Varsa avukat veya tecrübeli anneler lütfen yardim 😢

Umutumut82

Bşlgç 91 kg 31ekim hedefi 85kg 😇
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
14.422
28.677
Günaydın arkadaşlar daha önce bir konu açmiştim son durum hakkında yine sizlerin verecegi akla ihtiyacim var .nasil yapilacagini bilmedigimden bir önceki konumu kopyaladim. Simdiden tesekkürler.
Konu.
Mrb. lar arkadaşlar benim bir problemim var ve sizlerden akıl almak istiyorum zira ben gece uykusu uyuyamaz oldum. Konuya gelince.
Oğlum özel bir okula gidiyor.özel okula gonderme nedenimiz benim calismak zorunda olmam ve oglum tek cocuk oldugundan icine kapanik asıri duygusal ve kolay arkadaş edinemiyor. (Bunun nedenide dogustan kalbinde sıkıntısı vardı ve 3 yasina kadar oyun salonu park vs.götüremedik çogunlukla evde durdu) . Okula basladik oğretmemimiz ve arkadaşlarina adapte oldu okulunu sevdi acıldı mutlu oldu. Ama sınıfımiza bir arkadasimiz geldi.cocugun asiri hiperaktivite ve saldirganlik durumu var sürekli ilaclar kullaniyor ve psikoloja götürulüyor ama herhangi bir degisiklik olmuyor. Diger cocuklara göre cok iri bir cocuk.cocuklari dövüyor, boğazlarıni sıkıyor , itiyor,kafalarina tahta oyuncaklarla vuruyor, ısırıyor. Empati yapmaya calısiyorum o cocuk benimde cocuğum olabilirdi diye kendimi o annenin yerine koymaya calisiyorum dua ediyorum. Ama oglum her aksam eve gelip anne bogazimi sıktı tokat atti diyince cok üzülüyorum. Gün icinde surekli aklım okulda. Ne zaman telefon çalsa titreyerek acıyorum telefonu. Korkuyorum ya telafisi olmayan birsey olacak diye.ya cocuklari merdivenden iterse gözune kalem makas vs.sokarsa diye. Biliyorum empati yapmak gerekiyor ve böyle cocuklarimizida topluma kazandirmak lazım ama kendi cocugumada üzuluyorum. Biz büyükler böyle durumlarda daha güclu olabiliriz ama 5 yaşindaki çocuk bunu yapamiyor. Çocugumun psikolojisi bozuldu. Birseferinde wc de üstüne saldirmis islatmis elinden zor kurtulmus 1 aydir evde bile wc ye yanliz gidemiyor. Bir ara kafasina tahta koltuk yastigiyla vurmus .vurarken elini kafasina getirince serce parmagi incinmis 1 hafta sizladı. Bir ara ısırdi cok kötü. Bir anda çocuklarin bogazını sıkıyor. Belki bazilarıniz beni yanlis anlayacak ama cok zor durumdayim. Kendimemi acıcam o cocuğun annesine mi bilmiyorum.

Son durum oğlumuzu başka okula yazdirdik. hala yanlız başina wc ye gitmiyor. Yattiğimuz odanin gündüz bile kapilarini kitliyor. Kendinden yapili iri cocuklara yanaşmiyor. Okulu milli egitime sikayet ettik cünkü bizden fazla para istediler. Okul problem cikartan ögrenciyi hemen gönderdiginden ve sinıflarda kamera olmadigindan tespit yapamadi.
VE okul bizi imzaladigimiz senetle icraya vermis. Okulla anlasmamiz yillik 11.000 (12 ay boyunca ayda 1000tl) ama milli egitime 15600 bildirmisler. Bizim cocugumuz 2.5 ay okula gitti.4600tl ödeme yaptik okul 4000tl daha almak icin icraya vermis . Birde utanmadan senede kayit yapilan tarihi yazip faiz isletmisler ayrica avukatlik ucreti vs. İş icra mahkemesine yansidigindan tüketici haklarinada gidemiyorum. Biz itiraz ettik dava açtık önümüzdeki ay dava var aranizda bu konuda tecrübeli arkadaslar varsa bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Galiba aramizda hic avukat veya bilgisi olan arkadasimiz yok.

Anlamadığım nokta şu zaten dava açmışsınız. Dava açtığınız avukatınıza neden danışmıyorsunuz bunları? O size bütün olaya hakim olduğu için bizden çok daha yardımcı olur. Sadece sizin çocuğunuza zorbalık yapmıyordu herhalde bu çocuk. Diğer veliler toplanıp yönetimle görüşmeyi denediniz mi?

Galiba aramizda hic avukat veya bilgisi olan arkadasimiz yok.
Ben de şu kısmı anlamıyorum, hani nereye basvuralim avukata mi yoksa bireysel başvuru yapılacak kurum var mı? Bunlar sorulabilir ama bir durumu yazıp açıkça danışmanlık istemek.. insanların işi bu. Kuaföre gidip ücretsiz boya yaptırabilir misiniz? İnsanlarda bu algı neden var nasıl oluştu ilginç.

Akıl almak başka, danışmanlık almak başka.

Çocuğun okulunu değiştirmek çözüm değil bence öyle bir çocuğun yeni bi ortama alışması daha zor olur gibime geldi

Dava açmak için yardımı bir avukattan aldıysanız onunla konuşup kafanızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz?

Hanfendi biz zaten dava actık ben kimseden bedava bir hizmet beklemedim. Ne sacma ornek kuafore bedava boya falan. Bu belescilikse ozaman burda kimse kimseye birsey sormasın. Bu grubun açılma nedeni zaten insanlarin birbirine danismasi degilmi. Ben avukat degilim mali müsavirim.sadece ne yapmam lazim nereye basvurmam lazim daha once basina boyle birsey gelende olabilir. . ben valla her sorana cevap veriyorum meslegimle alakali hicte gocunmuyorum.insanlik başka birsey. Malesef yasadigim yer kucuk bir yer ayni kurumun ilce burosunun söyledigiyle ildeki calisanlari ayri sey söylüyor. ilcedeki tüketici haklarina gittik 1 ay bekleyin dediler sonra ildeki tüketici haklarina gittik eğer beklemeseydiniz burdan hallederdik bosuna icralik olmussunuz dediler. insanlara saldirmayin. Begenmediysenizde konuma cevap yazmayin.

Dava sadece icra davasi biz sadece kendimiz gidip itiraz ettik avukatimiz yok. Ilk defa basimiza böyle bir durum geldi yasadigimiz yer kücük yer herkes farkli bir yol gosteriyor. Kurumlarin birbirinden haberi yok. Mesela ilce milli egitim okul sizden bu parayi alir odeyin dedi. Sonra il milli egitime gittik olurmu oyle sey odemeyin haklari yok dediler

Okulunu degistirdik mecburen canim çünkü cocuk o okula gitmek istemedi. Yeni basladigimiz okul sagolsun ekstra motivasyonla 2 3 günde alistirdilar simdi cok mutlu.

Bir avukattan danışmanlık isteyin o zaman. Böyle kadınlarklubü ile falan olacak şey değil. Burda en fazla yüzeysel bilgi alabilirsiniz. Dilerim istediğiniz gibi sonuçlanır dava

Sakın ol istersen. Neye yorum yapıp yapmayacağım sana soracak değilim. Ayrıca evet bedava hizmet istiyorsunuz. Gel benim muhasebe defterini tut desem bu tavırla yaklaşacak misin? Cevabın evet olmalı.

Sakın ol istersen. Neye yorum yapıp yapmayacağım sana soracak değilim. Ayrıca evet bedava hizmet istiyorsunuz. Gel benim muhasebe defterini tut desem bu tavırla yaklaşacak misin? Cevabın evet olmalı.

Fazla birsey yazmaya gerek yok. Daha onceki konulara yazdigin yorumlara bir baktimda surekli insanlara saldirmissın aşagilamis problemlerini kücümsemiş itici bilmis bilmis cevaplar vermissin. senin gibi insanlar kardindakini intahara sürukler.Ben bu forumda binlerce insanla tanistim kimsenin problemini kücümsemedim. Dusunceleri sacma problemleri bana göre basit olabilir belki paylasacak kimsesi yok.ama 1 kisinin bile derdine ortak olabilmek kendi hayat birikimimden birseyler verip rahatlatabilmek cok onemli. Malesef senin gibiler buraya gelip egolarini tatmin ediyor. Allah senin gibilerine muhtaç etmesin. Amin

Soruma neden cevap yok? Ayrıca siz kimsiniz hangi sifatla beni yargiliyorsunuz? İnsanların islerini bedava yapmasını desteklemedigim için mi suçlu bilmiş itici oldum? Koskocaaaaaa mali musavirsiniz ama bedava işçilikte gözünüz.az yiyin de avukat Tutun. İğrenç ithamlarinizi da size iade ediyorum.korkunç birisiniz. Eminim okul konusu da böyle olmuştur .s.s.ss.s

Ay siz avukat mısınız? Kadın zaten işin erbabına sormuş onlarda canları isterse cevap verirler. Burada bi çok konuda yardımcı olduklarını da gördüm. Ne bu kraldan çok kralcılık? Konuyu açarken de size sormayacak insanlar.

konunun muhasebe defterimi tutla alakası yok ki kadın avukat varsa avukatım olur musun davama bakar mısın dememiş.. bir insana bir hastalık teşhisi konulduğunda başka bir doktorada görünme ihtiyacı duymuyor mu? emin olmaya çalışmıyor mu?
kadın durum bu diye açıklayıp başka yaşayan da var mı dava açtım ama başka yapmam gereken bir şey var mı diye sormuş.
bence siz sakin olun.
Ayrıca insanları sıfatla yargılayan kişi sensin başkası değil.

Ben de sana ne yazacağım soracak değilim. İşine bak.

He he kimin ne oldugu cok belli benim simdiye kadar 1 kisiyle bile kötü yorumum olmadi kimseyi kirmadim. Ama belliki sen o kadar boşsunki kime laf soksam diye bekliyorsun. Ne oluyor laf sokunca cok mu tatmin oluyorsun hazmi aliyorsun. Yazik valla. Şu sitenin kuruluşu o kadar faydalıki bizler icin sen ve senin gibiler kirletiyor.

Ekstra ücret nereden çıktı? Çocuğunuz burs ile indirim vs mi kazanıp okuyordu eğer öyleyse indirimli fiyatlı olan sözleşmeyi iptal edince, okulun indirimsiz fiyatından ucretlendiriyorlar okuduğu süreyi. Belki böyle birseydir o zaman okul haklı oluyor

yzk hastasınız herlde... allah yar ve yardımcınız olsun

Kuzum ben bu siteye 2 yildir üyeyim yüzünu bile gormedigim insanlarla okadar cok sey paylastimki sevindim sevincimi paylastim hasta oldum ameliyata girerken 10 larca kişi dua etti benim icin ameliyatim iyi gecti sanki aile gibi sevindiler .Ayni sekilde bende elimden gedigince bilgim dogrultusunda herkese yardimci oldum. fazla kale almamak lazim. Her ağacta çürük elmalar cikiyor malesef. Destegin icin tesekkürler. Hanfendi bugün beni secmis saldirmak icin. Allah akil fikir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…