Varsa avukat veya tecrübeli anneler lütfen yardim 😢

Ödeme yaptığınıza dahil bir belgeniz var mı ? bir de hemen dava açmasaydınız keşke . Tebliğ edildiği tarihten 1 hafta içerisinde icra takibine itiraz etseydiniz. Dosya otomatik olarak kapanıyor. Karşı taraf itirazın iptali davası açmak zorunda kalırdı , hatta belki uğraşmayıp açmayadabilirdi, şundan dolayı sizin ödeme yaptığınız miktarı kanılayacağınızı düşünüp , yada davayı kaybedebilirim değmez diye düşünüp dava ile uğraşmayabilirlerdi. Davalarda dilekçeler ve emsal kararlar sizi savunur , bunun için avukat bulmanız şart diye düşünüyorum, karşı taraf senetlerinizi sunar , siz hiç birşey sunamazsanız davanın kötü gitmesine sebep olur.

Beni de çok sevmezler çok şaapma ama bu başka bir olay aninda da hakaret
Teşekkür ederim

Benim ödemelerimin tamami banka havalesiyle. Malesef yasadigim yerdeki kurumlarin birbiriyle alakasi yok. Hatta biz internetten arastirip kanun maddesi gosteriyoruz . Bize icra dairesindeki memur itiraz olmasi icin dava acin dedi actik. bakalim subatta dava var.

Aynen sen de neden bana laf yetistiriyosun mesela ? Senin de fikrin yok ama bana yazıyorsun bu başlık altında. Çelişki değil mi?
Allah aşkına bi sus ya yorumları okurken sinir geldi burdan başlık seni ilgilendirmiyorsa yazma herkesle dalaşmak nedir yahu Mune K Kazen bu bayan gereksiz tartışma çıkartıyor lütfen gerekeni yapmanızı rica ediyorum burası kadınlar arasında dertleşme birbirine dayanışma yeri ki hanımefendi buranın yetkilileri var bayan gereksiz bir konu açsa zaten konular arasında gezerken konular kapanıyor taşınıyor size mi kaldı yahu

Okul özel yurtlarında cayma hakkı var biliyorum sizin de vardır belki çıkan bir tanıdık vardı ulaşabilirsam detaylarını sorarım

Bende muhasebeciyim 10 larca kisiye ya dogum paralarinda ya da haksiz isten cikartilmada yardimci oldum tazminatlarini aldirdim. Agzim mi çürüdü.Allah razi olsun dediler yeter. . Ben bedava avukat aramadim sadece isleyisi bilmiyorum gerek varmi yok mu sordum.

Okul özel yurtlarında cayma hakkı var biliyorum sizin de vardır belki çıkan bir tanıdık vardı ulaşabilirsam detaylarını sorarım

Milli egitim 10gün icinde yazi verecek. dava sonrasi tazminat davasi acip kazanabilirsin dendi. Eşimde aht etti dava acıp o parayi bağış yapalim dedi.

Banka havalesi ise süper hiç olmazsa bir miktar düşer ama diğerleri artık davanın gidişatı ve savunmanıza bağlı. İcra dairesinde ki arkadaş sizi yanlış yönlendirmiş. Ben 7 yıldır icra takipçisiyim. Tebligatın geldiği tarihten itibaren 1 hafta içerisinde itiraz ettiğinizde dosya kapanıyor ama süresi geçmiş ise dava açmanız iyi olmuş. Benim çalıştığım yerde de okul borçluları var , itirazlı dosyalara dava açmadılar. itiraz eden etti , etmeyen ödedi ama dava hiç açılmadı. hakkınızda hayırlısı olsun ama yine de tavsiyem avukat savunması ve görüşü önemli, ayrıca avukat tutar iseniz davayı kazandığınız takdirde karşı tarafa vekalet ücreti çıkar. Yerinizde olsam onlardan fazla para çıksın diye avukat tutardım. yoksa dava masrafı çok bişey değil. Davayı kazandığınızda aynı gün gider icra takibine koyardım ...

Cok tesekkur ederim canim benim . Sagolsun tüketici haklarinin müdürü cok sinirlendi okula davadan 1 hafta once gel bir avukat arkadasa fiyat soralim ayarlayalim dedi artik neyse vericez girdik birkere işin icine. Rabbim hayirli insanlarla karsilastirsin bizleri

aminnnnn , bir tanıdık ile iş yaparken bile ilk önce kendimizi garanti altına almak gerekli , kimin ne olduğu belli değil. Ben böyle şeyler gördükçe iş nedeniyle o kadar pimpirikliyim ki... karşılığında belge ver imza ver vs. diyorum pimpirikli oldum.

Valla esimde akillandi ama insan eğitim camiasindan bu kadar kötülük beklemiyor. Akillandik ama sinir harbi oldu

Bakın burada takibin türü( kambiyo senedi mi yoksa ilamsız icra mı olduğu) na göre bile yasal yol değişiyor. İcra mahkemesine itiraz ettik dediğinize göre yorum yapıyorum. Orası belge mahkemesidir bir nevi, ödediğinizi ya da borcunuzun olmadığını belge ile ispatlayacaksınız. Yoksa davanız reddedilir. Genel mahkemede sözleşmenizi haklı nedenle sonlandırdığınıza, borcunuzun olmadığına ilişkin dava açmanız gerekecek büyük ihtimal. Burada hiçbir şekilde sağlıklı yardım alamazsınız. Biran evvel elinizdeki tüm belgelerle avukata gitmenizi tavsiye ederim. Zira o davalar gayet teknik haklı olsanız bile belli sürelerde belli işlemleri yapmanız gereken davalar.

Tesekkur ederim canim bilgilendirmen icin. Aslinda durum hic davalik degilmis. Biz ilcedeki tüketici haklarina gittik 1 ay bekleyin okul ne yapacak ona göre davranalim dedi. O surecte okul senedi icraya vermis. Sonra ilkdeku tuketici hakem heyetine gittigimizde eger dava acilmadan gelmis olsaydiniz bir dilekceyle isinizi cözerdikdediler. Yani kurumlar arasinda bilgi eksikligi var. Yasayacagimiz varmis . Ya sabır cekicez.

Dediğim gibi takip olmadan sözleşmenizin iptali için hakem heyetine gidebilirdiniz ama oranın yasal sınırı 8 bin küsür sizin sözleşmeniz onun üstünde yani verilen hükmün ilam hükmü yok sizi yanlış yönlendirmişler hakem heyetindekiler, mahkemede dava açıp senetler için tedbir aldırmanız gerekiyordu. Ayrıca senet kambiyo senedi ise zaten işleyiş biraz daha farklı dediğim gibi biran evvel belgelerinizle avukata gidin.

Tesekkurler canim yarin avukat arastiralim bizlik degil bu isler

Avukatiniz daha iyi biliyordur eger degistirmek isterseniz dava sonuclanmazsa eger istanbulda iseniz bi randevu ayarlarım oda olmazsa cok iyi tanıdığım avukat arkadaşlar var. Ve çocuğunuzu onceden psikologa görüşmüşsünüz bidaha goturmeliniz bu davranışları sergilemesnin sebebi istismar olabilir buna benzer bir cok vaka gördüm davalarımda bile sahit oldumm

Cok cok tesekkür ederim canim. Bugün tüketici hakem heyeti bir avukat önerdi malesef istanbulda degilim yinede Allah razi olsun. Oğlumu psikologa tekrar tekrar götürdük akran zorbalığı dedi doktor. Zamanla geçer bu konu hakkinda yaninda hiç konusmayin dedi. cok şükür bu kadariyla atlattik.

Ne demek canım bir sey olursa ozelden yazz benimde çocuğum olacaktı nasip olmadı bu yuzden cocugunuz her seyden once gelsin bu tur şeylerden haberi falan olmasin cok iyi gunler dilerim

bence biran önce bir avukata gidin bazı süreler var icra işlerinde kaçırırsanız sıkıntı olur.böyle dava aşamasına gelmil meselelerde avukatsız devam etmeniz sağlıklı değil.

Ne demek canım bir sey olursa ozelden yazz benimde çocuğum olacaktı nasip olmadı bu yuzden cocugunuz her seyden once gelsin bu tur şeylerden haberi falan olmasin cok iyi gunler dilerim

Tesekür ederim. Rabbim sanada hayirli zamanda saglikli sihatli evlatlar nasip etsin. eviniz şenlensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…