- 9 Temmuz 2021
- 11.406
- 24.258
- Konu Sahibi Durusu1993
Katılıyorummmm kesinlikleeDirekt dile getiremeseler birlikte birçok kadının sorunu bu bence.
Kendi mesafesi yetmiyor eşinin de aynı olmasını istiyorlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Katılıyorummmm kesinlikleeDirekt dile getiremeseler birlikte birçok kadının sorunu bu bence.
Kendi mesafesi yetmiyor eşinin de aynı olmasını istiyorlar.
Yaşadım kralını yaşadım, yorum yapmiş olmak için yapmayın artık. Bir halt biliyorum ki yapıyorum. Konu sahibinin mevzuları saçma sapan sebepler hem ç*küm olsun hem donuma değmesin kafasında. Sorun yaşadım diye öleyim mi ya da onlar ölsün mü? Hayat devam ediyor. Sorun yaşadım bitti mevzu orada kaldı. Haksız olan özrünü diledi herkes yoluna baktı. Yani kimsenin hayatı hakkında burda iki cümle ile yorum yapmayın. Tavsiye istersem verin 🖐İyi de herkes de sizin gibi eş ailesi ile iyi anlaşmak zorunda değil? Benim de var etrafımda kayınvalidesi ile kendi annesinden daha iyi anlaşanlar. Ama kayınvalide eziyeti görenler de az değil. E siz sorun yaşamamışsınız işte neresi laf sokma bunun? Bütün kayınvalideler aynı dünya görüşüne aynı edebe sahip değil size iyisi düşmüş belli ki, şükredin.
Sorun yaşayanlardan akıl alması gerekmiyor mu tecrübe ile konuşmak başka farazi konuşmak başka bir şey. Ben yaşadım evet ilk etapta böyle ufak ufak başlıyor bu kv şiddeti. Sonra gelin hanım bir şekilde sessiz kaldığında daha da artıyor dozu. Yaşamadıysanız fikriniz yoksa yazmayın mecbur değilsiniz.
O kadar basit de değil ayrıca. Kayınvalide terörü boşanma sebeplerin yüzde 90 ını oluşturuyor demişti avukat arkadaşım.
demekki sessiz kalmayacaksınız , biz kalmadık çünkü kv terörü yaşamıyoruzİyi de herkes de sizin gibi eş ailesi ile iyi anlaşmak zorunda değil? Benim de var etrafımda kayınvalidesi ile kendi annesinden daha iyi anlaşanlar. Ama kayınvalide eziyeti görenler de az değil. E siz sorun yaşamamışsınız işte neresi laf sokma bunun? Bütün kayınvalideler aynı dünya görüşüne aynı edebe sahip değil size iyisi düşmüş belli ki, şükredin.
Sorun yaşayanlardan akıl alması gerekmiyor mu tecrübe ile konuşmak başka farazi konuşmak başka bir şey. Ben yaşadım evet ilk etapta böyle ufak ufak başlıyor bu kv şiddeti. Sonra gelin hanım bir şekilde sessiz kaldığında daha da artıyor dozu. Yaşamadıysanız fikriniz yoksa yazmayın mecbur değilsiniz.
O kadar basit de değil ayrıca. Kayınvalide terörü boşanma sebeplerin yüzde 90 ını oluşturuyor demişti avukat arkadaşım.
Yaşadım kralını yaşadım, yorum yapmiş olmak için yapmayın artık. Bir halt biliyorum ki yapıyorum. Konu sahibinin mevzuları saçma sapan sebepler hem ç*küm olsun hem donuma değmesin kafasında. Sorun yaşadım diye öleyim mi ya da onlar ölsün mü? Hayat devam ediyor. Sorun yaşadım bitti mevzu orada kaldı. Haksız olan özrünü diledi herkes yoluna baktı. Yani kimsenin hayatı hakkında burda iki cümle ile yorum yapmayın. Tavsiye istersem verin 🖐
Kendilerinden soğutmuşlar çocuğa da otomatikman soğuk olunacak yani ne olacağıdı? Küçük amcamın hanımı var bizimle pek alakası olmadı, büyük yengemle annem çocuğuna baktı diye bi ara mecburi bi yakınlık oldu, iş bitince o da olmadı, çocuğunu çok seviyorduk şimdi aklımıza gelmiyor. Böyle bu işler.Bence bazı kadınlar ne istediğini bilmiyor.
Mesafeli olmak istiyorsunuz olun, az gitmek istiyorsunuz gidin, anladığım kadarıyla bunda bir sorun yaşamıyorsunuz.
Siz aileye bu kadar negatifken yeni bir evlilikte, biraraya gelince onlara yansitmamaniz imkansiz.
Balayı ve vefatı konusunda sadece kendinizi düşündüğünüz çok açık.
Buraya kadar her şey tamam ama ilgi alaka görmemekten de rahatsız oluyorsunuz,olmayacaksınız bir zahmet.
Bir arkadaşım eşinin ailesine ciddi sınırlar çizdi, evine yil olmuş gelmezler, kendi 1-2 ayda bir gider,gittiğide mesafeli durduğunu kendi söyler şimdi hamile, insanların torun hevesinden ölmesini bekliyor mesela. Hevessizler diye dert yanıyor. Ne bekliyordu tam olarak bilmiyorum. Tavrımız, koyduğumuz sınir hepsinin bir karşılığı olacak. Her şeyi aynı anda elde edemezsiniz.
Dimi ya yani sanki alıp başka bir gezegene götürüp part diye adamın koynuna atmışlar gibi duruyor konu. Evlenınce geçer diye birşey yok geçmiyor ki yani adam aynı adam sonuçta kız biri var sallıyor devamlı bana, hamileyim bir de laf anlatacam diye göbeğim çatladı. Konu sahibi anladı teşekkür etti, ama kadın anlamıyor darlandum daCidden evlenmeden önce görüyoeuz ama yaaa zaten bana uymadığını görseydim evlenmezdim.
Bazıları adama kapılıp evleniyorlar, ama unutuyolar evlenirken ailesiylede evlendiklerini.
Sonra adamları aileden uzaklaştırmaya çalışıyolar ..
dediğin gibi yetiştirme yurdundan almak daha mantıklı onlara
Kesinlikleeee insanlar soğuk davranıyorrlar, ama bizim herşeye samimi yaklaşmamızı istiyorlar çok saçmaaaa..Kendilerinden soğutmuşlar çocuğa da otomatikman soğuk olunacak yani ne olacağıdı? Küçük amcamın hanımı var bizimle pek alakası olmadı, büyük yengemle annem çocuğuna baktı diye bi ara mecburi bi yakınlık oldu, iş bitince o da olmadı, çocuğunu çok seviyorduk şimdi aklımıza gelmiyor. Böyle bu işler.
E az önce, bir aradayken de sorun yaşamadım sonra da yaşamadım dediniz. Şimdi de kralını yaşadım diyorsunuz. Konu sahibinin haksız noktaları da olması, problem yaşamadığı anlamına gelmiyor. Amaaaaaan neyse. Siz şanslıymışsınız özürleşmişsiniz. Bazıları o kadar insan değil.Yaşadım kralını yaşadım, yorum yapmiş olmak için yapmayın artık. Bir halt biliyorum ki yapıyorum. Konu sahibinin mevzuları saçma sapan sebepler hem ç*küm olsun hem donuma değmesin kafasında. Sorun yaşadım diye öleyim mi ya da onlar ölsün mü? Hayat devam ediyor. Sorun yaşadım bitti mevzu orada kaldı. Haksız olan özrünü diledi herkes yoluna baktı. Yani kimsenin hayatı hakkında burda iki cümle ile yorum yapmayın. Tavsiye istersem verin 🖐
Banada cvp vermiyor inatla yazıyorum okadarDimi ya yani sanki alıp başka bir gezegene götürüp part diye adamın koynuna atmışlar gibi duruyor konu. Evlenınce geçer diye birşey yok geçmiyor ki yani adam aynı adam sonuçta kız biri var sallıyor devamlı bana, hamileyim bir de laf anlatacam diye göbeğim çatladı. Konu sahibi anladı teşekkür etti, ama kadın anlamıyor darlandum da
Sıcak olsalar torun bahanesiyle benimle samimi olmaya çalışıyorlar diye dert yanacak kişilerde yine kendileri bu arada.Kendilerinden soğutmuşlar çocuğa da otomatikman soğuk olunacak yani ne olacağıdı? Küçük amcamın hanımı var bizimle pek alakası olmadı, büyük yengemle annem çocuğuna baktı diye bi ara mecburi bi yakınlık oldu, iş bitince o da olmadı, çocuğunu çok seviyorduk şimdi aklımıza gelmiyor. Böyle bu işler.
Evet bence de eş en önemlisi. Evet eşim korumadı. Oğlunun kendisine olan düşkünlüğünü bilip bunu kullanan kayınvalide de aleni kötüdür bana göre. Oğlunun düşkünlüğünü biliyorsa oğluna lafını geçiriyorsa, eşiyle iyi olsun diye telkinlerde bulunarak da kullanabilir bu durumu. Bu tercih meselesi.demekki sessiz kalmayacaksınız , biz kalmadık çünkü kv terörü yaşamıyoruz
ve unutmayın ki en önemli eş, eşin yanımdaysaa hiç bir kayınvalide terör estiremez.
Sanırım sizin eşiniz sizi korumadı
Evet malesef sen eş konusunda şanslı olamamışsın. Keşke eşin annesi ve karısını ortak noktada buluşturabilse.Evet bence de eş en önemlisi. Evet eşim korumadı. Oğlunun kendisine olan düşkünlüğünü bilip bunu kullanan kayınvalide de aleni kötüdür bana göre. Oğlunun düşkünlüğünü biliyorsa oğluna lafını geçiriyorsa, eşiyle iyi olsun diye telkinlerde bulunarak da kullanabilir bu durumu. Bu tercih meselesi.
Hayatım sorun yaşadım ve bitti benim için dilenen özürler vardı. Konu orada kapandı. Şimdi sorun yaşamamış gibiyiz anladın mı yani konu sahibi gibi vesvese etmiyorum. Birbirimizin evine gideriz de kalırız da yemek te yaparız. Konu sahibi yatıp kalkıp şöyle sevmiyorum böyle sevmiyorum diye anlatıp duruyor devamlı diğer kullanıcıların yorumlarını da oku lütfen taktın kafayı bana, düşüncem hoşuna gitmeyebilir saygı duy geç yani deminden beri yok şöyle yok böyle, zaten hava sıcakE az önce, bir aradayken de sorun yaşamadım sonra da yaşamadım dediniz. Şimdi de kralını yaşadım diyorsunuz. Konu sahibinin haksız noktaları da olması, problem yaşamadığı anlamına gelmiyor. Amaaaaaan neyse. Siz şanslıymışsınız özürleşmişsiniz. Bazıları o kadar insan değil.
Bende de durum tam tersi eşimin bir kardeşi ve annesi var baba tarafı ile görüşmüyorlar, anne tarafı akrabaları da genelde uzak oturuyorlar. Benim de çekirdek aile olarak zaten biz beş kardeşiz, annemler de beş kardeş babamlar da üç kardeş. Anne tarafı ile daha samimiyiz, kuzenlerin hepsi yaşıt olunca, arka arkaya evlenildi, onların eşleri, çocukları falan derken, gerçekten çok kalabalığız. İlk başta benim akrabalarım da aynı şekilde görüşmeye devam etmek istedi, diğer kuzen dilerim eşlerim daha uyumlulardı eşime göre. Eşim de bunalıyordu aynı senin gibi, ne konuşacağını bilmiyordu, yalnızlığa daha çok alışmıştı, ilk başta ben de gitmek gelmek istedim. Tartıştık biraz. Sonra eşim bir tık daha alıştı, ben de her görüşmeye gitmeme kararı aldım. Annemler sorduğunda anne başım ağrıyor, gürültü kaldıramam hiç, bugün başka planım vardı vs. Diye eşimi işin içine katmadan hallettim. Sonra da ben kalabalık özlediğim zaman kadın kadına olan gündüz olanlara gittim geldim hem ben özlem giderdim hem eşim bunalmadı. Mesela ayda bir böyle toplanılması gerektiğinde ben demeden o demeye başladı artık ne zaman gideceğiz diye. Yani diyeceğim o ki eğer sıkıntılı insanlarsa mesafeni kesinlikle koru çünkü taviz tavizi doğurur ama sen de zamanla daha da alışırsın, olumlu düşünmeye çalış.Sene basinda evlendim. Hala biraz yeni evliyim sayilir.
Benim öz ailem cekirdek bir aile, annem ve erkek kardesim var ucumuz cokta samimiyiz. Baska uzaktan akrabalarda var ama inun disinda aile buyukleri baska uzak sehirde yasiyor.
Eşimin ailesi ise çok kalabalık çok yakınlar ve ben uyum sağlayamıyorum aynı yakınlığı benden bekliyorlar ama istemiyorum bunu. Kv de her cuma veya ctesi esimin iki buyuk kardesleri var toplam 8 cocuklari var. Sonra teyzeler o bu derken kücük ev baya dolu oluyor. benim gibi böyle bir durumla karşı karşıya olan varsa nasil davraniyor? ne yaşıyor merak ediyorum. sürekli gelinsin gidilsin aransın işte bu tarz beklentiler var ama boguluyorum kalabalıkta. Kv mi fazla aramam arama aliskanligim yok. Bastanda alistirmak istemedim acikcasi. Istiyoki kendi öz kizi gibi oluyum, evine geldigimde ney nerde buluyum ediyim. Bende bu durumdan rahatsiz olurum herkesin evi kendinin.
Eşimin annesine yakin oturuyoruz 6-7 dk mesafede ve ilk zamanlar her hafta gelmemiz icin cagiriyolardi. Resmen Sürekli baski altindaydim. Gittugimde surekli gel götur cay kahve bulasik isleri vs. Tmm kv yapar pisirir ama o kalabalikta ne yedigmi anliyorum ne bisey. Görumce ve kaynimdan hoslanmiyorum kesinlikle. Benimle ugrastilar nisanliyken kendilerine göre bisey yapmamislardir ama bir kac hareket ve sözde bulundular begenmedigim. Evlendim Yine ayni. Hep bi beni cekememezlik bi begenmemezlik. Dogru duryst umursamadilar kisacasi. Görumceyle fln konusmam öyle özel. Yazdan önce ufak tefek seyler oldu, yuz yuze tartisma cikmadi ama ben zaten hep mesafeli oldum oda zaten soguk davrandi. Ayni ortamda bir iki cumle ederiz o kadar.
Artik 2 haftada bi gitmeye calisiyorum kv ye esimle oda kalabalik yokken. Bastan beri hep söylendi kv gelmiyosun gitmiyosun gibi seylerle ama anlamiyoki ben onun öz cocugu degilim ve onun cocuklari gibi o ortamda rahat etmiyorum. Ustelik cat getir götur, cocuk sesleri. Ustelik konusucak Hic bi hos sohbet yok anca kendi aralarinda. Simdi kaynim yeni biriyle evlendi ucuncu evliligi, banada gazla bisey demediler. Apar topar oldu. Ilk gittigimde tanismaya kendileri kahkahalar icinde vs kimse Benle esimle konusmuyo. Kimse biseyde anlatamadi. Hal böyle olunva anca o kalabalikta ayda bi gitmeyi dysunuyorum veya Hic. Acikcasi karakterim saygili yerine göre konusmak fln bunlara uymuyor.
Bu arada esimi kendi aileme zorlamam kendi isrer gitmeyi.
Siz olsaniz nasil davranirsiniz?
Kesinlikle. Ne hakaretler duydum hem de eşimin yanında. Eşim her seferinde annesini de alıp gitti annesiyle dedikodumu yaptı ben sinir krizi halinde çocuklarımla ilgilendim. Yıllardır ne diller döktük ne konuşmalar ne restler. Ne kv değişiyor ne eş değişiyor. Anneci erkek ve oğulcu anne çok zor...Evet malesef sen eş konusunda şanslı olamamışsın. Keşke eşin annesi ve karısını ortak noktada buluşturabilse.
Annesine çok düşkünse söyle kaynana eşini emzirmeye devam etsin. İlk 1 sene anne sütü şart.. Sen çocukmu eylicen .. ne kadar ayıp.. en sevmediğim adam tipi..
Ahahahhaa kız yine yazdı. yani bana da neler ettiler en başta ama geçti gitti yani sorun kalmadı. Özür dilendi yanlış anlaşılmalar oldu. Unuttum bende bşr arada yaşadık yine napim yani şimdi 6 yıl öncesini düşünüp te kin mi tutayım ahahhaha bende gelin alacam 3 tane hemde Allah nasip ederse belli mi benim nolacağımBanada cvp vermiyor inatla yazıyorum okadar
Yazmaa. Sana takmış. Boşver hamiş hamiş sinirlenini bozma
Kaç yıllık evlisiniz.. Bu kadar olaydan sonra Hala görüşmeye devam ediyormusunuz eş annesiyle,Kesinlikle. Ne hakaretler duydum hem de eşimin yanında. Eşim her seferinde annesini de alıp gitti annesiyle dedikodumu yaptı ben sinir krizi halinde çocuklarımla ilgilendim. Yıllardır ne diller döktük ne konuşmalar ne restler. Ne kv değişiyor ne eş değişiyor. Anneci erkek ve oğulcu anne çok zor...
Ayyy bende erkek annesiyim. Vallaa iyi kaynana olucam kendime söz veriyorum.. gelin fena olmadıkça tabi bizdede sorunlar olduda hallediliyor eşde yanında oldukdan sonraaa ..Ahahahhaa kız yine yazdı. yani bana da neler ettiler en başta ama geçti gitti yani sorun kalmadı. Özür dilendi yanlış anlaşılmalar oldu. Unuttum bende bşr arada yaşadık yine napim yani şimdi 6 yıl öncesini düşünüp te kin mi tutayım ahahhaha bende gelin alacam 3 tane hemde Allah nasip ederse belli mi benim nolacağım