• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben eşimde varikosel ameliyatı oldu çift taraflıydı onun ve ameliyat olmadan önce 10,9ken ameliyattan sonra 56 milyona çıktı bence önce ameliyat sonra devamı için tekrar düşünün allah büyüktür. biz ilaç kullandık eşim 3 ay proxeed plus kullandı değerleri artmasaydı 3 ay daha kullanacaktı ama doktora gittik ve gerek yok dedi. bizde artık hayırlısıyla bebiş haberini bekliyoruz.

mrb...sizinki güzel artış olmuş...inşALLAH BİZİMKİ DE SİZİN Kİ GİBİ ARTAR...AMELİYAT TARİHİNİZ NE ZAMN..HIZINZ MORFOLOJINIZ KAÇÇ ?

btd08 canım sizde gelişme var mı bu arada bir şey yapıyor musunuz, benim eşime hadi ara doktoru hadi diye diye dilimde tüy bitti .. varikosel ameliyatı olması lazım benim gittiğim doktor eşin kesinlikle hemen ameliyat olsun dedi benim ki bir kaç haftaya olurum şimdi şu işim var bu işim var deyip hep ilerki tarihlere atıyor, çok moralim bozuk birşey de soylenmiyor olmazsa boşarsın beni diyor trip atarak, sinirlenip bağırıyor ..ALLAHIM ben napıcam diyorum kendi kendime stresten sıkıntıdan bende yumurtlama takibi yaptırıyorum doktor senin yumurtlaman nasıl diye aldı ama benim de yumurtam buyumuyor 13mm de kaldı cuma gunu tekrar gıdeceğim uff ya nolcak bilmiyorum, azcık hevesli olsa azcık o da bişeler yapalım dese koştursa gam yemicem. stresten benim de yumurtam buyumuyor iste.
daha 2 gun önce kayınvaldem bak tv de ne duydum aslan pencesi otu çocugu olmayan kadınlara iyi geliyormuş al iç diyo inanmıyorum ya ben herkesin şunu yap bunu yap deyip bana kısır gözüyle bakmasına katlanıyorum o bir doktora gidip en erken ne zaman ameliyat olabilirim neler yapmam gerekir demiyor :( çok üzülüyorum çokkk , beni anlayan bir annem de yokki derdimi anlatayım azcık acılayım , ona desem yaaa bak bak bak şimdi eşin kısır mı deyip iyice beni zıvanadan çıkartacak. ALLAHIM nolur sen bizlere, tum isteyenlere yardım et.
valla ekndimi zayıflamaya kilo vermeye verdim biraz kafamı dagıtır diye.. belki kilo verirsem o beni mutlu eder azcık.

ahh şu erkelerer bnm eşimd aynıydı ameliyat ol dediğimde çocuk olmuyor boşuyorsan boşa deyip iyice sıkıntılara koyardı beni..ameliyatı yaklaşık 2 yıl boyunca erteledi...2 ay önce ameliyat oldu ..şimdi de keşke önce olsaydım şimdiye kdr olurdu blki diyorum..bnde nasip değilmiş diyorum..çok sıkılmaa inşALLAH HAYIRLISI İLE AMELYATI FALN ATLATISINZ..

dün kan vermek için tekrar doktora gittim ama sistem yoktu yarı gel dediler hiç içimden gelmiyor korkuyorum...ilk evlendiğim aylarda böyle bi hafta falan gecikmeler oluyordu sonrasında normale dönmüştü 30-32 en fazla siklusum. 5-6 aydır düzene girmişti en fazla 2 gün geçerdi bu ay 7. Gün oldu...

inşallah hayırlı haberlerle gelirsin canm..

kızlar ınanamıyorum eşim bugun amelıyat oluyor cok garip hissediyorum sevınmek degıl uzulmekte degıl cok baska bısey stres yapıyorum uyuyamadım nolur dua edin bırden gelıstı rabbım yardımız olsun. Yapmam gereken ne atladıgımz bısey olmasın ..bıde bı gece yatmaya gerek varmı esiniz durumu nasıldı 1 saatlık yolu cekebılırmı ozel aracla

sevindim can..inşallah hayırlı ile atlatırsınz..bizim de yol 1.5 saatlık ti...doktor araba varsa gidin dedi..b.z 3 4 saat hastaneden kaldık...sonra da 3 saat kadr abisinin evinde dinledi sonra gece eve gldik...

canım anakarada oluyoruz keçiörende bir hastane
doktorla eşim görüştü bende tam bilmiyorum
kuzenim doktorda onun arkadaşı işte
bende seni çok tanımıyorum ama tanışırız canım[/B]

biz istabulda oluyoruz canım Emre beye.
çok geçmiş olsun tekrar yarın büyük gün sizde.

dilerim hamilelik haberimizide ard arda veririz.:)

btd08 canım sizde gelişme var mı bu arada bir şey yapıyor musunuz, benim eşime hadi ara doktoru hadi diye diye dilimde tüy bitti .. varikosel ameliyatı olması lazım benim gittiğim doktor eşin kesinlikle hemen ameliyat olsun dedi benim ki bir kaç haftaya olurum şimdi şu işim var bu işim var deyip hep ilerki tarihlere atıyor, çok moralim bozuk birşey de soylenmiyor olmazsa boşarsın beni diyor trip atarak, sinirlenip bağırıyor ..ALLAHIM ben napıcam diyorum kendi kendime stresten sıkıntıdan bende yumurtlama takibi yaptırıyorum doktor senin yumurtlaman nasıl diye aldı ama benim de yumurtam buyumuyor 13mm de kaldı cuma gunu tekrar gıdeceğim uff ya nolcak bilmiyorum, azcık hevesli olsa azcık o da bişeler yapalım dese koştursa gam yemicem. stresten benim de yumurtam buyumuyor iste.
daha 2 gun önce kayınvaldem bak tv de ne duydum aslan pencesi otu çocugu olmayan kadınlara iyi geliyormuş al iç diyo inanmıyorum ya ben herkesin şunu yap bunu yap deyip bana kısır gözüyle bakmasına katlanıyorum o bir doktora gidip en erken ne zaman ameliyat olabilirim neler yapmam gerekir demiyor :( çok üzülüyorum çokkk , beni anlayan bir annem de yokki derdimi anlatayım azcık acılayım , ona desem yaaa bak bak bak şimdi eşin kısır mı deyip iyice beni zıvanadan çıkartacak. ALLAHIM nolur sen bizlere, tum isteyenlere yardım et.
valla ekndimi zayıflamaya kilo vermeye verdim biraz kafamı dagıtır diye.. belki kilo verirsem o beni mutlu eder azcık.

canım benim seni çok iyi anlıyorum ama erkekler maalesef böyle be tatlım ilk başta durumu kabul etmek istemiyorlar sonra kendileri durumun peşine koşuyorlar...
Ben çok zor günler geçirdim tek başıma doktora git gel yapıyordum sorunu hep kendimde aradım ....eşim ise sresten olmadığını düşündü ve 1 yıl dolana kadar kesinlikle doktora gitmeyi reddetti...
Daha sonra bi ara ne oldu bilmiyorum hadi gidelim doktora dedi ve gittik...ilk testi verdiğimiz zaman hiç bir şeyden haberimiz yok hangi değerin ne kadar olması gerektiği hakkında eşim tahlil sonucunu aldı ve biz bakıyoruz hiç bir şeyden habersiz doktorun yanına girdiğinde doktor direkt bu değerler bozuk şekil bozukluğu var demiş.. eşim şok olmuş çünkü hiç böyle bir şeyin başına geleceğini düşünmedi...
Daha sonra doktor, eşime dopler ultarason için gün verdi ve o geldiğimiz gün tekrar test istedi...
ben o test sonucunu gecenin bi saatine kadar araştırdım ve durumun ciddiyetini ,bu değerlerle şuan tüp olur gibi gözüküyor dediğim zaman eşime hemen karar verme dur bakalım ya yanlıştır belki test falan dedi....
Sonra gittik ikinci testimizi verdik değerler daha kötü çıktı resmen yıkıldık,ultrason kağıdına bakarak yorum yapmadı doktor,tekrar test istedi...3.testimizi yaptırdık değerler gün geçtikçe düşüyordu ve biz durumun ne kadar ciddi olduğunu anlamaya başlamaıştık..hastenede gözümün önünde bebekler, hamileler geçiyordu ve o an elimizde bir test kağıdı,bazı değerlerin sıfır olduğu belkide hiç bebeğimiz olmayacak düşünsiyle başladım ağlamaya ..dünya başıma yıkıldı o an zaman durdu gerçekten ...
daha sonra ilaç verdi doktor 3 ay kullandık o ilacı ama ilacı doktor verince eşim ve ben o kadar mutlu olduk ki sanki durumumuz ilaçlık hemen düzelecek sandık...ilacı kullandıktan 3 ay sonra tekrar test yaptırdık değerlerde hiç bir değişme yok,tekrar bi şok daha... daha sonra eşim internet başından ayrılmadan varikosel i araştırdı doktor ameliyat kararı almıştı el ile muayene de varikosel çıktı...,
eşim, ben 3 doktora gidecem 3 üde aynı şeyi diyorsa olacam ameliyat dedi ve 3üde mutlaka ameliyat dedi...ameliyat olduk 4.ayımızdayız şimdi de acaba yükselmedi mi tüp mü yaptıracağız bu düşünceler başladı..alalahım sen büyüksün hepimize yardım et...eşine okut bazı güzel örnekleri canım kafasında yavaş yavaş belirir belkikendi ister doktora gitmeyi,hatta ameliyatı bile ertelemez...

Son düzenleme:
canım benim seni çok iyi anlıyorum ama erkekler maalesef böyle be tatlım ilk başta durumu kabul etmek istemiyorlar sonra kendileri durumun peşine koşuyorlar...
Ben çok zor günler geçirdim tek başıma doktora git gel yapıyordum sorunu hep kendimde aradım ....eşim ise sresten olmadığını düşündü ve 1 yıl dolana kadar kesinlikle doktora gitmeyi pes etti...
Daha sonra bi ara ne oldu bilmiyorum hadi gidelim doktora dedi ve gittik...ilk testi verdiğimiz zaman hiç bir şeyden haberimiz yok hangi değerin ne kadar olması gerektiği hakkında eşim tahlil sonucunu aldı ve biz bakıyoruz hiç bir şeyden habersiz doktorun yanına girdiğinde doktor direkt bu değerler bozuk şekil bozukluğu var demiş.. Eşim şok olmuş çünkü hiç böyle bir şeyin başına geleceğini düşünmedi...
Daha sonra doktor, eşime dopler ultarason için gün verdi ve o geldiğimiz gün tekrar test istedi...
Ben o test sonucunu gecenin bi saatine kadar araştırdım ve durumun ciddiyetini ,bu değerlerle şuan tüp olur gibi gözüküyor dediğim zaman eşime hemen karar verme dur bakalım ya yanlıştır belki test falan dedi....
Sonra gittik ikinci testimizi verdik değerler daha kötü çıktı resmen yıkıldık,ultrason kağıdına bakarak yorum yapmadı doktor,tekrar test istedi...3.testimizi yaptırdık değerler gün geçtikçe düşüyordu ve biz durumun ne kadar ciddi olduğunu anlamaya başlamaıştık..hastenede gözümün önünde bebekler, hamileler geçiyordu ve o an elimizde bir test kağıdı,bazı değerlerin sıfır olduğu belkide hiç bebeğimiz olmayacak düşünsiyle başladım ağlamaya ..dünya başıma yıkıldı o an zaman durdu gerçekten ...
Daha sonra ilaç verdi doktor 3 ay kullandık o ilacı ama ilacı doktor verince eşim ve ben o kadar mutlu olduk ki sanki durumumuz ilaçlık hemen düzelecek sandık...ilacı kullandıktan 3 ay sonra tekrar test yaptırdık değerlerde hiç bir değişme yok,tekrar bi şo daha daha sonra eşim internet başından ayrılmadan varikosel i araştırdı doktor ameliyat kararı almıştı el ile muayene de varikosel çıktı...,
eşim ben 3 doktora gidecem 3 de aynı şeyi diyorsa olacam ameliyat dedi ve 3.de mutlaka ameliyat dedi...ameliyat olduk 4.ayımızdayız şimdi de acaba yükselmedi mi tüp mü yaptıracağız bu düünceler başladı..alalahım sen büyüksün hepimize yardım et...eşine okut bazı güzel örnekleri canım kafasında yavaş yavaş belirir belkikendi ister doktora gitmeyi,hatta ameliyatı bile ertelemez...

canım sizde son durum nedir...test yaptınız mı ?

merhaba canımm..RABBİM KOLAYLIK VERSİN İNŞALLAH...HAKKINIZDA HAYIRLISI ..DUALRIMDASIN...TEDİRGİN OLMANA GEREK BASIT BİR AMELİYAT İNŞALLAH HİÇ XORLANMADAN ATLATIRSINZ...

canım çok sağol.inşh sorunsuz atlarız dediğin gibi.
ameliyat deyince biraz tedirginim ama onlar sizleri dinledikçe rahatlıyorum.
Allah razı olsun hepinizden.

inşh güzel haberlerinizi bekliyoruz.

canım çok sağol.inşh sorunsuz atlarız dediğin gibi.
ameliyat deyince biraz tedirginim ama onlar sizleri dinledikçe rahatlıyorum.
Allah razı olsun hepinizden.

inşh güzel haberlerinizi bekliyoruz.

amin canm inşALLAH HEPİMİZN GÜZEL HABERLERİNİ BURDA DUYARIZ...BİZDE AMELİYAT İÇİN TEDİRGİNLİKLE ERTELEME İKNA İKNA İLE UĞRAŞIRKEN 2 YIL ERTELENDİK...HAYIRLISI ..

yok tatlım ya dün dedim eşime 2 ay kaldı bekleyelim diyor o yüzden gitmedik...ben çok merak ediyorum eşim fazla merak etmiyor...sizin 3.ayınıza ne kadar kaldı canım??

1 ay kaldı.. Gitseydiniz en azından ilaç değişimi falan gerekiyormu onu öğrenebilirdiniz...bizim kide fazla atrma olmaşısa gnc arinmax ilacını doktora söylüyecğim onu kulnmak için..hni de dieck.

1 ay kaldı.. Gitseydiniz en azından ilaç değişimi falan gerekiyormu onu öğrenebilirdiniz...bizim kide fazla atrma olmaşısa gnc arinmax ilacını doktora söylüyecğim onu kulnmak için..hni de dieck.

canım bize doktor ilca verdi 6 ay sonra çağırdı şimdi kendi doktorumuza gidersek zaman dolmadan niye geldiniz diyecek:1: biz başka doktora gidip sadce test yaptıracaktık kendimiz değerlere bakacaktık yani son durum nasıl diye ama kaldı işte...sizin de az kalmış canım inş artmıştır değerleriniz...en azından aşılamaya razıyım tüpe kadar gitmeyelim ya çok zahmetli:(((

canım bize doktor ilca verdi 6 ay sonra çağırdı şimdi kendi doktorumuza gidersek zaman dolmadan niye geldiniz diyecek:1: biz başka doktora gidip sadce test yaptıracaktık kendimiz değerlere bakacaktık yani son durum nasıl diye ama kaldı işte...sizin de az kalmış canım inş artmıştır değerleriniz...en azından aşılamaya razıyım tüpe kadar gitmeyelim ya çok zahmetli:(((

hmm... AMİNN.. CANM ..SİZNKİDE İNŞALLAH ARTMIŞTIR..EN AZINDAN EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMEZ İNŞALLAH....TÜP MADDİ MANEVİ ÇOK ZOR..

Tatlim doktorumun yorumunu yazacaktim sana.. esimin artan degerlerine ragmen asilama dedi... ama ben ocak ayina kadar beklemeye karar verdim cok yiprandim cok yoruldum degerler artacak mi diye dusunmekten cok sukur iyi artis oldu. artik biraz kafayi dinleyim. Arginmax a dewam edecegim hizini dahada artirmak icinde tribulus onerdi.. simdilik bende durumlar bu canim..

Son düzenleme:
benim eşimde oldu varikosel ameliyatı kaç kere ameliyattan ne zaman sonra kaç kere tahlil yaptırdık bilmiyorum ama ameliyattan 7 ay sonra hamile kaldım .şimdi bebeğim bir yaşında Allah herkesin yardımcısı olsun .ameliyattan sonra ilaç olarak evicap ve trental kullandı eşim .

benim eşimde oldu varikosel ameliyatı kaç kere ameliyattan ne zaman sonra kaç kere tahlil yaptırdık bilmiyorum ama ameliyattan 7 ay sonra hamile kaldım .şimdi bebeğim bir yaşında Allah herkesin yardımcısı olsun .ameliyattan sonra ilaç olarak evicap ve trental kullandı eşim .

Canim allah bagislasin bebegini.. insallah bizlerde cok beklemeden anne oluruz..

Tatlim doktorumun yorumunu yazacaktim sana.. esimin artan degerlerine ragmen asilama dedi... ama ben ocak ayina kadar beklemeye karar verdim cok yiprandim cok yoruldum degerler artacak mi diye dusunmekten cok sukur iyi artis oldu. artik biraz kafayi dinleyim. Arginmax a dewam edecegim hizini dahada artirmak icinde tribulus onerdi.. simdilik bende durumlar bu canim..

2 ay sonra doktora gittiğimiz de eğer aşılama ya da tüp derse bizde yaza kadar bekleyeceğiz canım...inş değerlerimiz artar ya off valla çok yoruldum, çok yıprandım artık....

hayatım merhaba..
bence de 6 ayın sonunda sperm tahlili yaptıracak olmanız çok güzel bi karar olmuş.. çünkü 3 ay da çok fazla artış olmayabiliyo bu da doğal olarak moral bozulmasına sebep oluyo.
ya sana kızıyorum artık heee hep ağzında aşılama,tüp bebek var.normal yolla olması imkansız değil.aşılamayı,tüp bebeği düşünmek için çok erken.daha biz bile normal yolla olur diye bekliyoruz 1 yıl olmuşken:)))

ne güzel,allah bağışlasın...canım benim değerleriniz nasıldı ameliyat öncesi???

hayatım merhaba..
bence de 6 ayın sonunda sperm tahlili yaptıracak olmanız çok güzel bi karar olmuş.. çünkü 3 ay da çok fazla artış olmayabiliyo bu da doğal olarak moral bozulmasına sebep oluyo.
ya sana kızıyorum artık heee hep ağzında aşılama,tüp bebek var.normal yolla olması imkansız değil.aşılamayı,tüp bebeği düşünmek için çok erken.daha biz bile normal yolla olur diye bekliyoruz 1 yıl olmuşken:)))

merhaba tatlım,evet ama ben hayatımda hep böyle oldum bişey olacaksa hemen olacak çok paniğim:1::1: beklemeyi sevmiyorum hele böyle hassas bi konuyu çok kafama takmaya başladım acaba olacak mı tüp mü aşılama mı durumumuz nasıl ilerleyecekse bian önce ilerlesin diye...valla bana kalsa bian önce test yaptırmak istiyorum ama Allahtan eşim beni durduruyor:1::1: inş canım, bi an önce hamile kalırsın...inş allah bu beklediğimiz günlerin,çektiğimiz çilelerin sonucunda bebeklerimizi bizlere bağışlar...

Back
X