• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ÖYLE CANM İMTİHAN..sıkıntı yaşamadan bolluğa düşmeyeceiz demek ki...çok sıkıntılar yaşamışsın inşallah düzelelcek dualrım seninle tatlım...
5 gn ün kalmış test yapmaya işalah değerlerinz düzelmiştirde az da olsa rahtalarısın cnm...

bizde 5 ay doldu 7 ya da 14 gün sonra tekrar test yapacağız...doktor ameliyata karşılık alamadık dedi tüp bebek yapın dedi..6. ayı bkleyin falan demedi ama ilk 6 ay önemli ..bizde bkledik vitamin takviye aldık eşim 1 aydır kullnıyor bakalım göreceğiz nasıl olacak ..annem bir hafta sonra ameliyat olacak eşime gitmişken test yap diyorum oda 14 günü bkliyelim diyor...nasip RABBİM İNŞALLAH YARDIMCIMIZ OLACAK...

hayırlısı olsun canım inşh beklerken böyle normal yolla gelir :16::16::16:
inşh bakalım test sonuçları güzel çıkar.
hayırıdr anne ne ameliyatı olur çok geçmiş olsun canım.

arkadasim bu yumurta reservlerine nasil bakiyolar ? ben hic baktirmadim bana da anlatirmisin ?

canım fsh nın 10 u geçmemesi gerek. fsh si sınırda olan biri olarak bayağı araştrmıştım ordan biliyorumm. bde estradıol e baktırman lazım.

kızlar belirsizlik içimi kavuruyor..
adet bitti yumurtlama gününü beklıyorum..
bu ay sonunda sperm testi vereceğiz..
benim yumurtaların durumu da muallak. kımı fsh normal diyor kımı çok geç kalma hemen arkasından ikinciyi doğur diyo.
birinci doğurduk büyüttük ya...
bı hala kızı vardı bu işlerden anlayan. ne duysam sorardım öyle mı yapalım böyle mı yapalım sen bilirsin diye.
geçen gelınlerının yanında abısı de balkonda çok geçmeden ikinciyi de doğur bla bla bla.... kısık bi sesle bakalm yaz geçsinde dedim ama daha bittim ben ne yediğimden bir şey anladım ne içtiğimden....
eve kendimi zor attım ağla ağla ağla...
ne kadar kolay değil mi bazı şeyler insanlar için...
artık arayıp danışmıyorum bile..
kendi doğru bildiğim yolda ilerleyeceğim...
ama tavsiye ederim ayda bir bu genelde adet olmaya yakın daha çok oluyo..
oturun böyle hıçkıra hıçkıra ağlayın. bi dökün içinizi...
ben yapıyorum tavsıye ederim işe yarıyo:34:
sonra bi ay rahatım ..
diğer ay adete yakın yine...

dün eşimle konuşuyoruz yatakta. konu nasıl açıldıysa yaşamaktan açıldı. dedim ki şimdi deseler ki senin canını alacağız yaşamın bitti. hiç itiraz etmem dedim. beni şu an da hayata bağlayana hiç bir şey yok bi amacım yok dedim. benimde öyle dedi.
belki bi çocuğumuz olsa yaşama sebebim olur dedim. onu ben de düşündüm dedi

meleğim sana yazdığım mektuplar çoğaldı gel artık...

Son düzenleme:
canım fsh nın 10 u geçmemesi gerek. fsh si sınırda olan biri olarak bayağı araştrmıştım ordan biliyorumm. bde estradıol e baktırman lazım.

benim yumurtaların durumu da muallak. kımı fsh normal diyor kımı çok geç kalma hemen arkasından ikinciyi doğur diyo.
bı hala kızı vardı bu işlerden anlayan. ne duysam sorardım öyle mı yapalım böyle mı yapalım sen bilirsin diye.
geçen gelınlerının yanında abısı de balkonda çok geçmeden ikinciyi de doğur bla bla bla.... kısık bi sesle bakalm yaz geçsinde dedim ama daha bittim ben ne yediğimden bir şey anladım ne içtiğimden....
sonra bi ay rahatım ..

dün eşimle konuşuyoruz yatakta. konu nasıl açıldıysa yaşamaktan açıldı. dedim ki şimdi deseler ki senin canını alacağız yaşamın bitti. hiç itiraz etmem dedim. beni şu an da hayata bağlayana hiç bir şey yok bi amacım yok dedim. benimde öyle dedi.

arkadasim madem ismin evli mutlu - evli oldugun icin saglikli oldugun icin mutlu olmalisin .. sadece kendimizi cocuk sahibi olmaya sartlarsak en buyuk imtihanimiz bu olur .. elbette bende istiyorum ama hayirlisi ise olsun diyorum olmazsa da bu benim yasamim niye bitsinki - cocuk sahibi olamadiysak baska kimsesiz cocuklara sahip cikariz evlatlik alabilirsek aliriz alamazsak uzaktan ilgileniriz - onlari mutlu edereek mutlu oluruz .. bence bu isi saplanti haline getirmeyelim - hem yazdiklarini okudum daha 25 yasindaymissin cok gencsin .. bunlari yazmak icin de cok gencsin bu kadar karamsarlik icinde cok gencsin .. insanlar 45 yasinda anne olabiliyolar artik yani sanki hersey bitmis gibi yazmissin .. azospermi konusunu okuyun bu forumda oyle insanlar var ki 1 tane sperm bulup mikroenjeksiyon yapiyolar cok zayif ihtimal ama deniyorlar ..hadi hepimiz karar alalim daha olumlu seyler paylasalim birbirmizi de motive edelim olurmu ..

sevgiler ..

arkadasim madem ismin evli mutlu - evli oldugun icin saglikli oldugun icin mutlu olmalisin .. sadece kendimizi cocuk sahibi olmaya sartlarsak en buyuk imtihanimiz bu olur .. elbette bende istiyorum ama hayirlisi ise olsun diyorum olmazsa da bu benim yasamim niye bitsinki - cocuk sahibi olamadiysak baska kimsesiz cocuklara sahip cikariz evlatlik alabilirsek aliriz alamazsak uzaktan ilgileniriz - onlari mutlu edereek mutlu oluruz .. bence bu isi saplanti haline getirmeyelim - hem yazdiklarini okudum daha 25 yasindaymissin cok gencsin .. bunlari yazmak icin de cok gencsin bu kadar karamsarlik icinde cok gencsin .. insanlar 45 yasinda anne olabiliyolar artik yani sanki hersey bitmis gibi yazmissin .. azospermi konusunu okuyun bu forumda oyle insanlar var ki 1 tane sperm bulup mikroenjeksiyon yapiyolar cok zayif ihtimal ama deniyorlar ..hadi hepimiz karar alalim daha olumlu seyler paylasalim birbirmizi de motive edelim olurmu ..

sevgiler ..

haklısın canım kesinlıkle harıka bi kocam mutlu bi evliliğim var. tabıkı binlerce şükür. elbette rabbım hayırlısını versın hep o şekilde dua etmeye çalışıyorum ama işte sankı bı tarafımız eksık gibi... bı kanadımız kırık gibi...
daha yolun çopk basındayım ama nedense bır şeylere geç kaldığımı düşünüyorum. hele benım yumurtalıkların durumu da bellı olmayınca

kızlar hep okuyorum yazdıklarınızı ana bu aralar yazmk gelmıyk ucjnden yıne ıcıme kapandım sanurım umutsuzluk sarıyo hef yanımı içinden hıc bısey yapmak gelmıyo sureklı sıkıntılıyım herkes duygularını okadar guzel oaylasmıskı inanın kendımı buluyorumcok yorgunum hemde cokk kabullenmek gerekıyo belkıde olmıcak galıba esımın sonucları duzelse bıle olmayacak gıbı gelıyo bana bu bızım ımtıhanımız

Öncelikle Herkese Günaydın:16:
iyi haftalar hepinizi özledim.

evet ya bende kaçırmışım aslında toplansak ne güzel olur mu ben Kocaelideyim.

İşte bu yazı..............:43::43::43:
Gerçkten burda yazılan herşeyi yaşıyorum.çocuklara hamilere takılıyor gözüm sonra nazarım değcek diye nasıl korkuyorum.:14::14::14::14:

herkes birbirine çok uzak yaa bnde urfadayımm :(

ewet canm..bnde geçen has. doğum yapacak kadının doğum sancısına imremdimm...

hayırlısı olsun canım inşh beklerken böyle normal yolla gelir :16::16::16:
inşh bakalım test sonuçları güzel çıkar.
hayırıdr anne ne ameliyatı olur çok geçmiş olsun canım.

inşsallh canm normal olmasını çok isitoyrum ama olsunda nasıl oldugu önmli deil diyorum bazen..inşallah cnm ..
annem varis ameliyatı olacak ilerlemiş kalçaya kadar gittiiş..

Evet canım artış var ama sabrım klamadı artık.Kürleri eşim pek içmediği için bıraktık ,onun doktoru nolvadex-d diye bi ilaç verdi onu kullanıyor.Doktoru bunu kullanın tüpe gerek kalmaz dedi.3 ay oldu kullanalı martın başında kontrole gidecek, zaten ilacı 4 ay kullan dedi. ama ben martta tüp yaptırıcam sanırım

doktorunuz tüpe gerek kalmaz demiş canım biraz daha bekleyin bence en son çare tüpe geçerseniz aynı şey benim içinde geçerli canım.şuan ameliyatın 7 ayındayız ama değerler de düzelme olduğu için biraz daha beklemek istiyorum en azından yaz sonuna kadar.

kızlar hep okuyorum yazdıklarınızı ana bu aralar yazmk gelmıyk ucjnden yıne ıcıme kapandım sanurım umutsuzluk sarıyo hef yanımı içinden hıc bısey yapmak gelmıyo sureklı sıkıntılıyım herkes duygularını okadar guzel oaylasmıskı inanın kendımı buluyorumcok yorgunum hemde cokk kabullenmek gerekıyo belkıde olmıcak galıba esımın sonucları duzelse bıle olmayacak gıbı gelıyo bana bu bızım ımtıhanımız

canım öyle deme ilk önce şunu kafandan at ameliyat öncesi korunduğunuz ayları ya da yılları sil at ameliyat sonrası korunmayı yeni bırakmış gibi düşün. inan ben bunu yaptım şuan 6 aydır bebek düşünüyor daha zamanı gelmedi diye düşünüyorum. en azından kafam biraz daha rahatlıyor. belki de hiç olmayacak ama umut işte o bile insanı mutlu ediyor. kafandan sil ata diyeceğim ama ne kadar atmaya çalışsak boş atamayız hiç bir zaman tek şu olur zamanla durumu kabulleniriz, ben ilk başlarda hiç dayanamıyordum çok ağır geliyordu ama zaman geçtikçe artık kabullendim durumu olursa olur olmazsa allahın takdiri. beklemekten başka yapacak hiç bir şey yok canım

canım öyle deme ilk önce şunu kafandan at ameliyat öncesi korunduğunuz ayları ya da yılları sil at ameliyat sonrası korunmayı yeni bırakmış gibi düşün. inan ben bunu yaptım şuan 6 aydır bebek düşünüyor daha zamanı gelmedi diye düşünüyorum. en azından kafam biraz daha rahatlıyor. belki de hiç olmayacak ama umut işte o bile insanı mutlu ediyor. kafandan sil ata diyeceğim ama ne kadar atmaya çalışsak boş atamayız hiç bir zaman tek şu olur zamanla durumu kabulleniriz, ben ilk başlarda hiç dayanamıyordum çok ağır geliyordu ama zaman geçtikçe artık kabullendim durumu olursa olur olmazsa allahın takdiri. beklemekten başka yapacak hiç bir şey yok canım

her adet bıtımı aynı seyı yasıyorum ve tekrar umutlanmakta benı yıpratıyo canm yanı umutlandgım gunler aklıma gelınce kendıme acıyorum resmen cunku sonu hep husran oluyo ama hayat bu ıste kendımızı kandıra kandıra bıde daha kotulerını dusunerek rahatlıyoruz

sonra bi ay rahatım ..

canımm bu ne umutsuzluk...kendi kendini yıpratıyorsunn..biliyorum kolay ibşey dğeil ...hele bklediğimiz bir can bir evlatsa bklemek hiç kolay dğeil...ama kndimizi yıpraktıkçaa daha da zorlaşıyor..

Merhaba arkadaşlar ...bir çok kişi de oldugu gibi eşimde de varikosel var...çift taraflı..sürekli ameliyat olalım mı olmayalım mı diye düşünüyorduk..ama sitede dolaşırken varikosel ameliyatı basıt ve daha önmlisi ameliyattan sonra hamile kalma olasılığı yüksek oldugunu görünce ameliyat olma kararı aldık...

eşimde sperm sonucu 1 milyon çıktı hareketliği iyi..ama hamile kalabilmem için en az 20 milyon olması gerekioyrmuş...ameliyattan sonra bu kadar yükselmesi pek olasılıklı değil miş..aranızda yükselten oldu mu ??

Varikosel ameliyat tarihleri ve sonuçlarımız

hisarbuselikameliyat olmadan hamile:nazar::nazar:

insanbulameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

blaze azh ameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

ayseeem= 29 eylül 2012

adzeynep= 12 kasım 2012

merinos1= 4 şubat 2013

:emir_bebek:eyican06= 5 nisan:nazar::nazar::nazar:Hamilee...YAKLAŞIK 3 AY SONRA...

hykd = 15 nisan 2013

isterseninanma - =20 nisan 2013

dildildem=30 nisan 2013

:emir_bebek:kelam= 25 Mayıs 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamilee....YAKLAŞIK 4 AY SONRA

sefcn =13 haziran 2013

jonguil= 16 temmuz 2013

nurerdem= 17 temmuz 2013

:emir_bebek:jade86= 27 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hAMİLE YAKLAŞIK 5 AY SONRA

:emir_bebek:minel= 29 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hamile... YAKLAŞIK 2 AY SONRA...

mariel= 30 temmuz 2013

estrella06 =ağustos 2013

:emir_bebek:tubik_volki 1 eylül 2013:nazar::nazar::nazar:Hamilee YAKLAŞIK 3 AY SONRA

delinefsim= 14 eylül 2013

zelis82=21 eylül 2013

gupse34 =24 Eylül 2013

su828 = 25 eylül

optimist3 =8 ekim 2013

leman24= 15 ekim 2013..

umutsuzvakalar =19 ekim 2013

gldrn = 5 kasım 2013

:emir_bebek:arzugursel54 = 11 kasım 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamile ....YAKLAŞIK 1 AY SONRA

nazende88 =12 kasım 2013

EsRa1982 =14 Kasım 2013

Herseyguzelolcak=22 kasım 2013

noninoni=22 Kasım 2013

Seremcem =23 kasım 2013

kelesdilek = 25 kasım 2013

evlimutlu44 =29 kasım 2013

btd08=7 Aralık 2013

dolunay78 =6 ocak 2014

feelcrying= 14 ocak 2014

eses07=17 ocak 2013

benay27=6 şubat 2014

littlebirdie =6 şubat 2014

esım varıkosel amelıyatı oldu,yukselmeyı bırak dahada azaldı tedaviye başladık doktorlar keşke olmasaydın dedı.cunku esım rahatsız degıldı sadece çocuk ıcın oldu amelıyatı.neyse kı suan bır kızımız var ama varıkoselın etkılerı devam edıyor sperm sayısı hala dusuk

kabulleniyorum ne demk canm..neyi niye kabulleniyorsun...olması gerketiğindeo olacak..sen kendini iyice olumsuzluğa kapatmışsın..
zaman ı bklemek gerekiyor zordur blki ama bklemek gerkeiyor..imtihan olsa bile ALAHTAN GELEN bir sıkınıt bu...

her adet bıtımı aynı seyı yasıyorum ve tekrar umutlanmakta benı yıpratıyo canm yanı umutlandgım gunler aklıma gelınce kendıme acıyorum resmen cunku sonu hep husran oluyo ama hayat bu ıste kendımızı kandıra kandıra bıde daha kotulerını dusunerek rahatlıyoruz

aynen öyle tatlım beterin beteri var bazen umutsuzluğa düşünce benden daha kötü durumları görünce içim az da olsa rahatlıyor dediğin gibi kendimizi kandırarak zaman geçiriyoruz.

esım varıkosel amelıyatı oldu,yukselmeyı bırak dahada azaldı tedaviye başladık doktorlar keşke olmasaydın dedı.cunku esım rahatsız degıldı sadece çocuk ıcın oldu amelıyatı.neyse kı suan bır kızımız var ama varıkoselın etkılerı devam edıyor sperm sayısı hala dusuk

eşin ameliyat olduktan sonra mı hamile kaldın canım? peki ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı canım?

Back
X