• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar merhaba,
öncelikle bana moral vermek için burada yazan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.
bugün ameliyatımızı olduk.çok şükür ameliyat iyi geçti.eşim de gayet metanetliydi.
akşam evimize geldik. şimdi dinleniyor eşim.cumartesi günü doktora kontrole gidicez inşallah.

kızlar doktor bize ağrı kesici antibiyotik,evicap,klomen ve neofortel m verdi.antibiyotik ve ağrı kesici ilk 5 gün diğerlerini ise 3 ay kullanıcaz.yalnız bu neoforteli hiçbir eczanede ve ecza deposunda bulamadık.internetten araştırdım proxeed benzeri bir ilaç içinde selenyum,folik asit,vitaminler falan var.yarın iyice bir araştırıp olmazsa doktora sorucam proxeed alalım mı diye?sizler neler kullanıyorsunuz.biz bunun yanısıra keçiboynuzu kürü,zeytinyağında bekletilmiş incir de yapmayı düşünüyoruz.inşallah başka yapabileceğimiz takviyeler var mı?inşallah bu bekleyişlerimiz ve emeklerimiz hayırlıyla neticelenir.

geçmiş olsun tatlım. ameliyatın sorunsuz geçtiğine sevindim...doktor bize ağrı kesici ve antibiyotik vermişti hiç vitamin ilacı falan vermemişti:14: keşke verseymiş belki daha iyi olurdu sonuçlarımız. evicap zaten yabancı maddeleri atıyor hücre yeniliyor,proxeed plus hareketlilik hız sayı için etkili bi ilaç tatlım. neoforteli devlet karşılıyor mu? neoforteli karşılamıyorsa proxeed plusı alabilirsiniz canım.benim bi tanıdığım vardı proxeed plus kullandı 1 ay 1ayda değerleri fırladı resmen. sorunu olmayana hemen etki galiba. sorununuz varikoseldi çözüldüğüne göre kullanabilirsiniz.biz ameliyat öncesi 3 ay kullandık hiç etki etmedi keşke ameliyat sonrası kullansaydık belki de değerlerimiz fırlayacaktı:14:

tatlım zaten bu varikosel ameliyatının başarı oranı %75 %20 değerlerin aynı kalması % 5 de değerlerin düşeme ihtimali var eşlerimiz bunu bilerek ameliyat oluyor ve imza atıyorlar garanti bi ameliyat demiyor doktorlar fakat şöyle bi durum söz konusu eğer spermlerin şekil bozukluğunun nedeni gerçekten varikosel kaynaklı ise o zaman ameliyat olan kişiler mutlaka ameliyatın faydasını görür. onu yazan kişi % 5 lik kısımdır canım %75 gibi başarı sağlanıyorsa gerçekten sorun varikoselse ameliyat olmaya değer bence.bizimde morfolojimiz sıfır dı yani kaç kere sfır gördük şuan %33 oldu canım hareketlilik %20 falandı şuan %61 oldu bakalım takviye ilaç içiyor eşim 5 martta tekrar test yaptıracağız o zaman ilaçla birlikte belki de daha artacak...

İnşallah artar canım bizim de hız sorunu var,belki ameliyat yapmadan aşılamaya geçer doktor.bilemiyroum biz de martta gideceğiz.Adet günümün 2.gününe denk getireceğim.hormon tahlilleri de yaptıracağı yeniden kendime...bakalım benim değişmişmi.inşallah ameliyat demez doktor.ama gerek görürse de yaptıracağız

kızlar merhaba,
öncelikle bana moral vermek için burada yazan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.
bugün ameliyatımızı olduk.çok şükür ameliyat iyi geçti.eşim de gayet metanetliydi.
akşam evimize geldik. şimdi dinleniyor eşim.cumartesi günü doktora kontrole gidicez inşallah.

kızlar doktor bize ağrı kesici antibiyotik,evicap,klomen ve neofortel m verdi.antibiyotik ve ağrı kesici ilk 5 gün diğerlerini ise 3 ay kullanıcaz.yalnız bu neoforteli hiçbir eczanede ve ecza deposunda bulamadık.internetten araştırdım proxeed benzeri bir ilaç içinde selenyum,folik asit,vitaminler falan var.yarın iyice bir araştırıp olmazsa doktora sorucam proxeed alalım mı diye?sizler neler kullanıyorsunuz.biz bunun yanısıra keçiboynuzu kürü,zeytinyağında bekletilmiş incir de yapmayı düşünüyoruz.inşallah başka yapabileceğimiz takviyeler var mı?inşallah bu bekleyişlerimiz ve emeklerimiz hayırlıyla neticelenir.

geçmiş olsun canım bakalım inşallah olumlu sonucu yakın zamanda alırsınız,..ilaçları ihmal etmeyin gebe kalmanı hızlandırır diye düşünüyorum

geçmiş olsun tatlım. ameliyatın sorunsuz geçtiğine sevindim...doktor bize ağrı kesici ve antibiyotik vermişti hiç vitamin ilacı falan vermemişti:14: keşke verseymiş belki daha iyi olurdu sonuçlarımız. evicap zaten yabancı maddeleri atıyor hücre yeniliyor,proxeed plus hareketlilik hız sayı için etkili bi ilaç tatlım. neoforteli devlet karşılıyor mu? neoforteli karşılamıyorsa proxeed plusı alabilirsiniz canım.benim bi tanıdığım vardı proxeed plus kullandı 1 ay 1ayda değerleri fırladı resmen. sorunu olmayana hemen etki galiba. sorununuz varikoseldi çözüldüğüne göre kullanabilirsiniz.biz ameliyat öncesi 3 ay kullandık hiç etki etmedi keşke ameliyat sonrası kullansaydık belki de değerlerimiz fırlayacaktı:14:

öncelikle teşekkür ederim.neoforteli devlet karşılamıyor canım ama proxeed e göre daha ucuz bir ilaç.içeriğine kabaca baktım benzer maddeler var ikisinin de içinde.şimdilik bildiğimiz başka bir sorun yok varikosel de inşallah halloldu artık bekleyeceğiz ama ben yine de çok umut bağlamak istemiyorum.çok büyük umut bağlayınca hayal kırıklığıda büyük oluyor.siz şimdi kullanmıyormusunuz peki herhangi bir ilaç?

geçmiş olsun canım bakalım inşallah olumlu sonucu yakın zamanda alırsınız,..ilaçları ihmal etmeyin gebe kalmanı hızlandırır diye düşünüyorum

çok teşekkür ederim canım.evet ilaç konusunu yarın kontrole gittiğimizde doktorla konuşup halledicem inşallah...

İnşallah artar canım bizim de hız sorunu var,belki ameliyat yapmadan aşılamaya geçer doktor.bilemiyroum biz de martta gideceğiz.Adet günümün 2.gününe denk getireceğim.hormon tahlilleri de yaptıracağı yeniden kendime...bakalım benim değişmişmi.inşallah ameliyat demez doktor.ama gerek görürse de yaptıracağız

inş tatlım ameliyata gerek kalmadan hamile kalırsın...ama varikosel varsa önce varikosel amelyatı olun ondan sonra aşıla ya da tüp yaptırın diyor doktorlar.bize doktorlarımız öyle dedi ameliyat değerleri yükseltmese bile en azından sağlıklı gebelik için aşılama ya da tüp yaptırırsanız bu şekilde bile ameliyatın faydasını görürsünüz dedi...

öncelikle teşekkür ederim.neoforteli devlet karşılamıyor canım ama proxeed e göre daha ucuz bir ilaç.içeriğine kabaca baktım benzer maddeler var ikisinin de içinde.şimdilik bildiğimiz başka bir sorun yok varikosel de inşallah halloldu artık bekleyeceğiz ama ben yine de çok umut bağlamak istemiyorum.çok büyük umut bağlayınca hayal kırıklığıda büyük oluyor.siz şimdi kullanmıyormusunuz peki herhangi bir ilaç?

evet canım doğru diyorsun inan 6 ay boyunca her gün acaba değerler yükseldi mi diye düşünmekten başım şişmişti ve değerlerin yükseleceğini ne yalan söyleyeyim hiç sanmıyordum ne zaman doktora tahlil yaptırmaya gitsek hep hüsran olmuştu artık içime oturmuştu. ameliyatın 6.ayı test vermeye gittiğimiz gün iş yerinden izin aldım eşimi tek göndermek istemedim değerler düşük çıkarsa yıkılır diye tahlil sonucu beklerken inan eşim o kadar stres oldu ki ne desem hep tersledi beni halbuki ben onu teselli etmek için değerlerimiz yükselmese bile üzülme diye falan inan sonuçları aldığımız zaman şok oldum, hep olumsuz sonuç beklediğim için sevinemedim bile iç beklemiyorduk yükseleceğini eşim derin bi oh be çekti ya o yetti bana. doktor bize sadece evicap verdi ama biz onu almadık daha etkili ilaç aldık burada kullanan arkadaşların tavsiyesi üzerine argınmax kullanıyoruz günde 6 tane içiyor eşim 5 martta 1 ay dolacak değerlere etki edip etmediğini kontrol edeceğiz eğer ederse devam edeceğiz etmezse başka çare ararız artık.

masallah canim sonuclariniza ne kadar surede buna ulastiniz ? bizimde 8 milyondu morfoloji 40 idi ama olu sperm % 75 - az hareketli % 25 - ileri hareketli hic yoktu .. bakalim test yaptirabilirsek bizde sonucu gorrucez ..4 ay oldu bizim ameliyat olali daha gidemedik bakalim .. sizin su anda dogal yollarla olur insallah degilmi ? daha mi hizli olsun diye asilama yaptiniz ? cok soru sordum kusura bakma canim ya ..

tatlım toplam sayı 50 milyon,ml sayı 10-12 milyon değişiyor.diğer değerler düzeldi sadece sayının biraz daha yükselmesi gerekiyor.aşılamayıda sayı az diye yaptık...
ameliyat olalı 14 ay oldu tatlım...

eminim faydası olacaktır ameliyatın,sorun gerçekten varikoselden kaynaklanıyorsa...

canım valla ne bileyim ben de yazan kişinin yalancısıyım,aynen o şekilde yazmış hatta boşuna hayal kurmayın demiş.Sonuçta herkeste aynı sonuç verecek diye bişey yok..ama her duruma karşı hazırlıklı olmalıyız.doktor bile eşime dedi % 100 iyileşecek diye bişey söyleyemem ama ameliyat olunca iyileşme ihtimalin var dedi.bu hastalık tuhaf bir hastalık ama umarım herkeste iyi sonuç verir..

eğer sorun varikoselden kaynaklanıyorsa,faydası mutlaka oluyor diye düşünüyorum.
tabi ki %100 garanti değil,ama en azdan aşılamaya yetecek değerlere gelmesi bile çok iyi...
sen de iyi düşün iyi olsun,tabi ki hayal kuracağız,yoksa nasıl yaşayalım.?

evet canım doğru diyorsun inan 6 ay boyunca her gün acaba değerler yükseldi mi diye düşünmekten başım şişmişti ve değerlerin yükseleceğini ne yalan söyleyeyim hiç sanmıyordum ne zaman doktora tahlil yaptırmaya gitsek hep hüsran olmuştu artık içime oturmuştu. ameliyatın 6.ayı test vermeye gittiğimiz gün iş yerinden izin aldım eşimi tek göndermek istemedim değerler düşük çıkarsa yıkılır diye tahlil sonucu beklerken inan eşim o kadar stres oldu ki ne desem hep tersledi beni halbuki ben onu teselli etmek için değerlerimiz yükselmese bile üzülme diye falan inan sonuçları aldığımız zaman şok oldum, hep olumsuz sonuç beklediğim için sevinemedim bile iç beklemiyorduk yükseleceğini eşim derin bi oh be çekti ya o yetti bana. doktor bize sadece evicap verdi ama biz onu almadık daha etkili ilaç aldık burada kullanan arkadaşların tavsiyesi üzerine argınmax kullanıyoruz günde 6 tane içiyor eşim 5 martta 1 ay dolacak değerlere etki edip etmediğini kontrol edeceğiz eğer ederse devam edeceğiz etmezse başka çare ararız artık.

evet bende çok umutlanmadan sabırla beklemek istiyorum ama işte bu süreç çok zor insanın bir günü bir gününü tutmuyor.inşallah rabbim hepimize bu zor zamanları kolaylıkla geçirmek nasip etsin.bekleyişlerimizin sonu hayır olsun inşallah...
arginmaxı almayı bende düşünüyorum aslında doktorun verdiği ilaca takviye olsun diye.ama bu ilaçlar ne kadar pahalı böyle.bir seferde kullanmayacaksın ki en az üç ya da altı ay devam etmek gerek.belki doğal yoldan olmayacak belki tüp bebek gerekecek onun için de para biriktirmek istiyorum ama yok ameliyatı yok ilacı derken para biriktirmek bir yana olanda eriyip gidiyor.allah sonumuzu hayra çıkarsın inşallah...

tatlım naber kaç gündür yazışamıyoruz seninle nasılsın nasıl gidiyor? bende ovulasyon takibi yapmaya başladım fakat bir türlü çift çizgiyi yakalayamadım 10.günden başladım bugün 15.gün akşam 8 gibi yapıyorum acaba geç mi oluyor ya allahım kendime sorun yaratıyorum keşke almasaydım eşim ısrar edince alayım bari dedim alınca da yapmadan duramıyorum:1:

iyiyim canım,aşılamadan negatif alınca biraz nadasa çekilmek istiyorum,o yüzden sık sık yazamıyorum.

tatlım o testlere güvenme ne olur,stresten başka bir işe yaramıyorlar.bizzat yaşadım ben,hep negatifti,en sonunda doktora gittim meğer çatlamış yumurtam.en mantıklısı haftada 3 kez temasta bulunmak,olacağı varsa zaten olur.

lütfen kendine stres yapma,stres bizim en büyük düşmanımız:50:

evet canım hızımız az bu seferde onu kafamıza taktık illa kafamıza takacak bir şey buluyoruz çok canım sıkılıyor canım.bazen düşünüyorum niye niye böyle şeyler yaşıyoruz aklıma hiç gelmezdi böyle bi sorunumuz olacağı .yinede halime tabiki şükür ama bazen dayanılmaz oluyor:14:

canımm senden güzel haberler almak çok istiyorum. bakınırken bunu okudum

benim eşimde varikoselli, 10 yıl önce öğrenmiş ama bu kadar ciddiye alıp ne kontrol ne ameliyat olmamış
ta ki 10 ay deneyipte bebeğimiz olmayınca araştırmış etkisi var mı diye.
o zaman anladı ciddiyeti.

hızımızda düşüktü bizim.ve bu hızı artırmak için iki tane vitamin kullandı. ayrıca ben 1,5 ay her akşam taze sıkılmış havuç suyu içirdim.
kızlar inanın ya inanmayın hız için faydası olduğuna inanıyorum ben.
o yüzden lütfen herkes denesin bişey kaybetmezsiniz.

inşallah iyi sonuçlar alırsınız...

tatlım toplam sayı 50 milyon,ml sayı 10-12 milyon değişiyor.diğer değerler düzeldi sadece sayının biraz daha yükselmesi gerekiyor.aşılamayıda sayı az diye yaptık...
ameliyat olalı 14 ay oldu tatlım...

eminim faydası olacaktır ameliyatın,sorun gerçekten varikoselden kaynaklanıyorsa...

anladim canim sayinin ml de 20 milyon olmasi normalmis - bizimki ml de 8 milyon idi . bakalim daha test yaptiramadik noldu bilmiyoruz . eger duzeldiyse bende asilama dusunuyordum ama sen cok ta ise yaramiyor mu diyorsun ? ben bir dr ile gorustum % 50 sansi var benim uyguladigim metodun dedi cok ta iyi bir dr imis .. bakalim .. Insallah hepimiz tez zamanda hayirli sonuclar aliriz ..

anladim canim sayinin ml de 20 milyon olmasi normalmis - bizimki ml de 8 milyon idi . bakalim daha test yaptiramadik noldu bilmiyoruz . eger duzeldiyse bende asilama dusunuyordum ama sen cok ta ise yaramiyor mu diyorsun ? ben bir dr ile gorustum % 50 sansi var benim uyguladigim metodun dedi cok ta iyi bir dr imis .. bakalim .. Insallah hepimiz tez zamanda hayirli sonuclar aliriz ..

şuanda 15 milyon olması normal sayılıyor tatlım.
gayet iyi bir rakam 8 milyon,düzelmesi daha kısa zamanda olacaktır inşallah.

denemekte yarar var tabii doktor bu kadar iddialı konuşuyorsa...

şuanda 15 milyon olması normal sayılıyor tatlım.
gayet iyi bir rakam 8 milyon,düzelmesi daha kısa zamanda olacaktır inşallah.

denemekte yarar var tabii doktor bu kadar iddialı konuşuyorsa...

Insallah canim daha doktora gitmedim bende - esim test yaptirirsa gidicem insallah asilama derse de onu denicem . cok beklemek istemiyorum .. hayirlisi bakalim dualasalim

canm uzme kendnı ben hıc bıaraya gelemeyenlerı duydum egerkı hıc olmasa ılıskıozmn cıddı sorun vardr
yaa bilmiyorum cnm bizimde ciddi bir sorunmu var psikolojikmi neden boyle anlamiyorum,ben adet olacagim kizlar kasiklarimda hareketlenmeler basladi.Yani agrilar sicak basma :18:
canım benim allah hepimize güç veriyor ya da bu acı ile duramazdık inş bu çektiğimiz acılar,hüzünler hepsi geri de kalacak inancını yitime yeter tatlım.

Insallah cnm bazen dayanilmyacak gibi oluyor ama sukur yinede diyorum az da olsa bir umudumuz var yine.Allah tez zamanda yuzumuzu guldursun

Merhaba,oğluma varikosel teşhisi konuldu.15 yaşında ve ameliyat önerdiler.internetten izmirde mikrocerrahi ile Dr Ersin bal ın ameliyat yaptığını araştırdım..kendisi iki hastanede çalışıyormuş.Yakını ameliyat olup memnuniyeti ya da şikayeti olan var mı?Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..

hamile degilim kızlar sabah test yaptım negatifff cok yıkıldım :43: :43:
mutlaka yaz diyenler okur umarım :26:

Merhaba,oğluma varikosel teşhisi konuldu.15 yaşında ve ameliyat önerdiler.internetten izmirde mikrocerrahi ile Dr Ersin bal ın ameliyat yaptığını araştırdım..kendisi iki hastanede çalışıyormuş.Yakını ameliyat olup memnuniyeti ya da şikayeti olan var mı?Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..

merhaba,öncelikle geçmiş olsun.benim eşim dün ankarada özel bir hastanede çift taraflı varikosel ameliyatı oldu.bahsettiğiniz doktor hakkında bilgim yok.o yüzden o konuda yardımcı olamayacağım.ama ameliyat öncesi yaşanan kararsızlığı biliyorum.biz de çok zorlandık ameliyata ve doktora karar verirken. ve üçüncü doktorda karar kıldık.eşim genel anesteziyle oldu.ameliyata dair hiçbir şey hatırlamıyor.ameliyat sonrasında da çok şükür sıkıntı yaşamadı.3 saat sonra ayağa kalkıp yürüdü.ameliyattan 5 saat sonra evimize geldik.yani anlatmak istediğim güvenebileceğeniz bir hastane ve doktor bulduktan sonra tereddüt etmeden yaptırabilirsiniz.üniversite hastanelerinde asistan seviyesinde bir ameliyat olduğunu söylüyorlar.doktorla görüşün aklınızdaki soruları detaylıca sorun.eğer aldığınız cevaplar ve doktorun yaklaşımı içinize sindiyse tevekkül edip ameliyatınızı olabilirisiniz. Acil şifalar diliyorum...

Back
X