Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

varikosel ameliyatından kaç ay sonra hamile kaldınız?

• Ankete Katılan
    17
  • This poll will close: .

cnm esımn sperm degerlernde gebelıge engel bı durum yok. aılama yaptk zaten 7. gnum beklıorz ılkdenememız su anda. dktr ara vermeyı onermıyo ve esım cıft taraflı varıkosel dems doktor. bendn saklamıs yenı ogrendm amelıyat olmaya karar vernce soledı bana. su an tedavıyede basladık korkuyorm esımede zararı olrsa dıye amelıyatı ertelemenın.

eşinin ağrısı filan mı vardı canım. dr u daha iyi bilir aslında içinde bulunduğunuz süreci biliyor mu örolog?

eşim çift taraflı varikosel ameliyatını olalı 3 seneye yakın oldu, ilk başta çok ümitliydik , değerlerde gözle görülür düzelme oldu ama 1,5 sene olmayınca tüpe yöneldik, şimdi 2. denememde 8 haftalık hamileyim ama anamolili gebelik die sonlandırılacak . Biz varikosel hastalarının spremler üzerinde dna hasarı oluşturduğunu ve bu durumun çok zor düzeldiğini öğrendik. Biz şanssız tarafız. Umarım bu ameliyat çocuk sahibi olmanıza yeter. Ama Doktorlara kalsa çok zaman kaybettiriyorlar, ameliyat sonrası dna düzeltmesi için de uğraşın fazla vakit kaybetmeden çünkü tüp bebekte de başarı oranı düşüyor düzelmezse. Bide tüp bebekte elde edilen embriyoyu koydurmadan genetik tarama yaptırın paraya kıyın, bize 2 tane transfer yaparız olmazsa 3. transferde embriyoda genetik tarama yaparız die anlatıp ikna ettiler, genelde öyle oluyomuş falan, o 2 deneme inanın hiç kolay değil. eşimle keşke başta yaptırsaydık inat etseydik diyoruz. her deneme 60 -70 gününe mal oluyor, kullandığın ilaçlar sağlığını psikolojini mafediyor. Tam pozitifi görüp keseyi görüp havalara uçuyorsun, anamoli çıkıyor yere çakılıyorsun. bana şimdiki aklımı ve bundan 4 sene öncesini versinler...

ALLAH YARDMCN OLSN CNM. SU AN BIZIM DEGERLERMZDE GEBELIGE ENGEL BI SIKNTI GORNMUYO. BEN EŞİMİN SAGLIGI ICIN AMELAYT GECKMESIN DIYORM SNRASNDA DUSERMI ARTARMI BILMIYORMM.. ALLAH BUYUK BAAKALM SU ANDA ISTEN IZIN ALAMIYO ZATEN 2 HAFTA IZIN ALMASI LAZMMS TAMAMEN IYILESEBLMESI ICICN BEKLIYORZ SMDILIK

eşinin ağrısı filan mı vardı canım. dr u daha iyi bilir aslında içinde bulunduğunuz süreci biliyor mu örolog?

TAM BLGI SAHBI DEGLZ CANM BI IKI KERE GTMS ESIM BNM HABERM YOKTU. SMDIDE ISYERNDEN IZIN VERMDKLERI ICIN GIDIP TAM BI ARASTRMA DEGERLENDRME YAPMADIK BEKLIYORZ SMDILIK. VARIKOSELI SOLEYEN DKTR BIZIM TEDAVI GORDGMZ HATANEDEKI DEGL BSKA HASTANEDEN BI DKTR..

agrı falan yoksa amelıyat olmasın derım benım esımdede var ama bız olmamayı sectık dogalseylerle artıyor zaten varıkosel amelıyatı fayda kadar zararıda olabılır

canım yaşadıklarına üzüldüm, Rabbim şifa versin. tüm varikosel hastalarında bu dna hasarı oluşuyor mu canım. ilk kez senden duyduğum için merak ettim

anormalı sadece varıkosele has bırsey degıl bunuda belırtmek ısterım varıkosel olmayıp morfolojısı bozuk bır suru ornek var, sızın degerlerınız neydı acaba???

eşimin % 90 ölüydü, sağ olanlar şekil bozukluklu, bir çok doktor gezdikten sonra karar verdi, karar verene kadar çeşitli ilaçlar kullandı kürler yaptık, ameliyat sonrası düzeldi %25 ileri hareketli elde ettik, ama doktorun anlatmasına göre ileri hareket etmesi yeterli değil, dna hasarı falan bişiler anlattı, elbette gebeliğe engel bir çok neden olabilir, dna hasarı başka nedenlerden de oluyordur bilemem, ben benim hikayemi anlattım, okuyup kendine benzer durum gördüyse biri fikir edinsin dedim, matematik gibi değil bu olay her 2+2=4 değil. Herkeste farklı ilerler olaylar. Görüştüğümüz 10 doktorun 9'u ameliyata gerek yok dedi, en son bir profesör renkli dobler mi ne kaliteli cihazı varmış onla muayene edip, tüm seçenekleri uzun uzun anlattı, ameliyatın şansımızı artıracağını düşündük ki eşim ameliyat sonrası ilk 3 gün zorlandı. 10gün sonra gayet iyileşmişti. Bu bizim sınavımız, biz elimizden geleni yapıp Allah'a tevekkül ediyoruz. Bu çocuk sahibi olma olayı sadece bizim kaderimiz değil hayata gelecek çocuğun da bir kaderi var ve dünyaya gelecekse herşekilde gelir zaten. Bu bizim derdimiz ve dermanını arıyoruz her hastalıkta aranacağı gibi. Şu dna hasarı üzerine fazla durmadık tüpe geçtik sabırsızca onun pişmanlığını yaşıyoruz. İnsan yaşamadan bilmiyor. tüp bebekte de keşke ilk denememizde genetik tarama yaptırsaydık diyoruz. Neyse, Allah isteyenlere evlat kokusunu içine çekmeyi nasip etsin, bebeklerine sağlıklı ömür versin. Beni bu cuma çok zor saatler bekliyor onun acısı içindeyim.

canım yaşadıklarına üzüldüm, Rabbim şifa versin. tüm varikosel hastalarında bu dna hasarı oluşuyor mu canım. ilk kez senden duyduğum için merak ettim
en son gittiğimiz profesör az çok hasar olur dedi, varikoselin ne zamandır olduğu ile alakalı dedi, eşimde nerdeyse canlı sperm olmadığı için anlaşılan sen çok uzun zamandır varikoselsin dedi, erkekler genelde evlenip çocuk olmayınca bu durumunu farkediyor dedi, testislere mi ne bi yere sıcak kan kaçıyormuş mu ne uzun süre bu ısıya maruz kalınca hasar oluyormuş. Şans eseri çocuk sahibi olanlar olurmuş, sizin de olur olmaz diyemem ama kaç sene de olur onu bilemem dedi. sıcak duş sauna falan yok dedi eşime. şimdi çocuğun olsa ikinciyi istediğinde daha ileri hasara maruz kalmış olursun dedi ikinci çocukta zorlanırsın dedi. böyle işteee.. Bunları hiç anlatmayan ilaç verip yollayan bekle olur diyen doktor da çoktu. ameliyat olunca da olmadı çocuğumuz ama en azından aşılama tüp denemek için spermi var. Bakcaz bakalım dna hasarı kromozom testi...DR Kaan Aydosa da gidelim diyoruz dna hasarı incelemesi için falan. Embriyo kalitelerimiz iyi değil bu olaya bağlıyoruz tabi ama daha araştırılcak çok şey var...

Allah hepımızın yardımcısı olsun canım senı cok ama cok ıyı anlıyorum ama dedııgın gıbı derdı veren dermanıda verır ınsallah Alah ısteyen herkese naasıp etsın

Eses07 derecesi ne idi varikoselin esimin degerleri maalesef oldukca dusuk doktor ameliyat sonra tup bebek dedi ameliytta kararsz kaldik gorusler birbirini tutmuyor bizde borinci derecede

merhaba bizimde varikosel siiintimiz var degerin dusukken yukselmesi bana biraz olsun umt kaynagi oldu degerleriniz amelyat oncesi nasildi bizom durum bayagi dusuk maalesef

merhabalar esinde birinci derece varkisol olup ameliyatla degerlerde yukselme goren var mi
cnm birinci derecedeydi ameliyat oldu 3 ay sonra hamile kaldım elle muayenede bile zorla tespit edilmişti...RABBİM enkısa sürede sizede nasip etsin hamile kaldığım ay havuç suyu içtik ikimizde...........

insallh Allh hayrlisi ile dogurmayi buyutmeyi nasip etsin insallh.Rabbim isteyen herkse nasip etsin insallh doktor bize bitkisel ters etki yapar hormon iyi dedi bitkiselinde faydasi olmaz dedi cok zormus gercekten daha alti aylik ewliyim ama o kadar yipraniyor ki insan

cnm bizim en son 25 milyon sayı,hız%20 ve morf %1 di.....biliyorum cnm ama nasip İNŞALLAH tez vakitte meleklerine kavuşursun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…