Varmı böyle dağlanan yürek?2 yıl 2 melek.Biri 7aylk,diğeri gününde sağlam doğan bebek

Sevgili NKOB ne kadar zor şeyler yaşamışsın.Ama tabi bunların hepsi bir imtihan.İnşallah başarıyla geçmişizdir.Ben de 2 bebeğimi kaybettim.Biri 2 aylıktı.Diğeri 7 aylık.
Rabbim inşallah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar verir..

Evlat kaybının azı çoğu olmuyor sanırım. Çok olanın kazancı çok diye düşününce daha birr gönülden yaşanıyor acı..

Seni de Allahım başka acılardan korusun. çnk anladık ki beterin beteri var. En azından bn bunu çok iyi anladım.

Şu an var mı bebeğin veya hamileliğin? umarım vardır. Yoksa da Rabbim nasip etsin bir an önce inşaallah. Çünkü hepimiz en büyük ilacın inançtan sonra yeni bir bebek olduğuna inandık burada.

ilgine tşk ediyor, gönlündekileri hayırlısıyla yaşadığın iki dünya mutluluğu diliyorum:)

Ben ablamı kaybettikten sonra dedim ki heralde bi daha böyle bir acı yaşatmaz Allah bir ölüm verir sadece diyorum ama bakıyorum ki hiç de öyle Olmuyormuş bu forumda 1den fazla kayıp yaşayan çok insan gördüm.. Bunca şeye rağmen imanınızı nasıl koruyorsunuz hayret ediyorum.. :/

Biz imanımızı değil de sanırım imanımız bizi koruyor hislerini içtenlikle yazan arkadaşım:) [Ki umarım bu imana sahipizdir ve onsuz can vermeyiz.] Yoksa en basite aldığımız acılar bile bu aciz insanoğlunu yıkmaya, hayattan çekip almaya yeterdi.

Abla kaybı demişsiniz. Ne zor atlatılmıştır kim bilir.. Ve hala da nasıl zorluyordur yüreğinizi. Bu acı size ve ailenize kazançlar getirmiştir inşaallah. böyle can yakan kayıplar bu dünyaya bile farklı bakmayı, sahip olduğumuz irili ufaklı her şeyin ve sevdiklerimizin kıymetini arttırıyor. bi bakıyorsun ki her şeye ayrı bir anlayışlı, ayrı bir şefkatli oluyorsun. Böylece dertsiz ama ıvır zıvırla gününü kendine zehir eden biiirr çok insandan daha mutlu bir insan olduğunu farkediyorsun.

İşte bunun adı şükür oluyor, kaybettiklerinin bilincinde olan insanın sahip olduklarına şükrü oluyor. Üstüne bir de bahsettiğimiz bu büyük acılar '' lütfun da hoş, kahrın da hoş '' şeklinde karşılandıysa ( innnşallahhh) bir de sonsuz alemin mutluluğu veriliyor. ( yine inşaallah) En azından biz bunları diliyoruz umuyoruz ve bunun için dua ediyoruz.

Tekrar yazmanız dileğimle, iyi kalın:)

Şu an hamile değilim.6 ay oldu şimdi.Dua edin lütfen.Rabbim sağlıklı, salih güzel bir evlat(lar) nasip etsin.Bana ve isteyen herkese..

Bu arada dualarınız için de çok teşekkür ederim.İki dünyada da mutlu oluruz inşallah.Ben pek derdini kimselere anlatan biri değilim.Burada öyle görünce ben de
paylaşıyorum artık.Paylaşılanları gördükçe de halime şükrediyorum.Neler varmış.
Rabbim bu imtihanları kazananlardan eylesin.Daha beterlerinden herkesi korusun..

Bir sürü yazmıştım ama sayfada hata oluştu,tekrar yazmak istemiyorum şimdi.Niye can sıkayım dedim,Allah'tan oldu herhalde yazamayışım.
Neyse...
Künefeyi iste yeter ablacım,hamilesin sen,almazlarsa ben getireyim:)

Duaların için Allah razı olsun,Allah teyzeciğime güç versin,sabır versin.
Dua ederken ne diyeceğimide bilemiyorum ya işte,neye ihtiyacı varsa,ayakta durmasını ne sağlıyorsa versinki başımızda kalsın.
Ne bu panik halleri,merdaneni çıkar kendine yönelt:)
Sen şimdi 33.haftadasın ya,kaç haftada doğum oluyor,tahmini tarih ne,dokto ne dedi?anket gibi oldu
Dua edelim mi doğum için? Yani ederiz zatende,Tefriciye okuyalım mı?

Allah razı olsun ablacım.
Çok sevindirdin beni,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Ben dedim size bu topikte en son ben kalırım diye:) güzel haberler geliyor artık sırayla,maşallah maşallah

Güzel cevabınız için teşekkür ederim. Ben de şu an bu hayatta hiç mutlu olamayacağım düşüncesi var. Yani herkes hayatının her anında acı çekiyor. Hani evlensem evliliğimden sınanacağım, çocuğumdan sınanacağım. Velhasılı kelam insanoğluna mutluluk yok gibi. Sürekli acı çekeceğiz. Sürekli kayıplar yaşayacağız. Çok karamsarım bu yüzden Yani ben sevdiğim kişiyle evlenirim çocuklarım olur annem babam yanımda olur mutlu mesut oluruz artık diye düşünürdüm hep. Bir daha böyle büyük bir acı yaşamayız diye düşünüyordum. Ama bakıyorum ki insanlar bir değil birden fazla çok büyük acılar yaşıyor. Allah bilir daha ne acılar yaşayacağım, göreceğiz bakalım...

Benim babam babasını kaybettiğinde 7 yaşındaymış. Babam, babasını, abisini ve kızını kaybetti. Annem genç yaşta annesini ve kızını kaybetti. Ben daha sadece ablamı kaybettim.. Dediğim gibi daha neler yaşayacağız bakalım..

Son düzenleme:

inan hepimiz bazen o senin söylediğin fikirlere kapılıyoruz az veya çok. Aslında tam zamanında yazmaya başladın sen bana. 2 bebeğimi bana çok zor gelecek şekilde kaybettim. içim nasıl yanıyor anlatamam. Bu durumdaki bir anne, bir insan ne düşünür? ''Bu hep böyle mi olacak?'' Yani bak senin fikrinin aynısı. Ama biz ne yaptık? ''Bu kısmı böyle bir imtihandı, Allah bizi kendine yaklaştırdı, bu dünyanın geçiciliğini farkettirdi, asıl dünyaya meleklerimizi alıp onları orda bizleri bekletecek, ve eğer isterse bu dünyada da tesellimizi verir hiç değilse ablalarının küçük yaşta çektiği büyük acılar dinsin diye'' dedik; bütünnnn cesaretimizi toplayıp yeni bebek istedik tek verenden. Halbuki senin dediğin duygulardayım, '' doğuramayacağım bn yeni bir bebek, olmacak bu iş, bn herkesin çok rahat sahip olduğu şeyi büyük sıkıntılar halinde yaşayacağım hep''

gerçekten söylüyorum tam zamanında yazdın sen bunları. Bak 4 hafta kadar zamanım kaldı doğuma ve bn gece gündüz ağlıyorum, '' yeni bir sıkıntıya mı 4 hafta kaldı acaba..???????'' şeklinde.

ümit ve korku birbiriyle yarışıyor, birbirine karışıyor,bn doğum bekliyorum neyle karşılaşacağımı bilmeden.. Son 3 yıldır en büyük tecrübesi dert olmuş bir anne olarak..

Ama..

Diyorum ki, '' Yeis öyle bir bataktır ki düşersen boğulursun, ümidine sımsıkı sarıl bak neler bulursun.'' (yeis=ümitsizlik)

Ve ümitli olmanın bile bir ibadet, Allahın büyüklüğünü kabulleniş olduğunu düşünmeye çalışıyorum. Yani yine inanca sığınıyorum yine sadece ve sadecee O'na sığınıyorum.

Bir de şöyle düşünüyorum; Allahın en sevdiği kulu olan peygamberimiz ömrü boyunca en büyük acıları yaşamış. Cahiller tarafından hakaretlere, iftiralara, şiddete maruz kalmış. Evlatlarının Fatma dışındaki hepsi kendisinden önce ölmüş, onların acısını görmüş... vs vs vs.. Oysa ki firavun denen gelmiş geçmiş en büyük cahil 400 sene yaşamış, 1 kere olsun başı bile ağrımamış. Ve insanların kendisine tapınmasını istemiş hep.

İşte böyle güzelim yaa... ikisi arasındaki fark ne kadar bariz değil mi.. işte bunlar benim tesellilerim.

Sana yazıyorum şu an ama asıl kendime anlatıyorum biliyormusun bunları. O kadar stresliyim ki bu ara. Gece gündüz ağlayıp duruyorum abartısız. korkudan nereye saklanacağımı şaşırdım. Diyorum ki, nolur başkası doğursun, başkası gitsin o hastaneye, bn çok güçsüzüm kaldıramayacağım, korkuyorum, bebeğimi nasıl göreceğimi bilmiyorum, gidemem o koşullara.. vs vs vs..

Bnmki yakın gelecekle ilgili korkular, seninki tüm ömrünle ilgili korkular. ''Hep böyle mi olacak'' korkuları.

Bu arada da güzel olan, başkalarına değil bize nasip ne mutluluklar yaşıyoruzdur aslında hayatımızda. bir de bunları görüp şükürle sarılsak hayata, ümidimize sımmmsıkı sarılıp, bizi bizdn iyi tanıyan ve annemizden bile çok sevenin ellerine bırakıp sabrımızı ve gücümüzü eksiltmesek, herşeyi ayarlayan yöneten ve bu esnada da heepppp bizim iyiliğimizi gözeten yöneticiyi unutmasak.

İşte böyyleeee.. ilk etapta kızılacak düşünceler yazmışsın gibi görünüyor ama ben açıkcası kendimden epey bir şey buldum özellikle bu günlerimle ilgili ve dediğim gibi sana değil nefsime tüm yazım.

İyi kal:)

eminamm şekerparem bunlar da geçecek inşaallah, hepsi artı hanenize booll booll yazılsın ailenizde umarım.

4 hafta kadar kaldı güzelim yaa.. gücüm, becerim, kımıldayacak dermanım, aklım, mantığım, kemiğim.. ruhumu ve vücudumu ayakta tutacak her şeyim iptal sanki şu an. iptallerde bir şekilde dilim de bağlı. kendim dua ediyorum kimseyi rahatsız etmeycek bana dua et demeyecek şekilde. yukarıda yazdım halimi epey.

bebek kıpırdadıkça bn ağlıyorum. kızı yollayınca evde tekim, canım gitmek istemıyor hç bi yere. 2 gundur özellikle manyak şekilde sessli sesli ağlıyorum tutamıyorum kendimi.

bilmiyorum bilmiyorum. tutamıyorum kendimi duygularımı aklımı kalbimi. hepsi de çok telaşlı, tedirgin, korkulu.

kötyüm. yazamıycam şu an. sizler de bir müddet bakmayın bnce buraya. yoruldunuz bnden. bn kimsye söyleyemediğim için bu halimi gelir gider yazarım belki.. offf saçmalıyorum.

Şu an hamile değilim.6 ay oldu şimdi.Dua edin lütfen.Rabbim sağlıklı, salih güzel bir evlat(lar) nasip etsin.Bana ve isteyen herkese..

Bazı dertler az rastlandığı için anlaşılması daha zor oluyor. Anlaşılmadığını düşündüğümüzde de derdimiz katlanıyor. Anlatılmayan dert daha çok sevap getirirmiş diye okudum az once. Bilemiyourm yaa.. anlatmadan yapamayız ki bizler. sen de hiç değilse aynı derdi yaşamışlarla kendini ve derdini yaşa.

bebek düşünmeye başlamışsınızdır umarım. Allah sorunsuz dertsiz gebelik, doğum ve büyütme nasip etsin inşaallah bundan sonra bir an önce sana. istediğin zaman yazabilirsin buraya. etrafa göre kapanmış konular bunlar. ama burada hep karşılığını bulur duyguların.

bu arada belki hamilesindir bile şu an. eğer başladıysanız istemeye..

canim NKOB um, o bos oda cok yakinda minik minik esyalarla dolacak, rengarenk... bebek sesleri, gülücükleri, mis gibi kokusu dolduracak evinizi.... bir kac ay sonra da bebisinizi bebek arabasina koyup yaz gezmelerine

cikacaksiniz Insallah... ben sadece bu resmi görüyorum sizinle ilgili... canim arkadasim benim....

bitanecik arkadasim, ah keske yaninda olabilseydim simdi.. seni o kadar iyi anliyorum ki....

ama benim seninle ilgili cok güzel hislerim var, bu sefer her sey cok güzel olacak Allahin izniyle... bak bu haftalara geldik, riskli dönemler gecti, testler, kontroller güzel cikti. olumsuz bisey olmasi pek mümkün degil.. dualarimizi da yapiyoruz...

Bu arada kizimiz mi, oglumuz mu olacak?

evet arkadaslarim, bir haber de benden... hamileyim, elhamdulillah, 10. haftanin icindeyim sata göre... hani yazmistim ya buraya subatta, iste o zaman olmus... ilk zamanlar emin olamadigim icin yazmadim buraya, bir tek NKOB ve Vuslat'a söyledim.. Allah razi olsun onlardan cok desteklediler... sonra da cok fena bulantilar, tiksinmeler, yorgunluk, derken buralara hic bakamadim...

hem hamileligin getirdigi zorluklar, hem de bizim istisnai durumlarimiz zaten cok zor olan hamileligi, iyice kabusa cevirebiliyor... cok sakin olmaya calistim basindan beri, ama aslinda icimde firtinalar kopuyor... duygularim degisken, karmakarisik...

organ olusumu tamamlandi sayilir, kurbanlik koyun gibi bekliyorum.. acaba hersey saglikli gelisti mi? Insallah....

bugün rüyamda düsük yaptim, kan man yok, sadece 3-4 cm lik minik bir insan avucumdaydi... cok korktum......

yani sanki heran birsey olacakmis gibi... güvensiz, özgüvensiz, korkak...

Allaha sigindik, ümidimiz bu sefer basarmak, bir de sizin güzel dualariniza ihtiyacimiz var, ara sira bizi de düsünün, olur mu...

hepinizi öpüyorum.... bütün arkadaslarima saglikli hamilelikler, saglikli, hayirli dogumlar

Bir oğlum daha olacak inşaallah. (Aha bu cümle bile beni perişan ediyor ağlamaktan.)

Ve bir eşyası daha var artık; üzerinde ismi yazılı olan altın bir bilekliği var. Hediye yaptırmış onu çok seven ve bekleyenlerden biri. üzerinde ismini gördüğümden beri hasta gibiyim. Rabbim sağlıkla hayırla ismini yaşatsın bebeğimle bize. Diğer oğlumun adı nasıl içimize kazınıp beynimizde büyüdü kocamaaaaann oldu. ulaşılmaz oldu, günden güne değerlendi. anlatamam..

neyse.. Bi alt msja geçmek için kısa keseyim. :)

ohh beee.. Senin gebeliğini de açık açık yaşamamızın vakti geldi elhamdulıllah.

özlemcimm yaa gebeliğimin başındaki duygularımı hatırlıyorsunuzdur. seni çok ama çok iyi anlıyorum. ama gariptir ki, anlatabilecek hiç bir cümle de bulamıyorum

bu işlerin dr la tıpla olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz artık. Allah eksikliklerini vermesin ama, bnm bir önceki kaybımın durumu malum. Allahım kalbini ferahlatsın inşallah da, hamileliğini güzel geçiresin.

bnm tüm testler evet güzel çıktı ama, bir önceki gebliğimde de her şey dört dörtlüktü. işte bunu bilmek bni daraltıyor. beynimin bildikleri, yüreğimin acıları tüm cesaretimi alıp götürüyor.

bi de 3. sezeryan. acaba rahim, dokular vs ne durumda...

sakinleştirici bişeyler almalımıyım ozlem? bişeyler soyle bana.

çıkmalıyım şimdi. öptüm. dualarımın hepsinde de adın adımla beraber.

ya kızım senı heyecanla beklıyorum oh sevındım hersey guzel cok sukur...........sezeryanı hıc takma gelecek saglıkla ıns bebım bı arkadasım dort bebegını aralarında bı yıl olmadan arkaarkaya sezeryanla dogurdu hıvcbır seyı yok ınan her bebegı sekız yada yedı aylıktı bı bakıyodu hamıle artık sonuncuda baglattı ama....noralını yuksel tut

ayyyyyyyyyyyyyy nasıl sevindim anlatamam elim ayağım titriyo şimdiiiiiiii:)canım benim sağlıkla uzun ömürlüce hayırlısı ile kucağına al inşallah,rabbim yüzünü güldürsünnnnnnnnn ayy allahım çok şükür

NKOB az kaldı kavuşmaya rabbim sağlıkla kucağını doldursun inşallah bekliyoruz güzel haberlerini...bende taneme bi çöp dahi almamıştım daha doğrusu alamamıştım bizimde cevşen ve kuran yüklü mp3 ümüz vardı bitek:)

Bu bebek istiyoruz lafı beni hep rahatsız etmiştir.Sorarlar hep bebek istemiyor musunuz?Kayınvalidem onlar istemiyor derdi.Ben de hep öyle deme istememek ne demek.Rabbimin gücüne gider derdim.(Size değil lafım yanlış anlamayın.Genel olarak fikrimi yazdım.)
Benim 6 ay oldu bakalım artık hayırlısı...Rabbime sığınıyorum.

Ve sizin için dua ediyorum güzel insan.Rabbim kalbindeki bütün korkularınızı alsın.Şeytanı sizden uzaklaştırsın.

Bir de geleceği düşünmek yerine şu anın tadını çıkarabilirsin.Yavrun senin yanında .Onunla konuş,sev...Elimizde olmayan şeylerden dolayı kendimizi çok yıpratmayalım.Geleceği düşünerek şimdiki sabrımızı tüketmeyelim.(Geleceği düşüneceksek biraz daha uzak zamanı düşünebiliriz.Ahireti.Yavrularımızın bizi beklediğini.)Bu konuda bizlerin yapabileceği hiçbir şey yok maalesef.Takdir sadece ALLAH'ındır.

(Bunlar kolay şeyler değil biliyorum.Hem de çok zor.Yaşadıklarınızı basite almak için söylemiyorum kesinlikle.Sadece biraz teselli edebilmek istedim..)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…