keyifle yaşlanıp çoluk çocuk evlenince başbaşa kalınca nasıl yaşayacağız diye düşünürdüm hep
artık iç huzurum ve kendi kendime mutlu olmanın peşindeyim
evlilik bağından asla vazgeçemem ama bu kadar yorucu bir dönemden sonra talepkar olmak beklentiye girmek istemiyorum

oğlum ilginç bir şekilde şu yaşında eşimden daha centilmen
ne zaman parka gitsek bana çiçek getirir
ne zaman eline telefoon geçirse fotoğrafımı çekmeye çalışır
bayramda harçlık verirler anneme hediye alıcam diye plan yapar
daimi böyle olur inşallah
eşine babasının bana davrandığı gibi davranmaz

cuma günü ne kdr pozitiftim haftasonu geldi geçti tüm enerjimi emdi
ne kdr durağan bir adam
hiçbirşey yapmadan sadece tv izleyerek bütün haftasonunu geçirebilir
kendi kendime la havle çekip duruyorum
o kadar gamsız ki telefonunu yanına almadan çocukla markete diye çıkıp 2 saat ortadan kaybolabiliyor
evde merak mı ederim teleşlanır mıyım umurunda değil
döndüğünde sitem edince de ehhhh oğlumla gezerken senden izin mi isteyeceğim!!!
öküzsün öküz

Neredeyse 1,5 senelik ve pek ilerleme kaydetmeyen bir konu.

Anladığım kadarıyla eşiniz kendini çok seven biri.

Hiç mi sohbet, muhabbettiniz yok? Sevgi olmadan cinsel hayat olması mümkün mü ki? Ee oda yoksa, ortada bir evlilik var mı hakkaten?

cuma günü ne kdr pozitiftim haftasonu geldi geçti tüm enerjimi emdi
ne kdr durağan bir adam
hiçbirşey yapmadan sadece tv izleyerek bütün haftasonunu geçirebilir
kendi kendime la havle çekip duruyorum
o kadar gamsız ki telefonunu yanına almadan çocukla markete diye çıkıp 2 saat ortadan kaybolabiliyor
evde merak mı ederim teleşlanır mıyım umurunda değil
döndüğünde sitem edince de ehhhh oğlumla gezerken senden izin mi isteyeceğim!!!
öküzsün öküz
sapanca gezisi noldu?

Neredeyse 1,5 senelik ve pek ilerleme kaydetmeyen bir konu.

Anladığım kadarıyla eşiniz kendini çok seven biri.

Hiç mi sohbet, muhabbettiniz yok? Sevgi olmadan cinsel hayat olması mümkün mü ki? Ee oda yoksa, ortada bir evlilik var mı hakkaten?
bir var bir yok
çocuk olduğu için yanında kavga etmeden idare etme sanatı diyelim...
eşiyle güzelce geçinmeden kimse çocuk yapmasın......

sapanca gezisi noldu?
işi nedeniyle öbür haftaya öteledik
kös kös oturduk evde
hiç sıkılmaz mı bir insan, anlamıyorum...

bir var bir yok
çocuk olduğu için yanında kavga etmeden idare etme sanatı diyelim...
eşiyle güzelce geçinmeden kimse çocuk yapmasın......

işi nedeniyle öbür haftaya öteledik
kös kös oturduk evde
hiç sıkılmaz mı bir insan, anlamıyorum...
Sinemaya filan gitseydiniz bari.
Sen teklif etsen uymazmiydi?
Esinden beklentilerin cok fazla ama adamdaki malzeme bu kadar.
Komple beynini degistirmen lazim gibi istedigin kaliba girmesi icin.
Aslen esler olarak hep birbirimizin hem iyi taraflarini hem kotu huylarini cekiyoruz.
Bir de esinden seni dinlemek lazim.
Sence ne derdi esin ona sorsak seni?

X