• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım hayırdırnerler oluyor?
hepimiz bunalıyoruz zaman zaman..gelip geçicibirşeydir mutlaka.
Canim allah yardımcın olsun tedavi konusunda.benimde yardımcım olsun bu sorunlar bitecek mi bilmiyorum canim hayirlisi diyelim ama bir sürü sorun yaşadık suan psikolojim hicbir seye müsait değil zaman neler gösterecek bakalım inşaallah Guzel seyler olsun hepimiz için

es
Merhaba Canlar;
2.tüp bebek tedavime başladım bitti.

6 yumurtam oldu.5i döllenemedi 1 tanesi anormal döllenmiş.
sebepsiz infertife deniyor şimdi.
spermde iyi yumurtada ama niye döllenmedi bilemiyoruz diyor.
siz olsanız ne yapardınız?
bir defa deneyecekmisini aynısı olabilir deniyor...

tek yapacakları protokol değiştirmek ve spermlere daha dikkatli bakmak..

siz olsanız ne yapardınız?
merhaba canım..üzüldüm senin adına rabbim yardımcın olsun..
canım esin de hormon testi yapsın..ayroca her ikinizde kromozom testi yapın..esş,im dna hasar testi yapsın..
genetik bozukluk olunca spremler ya dollenmiyor ya da döllenir ce hemn ölüyorşar..esinin değerleri az degğil 6yuman neden 1 tane döllenmiş..ya yumurtalar kaliteli değil yada spermde bir sorun vardir..bütün testler 15gün için de çıkar..onu durumuna göre tekrar denemek isterseniz denersiniz..allahım yrdımcın olsdun..

merhaba kızlar...nasilsiniz...

biz tüp bebek için tedaviye başladık..eşimde hormon bozulugu da cıkmış doktor basta klomen kulanın tüp bebek sürecine kadar dedi.bn onu kullandıgımızı söyleyince değiştirdi...haftada iki defa merionel iğnesini kullansın dedi ayrıca sabah ve akşam keçi boynuzu bekmezi yesin dedi..subat adetimle degği mart ta baslıyacagız..

biz tüp bebek için tedaviye başladık..eşimde hormon bozulugu da cıkmış doktor basta klomen kulanın tüp bebek sürecine kadar dedi.bn onu kullandıgımızı söyleyince değiştirdi...haftada iki defa merionel iğnesini kullansın dedi ayrıca sabah ve akşam keçi boynuzu bekmezi yesin dedi..subat adetimle degği mart ta baslıyacagız..
Tatlim hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah rabbim yardımcın olsun cnm benim

Canim allah yardımcın olsun tedavi konusunda.benimde yardımcım olsun bu sorunlar bitecek mi bilmiyorum canim hayirlisi diyelim ama bir sürü sorun yaşadık suan psikolojim hicbir seye müsait değil zaman neler gösterecek bakalım inşaallah Guzel seyler olsun hepimiz için
canım çok sağol hepimiz için hayırlısı olsun.
üzüldüm ne zaman dertleşmek istersen burdayım özelden de konuşabiliriz umarım çözüm olur.

es
merhaba canım..üzüldüm senin adına rabbim yardımcın olsun..
canım esin de hormon testi yapsın..ayroca her ikinizde kromozom testi yapın..esş,im dna hasar testi yapsın..
genetik bozukluk olunca spremler ya dollenmiyor ya da döllenir ce hemn ölüyorşar..esinin değerleri az degğil 6yuman neden 1 tane döllenmiş..ya yumurtalar kaliteli değil yada spermde bir sorun vardir..bütün testler 15gün için de çıkar..onu durumuna göre tekrar denemek isterseniz denersiniz..allahım yrdımcın olsdun..

sağol yapılıyor bakalım tesltler kara vereceğiz bakalım.
dna hasar yaptırmıştık daha önce sorun yoktu.
çok sağol Allah razı olsun.hepimizin yardımcısı olsun.

hayırlı olsun canım benim.
bol bol kalite embriyoların olsun sımsıkı tutunsunlar inşh.

Meraba kizlar
Moralim cok bozuk..
Bugun yapilan ultrasonda esimin varikosel oldugu ortaya cikti...
Doktor ameliyat olabilirsin ama bu ameliyat cocugunun olacagini garanti etmez.. varikoselli erkeklerin %75 inin dogal yolla zaten cocugu olur, cocugu olmayanlar sizin gibi %25 lik kisimdir, bu kisim ameliyat olsa da degisen bisey olmaz yine tup bebek asilama yapilir...diyerek istatistiklerle konustu ve kafamizi allak bullak etti...isterseniz ameliyat olun ama cocuk yine olmayabilir dedi...tek caremiz tup bebekmis....
Ameliyat olmamak yasam kalitesini bozmaz ilerlemez boyle kalir dedi ben size samimi olarak anlatiyorum ozele giden varikoseli olmayan adami bile ameliyat ediyolar para icin seklinde konustu...
sizce baska doktorlara da gorunsek mi??

Meraba kizlar
Moralim cok bozuk..
Doktor ameliyat olabilirsin ama bu ameliyat cocugunun olacagini garanti etmez.. varikoselli erkeklerin %75 inin dogal yolla zaten cocugu olur, cocugu olmayanlar sizin gibi %25 lik kisimdir, bu kisim ameliyat olsa da degisen bisey olmaz yine tup bebek asilama yapilir...diyerek istatistiklerle konustu ve kafamizi allak bullak etti...isterseniz ameliyat olun ama cocuk yine olmayabilir dedi...tek caremiz tup bebekmis....
Ameliyat olmamak yasam kalitesini bozmaz ilerlemez boyle kalir dedi ben size samimi olarak anlatiyorum ozele giden varikoseli olmayan adami bile ameliyat ediyolar para icin seklinde konustu...
Merhaba.. Yanlış birşey dememiş canım sperm düzele bilirse düzelmeye bilirse..ama ameliyattan sonra çocuğu olanlar hayaliyle fazla... Bu durumda en saçması bence aşılama olucaksa tüp bebvek yapmalı ama nasip aceleniz. Yoksa önce ameliyat olun derim... Başka doktora mutlaka görünün...

Merhaba.. Yanlış birşey dememiş canım sperm düzele bilirse düzelmeye bilirse..ama ameliyattan sonra çocuğu olanlar hayaliyle fazla... Bu durumda en saçması bence aşılama olucaksa tüp bebvek yapmalı ama nasip aceleniz. Yoksa önce ameliyat olun derim... Başka doktora mutlaka görünün...
cok sagol canim mesajlarima cevap verdigin icin
baska doktora gorunmeyi isterim istemesine de doktorun soyledikleri cok dogru geldi bana da....mesela ilkin ozele gittik doktor muayenede varikoseli anlamadi, bir ay sonra sperm testi tekrari deyip yolladi...sonuclarla devlete gittik doktor muayenede anladi hemen zaten doktorlar icin zor bisey degilmis...ozel niye anlamadi acaba diyorum hic guvenemiyorum ya ozele :-\
ben cok arastiririm burda da okudum bircok yorum vs aynen bize doktirun dedigi gibi hersey nasip sans tek bir sperm yapacak bu isi eger nasipte kismette varsa

Slm kizlar esim Varikosel ameliyat olali 2 ay oluyove benim adetim 3 gün gecikti test yaptim negatif hic bi belirti yokkkkk ne adet ne hamilelik :(

Merhaba canım. ..

Hangi igne olduğunu hiç bilmiyorum ama hcg iğnesi zayıflatan igne sanırım. .en azından öyle okumuştum nette..

Canım evde test yapmıyorum. ..yine hastanede yapıyor ama doktora gitmiyor. .direk laboratuar dan randevu alıp testi yapıp sonucunu alıp eve el geliyor..Çünkü doktor bizlere sadece vitamin veriyor. .o da bi işe yaramıyor zaten..nasip kismet mız de ne varsa göreceğiz
.daha neler bekliyor bizleri hı bilmiyorum. .rabbim hepimize kolaylik versin..
Anladım cnm hakkınızdan hayırlısı olsun amin inşallah

Sağol cnm elbette göreceksiniz bende 3,5 yıl bekledim ama muhteşem üçlüdeki ilaçlar ve özellikle hamile kaldığım ay havuç suyu ve preesed jel vesilem oldu RABBİM seizde vesile kılsın en yakın zamanda dualarımızı:)
amin cnm bizde iki yili gectik artik beklemek cok zor geliyor

Daha once kendimi buranin annesi babası olarak görüyorum artık dedesi neresi oldum ya resmen...insallh daha fazla beklemeyi z ...ev işiniz inşallah bir önce olur..kaynana n nasıl bilmiyorum ama belki esin kendi evine çıkınca yanlız ligi görür ve oda aşı ister. .tup diyemiyorum çünkü soon orda tup bbk çok pahalı üstelik ev aldıktan sonra tup bbk parası cikmaz..rabbim gerek Görmesin insallh. Evine çıkınca kafanı z rahat olsun kendiliğinden hamile kalırsın insallh. .
Ewet hamilelik ler belli ameliyattan hemen sonra kalıyorlar. .ama bizim ki genetik olduğu için ameliyat fayda etmedi bize..rabbim hepimizin yardımcısı olsun .ve yanlız bırakma sin inşallah bizleri. .

aynen oyle cnm demirbaslari olduk buranin bizdede oyle birsey varmi yokmu hic bilmiyorum buranin saglik sisteminden nefret ediyorum resmen.Ev olunca zaten elde avucta birsey kalmadi isim de olmucak tasininca Allah yardimcimiz olsun

Canım arada gel yaa eskiler gitti fazla kimse kalmadı:KK43: inşallah bizde bir gün hamile kalırız... canım bende pazartesı günü ikinci tüpe başlayacağım bi aksilik çıkmazsa... rabbim tez zamanda bebeklerimize kavuşturur

cnm epeydir girmedim daha simdi gordum mesajini kusura bakma sanki bu konu hakkinda konustukca artik daha cok uzuluyorum heralde kendimce bir kacis yolu buldum belkide :(tupe baslayacagim demissin nedir son gelismeler insallah hamilesindir inan hep dua ediyorum kkdaki kizlarada banada ver Allahim diye.Gelismeleri bildir mutlaka,guzel haberlere ihtiyacimiz var

Heyyyyyy kimse yokmuuuu? ??hadi bende gelişme yok yazamıyorum da nerde bu millet kimse çalışmıyor mu yani :)
Valla kızlar allah tedavi yolunda olanların yardımcısı olsun.
Benim hayaller profesyonel oldu yüzücülükte suda kalmaktan maalesef eşimle anlaşamıyoruz tedavi konusunu hep erteledi artik zaten çocuk konusunu konusamayacak kadar uzağız önceden hayatımızın evliliğimizin hediyesi müjdesi olsun diye bir bebek istiyordum ama artik o kadar sağlam bir evliliğim yok çok fazla sorun var bunlar biter mi ?ne olur bilmiyorum bildiğim tek şey anne olabilmeyi istediğim zaten bu kadar soruna rağmen icimde sönmeyen tek ümit annelik...
Oyle iste umarım herkes için hersey yolundadır öpüyorum hepiciginizi :KK15:
Kiyamam cnm benim inan burda birisinin sorunu oldugu zaman kendimin gibi hissedip uzuluyorum insallah oncelikle esinle sorunlarin kisa surede biter sonrada bebegini kucagina alirsin onemli olan mutlu bir birliktelik mutsuz bir aileye bebek getirmek istemezsin heralde oyuzden oyle dusunme herseyin hayirlisi demekki suan olmamasi sizin icin daha iyi.bardagin dolu tarafindan dusunmek lazim.Bu illet hem eslerimii hemde bizi cok yipratiyor bu bir gercek ilisliker bile iliskilikten cikiyor gorev haline geliyor olabildigince yapabildigince iyi davranin birbirinize iletisim kurun surekli surat asmak bi kenara cekilmek fayda etmiyor deneyimle sabitledim benimde cok sorunlarim oldu halen de olmuyor degil ama hem esim hemde bende degistik sanirim biraz insallah cabucak hersey yoluna girer optum

amin cnm bizde iki yili gectik artik beklemek cok zor geliyor

aynen oyle cnm demirbaslari olduk buranin bizdede oyle birsey varmi yokmu hic bilmiyorum buranin saglik sisteminden nefret ediyorum resmen.Ev olunca zaten elde avucta birsey kalmadi isim de olmucak tasininca Allah yardimcimiz olsun

cnm epeydir girmedim daha simdi gordum mesajini kusura bakma sanki bu konu hakkinda konustukca artik daha cok uzuluyorum heralde kendimce bir kacis yolu buldum belkide :KK43:tupe baslayacagim demissin nedir son gelismeler insallah hamilesindir inan hep dua ediyorum kkdaki kizlarada banada ver Allahim diye.Gelismeleri bildir mutlaka,guzel haberlere ihtiyacimiz var
Canım henüz tedaviye başlamadım 10 gün sonra falan allah kısmet ederse başlıyorum. Olsun canım arada gel yinede inşallah rabbim bir gün bizlerde nasip edecek canım sabretmek lazım. Sen nasılsın nasıl gidiyor ?

Canım
Meraba kizlar
Moralim cok bozuk..
Doktorunuz doğru konuşmus..eşinin testi nasik..biz 1.5 yıl önce ameliyat oldu eşim 1 negatif tüp oldu ikinci tüp bebek için gün sayiyiyoruz..esimin değerleri hiç yükselme di ..ama ameliyat ardından 3. Ayda hamile kalan da var..bunu denemeden anliuamiyoruz..Ameliyat olduk en azından kafanızda ameliyat sorununu kaldirdik.

Canım

Doktorunuz doğru konuşmus..eşinin testi nasik..biz 1.5 yıl önce ameliyat oldu eşim 1 negatif tüp oldu ikinci tüp bebek için gün sayiyiyoruz..esimin değerleri hiç yükselme di ..ama ameliyat ardından 3. Ayda hamile kalan da var..bunu denemeden anliuamiyoruz..Ameliyat olduk en azından kafanızda ameliyat sorununu kaldirdik.
Esimin sonuclari kotu malesef toplam 12 milyon sperm ileri hareket %11...ameliyat sonunda sikayetler bitmiyormus kasinti siskinlik agri ve en kotusu devam eden kisirlik sorunu :-( bu yuzden ameliyat olmamayi tercih ettik olacaksa Allah nasip eder birgun...olmayacaksa( ameliyati kimse garanti de edemiyor zaten) olmaz...doktor diyor ki bu isi milyonda bir sperm yapiyor sizin dogal yoldan olmasi pek mumkun degil ama imkansiz da degil....asilama ya da tup deneyin...ben de kesilmesini istemiyorum yasam kalitesini etkilemez dedigi icin....bilmiyorum canim ya keske ameliyat kesin cozum olsa :-(

Ka
Esimin sonuclari kotu malesef toplam 12 milyon sperm ileri hareket %11...ameliyat sonunda sikayetler bitmiyormus kasinti siskinlik agri ve en kotusu devam eden kisirlik sorunu :-( bu yuzden ameliyat olmamayi tercih ettik olacaksa Allah nasip eder birgun...olmayacaksa( ameliyati kimse garanti de edemiyor zaten) olmaz...doktor diyor ki bu isi milyonda bir sperm yapiyor sizin dogal yoldan olmasi pek mumkun degil ama imkansiz da degil....asilama ya da tup deneyin...ben de kesilmesini istemiyorum yasam kalitesini etkilemez dedigi icin....bilmiyorum canim ya keske ameliyat kesin cozum olsa :-(
KacYıldır çocuk istiyorsunuz..ve yaşınız kac..

Iyi akşamlar arkadaşlar bizim tüm değerlerimiz 0 fakat bugun gittiğimiz klinikteki ürolog bize variskosel önerdi faydası olabileceğini düşünüyor çok balıklama atlamayalım dedik fakat bi taraftan da acaba mı diyoruz ? Sonuçlar herkeste aynı değil malum değişkenlik gösteriyor ... Güvendiğiniz bir klinik tanıdık vasıtasıyla gittik napsak bilemedik ???

10 aydir istiyoruz evlendigimizden beri yani...26 yasindayim esim 27...herkes yolun basindasiniz diyor ama bunun zamanla alakasi olmadigini yasamayan bilmez :-( bu arada preseed hic duydunuz mu
Canım ewet henüz yeni başlıyorsunuz çocuk istemeye..ama ne yapılması gerekiyorsa bence zaman kaybetmeden bir an önce yapin..Sürekli erteleme sadece zaman kaybi..preseed dediğin jel mi..

Iyi akşamlar arkadaşlar bizim tüm değerlerimiz 0 fakat bugun gittiğimiz klinikteki ürolog bize variskosel önerdi faydası olabileceğini düşünüyor çok balıklama atlamayalım dedik fakat bi taraftan da acaba mı diyoruz ? Sonuçlar herkeste aynı değil malum değişkenlik gösteriyor ... Güvendiğiniz bir klinik tanıdık vasıtasıyla gittik napsak bilemedik ???
Merhaba canim..
Klinik te ki doktor varikosel teşhisi mi koydu...tek bir test mi yaptiniz..daha önce hiç doktora gittim i esin..

3 test yapın aralarında 1 er ay olmak uEre..Ayrıca varikosel elle muayene ardından ultrasonda da çıkınca tam teşhis konulr..tek doktor kafasiyla hemen harekete gecmeyin..geçmiş olsun

Back