• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hepsi yapıldı ultrason kan tahlili muayene sperm kültürü ve tüm hepsini değerlendirince bu sonuca vardı doktorumuz ... Bundan önce muayene olduğumuz doktor da olabilir demişti bir diğeri olmaz dedi .. Çok kafamızı karıştırmak istemiyoruz bizim için olumsuz bir sonucu olmayacaksa neden denemeyelim diyoruz yaklaşma kaçınma durumundayızzzz

Ewe
Hepsi yapıldı ultrason kan tahlili muayene sperm kültürü ve tüm hepsini değerlendirince bu sonuca vardı doktorumuz ... Bundan önce muayene olduğumuz doktor da olabilir demişti bir diğeri olmaz dedi .. Çok kafamızı karıştırmak istemiyoruz bizim için olumsuz bir sonucu olmayacaksa neden denemeyelim diyoruz yaklaşma kaçınma durumundayızzzz
Kesin teşhis konulmuş sa..dediğin gibi ameliyatla kaydedilecek bişey yok..yani ameliyat uzman ellerde yapılırsa Yab etkisi falan yok en fazla 1 hafta dinlenir.blki faydası olur hemen hamile kalirsin..nasip..

Canım ewet henüz yeni başlıyorsunuz çocuk istemeye..ama ne yapılması gerekiyorsa bence zaman kaybetmeden bir an önce yapin..Sürekli erteleme sadece zaman kaybi..preseed dediğin jel mi..
Evet preseed jel...kullanip gebe kalanlar var gibi okudum forumda tabi bi okadar da faydasini gormeyen var...yurtdisindaki forumlarda okudum aynen bizdeki gibi durum insanlar kullanip sonucu paylasmis....pahali biraz da denemeye degermi?

Canım sZin değerleri niz çok düşük degil..kullana bilirsin bnce..bn de çok okudum..faydası olanlari.bn kendim kullanmadım çünkü değerlerimiz çok düşük kullanmak vize fayda saglmaazdi
Evet preseed jel...kullanip gebe kalanlar var gibi okudum forumda tabi bi okadar da faydasini gormeyen var...yurtdisindaki forumlarda okudum aynen bizdeki gibi durum insanlar kullanip sonucu paylasmis....pahali biraz da denemeye degermi?

Canım sZin değerleri niz çok düşük degil..kullana bilirsin bnce..bn de çok okudum..faydası olanlari.bn kendim kullanmadım çünkü değerlerimiz çok düşük kullanmak vize fayda saglmaazdi
Sizin degerler nasil peki? Bizim dobra doktor erkegin spermini hicbirsey etkilemez artirmaz azaltmaz, kadinin yumurtasini ilacla catlatiriz buyuturuz ama erkek neyse odur dedi...hatta dedi ki o doktorlarin verdigi ilaclar dostlar alisveriste gorsun hesabinadir spermi etkiledigi filan hikayedir!!!! ama ben burda hep okuyorum hizi sayisi artti diye kurlerle vitaminlerle karisimlarla....proxeed plus ve preseed kullanalim mi diye soramadim o yuzden adam cok net!!!!

Sizin degerler nasil peki? Bizim dobra doktor erkegin spermini hicbirsey etkilemez artirmaz azaltmaz, kadinin yumurtasini ilacla catlatiriz buyuturuz ama erkek neyse odur dedi...hatta dedi ki o doktorlarin verdigi ilaclar dostlar alisveriste gorsun hesabinadir spermi etkiledigi filan hikayedir!!!! ama ben burda hep okuyorum hizi sayisi artti diye kurlerle vitaminlerle karisimlarla....proxeed plus ve preseed kullanalim mi diye soramadim o yuzden adam cok net!!!!
Canım bizim sayı 1 milyon ve 2 milyon arasi... toplam hız da % 20 ile % 35 arası degisiyor..

Olur mu canım etkilemez ilaç baya bir etkiliyor..Eğer tek zorunda sperm ise..bizim kromozom problemi ve elimde hormon problemi olduğu için ilaçlar eşime etki etnedi..ama proxeed plus arınmax vb.takviye vitaminlerle değerleri kat kat artan çok kişi car..sperm hassas stres bile etkiler ken ilaç nasıl etkilemsin..kurlerle ilaçlar baya fayda sagliyor..

Bnm elimde ameliyat olacağı zaman doktor sayınız 2 milyon ameliyat 100 100 başarılı olsa bile en fazla 5 milyon olur fazla artma dedi..bnde hocam bb çok okudum değerleri 40 milyon üzerine çıkan çok kişi var dedim o nadirdir dedi..100 kişiden 10 kişide olur dalan filan söyledi bnde bizim de başka çıkarmış yok 100 1 şans da olsa yinede deneme lazım sonuçta sağlığı tehlikeye atan bir durum yok ..ameliyat ya olum tehlikesi yok..dedim ewet haklısınız ama deneme yın dedi...biz başka doktora ameliyat olduk..elimizdeki her olacak şansı degerlendirmek lazim...

Ameliyattan önce 6 ay kadar macun lar kullandı esim..proxeed plus kulandi..fayda etmedi..
Ameliyat oldu ardından ilaç kullandı fayda etmedi...
9 ay önce tüp bebek yaptık tutmadi...
Tutması içi doktor bişey demedi tekrar deneyelim 3 ay so ra dediler biz yapmadık çünkü sorunun ne olduğunu bulmam gerekiyordu..
Kromozom testi yapti eşim problemli çıktı ..şimdi en azından normal tüp bebek değil de pgt ila tüp bebek tapavag8z..

Anlatmak istediğim elimizden geleni yapıyoruz ..en azından kafa mız da ilerde neden şunu yapmadık Blk yapardık bebeğimiz olurdu Demiyelim

Bnm elimde ameliyat olacağı zaman doktor sayınız 2 milyon ameliyat 100 100 başarılı olsa bile en fazla 5 milyon olur fazla artma dedi..bnde hocam bb çok okudum değerleri 40 milyon üzerine çıkan çok kişi var dedim o nadirdir dedi..100 kişiden 10 kişide olur dalan filan söyledi bnde bizim de başka çıkarmış yok 100 1 şans da olsa yinede deneme lazım sonuçta sağlığı tehlikeye atan bir durum yok ..ameliyat ya olum tehlikesi yok..dedim ewet haklısınız ama deneme yın dedi...biz başka doktora ameliyat olduk..elimizdeki her olacak şansı degerlendirmek lazim...

Ameliyattan önce 6 ay kadar macun lar kullandı esim..proxeed plus kulandi..fayda etmedi..
Ameliyat oldu ardından ilaç kullandı fayda etmedi...
9 ay önce tüp bebek yaptık tutmadi...
Tutması içi doktor bişey demedi tekrar deneyelim 3 ay so ra dediler biz yapmadık çünkü sorunun ne olduğunu bulmam gerekiyordu..
Kromozom testi yapti eşim problemli çıktı ..şimdi en azından normal tüp bebek değil de pgt ila tüp bebek tapavag8z..

Anlatmak istediğim elimizden geleni yapıyoruz ..en azından kafa mız da ilerde neden şunu yapmadık Blk yapardık bebeğimiz olurdu Demiyelim
Cok cok haklisin .. Evet elimizden geleni yapmamiz gerekiyor..biz yeni evliyiz diye adim adim gitmek istedik zaten sorunu da yeni ogrendik ve ameliyattan once vitamin kur vs deniyecegiz 3 ay...olmazsa asilama yapariz ki doktorlar dogal yolla olmaz dedi yine de bi umut...Allahtan umudu kesmiyoruz her an hersey olabilir cunku...nasip kismet....Kac yildir ugrasiyorsunuz siz?

Mayıs da 4 yıl olacak..Rabbim HAYIRLI SI NI NASip etsin...
Cok cok haklisin .. Evet elimizden geleni yapmamiz gerekiyor..biz yeni evliyiz diye adim adim gitmek istedik zaten sorunu da yeni ogrendik ve ameliyattan once vitamin kur vs deniyecegiz 3 ay...olmazsa asilama yapariz ki doktorlar dogal yolla olmaz dedi yine de bi umut...Allahtan umudu kesmiyoruz her an hersey olabilir cunku...nasip kismet....Kac yildir ugrasiyorsunuz siz?

eşim varikosel ameliyatı olacak hareketlilik düşük yüzde 5 ne kadar artar acaba artar mı psikolojik olarak yıkıldım eşime destek olamaz hale geldim çok zormus meğer allah herkese yardım etsin

eşim varikosel ameliyatı olacak hareketlilik düşük yüzde 5 ne kadar artar acaba artar mı psikolojik olarak yıkıldım eşime destek olamaz hale geldim çok zormus meğer allah herkese yardım etsin
Canim sen yikilirsan esine destek olamazsin yazik olur...boyle bi durumda erkek zaten yikilir kadinin guclu olmasi gerekir... Bizde yeni ogrendik esim cok gergin ben kendimi unuttum onu destekliyorum iyi olacak diye...doktor varikoselin spermi duzeltme ihtimalinin %50 oldugunu, ameliyata tum umudu baglamamak gerektigini anlatti bize...ameliyat sonrasi degisen birsey olmayabilir yine tup bebek onerilir ameliyat oldugunuzla kalirsiniz dedi.. Cunku durum aynen boyle cok okudum malesef...biz de ameliyat olmamayi sectik ve suan ben omur boyu cocuk sahibi olamayacagiz gibi hissediyorum :-( ilerde tup bebek denesek bile olmayabilir ama esime karsi hep olumlu duygular yansitiyorum...

merhaba kızlar...nasilsiniz...

biz tüp bebek için tedaviye başladık..eşimde hormon bozulugu da cıkmış doktor basta klomen kulanın tüp bebek sürecine kadar dedi.bn onu kullandıgımızı söyleyince değiştirdi...haftada iki defa merionel iğnesini kullansın dedi ayrıca sabah ve akşam keçi boynuzu bekmezi yesin dedi..subat adetimle degği mart ta baslıyacagız..

Canım İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Ben arkadaşımla konuştum da kromozom bozukluğu ile ilgili. Bayanda varmış kromozom bozukluğu ve doktorlar çok olumsuz konuşmuşlar. 4 yıl sonra normal yol ile hamile kalmış bayan. Çocuğu da gayet sağlıklıymış.

:KK46:Merhaba arkadaşlar ...bir çok kişi de oldugu gibi eşimde de varikosel var...çift taraflı..sürekli ameliyat olalım mı olmayalım mı diye düşünüyorduk..ama sitede dolaşırken varikosel ameliyatı basıt ve daha önmlisi ameliyattan sonra hamile kalma olasılığı yüksek oldugunu görünce ameliyat olma kararı aldık...

eşimde sperm sonucu 1 milyon çıktı hareketliği iyi..ama hamile kalabilmem için en az 20 milyon olması gerekioyrmuş...ameliyattan sonra bu kadar yükselmesi pek olasılıklı değil miş..aranızda yükselten oldu mu ??

Varikosel ameliyat tarihleri ve sonuçlarımız

:KK46::KK46:hisarbuselikameliyat olmadan hamile:nazar::nazar:

:KK46::KK46: insanbulameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

:KK46::KK46: blaze azh ameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

:KK46::KK46:unbelivablieameliyat olmadan Hamile..tüp bebek yöntemi

fatmasecret19 temmuz 2012

ayseeem= 29 eylül 2012

:KK46::KK46:adzeynep= 12 kasım 2012 Hamiletup bebek yötemi ile

eses07=17 ocak 2013

:KK46::KK46:merinos1= 4 şubat 2013:nazar::nazar::nazar:Hamile...

:KK46::KK46:eyican06= 5 nisan:nazar::nazar::nazar:Hamilee...YAKLAŞIK 3 AY SONRA...

hykd = 15 nisan 2013

isterseninanma - =20 nisan 2013

dildildem=30 nisan 2013

:KK46::KK46:kelam= 25 Mayıs 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamilee....YAKLAŞIK 4 AY SONRA

sefcn =13 haziran 2013

jonguil= 16 temmuz 2013

nurerdem= 17 temmuz 2013

:KK46::KK46:jade86= 27 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hAMİLE YAKLAŞIK 5 AY SONRA

:KK46::KK46:minel= 29 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hamile... YAKLAŞIK 2 AY SONRA...

mariel= 30 temmuz 2013

estrella06 =ağustos 2013

kaansu ağustos 2013

:KK46::KK46:tubik_volki 1 eylül 2013:nazar::nazar::nazar:Hamilee YAKLAŞIK 3 AY SONRA

delinefsim= 14 eylül 2013

:KK46::KK46:zelis82=21 eylül 2013:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Hamilee

:KK46::KK46:gupse34 =24 Eylül 2013:nazar::nazar::nazar:hAMİLEYAKLAŞIK 8 AY SONRAA..

:KK46::KK46:su828 = 25 eylül 2013 :nazar::nazar::nazar: Hamile...YAKLAŞIK 4 AY SONRA

:KK46::KK46:optimist3 =8 ekim 2013:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Hamilee

leman24= 15 ekim 2013..

:KK46::KK46:umutsuzvakalar =19 ekim 2013:nazar::nazar::nazar:Hamile....YAKLAŞIK 4 AY SONRA

yldz61= 10 kasım 2013

:KK46::KK46:gldrn = 5 kasım 2013 :nazar::nazar::nazar: Hamile..YAKLAŞIK 6AY SONRAA

:KK46::KK46:arzugursel54 = 11 kasım 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamile ....YAKLAŞIK 1 AY SONRA

nazende88 =12 kasım 2013

:KK46::KK46:EsRa1982 =14 Kasım 2013 :nazar::nazar: Hamile...**aşılama tedavisi ile..

Herseyguzelolcak=22 kasım 2013

noninoni=22 Kasım 2013

:KK46::KK46:Seremcem =23 kasım 2013:nazar::nazar::nazar::nazar: HAMile yaklaşık 6 ay sonra ***tüp bebek yontemi ile..

badefne 23 kasım

kelesdilek = 25 kasım 2013

evlimutlu44 =29 kasım 2013

btd08=7 Aralık 2013

SEL25= 13 aralık 2013

:KK46::KK46:Alya_34 19 aralık 2013:nazar::nazar::nazar:Hamilee...

:KK46::KK46:tugba2401 ocak2013....:nazar::nazar::nazar:Hamile ....YAKlaşık 5 ay sonraa..

dolunay78 =6 ocak 2014

:KK46::KK46:volim =13 ocak 2014:nazar::nazar::nazar:hAMİLEEYAKLAŞIK 3 AY SONRAA..

feelcrying= 14 ocak 2014

lazlar61__3 şubat 2014

:KK46::KK46:benay27=6 şubat 2014:nazar::nazar::nazar::nazar:Hamile...

littlebirdie =6 şubat 2014

yuko063 mart 2014

ilayda37=5 nisan 2014

:KK46::KK46:gulbasak86 9 Nisan 2014:nazar::nazar:Hamilee...yaklaşım 2 ay sonra...

bursa38= 13 mayıs 2013

Kanaryam= 6 haziran 2014

ervaca87 = 17 Haziran 2014

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

4444 Salat-ı Tefriciye Duası ve Anlamı

"Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."

"Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."

arkadaşlar yeni dua listemizi oluşturalım...duaya katılmak isteyenler ismni söylesin..listeye ekliyeyim..
.ve her gün okudugu salatı soylesin listeye kaydedelim...ne kadar çabuk okursak sıra bır sonrakine daha çabuk gelir...hayırlı olsun...

4444 Salat-ı Tefriciye listemiz....

:nazar:jonguil....

:nazar:delinefsim...

:nazar:

Okunan Duâ sayısı. ..
Jonguil...50
Kizlar pek cok mesajda varikosel ameliyat olmadan takviyeler kurler faydali olmaz diyorlar...ama ameliyatla da kokten cozum olmuyor elim kolum baglaniyor...bana bi yardim edin ameliyat olmadan hamile kalanlar...neler yaptiniz?????? Careeeeeee

Kizlar pek cok mesajda varikosel ameliyat olmadan takviyeler kurler faydali olmaz diyorlar...ama ameliyatla da kokten cozum olmuyor elim kolum baglaniyor...bana bi yardim edin ameliyat olmadan hamile kalanlar...neler yaptiniz?????? Careeeeeee
Merhaba biz de çok yeniyiz ama doktorumuzun söylediği eğer varikosel varsa ve yaş olarak genç ise ve tabi muayene sonucu teşhis tam konulmuş ise ( androloji bilgisi olan ürolog) ameliyat olmakta fayda var doğal yoldan hamilelik sağlanamazsa bile enjeksiyon ve tese de daha sağlıklı sperm bulma şansı yükseliyor ... Hastaların hikayeleri farklı olduğu için belirli bir yüzde yok ama varikosel sorununu ortadan kaldırmak her halukarda olumlu bir adım tabi her varikosel ameliyat gerektirmiyor... Biz ameliyatımızı olduk 2 aylık bir tedavi sürecimiz var bakalım sonrası nasıl olacak doktorumuz müfit günel görüşme imkanınız varsa tavsiye ederim ankarada

Valla benim eşimde 1. derece varikosel vardı. hız ve morfoloji sorunumuz olduğunu söylemiştik doktora. Doktorda varikosel morfoloji ve hız sorunu yapar ameliyat olun demişti. Eşimde kötü tatları olan kürleri yiyip içmektense ameliyat olup kurtulayım dedi. Eylül de ameliyat oldu.

Canim sen yikilirsan esine destek olamazsin yazik olur...boyle bi durumda erkek zaten yikilir kadinin guclu olmasi gerekir... Bizde yeni ogrendik esim cok gergin ben kendimi unuttum onu destekliyorum iyi olacak diye...doktor varikoselin spermi duzeltme ihtimalinin %50 oldugunu, ameliyata tum umudu baglamamak gerektigini anlatti bize...ameliyat sonrasi degisen birsey olmayabilir yine tup bebek onerilir ameliyat oldugunuzla kalirsiniz dedi.. Cunku durum aynen boyle cok okudum malesef...biz de ameliyat olmamayi sectik ve suan ben omur boyu cocuk sahibi olamayacagiz gibi hissediyorum :-( ilerde tup bebek denesek bile olmayabilir ama esime karsi hep olumlu duygular yansitiyorum...
Canım merhaba geçmiş olsun Allah eşime şifa versin tez zamanda inşallah bebeğine kavuşursun;) bizde ilk varıkoseli öğrenince yıkıldık resmen şok olduk daha sonra araştırmalar falan yaptık en sonunda ameliyat olduk 1.5 yıl oldu ameliyat bize değer olarak baya bi etki etti ama hala bebek yok ama doktor bize şunu söyledi değere etki etmese bile sperm şeklini düzelmis oluruz gebelik olunca daha sağlıklı gebelik olur dedi,doktor eşime ameliyat olmanda fayda var dedi... şükür değerler çok güzel yükseldi ameliyat öncesi aşılma şansımız yoktu ameliyat sonrası 9. Ay falan aşılma denedim tutmadı aradan 3 ay geçti tekrar aşılma denedim yine tutmadı daha sonra Anladım ki aşılma gerçekten zaman kaybı ve ilk tüp denemesinde tutmadı şimdi allah izin verirse ikinci tüp bebek denemesi için adet olmayı bekliyorum... yani ameliyat olmak ya da olmamak allah nasip etmedikçe değer Yükselse bile bazen çare olmuyor

Canım merhaba geçmiş olsun Allah eşime şifa versin tez zamanda inşallah bebeğine kavuşursun;) bizde ilk varıkoseli öğrenince yıkıldık resmen şok olduk daha sonra araştırmalar falan yaptık en sonunda ameliyat olduk 1.5 yıl oldu ameliyat bize değer olarak baya bi etki etti ama hala bebek yok ama doktor bize şunu söyledi değere etki etmese bile sperm şeklini düzelmis oluruz gebelik olunca daha sağlıklı gebelik olur dedi,doktor eşime ameliyat olmanda fayda var dedi... şükür değerler çok güzel yükseldi ameliyat öncesi aşılma şansımız yoktu ameliyat sonrası 9. Ay falan aşılma denedim tutmadı aradan 3 ay geçti tekrar aşılma denedim yine tutmadı daha sonra Anladım ki aşılma gerçekten zaman kaybı ve ilk tüp denemesinde tutmadı şimdi allah izin verirse ikinci tüp bebek denemesi için adet olmayı bekliyorum... yani ameliyat olmak ya da olmamak allah nasip etmedikçe değer Yükselse bile bazen çare olmuyor
Ah yavrum ya ne ksdar zor :-( benim de en buyuk korkum butun bu sureci yasamak... Cok zoruma gidiyor varikosel ameliyat sonrasi gebelik elde edemyen arkadaslari gorunce ve sonucu negatif olanlari gormek

Back