Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
LİSTEMİZ;
ekim 2007 bumuyani
15temmuz 2008 Fadik
27ağustos 2008 yeliz 39
eylül 2008 bengusu -20 haziran 2009 hamile kaldı:nazar:
eylül 2008 sabina
11ekim 2008 gozdem
13ekim 2008 nilos1981
28ekim 2008 zehra87 - 19 şubat 2009 hamile kaldı:nazar:
4aralık 2008 mavioje
27aralık 2008 buse 321 - mart 2009 hamile kaldı:nazar:
ocak 2009 sema_yavuzerdem - şubatta hamile kaldı:nazar:
6ocak 2009 leyl
19ocak 2009 birebira
20ocak 2009 seynep
2 şubat 2009 mavirüya
6 şubat 2009ayhu
6 martta 2009 cucuxxx
13mart 2009 aycank
16 mart 2009 ennes
19mart 2009 hennas
06nisan 2009 ayknds
22 nisan2009 tülay
15 mayıs 2009 fatıma zehra
27 mayıs 2009 gokkbb
27 mayıs 2009 coco383
12 haziran 2009 2yengec
12 haziran endleeslove
13 haziran2009 sevalemre
24 haziran 2009 maviumutolsun
2 temmuz 2009 acia
2 temmuz 2009 emel82
10 ağustos 2009 incili_kaftan83
neser - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)
kurnaz - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)

ameliyat olanların sayısı yükseliyo kızlar ama müjde veren yok:1no2:

kandiliniz mübarek olsun hanımlar,mevlam dualarınızı hayırlısıyla nasip etsin ben bu ay çok rahattım tatilin vermiş olduğu moralle amaan ne zaman olacaksa olacak kendimi yemeye deymez dedim,inanın kafamı takmıyorum dünyanın sonu değil ya,rabbim biliyor nasıl olsa ne taktir etmişse onu yaşacacağız...

valla canım bende de bi rahatlık sorma ya tatilden dönmenin rehaveti ya da ağustosta tüp bebeğe geçme düşüncemizden kaynaklanıyo ama oh ya dünya varmış hilafsız 1 senedir yedim kendimi hergün manyakmıyım neyim Allah ın izniyle olacak inşallah üzülmek bişeyi değiştirmiyo ki :dance:

merhaba arkadaşlar ben de artık okuyucu olmaktan çıktım katılımcı oldum.yerimseniben
4 senelik evliyim ilk 2 sene korunduk (sanki oluyomuş gibi )sonra eşim askere gitti.askerden dönünce test sonucu varikosel olduğunu öğrendik.bileydik askerde ameliyat olunuyomuş aslında ya neyse hayırlısı 6 şubatta eşim ameliyat oldu tek taraflı.ilk 4 ay bekledik.4. ayın sonunda değerler arttı(1 milyondan 10 milyona) ama biliyorum ki en az 20 milyon olmalı.artması bize çok moral oldu.sonra dr bi ilaç verdi isveçten geliyo sanırım.tuz gibi görünüyo günde 2 kere suyla karıştırıp içiyo.arkadaşım bu ilacı kullandığı ay hamile kaldı.onun eşinin sadece değerleri düşüktü sanrım hiç yok gibi bi şeydi ama varikosel değildi.bizim 2. ayımız dr 3 ay sonra gelin dedi.bekliyoruz hadi hayırlısı...okuduğum kadarı ile hiçbirinizin dr u böle bi ilaç vermemiş.ne kullanıyosunuz?

canım kullandığınız ilaç l argının olabilirmi..büyükçe plastik bir kutuda..l argının monohydrochlorıde yazar üstünde..yarım bardak suyla karıştırılıp günde 2 kez içiliyo..tadı da tuzlu su gibi..bir tek bu geldi aklıma..benim eşim de kullanıyo ama senin dediğin farklı bir ilaç mı yoksa..zaten tek umudumuz bu ilaç..bu da işe yaramazsa tüp bebekten başka çaremiz yok..sositososito

evet canım o ilaç.senin eşin kaç aydır kullanıyo? bizim 1 kutu bitmek üzere.2. ay dolmadı.

ayy bizde4 yazdırsak bu ilacı neye faydası var ileri hareket için mi sperm sayısı içinmi bizim doktor neden bize bişi vermiyo yaa:KK43:(

ben anlamadım bu işi ya.bizim dr hiç ilaç vermedi bize.peki bu ilacı dr size ameliyattan hemen sonramı verdi.yoksa 3 yada 6 ay sonra semen analizi istiyor ya dr lar.o sonuçlara göremi verdi.

ameliyattan 4 ay sonra verdi.semen analizi ne bilmiyorum ama sperm ve kan testi sonunda verdi.neye baktı bilmiyorum eşim yalnız gitmişti.ben gitsem en ince ayrıntısına kadar öğrenirdim ama erkekleri bilirsiniz.ya da benim eşim öyle soru sormaz.çok konuşmaz.sanırım karizma yapıyo kendince :) bu perşembe dr a ben de gidecem bi sürü şey var soracağım...öğrendiklerimi paylaşırım...

canım ankarada hangi doktora gidiyosunuz ve testleri nerde yaptırdınız.ankarada başka oturan varsa sizlerde söleyin

eşim samsundaydı.dr a samsunda gitti.ameliyatı başka dr a oldu.daha sonra dr değiştirdik.

kızlar selam tatildeydim geldim.
eşim ameliyat oldu 2 temmuzda ama hala şişlikler var normal mi bu?
arada ağrım oluyor diyor. dr'a dikişlerini aldırmak için gittiğimizde de söyledi dr normal dedi ilaç falan vermedi 3ay sonra spermiogram yaptırıp getirin dedi bu kadar.

ameliyattan 4 ay sonra verdi.semen analizi ne bilmiyorum ama sperm ve kan testi sonunda verdi.neye baktı bilmiyorum eşim yalnız gitmişti.ben gitsem en ince ayrıntısına kadar öğrenirdim ama erkekleri bilirsiniz.ya da benim eşim öyle soru sormaz.çok konuşmaz.sanırım karizma yapıyo kendince :) bu perşembe dr a ben de gidecem bi sürü şey var soracağım...öğrendiklerimi paylaşırım...

teşekkürederim .semen analizi sperm testi aynı şey.peki 4 ay sonra drmu sizi çağırmıştı yoksa sizmi merak edip gittiniz .sor sor bizim içinde sor.sonra anlatırsın bize :))

teşekkürederim .semen analizi sperm testi aynı şey.peki 4 ay sonra drmu sizi çağırmıştı yoksa sizmi merak edip gittiniz .sor sor bizim içinde sor.sonra anlatırsın bize :))

ameliyat yapan dr başkaydı.aslında bizi o çağırmıştı.ameliyattan sonra kontrole bile çağırmadı 4 ay sonra gelin dedi.biz o dr a gitmeye çalıştık ama özel hastanedeydi bi türlü randevulaşamadık ben zaten öbür dr u istiyordum.ameliyat yapan dr a gitmedik bi daha. ssk da çalışana gittik o kontrol etti çok başarılı geçmiş dedi ve ilacı o verdi bize.
çok ilginç di mi özel hastanede randevu alamadık ama ssk da hemen aldık ayrıca dr un özel muayenesi bile yokmuş sabah gidip sıra alıyomuşsun dr bütün hastalarını bitirmeden gitmezmiş.koca hastane onun için açık bile kalırmış.ve çok iyi ilgilenirmiş.tabi henüz benimle tanışmadı :) bu perşembe sorularımla bezdirmem inşallah.adam sırf benim için özel muayene açarmış :)

Son düzenleme:
kızlar selam tatildeydim geldim.
eşim ameliyat oldu 2 temmuzda ama hala şişlikler var normal mi bu?
arada ağrım oluyor diyor. dr'a dikişlerini aldırmak için gittiğimizde de söyledi dr normal dedi ilaç falan vermedi 3ay sonra spermiogram yaptırıp getirin dedi bu kadar.

selam.biz dikiş de aldırmadık.şişlik ve morluk hatta doğru dürüst ağrısı bile olmadı.ameliyat yeri olmasa ameliyat etmediler bile diye düşünebilirim.ama bize de ilaç filan vermedi 4 ay sonra test istedi.sen yine iyisin 3 ay beklicen :)

ameliyat yapan dr başkaydı.aslında bizi o çağırmıştı.ameliyattan sonra kontrole bile çağırmadı 4 ay sonra gelin dedi.biz o dr a gitmeye çalıştık ama özel hastanedeydi bi türlü randevulaşamadık ben zaten öbür dr u istiyordum.ameliyat yapan dr a gitmedik bi daha. ssk da çalışana gittik o kontrol etti çok başarılı geçmiş dedi ve ilacı o verdi bize.
çok ilginç di mi özel hastanede randevu alamadık ama ssk da hemen aldık ayrıca dr un özel muayenesi bile yokmuş sabah gidip sıra alıyomuşsun dr bütün hastalarını bitirmeden gitmezmiş.koca hastane onun için açık bile kalırmış.ve çok iyi ilgilenirmiş.tabi henüz benimle tanışmadı :) bu perşembe sorularımla bezdirmem inşallah.adam sırf benim için özel muayene açarmış :)

çok şanslısınız.böyle drlardamı varmış hemde sskda :))))

aica hoşgeldin canım ohh ne güzel moral depoladın darısı başımıza:))eşimin hiç ağrısı olmadı ameliyattan bir hafta on gün sonra şişide indi.bence doktorunuzla bidaha görüşün ameliyattan öncede ağrı oluyormuydu sizin?

ayhu şuan görüştüğünüz doktor ankdamı ssk dediğin hangi hastane

yok yazmıştım ya samsunda.inan ben de bilmiyorum orada eski ssk diyolar sanırım artık devlet hastanesi olmuştur.abdullah açıkgöz dr un adı.ürolog

selam arkadaşlar diğer yopikten gördüm sabina ve birebira hamile listemiz artıyooooooo:)))))))çok şükür benimde 25i adet günüm umarım bu ay da kırmızı kartı görmem.bakalım bekleyişteyi yani niye bekliyosam onuda bilmiyorum:)

selam kızlar ben geldım tatılden.herkez ıyıdır umarım...
agustosun oaltısı falan bızde test yaptırcaz.merakla sonucları beklıyorum...
herkese hayırlı geceler..

hoşgeldin fatmacım inş güzel haberler verirsin
ennes nasıl yani hamilemi yaa bize neden sölemiyolar:KK43:( gelsinlerde kızacam valla hergün birinden müjde duymak için sabırsızlanıyorum hangi topikte gördün canım ayyy çok sevindim yaaaa darısı başımızaaaa

X