- 4 Haziran 2013
- 12.178
- 8.379
-
- Konu Sahibi Umutumut82
Beni de çok sevmezler çok şaapmaKi burası zaten insanların birbirine destek olmaya çalıştığı bir platformken hanımefendideki neyin üstten bakan tavrı anlamadım ben de asla. Ben de forumda pek sevildiğimi sanmıyorum, azıcık sivri dilden kaybediyorum ama bu kadar hödhöd kaba kötü olmamak lazım ya. Bırakalım ellerimiz avuçlarımız boş kalsın :)
Bu arada konudan bağımsız hep merak ediyodum sizi çok hoş bi kadınmışsınız onu da demeden geçemiyeceğim
Ödeme yaptığınıza dahil bir belgeniz var mı ? bir de hemen dava açmasaydınız keşke . Tebliğ edildiği tarihten 1 hafta içerisinde icra takibine itiraz etseydiniz. Dosya otomatik olarak kapanıyor. Karşı taraf itirazın iptali davası açmak zorunda kalırdı , hatta belki uğraşmayıp açmayadabilirdi, şundan dolayı sizin ödeme yaptığınız miktarı kanılayacağınızı düşünüp , yada davayı kaybedebilirim değmez diye düşünüp dava ile uğraşmayabilirlerdi. Davalarda dilekçeler ve emsal kararlar sizi savunur , bunun için avukat bulmanız şart diye düşünüyorum, karşı taraf senetlerinizi sunar , siz hiç birşey sunamazsanız davanın kötü gitmesine sebep olur.
Allah aşkına bi sus ya yorumları okurken sinir geldi burdan başlık seni ilgilendirmiyorsa yazma herkesle dalaşmak nedir yahuAynen sen de neden bana laf yetistiriyosun mesela ? Senin de fikrin yok ama bana yazıyorsun bu başlık altında. Çelişki değil mi?
Aynen ya ne demiş kadın bedava bana avukatlık mı yapın demiş esimde muhasebeci burda bi konu oluyor mesela hemen soruyorum cevaplıyor yazıyorum sinekten yağ çıkarmaya gerek yok herşeyi paraya vurmasak keşke ama biz baya saf kaliyoruz bunlarin yanındadiyorum ya ondan bizim elimiz avucumuzda birseyiz yok
Okul özel yurtlarında cayma hakkı var biliyorum sizin de vardır belki çıkan bir tanıdık vardı ulaşabilirsam detaylarını sorarım
Banka havalesi ise süper hiç olmazsa bir miktar düşer ama diğerleri artık davanın gidişatı ve savunmanıza bağlı. İcra dairesinde ki arkadaş sizi yanlış yönlendirmiş. Ben 7 yıldır icra takipçisiyim. Tebligatın geldiği tarihten itibaren 1 hafta içerisinde itiraz ettiğinizde dosya kapanıyor ama süresi geçmiş ise dava açmanız iyi olmuş. Benim çalıştığım yerde de okul borçluları var , itirazlı dosyalara dava açmadılar. itiraz eden etti , etmeyen ödedi ama dava hiç açılmadı. hakkınızda hayırlısı olsun ama yine de tavsiyem avukat savunması ve görüşü önemli, ayrıca avukat tutar iseniz davayı kazandığınız takdirde karşı tarafa vekalet ücreti çıkar. Yerinizde olsam onlardan fazla para çıksın diye avukat tutardım. yoksa dava masrafı çok bişey değil. Davayı kazandığınızda aynı gün gider icra takibine koyardım ...Benim ödemelerimin tamami banka havalesiyle. Malesef yasadigim yerdeki kurumlarin birbiriyle alakasi yok. Hatta biz internetten arastirip kanun maddesi gosteriyoruz . Bize icra dairesindeki memur itiraz olmasi icin dava acin dedi actik. bakalim subatta dava var.
Banka havalesi ise süper hiç olmazsa bir miktar düşer ama diğerleri artık davanın gidişatı ve savunmanıza bağlı. İcra dairesinde ki arkadaş sizi yanlış yönlendirmiş. Ben 7 yıldır icra takipçisiyim. Tebligatın geldiği tarihten itibaren 1 hafta içerisinde itiraz ettiğinizde dosya kapanıyor ama süresi geçmiş ise dava açmanız iyi olmuş. Benim çalıştığım yerde de okul borçluları var , itirazlı dosyalara dava açmadılar. itiraz eden etti , etmeyen ödedi ama dava hiç açılmadı. hakkınızda hayırlısı olsun ama yine de tavsiyem avukat savunması ve görüşü önemli, ayrıca avukat tutar iseniz davayı kazandığınız takdirde karşı tarafa vekalet ücreti çıkar. Yerinizde olsam onlardan fazla para çıksın diye avukat tutardım. yoksa dava masrafı çok bişey değil. Davayı kazandığınızda aynı gün gider icra takibine koyardım ...
aminnnnn , bir tanıdık ile iş yaparken bile ilk önce kendimizi garanti altına almak gerekli , kimin ne olduğu belli değil. Ben böyle şeyler gördükçe iş nedeniyle o kadar pimpirikliyim ki... karşılığında belge ver imza ver vs. diyorum pimpirikli oldum.Cok tesekkur ederim canim benim . Sagolsun tüketici haklarinin müdürü cok sinirlendi okula davadan 1 hafta once gel bir avukat arkadasa fiyat soralim ayarlayalim dedi artik neyse vericez girdik birkere işin icine. Rabbim hayirli insanlarla karsilastirsin bizleri
aminnnnn , bir tanıdık ile iş yaparken bile ilk önce kendimizi garanti altına almak gerekli , kimin ne olduğu belli değil. Ben böyle şeyler gördükçe iş nedeniyle o kadar pimpirikliyim ki... karşılığında belge ver imza ver vs. diyorum pimpirikli oldum.
Bakın burada takibin türü( kambiyo senedi mi yoksa ilamsız icra mı olduğu) na göre bile yasal yol değişiyor. İcra mahkemesine itiraz ettik dediğinize göre yorum yapıyorum. Orası belge mahkemesidir bir nevi, ödediğinizi ya da borcunuzun olmadığını belge ile ispatlayacaksınız. Yoksa davanız reddedilir. Genel mahkemede sözleşmenizi haklı nedenle sonlandırdığınıza, borcunuzun olmadığına ilişkin dava açmanız gerekecek büyük ihtimal. Burada hiçbir şekilde sağlıklı yardım alamazsınız. Biran evvel elinizdeki tüm belgelerle avukata gitmenizi tavsiye ederim. Zira o davalar gayet teknik haklı olsanız bile belli sürelerde belli işlemleri yapmanız gereken davalar.
Dediğim gibi takip olmadan sözleşmenizin iptali için hakem heyetine gidebilirdiniz ama oranın yasal sınırı 8 bin küsür sizin sözleşmeniz onun üstünde yani verilen hükmün ilam hükmü yok sizi yanlış yönlendirmişler hakem heyetindekiler, mahkemede dava açıp senetler için tedbir aldırmanız gerekiyordu. Ayrıca senet kambiyo senedi ise zaten işleyiş biraz daha farklı dediğim gibi biran evvel belgelerinizle avukata gidin.Tesekkur ederim canim bilgilendirmen icin. Aslinda durum hic davalik degilmis. Biz ilcedeki tüketici haklarina gittik 1 ay bekleyin okul ne yapacak ona göre davranalim dedi. O surecte okul senedi icraya vermis. Sonra ilkdeku tuketici hakem heyetine gittigimizde eger dava acilmadan gelmis olsaydiniz bir dilekceyle isinizi cözerdikdediler. Yani kurumlar arasinda bilgi eksikligi var. Yasayacagimiz varmis . Ya sabır cekicez.
Dediğim gibi takip olmadan sözleşmenizin iptali için hakem heyetine gidebilirdiniz ama oranın yasal sınırı 8 bin küsür sizin sözleşmeniz onun üstünde yani verilen hükmün ilam hükmü yok sizi yanlış yönlendirmişler hakem heyetindekiler, mahkemede dava açıp senetler için tedbir aldırmanız gerekiyordu. Ayrıca senet kambiyo senedi ise zaten işleyiş biraz daha farklı dediğim gibi biran evvel belgelerinizle avukata gidin.
Avukatiniz daha iyi biliyordur eger degistirmek isterseniz dava sonuclanmazsa eger istanbulda iseniz bi randevu ayarlarım oda olmazsa cok iyi tanıdığım avukat arkadaşlar var. Ve çocuğunuzu onceden psikologa görüşmüşsünüz bidaha goturmeliniz bu davranışları sergilemesnin sebebi istismar olabilir buna benzer bir cok vaka gördüm davalarımda bile sahit oldummGünaydın arkadaşlar daha önce bir konu açmiştim son durum hakkında yine sizlerin verecegi akla ihtiyacim var .nasil yapilacagini bilmedigimden bir önceki konumu kopyaladim. Simdiden tesekkürler.
Konu.
Mrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.
Son durum oğlumuzu başka okula yazdirdik. hala yanlız başina wc ye gitmiyor. Yattiğimuz odanin gündüz bile kapilarini kitliyor. Kendinden yapili iri cocuklara yanaşmiyor. Okulu milli egitime sikayet ettik cünkü bizden fazla para istediler. Okul problem cikartan ögrenciyi hemen gönderdiginden ve sinıflarda kamera olmadigindan tespit yapamadi.
VE okul bizi imzaladigimiz senetle icraya vermis. Okulla anlasmamiz yillik 11.000 (12 ay boyunca ayda 1000tl) ama milli egitime 15600 bildirmisler. Bizim cocugumuz 2.5 ay okula gitti.4600tl ödeme yaptik okul 4000tl daha almak icin icraya vermis . Birde utanmadan senede kayit yapilan tarihi yazip faiz isletmisler ayrica avukatlik ucreti vs. İş icra mahkemesine yansidigindan tüketici haklarinada gidemiyorum. Biz itiraz ettik dava açtık önümüzdeki ay dava var aranizda bu konuda tecrübeli arkadaslar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Avukatiniz daha iyi biliyordur eger degistirmek isterseniz dava sonuclanmazsa eger istanbulda iseniz bi randevu ayarlarım oda olmazsa cok iyi tanıdığım avukat arkadaşlar var. Ve çocuğunuzu onceden psikologa görüşmüşsünüz bidaha goturmeliniz bu davranışları sergilemesnin sebebi istismar olabilir buna benzer bir cok vaka gördüm davalarımda bile sahit oldumm
Ne demek canım bir sey olursa ozelden yazz benimde çocuğum olacaktı nasip olmadı bu yuzden cocugunuz her seyden once gelsin bu tur şeylerden haberi falan olmasin cok iyi gunler dilerimCok cok tesekkür ederim canim. Bugün tüketici hakem heyeti bir avukat önerdi malesef istanbulda degilim yinede Allah razi olsun. Oğlumu psikologa tekrar tekrar götürdük akran zorbalığı dedi doktor. Zamanla geçer bu konu hakkinda yaninda hiç konusmayin dedi. cok şükür bu kadariyla atlattik.
Ne demek canım bir sey olursa ozelden yazz benimde çocuğum olacaktı nasip olmadı bu yuzden cocugunuz her seyden once gelsin bu tur şeylerden haberi falan olmasin cok iyi gunler dilerim