• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ah yavrum ya ne ksdar zor :-( benim de en buyuk korkum butun bu sureci yasamak... Cok zoruma gidiyor varikosel ameliyat sonrasi gebelik elde edemyen arkadaslari gorunce ve sonucu negatif olanlari gormek
Canım maalesef öyle kimi hamile kalıyor kimi tuple aşılama ile Rabbimin takdiri işte. Dilerim çok beklemeden bebeğine kavuşursun canım kaç yıldır olmuyor bizim 4 yıldır olmuyor:KK43: tüp bebek tedavisi çok uzak birşey gibi geliyordu ama işin içine girince tüp bebeğin hiç korkulacak birşey olmadığını normal sanki jinekolojik muyane oluyor gibi geliyor canım milletin beğenmediği tüp bebek bile kesin çÖzüm değil kimi insan tüp bebek kesin çare olarak görüyor üstüne birde aa tüp bebek mi diyor sinir oluyorum böyle insanlara... nasıl hasta olunca tedavi olnuyorsa bu da bi hastalık ve tedavi olmamız lazım kimin ne dediği umrum değil artık çok zor günler geçirdim gerek ameliyat gerek çevre baskısı aşılmalar tüp bebek şükür rabbime sabır versin yeterki yılmadan devam etmeye çalışıyoruz işte

Canım maalesef öyle kimi hamile kalıyor kimi tuple aşılama ile Rabbimin takdiri işte. Dilerim çok beklemeden bebeğine kavuşursun canım kaç yıldır olmuyor bizim 4 yıldır olmuyor:KK43: tüp bebek tedavisi çok uzak birşey gibi geliyordu ama işin içine girince tüp bebeğin hiç korkulacak birşey olmadığını normal sanki jinekolojik muyane oluyor gibi geliyor canım milletin beğenmediği tüp bebek bile kesin çÖzüm değil kimi insan tüp bebek kesin çare olarak görüyor üstüne birde aa tüp bebek mi diyor sinir oluyorum böyle insanlara... nasıl hasta olunca tedavi olnuyorsa bu da bi hastalık ve tedavi olmamız lazım kimin ne dediği umrum değil artık çok zor günler geçirdim gerek ameliyat gerek çevre baskısı aşılmalar tüp bebek şükür rabbime sabır versin yeterki yılmadan devam etmeye çalışıyoruz işte
Aynen canim sonuna kadar haklisin insanlarin ne dusundugu benim de umutumda degil yeter ki saglikli evladim olsun eninde sonunda...ulkemizde hala tup bebek konusunda suphe duyan insanlar var sozde baska sperm kullanilmasi vs..ya ne gerizekalilik ulkemizde sperm bankasi mi var ya da ilerde dna testi yapilmasi durumunda hesabi nasil verilecek baska sperm kullanilsa ciftlerden habersiz...iste icine girmeyen disaridan bos bos konusuyor aaa tup cocuk mu diye deyim yerindeyse kiniyorlar...zaten biz bayiliyoruz cuvalla para dokmeye... İnsanlar cocugu kendinin yaptigina inaniyor ya biz yapamayinca kendilerini bi halt saniyor...herneyse Rabbim bu imtihani bizlere reva goruyorsa vardir bi bildigi hakkimizda hayirlisi boyle demekki elimizden bisey gelmiyor... Gercekten ben de zaman ksvramina inaniyorum... Olacagi varsa o an oluverir insallah..

Aynen canim sonuna kadar haklisin insanlarin ne dusundugu benim de umutumda degil yeter ki saglikli evladim olsun eninde sonunda...ulkemizde hala tup bebek konusunda suphe duyan insanlar var sozde baska sperm kullanilmasi vs..ya ne gerizekalilik ulkemizde sperm bankasi mi var ya da ilerde dna testi yapilmasi durumunda hesabi nasil verilecek baska sperm kullanilsa ciftlerden habersiz...iste icine girmeyen disaridan bos bos konusuyor aaa tup cocuk mu diye deyim yerindeyse kiniyorlar...zaten biz bayiliyoruz cuvalla para dokmeye... İnsanlar cocugu kendinin yaptigina inaniyor ya biz yapamayinca kendilerini bi halt saniyor...herneyse Rabbim bu imtihani bizlere reva goruyorsa vardir bi bildigi hakkimizda hayirlisi boyle demekki elimizden bisey gelmiyor... Gercekten ben de zaman ksvramina inaniyorum... Olacagi varsa o an oluverir insallah..
Aynen canım çok doğru yine bizim kanımiz canımız sadece ilişki olmuyor o şekilde hamile kalmıyoruz yani tek farkı bu neyse millet ne derse desin kulak tıkamak lazım ama insan ister istemez etki altında kalıyor işte:( canım yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe farklı sorunlar çıkabiliyor o yüzden tedavi konusunda sakın geç kalmayın şunu öğrendim her geçen gün alehimizee işliyor canım. Bian önce ameliyat konusunda karar verin eğer olmayacaksa tüp bebek deneyin bence deneyim kazandım gerçekten şimdiki aklım olsa öğrenir öğrenmez tüp bebek tedavisine başlardım galiba

Aynen canım çok doğru yine bizim kanımiz canımız sadece ilişki olmuyor o şekilde hamile kalmıyoruz yani tek farkı bu neyse millet ne derse desin kulak tıkamak lazım ama insan ister istemez etki altında kalıyor işte:( canım yaşın kaç bilmiyorum ama yaş ilerledikçe farklı sorunlar çıkabiliyor o yüzden tedavi konusunda sakın geç kalmayın şunu öğrendim her geçen gün alehimizee işliyor canım. Bian önce ameliyat konusunda karar verin eğer olmayacaksa tüp bebek deneyin bence deneyim kazandım gerçekten şimdiki aklım olsa öğrenir öğrenmez tüp bebek tedavisine başlardım galiba
26 yasindayim canim okul is derken anca evlenip hayata atildik... Bir yil oldu neredeyse evleneli...bizim ikimizin ailesinde de ne hikmetse ilk aydan hamile kalma mucizesi pek yaygin iste bu nedenle bize sasiriyorlar...onlari kim takar da biz hic korunmadik istiyoruz bebek... 7-8 yegenin icinde bunye cocuga aliskin tabi...ama ne yazikki bizim varikoselimiz ve infertilitemiz varmis :-( tam anlamiyla cok-tum!!!! Aylardir aglama krizleri umutlar hayaller hep bosunaymis meger!!! Esim ameliyat olmak hic istemiyor doktor zaten olsaniz da olmasiniz da farketmez varikosel ameliyati gereginden fazla abartiliyor kisirligin caresi degil diyerek esimi iyice caydirdi.. Yolun basindayiz tabiki.. insallah Rabbim cilemizi cabuk bitirir hayirlisiyla evladimizi aratmadan kucagimiza verir...ama suan ne yapmam gerektigini bilmiyorum :-(

Mutlu güzel haberli haftalar diliyorum :) imkansız diye bir şey yoktur her şeyin hayırlısı allahım ol der olur yeter ki zamanı gelsin :) ümidimizi hiç kaybetmeyelim bunun yanında sıkılıp ah vah da etmeyelim kim ne derse desin hiç önrmli değil

Mutlu güzel haberli haftalar diliyorum :) imkansız diye bir şey yoktur her şeyin hayırlısı allahım ol der olur yeter ki zamanı gelsin :) ümidimizi hiç kaybetmeyelim bunun yanında sıkılıp ah vah da etmeyelim kim ne derse desin hiç önrmli değil
Cooook haklisin tatlim hsurekli ruh halim degisiyor ama umutlu olmam gerek

Merhaba kizlar...nasilsiniz...evde ki net sorunlu olduğu için giremiyorum pek fazla...neler yapiyorsunuz..

Herkese merhaba eşim dün varikosel ameliyatı oldu ama bazı yerlerde gereksiz olduğu yazıo çoğunlukta da varikosel ameliyatından sonra gebelik gercekleşior dio biz 1 hafta içinde karar verdik hemen ameliyat oldu esim ama korkuyorum acele mi davrandık diye bi fikri olan var mı ayrıca bende ultrason da bi sorun çıkmadı kan tahlili yapılcak inş bende de bi problem cıkmaz düşünmekten uyuyamıyorum:KK42:

Herkese merhaba eşim dün varikosel ameliyatı oldu ama bazı yerlerde gereksiz olduğu yazıo çoğunlukta da varikosel ameliyatından sonra gebelik gercekleşior dio biz 1 hafta içinde karar verdik hemen ameliyat oldu esim ama korkuyorum acele mi davrandık diye bi fikri olan var mı ayrıca bende ultrason da bi sorun çıkmadı kan tahlili yapılcak inş bende de bi problem cıkmaz düşünmekten uyuyamıyorum:KK42:
Canim sen ameliyat olduk diye uyuyamiyorsun ben de almuyoruz diye...bizim dr gereksiz dedi evet ama genisleyen damarin spermi etkiledigi yazilarini okudukca da benim icimi afakanlar basiyor...15 tatilde vakit yoktu ama ben bu isin pesini birakmayacagim 3 ay ilaclarini takviye vitaminleri kullansin yine gidecegiz baska doktora.. Siz en azindan ameliyatla varolan bi sorunu ortadan kaldirmis oldunuz artik cozume yonelik calismalar yapacaksiniz oyle dusun kendini uzme... İnsallah Rabbim tez vakitte bebisinizi de verir siz elinizden geleni yapyiniz artik dua ve tevekkul etmek kaldi ;-)

Benim eşim de oldu üstelik 2 saatte karar verdik ve bir gün sonra ameliyatı gerçekleşti microcereahi yapıldı hiçbir zararı yok sağlık açısından zaten hemen kalktı çok şkür bi sıkıntı da olmadı ;) ama tabi bu ameliyat sorunun kesin çözümü değil sadece en azından aşılama ya da tüp yöntemiyle daha sağlıklı spermler için olumlu bir adım ya da şuan bana çok uzak ama doğal gebelik .. Biz doktorumuza güveniyorduk tabi o yüzden çok düşünmedik ama siz de fazla üzerinde durmayın hayırlısı olur inşallah hepimiz için .. Varikosel kesin sorun olmayabilir ama en azından çözüme atılan bir adım olarak görülebilir ...s

Canim sen ameliyat olduk diye uyuyamiyorsun ben de almuyoruz diye...bizim dr gereksiz dedi evet ama genisleyen damarin spermi etkiledigi yazilarini okudukca da benim icimi afakanlar basiyor...15 tatilde vakit yoktu ama ben bu isin pesini birakmayacagim 3 ay ilaclarini takviye vitaminleri kullansin yine gidecegiz baska doktora.. Siz en azindan ameliyatla varolan bi sorunu ortadan kaldirmis oldunuz artik cozume yonelik calismalar yapacaksiniz oyle dusun kendini uzme... İnsallah Rabbim tez vakitte bebisinizi de verir siz elinizden geleni yapyiniz artik dua ve tevekkul etmek kaldi ;-)
Arkadaşım merhaba tabiki uzmanı değilim ama okuduğum makaleler buradaki yazılar ve doktorumuzla yaptığımız görüşmeye dayanarak şunları yazabilirim naçizane şöyle ki varikoselin boyutları var sanırım 4. Aşamaya kadar 3 ve 4 için ameliyat öneriyorlar ama 1 ve 2 için önerilmiyorr ve ultrason yanıltıcı olacağı için ürolog ( androloji bilgili olan) tarafından muayene edilmesi gerekiyor .. Buradaki sonuçlar ve rahatsızlıklar birbirine benzese bile kesinlikle baz alınamaz herkes için farklı sonuçlar farklı tedaviler mevcut zaten bu tedaviler de kişiye göre uygulanıyor ... Tabiki elimizden geleni yapıyoruz inşallah yapacağız da ama tedavi konusunda uzman güvendiğiniz bir doktorunuz varsa aklınız karışmasın ... Umarım hepimiz için hayırlı olur ve güxel vesilelerle karşılaşırız :) bebişler nazlı biz de şimdiden başladık nazlarını çekmeye

Aynı tas aynı hamam :) bizim zaten 2 ay beklememiz gerekiyor ilaç tedavimiz var ameliyat sonrası bakalım 2 ay sonra neler yaşayacağız ;)

kızlarr telden girince virüs uyarısı veriyo giremiyorum uzun zamandır:( neler yapıosunuz hayırlı haberler var mı ? bende durum aynı hsg çekildim çok şükür ikiside açık. eşimde artık kesinleşti varikosel var ameliyat için gün alıcaz inş perşembe günü tahlillerin sonucunu bekliyoruz samatya hastanesinde geriye beklemek kalıyo hayırlı haberleri dualarınızı bekliyorum k.i.b :))

kızlar ben araştırmayı çok severim ve de kafama takılan en ufak şeyi bile araştırıp doğrusunu öğrenirim...her neyse şu varikosel dereceleri takıldı kafama ameliyat önerilen ya da önerilmeyen türler... şimdilik varikoselin boyutuna göre dereceleri hakkında akademik bir yazıdan şunu buldum:

Hastaların renkli doppler

ultrasonografik gradelemelerinde esas alınan kriterler:

Grade 0: Pampiniform pleksus çapında değişiklik yok

ve normal sınırlarda (2 mm)

Grade I varikosel: Çok hafif dilatasyon var (2-3 mm)

Grade II varikosel: Orta derecede dilatasyon var (3-5

mm arasında)

Grade III varikosel: Çap ne olursa olsun valsalva

manverası esnasında I saniyeden daha fazla süren

reflünün olması

Grade IV varikosel: Testiküler atrofi (2).

biraz daha inceleyip infertiliteyle ilişkisini, ameliyat önerilen dereceyi ve de ameliyat sonrası bulguları da bulup yazarım inşallah.... (ulen dilbilimciyken ürolog olup giderin ya ben!!!!!)

kızlarr telden girince virüs uyarısı veriyo giremiyorum uzun zamandır:KK43: neler yapıosunuz hayırlı haberler var mı ? bende durum aynı hsg çekildim çok şükür ikiside açık. eşimde artık kesinleşti varikosel var ameliyat için gün alıcaz inş perşembe günü tahlillerin sonucunu bekliyoruz samatya hastanesinde geriye beklemek kalıyo hayırlı haberleri dualarınızı bekliyorum k.i.b :))

hsg çektirmek zor mu canım ya.

Aynen yaa her türlü uykusuzluk stres benim eşim hemen ameliyat olmak istedi ben biraz daha arastırmak baska doktorada gitmek istedim ama esim acele etti ne yapcamızı bilemez olduk inş hepimizin biran önce bebişleri olur da artık netten bebe kıyafetleri arastırırız sperm sayıları arastırmaktan yoruldum allah hepimizin yardımcısı olsun

Benim eşim de oldu üstelik 2 saatte karar verdik ve bir gün sonra ameliyatı gerçekleşti microcereahi yapıldı hiçbir zararı yok sağlık açısından zaten hemen kalktı çok şkür bi sıkıntı da olmadı :KK66: ama tabi bu ameliyat sorunun kesin çözümü değil sadece en azından aşılama ya da tüp yöntemiyle daha sağlıklı spermler için olumlu bir adım ya da şuan bana çok uzak ama doğal gebelik .. Biz doktorumuza güveniyorduk tabi o yüzden çok düşünmedik ama siz de fazla üzerinde durmayın hayırlısı olur inşallah hepimiz için .. Varikosel kesin sorun olmayabilir ama en azından çözüme atılan bir adım olarak görülebilir ...s
Evet cnm haklısın çözüme atılan adım artık beklemek gerekiyor düzelmesini daha sonra keçi boynuzu kürü denicez inş hepimizin sağlıklı bebişleri olur allah dualarımızı kabul etsin ..sabır sabır sabır...

Back