Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sevgili NKOB ne kadar zor şeyler yaşamışsın.Ama tabi bunların hepsi bir imtihan.İnşallah başarıyla geçmişizdir.Ben de 2 bebeğimi kaybettim.Biri 2 aylıktı.Diğeri 7 aylık.
Rabbim inşallah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar verir..
Ben ablamı kaybettikten sonra dedim ki heralde bi daha böyle bir acı yaşatmaz Allah bir ölüm verir sadece diyorum ama bakıyorum ki hiç de öyle Olmuyormuş bu forumda 1den fazla kayıp yaşayan çok insan gördüm.. Bunca şeye rağmen imanınızı nasıl koruyorsunuz hayret ediyorum.. :/
Evlat kaybının azı çoğu olmuyor sanırım. Çok olanın kazancı çok diye düşününce daha birr gönülden yaşanıyor acı..
Seni de Allahım başka acılardan korusun. çnk anladık ki beterin beteri var. En azından bn bunu çok iyi anladım.
Şu an var mı bebeğin veya hamileliğin? umarım vardır. Yoksa da Rabbim nasip etsin bir an önce inşaallah. Çünkü hepimiz en büyük ilacın inançtan sonra yeni bir bebek olduğuna inandık burada.
ilgine tşk ediyor, gönlündekileri hayırlısıyla yaşadığın iki dünya mutluluğu diliyorum:)
Oy oy oyyy... ne güzel rüyaaa.. Len biz şimdi künefe yiyemedik mi.. tüüühhh.. bnm gibi tatlı canavarına işkence yapmışsın. neysee.. börekler kafamı meşgul ederken künefe konussundda çabuk teselli olmuşumdur inşaallah bir an önce görüşürüz:)
Mesajınıı aldım, kuzenini kaybetmişsiniz. Çok etkilendim. Rabbim sabır versin güç versin kalanlarınıza ve onun yerini cennet etsin, sizlere de metanetle cenneti nasip etsin inşallah.
Ne bu panik halleri,merdaneni çıkar kendine yönelt:)Bu evde bebeğimize de bir oda var. Booommmboşşşş şu an:)
tek bi çorabı yok. bi mp3 ü var:) kuranlar cevşenler dualar dinlettiğim. çok az kaldı sanırım doğuma
sezeryan olacak tabi ki. narkozu ufak ufak 1 hafta öncesinden hatta çok daha öncesinden alsam mı ki.. oooyyhhh.. yüreğimi bir müddet (beynimi de) emanete bıraksam.. ?????
anlatabildim mi bilmiyorum.. imdat hallerine girecek gibiyim. spinal anestezi olmuştu sonuncu. yaşamıştım yani doğumu anlık. bu kez tam ve fazlasıyla baygın olmayı bile isteyebilirim.
oooyyyyyyyyyyyyyyyyy..
(bıraz daha yazacaktım da kız uyandı, onu okula yetiştireyim, hazırlık vs..)
Nkob tekrar hayırlı olsun eviniz çok güzel olmuş her şeyiyle denk olmuş...
Emina Polat kuzum başınız sağ olsun...
Canlarım ben hamileyim idrarda sabah çıktı kanda baktırdım 144 çıktı.İnşallah sağlıkla devam eder...
Biz imanımızı değil de sanırım imanımız bizi koruyor hislerini içtenlikle yazan arkadaşım:) [Ki umarım bu imana sahipizdir ve onsuz can vermeyiz.] Yoksa en basite aldığımız acılar bile bu aciz insanoğlunu yıkmaya, hayattan çekip almaya yeterdi.
Abla kaybı demişsiniz. Ne zor atlatılmıştır kim bilir.. Ve hala da nasıl zorluyordur yüreğinizi. Bu acı size ve ailenize kazançlar getirmiştir inşaallah. böyle can yakan kayıplar bu dünyaya bile farklı bakmayı, sahip olduğumuz irili ufaklı her şeyin ve sevdiklerimizin kıymetini arttırıyor. bi bakıyorsun ki her şeye ayrı bir anlayışlı, ayrı bir şefkatli oluyorsun. Böylece dertsiz ama ıvır zıvırla gününü kendine zehir eden biiirr çok insandan daha mutlu bir insan olduğunu farkediyorsun.
İşte bunun adı şükür oluyor, kaybettiklerinin bilincinde olan insanın sahip olduklarına şükrü oluyor. Üstüne bir de bahsettiğimiz bu büyük acılar '' lütfun da hoş, kahrın da hoş '' şeklinde karşılandıysa ( innnşallahhh) bir de sonsuz alemin mutluluğu veriliyor. ( yine inşaallah) En azından biz bunları diliyoruz umuyoruz ve bunun için dua ediyoruz.
Tekrar yazmanız dileğimle, iyi kalın:)
Güzel cevabınız için teşekkür ederim. Ben de şu an bu hayatta hiç mutlu olamayacağım düşüncesi var. Yani herkes hayatının her anında acı çekiyor. Hani evlensem evliliğimden sınanacağım, çocuğumdan sınanacağım. Velhasılı kelam insanoğluna mutluluk yok gibi. Sürekli acı çekeceğiz. Sürekli kayıplar yaşayacağız. Çok karamsarım bu yüzden Yani ben sevdiğim kişiyle evlenirim çocuklarım olur annem babam yanımda olur mutlu mesut oluruz artık diye düşünürdüm hep. Bir daha böyle büyük bir acı yaşamayız diye düşünüyordum. Ama bakıyorum ki insanlar bir değil birden fazla çok büyük acılar yaşıyor. Allah bilir daha ne acılar yaşayacağım, göreceğiz bakalım...
Benim babam babasını kaybettiğinde 7 yaşındaymış. Babam, babasını, abisini ve kızını kaybetti. Annem genç yaşta annesini ve kızını kaybetti. Ben daha sadece ablamı kaybettim.. Dediğim gibi daha neler yaşayacağız bakalım..
Bir sürü yazmıştım ama sayfada hata oluştu,tekrar yazmak istemiyorum şimdi.Niye can sıkayım dedim,Allah'tan oldu herhalde yazamayışım.
Neyse...
Künefeyi iste yeter ablacım,hamilesin sen,almazlarsa ben getireyim:)
Ne bu panik halleri,merdaneni çıkar kendine yönelt:)
Sen şimdi 33.haftadasın ya,kaç haftada doğum oluyor,tahmini tarih ne,dokto ne dedi?anket gibi oldu
Dua edelim mi doğum için? Yani ederiz zatende,Tefriciye okuyalım mı?
Ben dedim size bu topikte en son ben kalırım diye:) güzel haberler geliyor artık sırayla,maşallah maşallah
Şu an hamile değilim.6 ay oldu şimdi.Dua edin lütfen.Rabbim sağlıklı, salih güzel bir evlat(lar) nasip etsin.Bana ve isteyen herkese..
Bu arada dualarınız için de çok teşekkür ederim.İki dünyada da mutlu oluruz inşallah.Ben pek derdini kimselere anlatan biri değilim.Burada öyle görünce ben de
paylaşıyorum artık.Paylaşılanları gördükçe de halime şükrediyorum.Neler varmış.
Rabbim bu imtihanları kazananlardan eylesin.Daha beterlerinden herkesi korusun..
Canlarım ben hamileyim idrarda sabah çıktı kanda baktırdım 144 çıktı.İnşallah sağlıkla devam eder...
Bu evde bebeğimize de bir oda var. Booommmboşşşş şu an:)
tek bi çorabı yok. bi mp3 ü var:) kuranlar cevşenler dualar dinlettiğim. çok az kaldı sanırım doğuma
sezeryan olacak tabi ki. narkozu ufak ufak 1 hafta öncesinden hatta çok daha öncesinden alsam mı ki.. oooyyhhh.. yüreğimi bir müddet (beynimi de) emanete bıraksam.. ?????
anlatabildim mi bilmiyorum.. imdat hallerine girecek gibiyim. spinal anestezi olmuştu sonuncu. yaşamıştım yani doğumu anlık. bu kez tam ve fazlasıyla baygın olmayı bile isteyebilirim.
oooyyyyyyyyyyyyyyyyy..
(bıraz daha yazacaktım da kız uyandı, onu okula yetiştireyim, hazırlık vs..)
eminamm şekerparem bunlar da geçecek inşaallah, hepsi artı hanenize booll booll yazılsın ailenizde umarım.
4 hafta kadar kaldı güzelim yaa.. gücüm, becerim, kımıldayacak dermanım, aklım, mantığım, kemiğim.. ruhumu ve vücudumu ayakta tutacak her şeyim iptal sanki şu an. iptallerde bir şekilde dilim de bağlı. kendim dua ediyorum kimseyi rahatsız etmeycek bana dua et demeyecek şekilde. yukarıda yazdım halimi epey.
bebek kıpırdadıkça bn ağlıyorum. kızı yollayınca evde tekim, canım gitmek istemıyor hç bi yere. 2 gundur özellikle manyak şekilde sessli sesli ağlıyorum tutamıyorum kendimi.
bilmiyorum bilmiyorum. tutamıyorum kendimi duygularımı aklımı kalbimi. hepsi de çok telaşlı, tedirgin, korkulu.
kötyüm. yazamıycam şu an. sizler de bir müddet bakmayın bnce buraya. yoruldunuz bnden. bn kimsye söyleyemediğim için bu halimi gelir gider yazarım belki.. offf saçmalıyorum.
canim NKOB um, o bos oda cok yakinda minik minik esyalarla dolacak, rengarenk... bebek sesleri, gülücükleri, mis gibi kokusu dolduracak evinizi.... bir kac ay sonra da bebisinizi bebek arabasina koyup yaz gezmelerine
cikacaksiniz Insallah... ben sadece bu resmi görüyorum sizinle ilgili... canim arkadasim benim....
bitanecik arkadasim, ah keske yaninda olabilseydim simdi.. seni o kadar iyi anliyorum ki....
ama benim seninle ilgili cok güzel hislerim var, bu sefer her sey cok güzel olacak Allahin izniyle... bak bu haftalara geldik, riskli dönemler gecti, testler, kontroller güzel cikti. olumsuz bisey olmasi pek mümkün degil.. dualarimizi da yapiyoruz...
Bu arada kizimiz mi, oglumuz mu olacak?
evet arkadaslarim, bir haber de benden... hamileyim, elhamdulillah, 10. haftanin icindeyim sata göre... hani yazmistim ya buraya subatta, iste o zaman olmus... ilk zamanlar emin olamadigim icin yazmadim buraya, bir tek NKOB ve Vuslat'a söyledim.. Allah razi olsun onlardan cok desteklediler... sonra da cok fena bulantilar, tiksinmeler, yorgunluk, derken buralara hic bakamadim...
hem hamileligin getirdigi zorluklar, hem de bizim istisnai durumlarimiz zaten cok zor olan hamileligi, iyice kabusa cevirebiliyor... cok sakin olmaya calistim basindan beri, ama aslinda icimde firtinalar kopuyor... duygularim degisken, karmakarisik...
organ olusumu tamamlandi sayilir, kurbanlik koyun gibi bekliyorum.. acaba hersey saglikli gelisti mi? Insallah....
bugün rüyamda düsük yaptim, kan man yok, sadece 3-4 cm lik minik bir insan avucumdaydi... cok korktum......
yani sanki heran birsey olacakmis gibi... güvensiz, özgüvensiz, korkak...
Allaha sigindik, ümidimiz bu sefer basarmak, bir de sizin güzel dualariniza ihtiyacimiz var, ara sira bizi de düsünün, olur mu...
hepinizi öpüyorum.... bütün arkadaslarima saglikli hamilelikler, saglikli, hayirli dogumlar
evet arkadaslarim, bir haber de benden... hamileyim, elhamdulillah, 10. haftanin icindeyim sata göre... hani yazmistim ya buraya subatta, iste o zaman olmus... ilk zamanlar emin olamadigim icin yazmadim buraya, bir tek NKOB ve Vuslat'a söyledim.. Allah razi olsun onlardan cok desteklediler... sonra da cok fena bulantilar, tiksinmeler, yorgunluk, derken buralara hic bakamadim...
hem hamileligin getirdigi zorluklar, hem de bizim istisnai durumlarimiz zaten cok zor olan hamileligi, iyice kabusa cevirebiliyor... cok sakin olmaya calistim basindan beri, ama aslinda icimde firtinalar kopuyor... duygularim degisken, karmakarisik...
organ olusumu tamamlandi sayilir, kurbanlik koyun gibi bekliyorum.. acaba hersey saglikli gelisti mi? Insallah....
bugün rüyamda düsük yaptim, kan man yok, sadece 3-4 cm lik minik bir insan avucumdaydi... cok korktum......
yani sanki heran birsey olacakmis gibi... güvensiz, özgüvensiz, korkak...
Allaha sigindik, ümidimiz bu sefer basarmak, bir de sizin güzel dualariniza ihtiyacimiz var, ara sira bizi de düsünün, olur mu...
hepinizi öpüyorum.... bütün arkadaslarima saglikli hamilelikler, saglikli, hayirli dogumlar
Bazı dertler az rastlandığı için anlaşılması daha zor oluyor. Anlaşılmadığını düşündüğümüzde de derdimiz katlanıyor. Anlatılmayan dert daha çok sevap getirirmiş diye okudum az once. Bilemiyourm yaa.. anlatmadan yapamayız ki bizler. sen de hiç değilse aynı derdi yaşamışlarla kendini ve derdini yaşa.
bebek düşünmeye başlamışsınızdır umarım. Allah sorunsuz dertsiz gebelik, doğum ve büyütme nasip etsin inşaallah bundan sonra bir an önce sana. istediğin zaman yazabilirsin buraya. etrafa göre kapanmış konular bunlar. ama burada hep karşılığını bulur duyguların.
bu arada belki hamilesindir bile şu an. eğer başladıysanız istemeye..