Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım, tahlilleri sabit guvendigimiz bir laboratuvar da yaptirmamiz gerekiyormuş. Dayım da doçent urolog o söyledi. Mesafeden dolayi gidemiyoruz onun yanına. Bide sayı en değişen değerdir dedi çok kolay düşer ve yükselirmis. Fakültede bizde yaptirmistik 3-5 hareket çıkardı orda. Acıbadem de 0 çıktı hep. Arimidex i kullanırken hiç yaptirmadik ki bitmesine 17 gün var. Yazarım kontrolden sonra. 3 kutu kullandık.
Can'ım biz 4 kere aynı yerde yaptırdık hareket 57-67-70 oldu sayı da 15-17 milyon arası değişti milimde. Morfoloji 8-11-11 çıktı lökosit ve sıvılaşmaz sorunu var denildi. Son testi fakültede yaptırdık sayı 20 milyon hareket 35,morfoloji 7 lökosit ve sıvılaşma sorunu çıkmadı. Dr normal yolla olur biraz daha bekleyin ama illa hemen derseniz aşılama da yapabilirsiniz tutar demiş. Biz de eşimle 3 ay daha bekleme kararı aldık. Oluruna bırakacağız Dr sadece proxeed içsen yeter demiş. Ben de eşime takviyeler yaparım ama bu süreçte yumurta takibi falan yaptırmayacağım boş yere hormon almaya gerek yok,rabbşm doğru Zaman'da nasip eder inşallah hepimize. Kafama takılan tek şey iki kurum arasındaki sonuçlarda beden bu kadar fark çıktı!

Can'ım biz 4 kere aynı yerde yaptırdık hareket 57-67-70 oldu sayı da 15-17 milyon arası değişti milimde. Morfoloji 8-11-11 çıktı lökosit ve sıvılaşmaz sorunu var denildi. Son testi fakültede yaptırdık sayı 20 milyon hareket 35,morfoloji 7 lökosit ve sıvılaşma sorunu çıkmadı. Dr normal yolla olur biraz daha bekleyin ama illa hemen derseniz aşılama da yapabilirsiniz tutar demiş. Biz de eşimle 3 ay daha bekleme kararı aldık. Oluruna bırakacağız Dr sadece proxeed içsen yeter demiş. Ben de eşime takviyeler yaparım ama bu süreçte yumurta takibi falan yaptırmayacağım boş yere hormon almaya gerek yok,rabbşm doğru Zaman'da nasip eder inşallah hepimize. Kafama takılan tek şey iki kurum arasındaki sonuçlarda beden bu kadar fark çıktı!
Belki ölçütler farklıdır Who kriteri ile Kruger farklı canım teknik açısından. Degerleriniz güzel bence Who da değerler daha düşük fakültenin değerleri Who ya göre yapılmış olabilir

Canım sayımız iyi,hareketimiz düşük ama ileri hareket %29 yani %32 ye yakın,inşallah proxeed ve çeşitli kürlerle oda artacak. Canım krugere göre bakılmış,bu oranla gebelik şansı %49,5 falan,buna da şükür,en azından bir 3ay daha deneyeceğiz,olmazsa o zaman diğer tekniklere başvuracağız. 3ay sakin bir şekilde denemek hem ruh sağlığımızı hem de stresimizi azaltacak diye düşünüyorum.

Canım sayımız iyi,hareketimiz düşük ama ileri hareket %29 yani %32 ye yakın,inşallah proxeed ve çeşitli kürlerle oda artacak. Canım krugere göre bakılmış,bu oranla gebelik şansı %49,5 falan,buna da şükür,en azından bir 3ay daha deneyeceğiz,olmazsa o zaman diğer tekniklere başvuracağız. 3ay sakin bir şekilde denemek hem ruh sağlığımızı hem de stresimizi azaltacak diye düşünüyorum.
Sizinki çok çok iyi canım. Olmayacak stresini salip çalışma gerek sizde. Bizde hareket sifir ki bende de pko dan dolayi yumurtlama sorunu var is uzun yani bizde. Fakat sizden bu üç ayda iyi haberler alacağız inanıyorum ve hissediyorum. Peki degerleriniz hiç bu seviyeden kötü oldu mu, eğer olduysa bu aşamaya ne kadar sürede geldi?

keklik siz varikosel ameliyatı olmuş muydunuz?

Bende hatırlayamadım hiç varikoselden bahsettiğini ama bu başlıkta görünce var mıydı yoksa dedim.
Çok şükür Can'ım yok varikosel! Arkadaşın eşi arimidex diye bir ilaç kullanıyormuş da Dr U ne için verdi onu öğrenmek için yazmıştım. Sen nasılsın? Eşin test verdi mi ameliyattan sonra hiç?

Çok şükür Can'ım yok varikosel! Arkadaşın eşi arimidex diye bir ilaç kullanıyormuş da Dr U ne için verdi onu öğrenmek için yazmıştım. Sen nasılsın? Eşin test verdi mi ameliyattan sonra hiç?
Yok tatlım malesef Nöbetleri yoğun baya bir de zaten 3 ay oldu daha ben asıl 6. Ayı bekliyorum. Test burda yapılmıyor eşimin memlekete gitmesi lazım ben de ısrar etmiyorum fındık ceviz keçi boynuzu özütü emodex kapsül kullanıyor. Kendim progesteron ile yumurta takibi yaptırıyorum geçen ay yumurtlamışım ama gebelik olmadığına göre demekki spermler toplayamadı kendini henüz. Bu ay da 16. Günümdeyim çalışmalarımızı yaptık bekliyoruz işte. En kısa sürede sağlıklı bir gebelik haberi veririm verirsin isteyen herkes verir inşallah

Yok tatlım malesef Nöbetleri yoğun baya bir de zaten 3 ay oldu daha ben asıl 6. Ayı bekliyorum. Test burda yapılmıyor eşimin memlekete gitmesi lazım ben de ısrar etmiyorum fındık ceviz keçi boynuzu özütü emodex kapsül kullanıyor. Kendim progesteron ile yumurta takibi yaptırıyorum geçen ay yumurtlamışım ama gebelik olmadığına göre demekki spermler toplayamadı kendini henüz. Bu ay da 16. Günümdeyim çalışmalarımızı yaptık bekliyoruz işte. En kısa sürede sağlıklı bir gebelik haberi veririm verirsin isteyen herkes verir inşallah
Daha çok erken yerinde olsam bu kadar hormon almam şimdiden çünkü yenilenme süreci 3 ay zaten. Nasıldı ameliyat öncesi degerleriniz

Daha çok erken yerinde olsam bu kadar hormon almam şimdiden çünkü yenilenme süreci 3 ay zaten. Nasıldı ameliyat öncesi degerleriniz
Yok tatlım hormon almıyorum ölçtürüyorum sadece progesteron 12. Ve 21. Gün ki değerine göre yumurtlama olup olmadığını kontrol ettiriyorum

Ameliyat öncesi sayı 47 milyon ama hız à+B toplam 6 idi. Morfoloji de bozuktu ama hatırlamıyorum tam değerini.
Canım bizim karışık zaten durum daha önce de bahsettim de ben eşimin bu bahsettigim testinden bir ay önce hamile kaldım ama düştü. 1.5 sene de 3 düşüğüm var. Morfoloji dna hasar bozukluğu neden olabilir diye ameliyat oldu eşim. Değerleri 1 senede dibe vurmuştu. Yani en kötü değerle bile hamile kaldım ama hepsi düştü.
Coraspin falan kullanıyorum şimdi. Pco olabilirim dediler onun için 12 kilo verdim gebelik beklerken Zayıflamaya devam ediyorum 10 kilo daha vermek istiyorum.
Zayıfladıkça adetlerim düzene girdi. Yumurtlama zaten hep kendiliğinden oluyor. Ama ya sperm de ya yumurta da sıkıntı var işte hep düşüyor. İnşallah bir daha ki gebeliğimde sağlıkla devam eder..
Geç olsun da güzel olsun yeter ki...

Ameliyat öncesi sayı 47 milyon ama hız à+B toplam 6 idi. Morfoloji de bozuktu ama hatırlamıyorum tam değerini.
Canım bizim karışık zaten durum daha önce de bahsettim de ben eşimin bu bahsettigim testinden bir ay önce hamile kaldım ama düştü. 1.5 sene de 3 düşüğüm var. Morfoloji dna hasar bozukluğu neden olabilir diye ameliyat oldu eşim. Değerleri 1 senede dibe vurmuştu. Yani en kötü değerle bile hamile kaldım ama hepsi düştü.
Coraspin falan kullanıyorum şimdi. Pco olabilirim dediler onun için 12 kilo verdim gebelik beklerken Zayıflamaya devam ediyorum 10 kilo daha vermek istiyorum.
Zayıfladıkça adetlerim düzene girdi. Yumurtlama zaten hep kendiliğinden oluyor. Ama ya sperm de ya yumurta da sıkıntı var işte hep düşüyor. İnşallah bir daha ki gebeliğimde sağlıkla devam eder..
İnşallah canım allah herkesin gönlüne göre versin. Çok ilginç o değerlerle gebelik şaşırdım. Pko ve kilo derdi bende de var. Diyette yim bende

Kocayi duzeltmeye calisirken birde bende sorunlar cikti sagda 3 kist onlar gecer dedi Soldaki buyuk ve onemli dedi sormama ragmen soylemedi ama cikolata kisti oldugunu dusunuyorum pko biyandan adetim gecikti testler im negatif stres tavan yapmis durumda.Internetten arastirma yaptikca daha Cok bunalima giriyorum resmen yok tuplerde tikaniklik yapiyor yok bagirsakla biyerde oluyor ondan supeleniyorum cunku hemoroid oldum resmen moralim cok bozuk kizlar.Dusuk yapmasaydim onumuzdeki ay buzamanlar dogurcaktim bi arkadasimla Ayni tarih gordukce o bana yazdikca kahroluyorum kisacasi cok uzgun ve yorgunum kizlar

Kocayi duzeltmeye calisirken birde bende sorunlar cikti sagda 3 kist onlar gecer dedi Soldaki buyuk ve onemli dedi sormama ragmen soylemedi ama cikolata kisti oldugunu dusunuyorum pko biyandan adetim gecikti testler im negatif stres tavan yapmis durumda.Internetten arastirma yaptikca daha Cok bunalima giriyorum resmen yok tuplerde tikaniklik yapiyor yok bagirsakla biyerde oluyor ondan supeleniyorum cunku hemoroid oldum resmen moralim cok bozuk kizlar.Dusuk yapmasaydim onumuzdeki ay buzamanlar dogurcaktim bi arkadasimla Ayni tarih gordukce o bana yazdikca kahroluyorum kisacasi cok uzgun ve yorgunum kizlar
canım ya üzme kendini dicem de ben de zaman zaman karamsarlığın dibine vuruyorum.... benim ilk düşüğüm sağlıkla ilerlese yaşına gircekti. 2. si 9 aylık olurdu. 3. sü ise doğdu doğacaktı...
bunu kayınvalidem söylemişti bir de...:KK61:
kist için de hiç değilse belli olana kadar canını sıkma.. ben de bir doktora gittim çürüğe çıktım resmen! yıllardır hiçbi şikayetim yokken bir ande dermoid kist dendi polikistik over dendi prolaktin yüksekliğinden dolayı beyinde kitle olabilir dendi.. kistinin ne olduğu kesinleşene kadar yapılması gereken tetkikleri yaptır. yoksa en kötüsü geliyor doktorların aklına..
biraz bırak herşeyi dinlenmeye çalış kendini topladığında tam gaz devam edersin tedavilere... ben 4 ay kadar hiçbişey yapacak güç bulamamıştım. 2 aydır topladım kendimi.. olur böyle zamanlar. yaşadıklarımız kolay değil hem de hiç kolay değil. Allah hepimize sabredecek güç kuvvet versin... en kısa zamanda kavuşalım miniklerimize....

canım ya her ay kan tahlili mi yaptırıyorsun? Yazık kendine yaaa!!! Ovülasyon testi alsana canım.
bu ikinci ayım canım. ovulasyon testi başlığında konuşmuştuk zaten senle. ben de pozitif çıkmıyor o malesef. zayıflama amacıyla suyu çok fazla tüketiyorum 2.5 lt. içilen su ile etkileniyor sanırım test. ben yaptım negatif çıktı o gün kadın doğuma gittim 17mm lik folikul var bugün yarın çatlar değerlendirin siz dedi. oysa test negatifti. su içilmeyen 4 saatlik ara olması gerekiyor,sabah ilk idrar olmuyor. yani yapamadım testi doğru dürüst

Canım ya senin adetlerin düzensiz miydi ki? Maşallah ne güzel kilo vermişsin,ben de bu hafta ilk fırsatta diyetisyene gidip diyete başlayacağım,kendi kendime ne kadar diyet yaptıysam kilo vermek yerine kilo aldım. Evlendikten sonra sigarayı bıraktım,üzerine bir de hormon değişikliği eklenindi,sonra eşimin durumunu öğrenince tekrar sigaraya başladım tek tük kocamdan gizli,sonra yine bıraktım ve sonuççççççç 15 kilo aldım. Sen bir diyet grubundasın galiba,acaba bende mi oradan takip esem diyetisyene gittikten sonra??? Ama ben hep oturarak çalışıyorum,eve gidince de yemek,bulaşık hışım çıkıyor. ne yapsam acaba???o_O

Canım ya senin adetlerin düzensiz miydi ki? Maşallah ne güzel kilo vermişsin,ben de bu hafta ilk fırsatta diyetisyene gidip diyete başlayacağım,kendi kendime ne kadar diyet yaptıysam kilo vermek yerine kilo aldım. Evlendikten sonra sigarayı bıraktım,üzerine bir de hormon değişikliği eklenindi,sonra eşimin durumunu öğrenince tekrar sigaraya başladım tek tük kocamdan gizli,sonra yine bıraktım ve sonuççççççç 15 kilo aldım. Sen bir diyet grubundasın galiba,acaba bende mi oradan takip esem diyetisyene gittikten sonra??? Ama ben hep oturarak çalışıyorum,eve gidince de yemek,bulaşık hışım çıkıyor. ne yapsam acaba???o_O

canım valla ben de tek başıma yapmaya kalktığım zaman gece karar veriyorum "tamam artık bu kilolardan kurtulacağım" diye. sabah kalkıyorum herşeyden yiyip tıka basa doyduktan sonra aklıma geliyor ben bugün zayıflama kararı almıştım tüh diye... böyle böyle kaç ay geçti. cuma yarışmalarından sonra 10 kilo geçen sene verdim hamile kalınca ayrıldım(düştü) bu sene tekrar başladım gruba. çok iyi gidiyorum maşallah:nazar: 55 kilo olmak niyetindeyim. 77 den 66yı gördüm grup sayesinde.spora da günde yarım saat olsun ayırman lazım. koşu bandı varsa o olur yoksa netten izleyip yapabileceğimiz videolar var tv karşısında. spor bizim için ayrıca önemli diye düşünüyorum. takımların da kuralı zaten genelde spor haftada 4 gün olsun olmalı.
sigara malesef ben de kullanıyorum canım:KK43: bıraktım kilo aldım bir de inanılmaz duygusal oldum her akşam ağlıyodum. sigara duyarsızlaştırıyor sanki biraz diyerekten saçma bahanelerle şu an hala kullanıyorum:KK43:
cuma zayıflama yarışması diye aratırsan çıkar. hatta ben 7. takımdayım kaptan seni alırsa süper olur. yoldaş oluruz birbirimize miniğimizi beklerken kilolarımızdan da birlikte kurtuluruz.
diyetisyene gittim ben de öncelikle. diyet listesini grubun kurallarına göre modifiye ettim. salata yoğurt sebze yemeği süt falan kaşık saymadan doyasıya yiyorum ekmeği listeden daha az tüketiyorum. hem sağlıklı besleniyorum hem de kilolar gidiyor. bir göz at gruplara canım. girer ve azmedersen pişman olmayacağına eminim:KK19:

adetlerim de kürtajdan sonra bozulmuştu canım. prolaktin hormonum yüksek kalmış 1 sene çok düzensiz oldum pco dediler ama hormonlara bakmadılar. 10. ayda adreciğim söylemişti de adetin 3. günü hormonlarına baktırdım. prolaktinin yüksek olduğunu gördük ilaç kullandım düştü. o ara zayıfladım da. yani hangisinden kaynaklı net bilmiyorum. kesin bir tanım yok. ama yumurtlama bu zamana kadar hep kendiliğinden oldu. adetlerim de prlaktin yüksek iken düzensizdi. şimdi çok şükür en geç 30-31 günde oluyorum. bilmiyorum yani ben de sorun var mı yok mu??? ama dermoid kistim var kesin.(teratom diye de geçiyor) o da gebeliğe yumurtlamaya engel bişey değilmiş kiii gerçekten de yumurtluyorum...

X