Varmi benim gibi eş ailesinden bunalanlar?

Ayyyy bizimde gelinimiz var suratımıza bakmaz konuşmaz.
Konuşmayı kestik artık görüşmüyoruz..
Amaa geçen halası ölmüş neden baş sağlığına aramamışızz😂😂😂
Görmek istemdiğin insanlardan neden telefon bekliyorsun ki yani😂

İnsan bahane bulmak isteyince saçında tüy var diyip buluyor😂😂
Konu shibi resmen onun gibi geldi bana😂

Bu cenaze konusuna ben de katılmıyorum konu sahibi burada haksızlık ediyor eş ailesine, saf eş ailesi nefreti doğru değil, sapla samanı Iyi ayırt etmek gerekir , mesela eşimin babası hasta oldu geçen sene eşime tavizler verdim, ailesine destek oldum çünkü onun babası asla vicdan konusunda benim yüzümden huzursuz olmamalı, evimin sınırları konusunda netim ama gereken yerde de eş ailesine karşı görevlerini yerine getirmeli sonuçta kimse kimsenin sahibi değil, bir de eş ailesinden biseyler beklemek hiç doğru değil bu da çok yanlış bir düşünce, bu anlamda size ve arkadaşlara katılıyorum ama evlilik sınırları konusunda konu sahibi de haklı ..

Evlilik sınırları konusunda tabii haklısınız. Problem şu; nişanlılık döneminde veya evlendikten sonra mesafe koymuyorlar hayır demiyorlar. Kibarlık, yetiştirilme tarzı veya cici gelin olma isteği vs. aşırı bir samimiyet gelme gitme oluyor. Kayınvalide en çok onları sevsin veya eşlerinin gözüne hoş görünsünler için ailesinin her dediklerini yapıyorlar. Bir tarafın sınır bilmesi çizmesi gerek. Kimi gelin hiç yadırgamaz araya kaynar, adapte olur; kimi de çok farklı bir evde ailede yetişmiştir asla yapamaz. İşte o asla yapamayacak gelinin en baştan belli etmesi lazım. Hem kendi ailem evliliğimin 4. ayını kutladı ama eşimin ailesi kutlamadı diyor hem de mesafe istiyor. Bu düşüncede birinin de karşı taraftan böyle beklentileri olmaması lazım.

Konu sahibi nişanlıyken, parasının çıkışmadığı bir şeyi görümcesi almak istedi diye tersliyor kadını ve sonra da bu konu yüzünden kinleniyor. Kadın almak için hamle yapmasa, rezil etti beni alsaydı sonra verirdim parasını diye kinlenecekti bu sefer. Net olsun canımı yesin denecek tiplerden malesef.

Ayyyy bizimde gelinimiz var suratımıza bakmaz konuşmaz.
Konuşmayı kestik artık görüşmüyoruz..
Amaa geçen halası ölmüş neden baş sağlığına aramamışızz😂😂😂
Görmek istemdiğin insanlardan neden telefon bekliyorsun ki yani😂

İnsan bahane bulmak isteyince saçında tüy var diyip buluyor😂😂
Konu shibi resmen onun gibi geldi bana😂
Kız haklı haklı konuşup durma yoruldum beğen yapmaktan 😄😄

Kocamın ailesini istemeseydim evlenmezdim. Dünyada bir adam O değil sonuçta. Gider yetiştirme yurdunda büyümüş birini bulurdum. 😄
Uzaktan davulun sesi hoş geliyor anlıyorum. Bir gün aynı şehirde yaşarsanız anlarsınız 🙂 bence de şuan sizin tavsiyeleriniz geçersiz. Konu sahibi damdan düşen birini arıyor, halinden anlaması için🤚

Evlilik sınırları konusunda tabii haklısınız. Problem şu; nişanlılık döneminde veya evlendikten sonra mesafe koymuyorlar hayır demiyorlar. Kibarlık, yetiştirilme tarzı veya cici gelin olma isteği vs. aşırı bir samimiyet gelme gitme oluyor. Kayınvalide en çok onları sevsin veya eşlerinin gözüne hoş görünsünler için ailesinin her dediklerini yapıyorlar. Bir tarafın sınır bilmesi çizmesi gerek. Kimi gelin hiç yadırgamaz araya kaynar, adapte olur; kimi de çok farklı bir evde ailede yetişmiştir asla yapamaz. İşte o asla yapamayacak gelinin en baştan belli etmesi lazım. Hem kendi ailem evliliğimin 4. ayını kutladı ama eşimin ailesi kutlamadı diyor hem de mesafe istiyor. Bu düşüncede birinin de karşı taraftan böyle beklentileri olmaması lazım.

Konu sahibi nişanlıyken, parasının çıkışmadığı bir şeyi görümcesi almak istedi diye tersliyor kadını ve sonra da bu konu yüzünden kinleniyor. Kadın almak için hamle yapmasa, rezil etti beni alsaydı sonra verirdim parasını diye kinlenecekti bu sefer. Net olsun canımı yesin denecek tiplerden malesef.
Kesinlikle haklısınız ben de yeni evlilik yıllarımdaki beni çok eleştiriyorum, benim de çok hatalarım var bu sınırlar konusunda, insan objektif olmalı saf aile düşmanlığı gerçekten kötü bişey, konu sahibi bu farklı bakış açıları ile doğruları bulacaktır bence , insan yeni evliyken sudan cıkmış balığa benziyor, hatta neye kızıp neye kızmayacağını bile bilemiyorsun, gençlere, ailelere evlilik eğitimleri verilmeli , zaten yemi gelinlerin en büyük sorunu net olamamak, ne şiş yansın ne kebap diyerek sınırları mahvediyorlar ve net olamıyorlar...

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor anlıyorum. Bir gün aynı şehirde yaşarsanız anlarsınız 🙂 bence de şuan sizin tavsiyeleriniz geçersiz. Konu sahibi damdan düşen birini arıyor, halinden anlaması için🤚
Yahu bilip bilmeden konuşma bende bir arada yaşadım meslek icabı şehir değiştirdim. Yani laf sokacam diye amaaaannnn sende 😄 bşr aradayken de sorun olmadı şimdi de, herkes sizin gibi sorun yaşamak zorunda değil, konu sahibi anladı siz anlamadınız. Bunlar basit konular yaa yıl olmuş 2023 kaynanam bana şunu yaptı görümcem bana bunu yaptı😄😄😄 napalım ezan vakti elele tutuşup dua mı edelim kaynanalar ölsün diye

Bence bazı kadınlar ne istediğini bilmiyor.
Mesafeli olmak istiyorsunuz olun, az gitmek istiyorsunuz gidin, anladığım kadarıyla bunda bir sorun yaşamıyorsunuz.
Siz aileye bu kadar negatifken yeni bir evlilikte, biraraya gelince onlara yansitmamaniz imkansiz.
Balayı ve vefatı konusunda sadece kendinizi düşündüğünüz çok açık.
Buraya kadar her şey tamam ama ilgi alaka görmemekten de rahatsız oluyorsunuz,olmayacaksınız bir zahmet.

Bir arkadaşım eşinin ailesine ciddi sınırlar çizdi, evine yil olmuş gelmezler, kendi 1-2 ayda bir gider,gittiğide mesafeli durduğunu kendi söyler şimdi hamile, insanların torun hevesinden ölmesini bekliyor mesela. Hevessizler diye dert yanıyor. Ne bekliyordu tam olarak bilmiyorum. Tavrımız, koyduğumuz sınir hepsinin bir karşılığı olacak. Her şeyi aynı anda elde edemezsiniz.

Son düzenleme:
Niye habire konu açıyorsunuz,
Anladık sevmiyorsunuz eşinizin ailesini görüşmeyin ozmann..!

İnşallah daha şimdiden eşinide böyle darlamıyosundur

Valla bana gına geldi heee..
Çünkü bir ilerleme kaydetmek, aksiyon almak istemiyor. Söylenecek, içini dökecek ve gidecek. Canı bir şey yapmak istese çoktan yapardı.

Bence bazı kadınlar ne istediğini bilmiyor.
Mesafeli olmak istiyorsunuz olun, az gitmek istiyorsunuz gidin, anladığım kadarıyla bunda bir sorun yaşamıyorsunuz.
Siz aileye bu kadar negatifken yeni bir evlilikte, biraraya gelince onlara yansitmamaniz imkansiz.
Balayı ve vefatı konusunda sadece kendinizi düşündüğünüz çok açık.
Buraya kadar her şey tamam ama ilgi alaka görmemekten de rahatsız oluyorsunuz,olmayacaksınız bir zahmet.

Bir arkadaşım eşinin ailesine ciddi sınırlar çizdi, evine yil olmuş gelmezler, kendi 1-2 ayda bir gider,gittiğide mesafeli durduğunu kendi söyler şimdi hamile insanların torun hevesinden ölmesini bekliyor mesela. Hevessizler diye dert yanıyor. Ne bekliyordu tam olarak bilmiyorum. Tavrımız, koyduğumuz sınir hepsinin bir karşılığı olacak. Her şeyi aynı anda elde edemezsiniz.
Öfke ekip fırtına biçince de ama saçlarım bozuldu diyorlar. Çok haklı bir yorum Tahin Helva güzel yazmışsınız😎

Ben buna da katılmıyorum ya. Evet haklı olduğunuz noktalar var ama eş ailesi koloni halinde düğün videosu izlemeyi talep etmemeli. Yani insanlar kendi bencil yaşam tarzlarını başkasına dayatmamalılar. Napalım gelinler olarak sürekli plan proje strateji mi oluşturalım, bu bana çok yorucu geliyor. Kv terörü yaşayan bir insan olarak tecrübem şu, bu tarz püskürtme stratejileri veya sınır koyma çabaları herkeste işe yaramıyor. Hatta bazıları bu gibi durumlarda daha da arsızlaşıyor. Ben yapmadım çok pişmanım, bu gibi olaylarda gerekirse eşle kavga etme pahasına hayır istemiyorum demek gerekiyor. Eğer bu da işe yaramıyorsa üstlerini çizmek gerekiyor. Enerjimizi çoluğumuza çocuğumuza harcamamız lazım, kv ve eş arsızlıkları ile mücadele etmek sürekli onları düşünüp iki üç adım sonrasını planlamak insanın enerjisini sömürüyor resmen.
Tamam dediğine katılıyorım ama bu konuda komu sahibi haksız.
Kocasının babası balayında vefat etti diye neden haber verdiler yani diye kızan biri bu normalmi.
4. Aylarını kutlamadılar diye trip atıyor.
Bende eşimin akrabalarına yürüme mesafesi 5 dk uzaklıkdayım . Ama kimse bana çat kapı gelmez çünkü ben tavrımı ona göre aldım. Ama suratsızda değilim. Gelmesinler etmesinler gitmek istemiyorumda demiyorum .
Sonuçda eşimin ailesi herkes sınırını bildiği sürece herkes mutlu.. baştan ipleri salarsan tepene çıkarlar. Gittğimdede elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.

Çünkü bir ilerleme kaydetmek, aksiyon almak istemiyor. Söylenecek, içini dökecek ve gidecek. Canı bir şey yapmak istese çoktan yapardı.
Zehri salıp gidiyor burda millet birbirine sallıyor artık konu sahibi ortada yok 😄😄 yeni konu düşünüyor bence

İster istemez eski konularınızı da bildiğim için onları da katarak cevap vereceğim. Siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz. Bir yandan ıncık cıncık her şeyde size hayırlı olsunlar çaya davet etmeler görmek istiyorsunuz bir yandan da istediğiniz ilgiyi görmeyince kimse benle muhatap olmasın çağırmasın bıktım nefret ettim diyorsunuz. Yani bir vefat durumunda bile balayı yarım kaldı diye söylendiğinizi hatırlıyorum geçen konunuzda. Ne istediğinize karar verin artık ki eğer gerçekten görüşmek istemiyorsanız görüşmezsiniz zaten. İstediğiniz şey ilgiyse de ona göre yönlendirir buraya yazanlar.

Tamam dediğine katılıyorım ama bu konuda komu sahibi haksız.
Kocasının babası balayında vefat etti diye neden haber verdiler yani diye kızan biri bu normalmi.
4. Aylarını kutlamadılar diye trip atıyor.
Bende eşimin akrabalarına yürüme mesafesi 5 dk uzaklıkdayım . Ama kimse bana çat kapı gelmez çünkü ben tavrımı ona göre aldım. Ama suratsızda değilim. Gelmesinler etmesinler gitmek istemiyorumda demiyorum .
Sonuçda eşimin ailesi herkes sınırını bildiği sürece herkes mutlu.. baştan ipleri salarsan tepene çıkarlar. Gittğimdede elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum.
Üstüme yapılan yorumları görünce acaba bende sıkıntı mı var diyordum 😄 ne kadar da ben gibi düşünen bir gelin 😇

Yahu bilip bilmeden konuşma bende bir arada yaşadım meslek icabı şehir değiştirdim. Yani laf sokacam diye amaaaannnn sende 😄 bşr aradayken de sorun olmadı şimdi de, herkes sizin gibi sorun yaşamak zorunda değil, konu sahibi anladı siz anlamadınız. Bunlar basit konular yaa yıl olmuş 2023 kaynanam bana şunu yaptı görümcem bana bunu yaptı😄😄😄 napalım ezan vakti elele tutuşup dua mı edelim kaynanalar ölsün diye
İyi de herkes de sizin gibi eş ailesi ile iyi anlaşmak zorunda değil? Benim de var etrafımda kayınvalidesi ile kendi annesinden daha iyi anlaşanlar. Ama kayınvalide eziyeti görenler de az değil. E siz sorun yaşamamışsınız işte neresi laf sokma bunun? Bütün kayınvalideler aynı dünya görüşüne aynı edebe sahip değil size iyisi düşmüş belli ki, şükredin.
Sorun yaşayanlardan akıl alması gerekmiyor mu tecrübe ile konuşmak başka farazi konuşmak başka bir şey. Ben yaşadım evet ilk etapta böyle ufak ufak başlıyor bu kv şiddeti. Sonra gelin hanım bir şekilde sessiz kaldığında daha da artıyor dozu. Yaşamadıysanız fikriniz yoksa yazmayın mecbur değilsiniz.
O kadar basit de değil ayrıca. Kayınvalide terörü boşanma sebeplerin yüzde 90 ını oluşturuyor demişti avukat arkadaşım.

Üstüme yapılan yorumları görünce acaba bende sıkıntı mı var diyordum 😄 ne kadar da ben gibi düşünen bir gelin 😇
Cidden evlenmeden önce görüyoeuz ama yaaa zaten bana uymadığını görseydim evlenmezdim.
Bazıları adama kapılıp evleniyorlar, ama unutuyolar evlenirken ailesiylede evlendiklerini.
Sonra adamları aileden uzaklaştırmaya çalışıyolar ..
dediğin gibi yetiştirme yurdundan almak daha mantıklı onlara😂😂

X