Erkek İnfertilitesi varikosel ameliyatı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

varikosel ameliyatından kaç ay sonra hamile kaldınız?

• Ankete Katılan
    17
  • This poll will close: .
Buarada mikroenjeksiyon hakkında bana biraz bilgi verir misin. Ayyyy senden cok şey istemiş gibi hissettim kendimi utandım şimdi kusura bakma.:KK22:

yok estagfurullah insan paylastikca ogreniyor.basta bilgm yokdu cok arastrdm yorulup kafam karisinca birakdm.bende isindim sana sende kendimi gordum diyebilirim.mikroe enjeksiyon yontemi sole dollenme gerceklesdkten snra ymurtaya enjekte ediliyor bu sperm sayisi azsa sperm yumrtyi dolleyck gcde deilse kullaniliyor tup bebekden frki yumrtaya enjekde edilmesi bazi hastnelerde de basari icin direkt bunu da kullanabiliolr bze doktr bnu onerdi

Genetik analiz yaptiniz mi bes milyon altinda ise sperm bu isteniyor.biz yaptrdk.dna incelenio bir ayda çıkıo sonuc haftaya alacagiz.ama yaptrmk sze klms testde dusuk rski anorml dgum rski solenio bi nevi danismnlk bn braz da az olmasnin sebebi icin istedm ama bir dktr bnla anlarz derkn dieri anlayamayz dedi streslu ve insani endsye sewk edio bklerkn yaptrmasa mi idim dedgm de oldu.

arkadaşlar günaydın herkese. eşim ekim ayında mikrocerrahi ile ameliyat oldu. ameliyat öncesi değerleri toplam 63 milyon sperm, %14 hareketlilik, sanırım %4 morfolojiydi. ameliyat sonrasında düzensiz olarak e vitamini kullandı sadece, bitkisel kür yapmadık sadece sağlıklı beslendik, ocak ayında yaptırdığımız spermiyogram sonucu şöyle, toplam 252 milyon sperm, %52 hareketlilik, %20 morfoloji. doktorumuz sayılar normal dedi ama tedbir amaçlı üç tane ilaç yazdı, trental, progeny m ve b12 vitamini. trental eşimde baş dönmesi ve uyku yaptığı için bıraktık. bitkisel kürleri doktora sorduk, içiniz rahatlayacaksa için ama sırf bebek için içmenizi tavsiye etmem dedi. özellikle eşinizin mide problemi varsa dikkatli olmanızı öneririm. kürlerin gün atlamadan üç ay uygulanması gerekiyor ve aynen ilaç gibi yan etkileri olabilir. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısıysa bebişleri nasip etsin :KK68:

Teswkkur ederim canim insallah bebislerimizi kucaklarimiza aliriz bir mutluluk yasariz. Yok daha hic bir analiz yaptrmadik diyorum ya bu konularla ilgileneli 2 hafta oldu. Ama herhalde hü tür analizleri diyarbakır bahcecide yapacağız ama normal tüp bebek tedavisini istanbul Memorial de yapavaz.

seyyah 2015 kacinci seviye idi varikosel hareket sekil cok iyi ameliytn fydsi gzel olms.benim bahsettiğim otlar bir ay kullnmlik 6 hafta fazlasi cok ciddi etkilet yapio.bir ay deneyecez onlari cok miktar da değil ama insallh dokunmaz esim duzelirse amelyt olmayi dsunmuo birinci sewye bizim

seyyah 2015 kacinci seviye idi varikosel hareket sekil cok iyi ameliytn fydsi gzel olms.benim bahsettiğim otlar bir ay kullnmlik 6 hafta fazlasi cok ciddi etkilet yapio.bir ay deneyecez onlari cok miktar da değil ama insallh dokunmaz esim duzelirse amelyt olmayi dsunmuo birinci sewye bizim
canım bizimki tek tarafta 2. dereceydi yanlış hatırlamıyorsam. diğer taraf da başlangıç seviyesindeydi doktor siz bilirsiniz dedi, ilerleme göstereceği için çift taraflı oldu ameliyatı. bir de başımıza şöyle bişey geldi. ameliyattan üç ay sonra test yaptırdığımız bir hastanede değerler sıfır çıktı. hastaneden kaynaklanan bir şeymiş, tabi çok korktuk, üç gün sonra ise o normal değerleri aldığımız testi yaptırdık başka bir hastanede. demem o ki test yaptırdığınız kliniklere dikkat edin canım, laboratuarı içinde olan, örnek verdiğiniz ortamın hijyenik olduğu yerler olması çok önemliymiş, yarım saat bekleyen sperm zaten sıfıra yakın oluyormuş kalite açısından, test sonuçlarındaki saatlere bakmanızı öneririm, test verme ve analiz saati arasında yarım saat olmaması gerekiyor. biraz uzun yazdım ama biz çok üzüldüğümüz ve mağdur olduğumuz için belirtmek istedim

Çok iyi yaptın bu bilgileri söylemekle Allah razı olsun ama işte her hastane ve Kliniklerin bize sonuç verme saati 1 2 saat sürüyor

Çok iyi yaptın bu bilgileri söylemekle Allah razı olsun ama işte her hastane ve Kliniklerin bize sonuç verme saati 1 2 saat sürüyor
rica ederim canım ne demek, cümlemizden razı olsun. önemli olan kaç saatte sonuç verdikleri değil de, test sonucunun sayfasında yazar, örnek alınma saati ve analiz edilme saati diye. ya da buna benzer bilgiler vardır. işte o saatlerin arası yarım saatten fazlaysa ve spermiyogram sonucu çok kötüyse mutlaka tekrarlamanızı öneririm

Hmmmm anladım. Siz tüp bebek nerde ve hangi doktora yaptrmayı düşünüyorsunuz

Evet sana sordum canım hani bi mahsuru yoksa tabi
yok canım ne mahsuru? şimdilik tüp düşünmüyoruz canım, bu değerlerin düzelmesinden sonraki ilk ayımız. bu ay ve önümüzdeki ay adet olursam doktora o zaman gideceğiz tekrar. inşallah gerek kalmaz :KK64:

İnşallah yaaaa. Offff.Allahım gerçekten niye bu kadr zor geliyor bu durumlar isyan etmek haddimize değil ama gerçekten çok zor süreçler bunlar ağlamaktan bunalmaktan etraftaki kişilerin kibirlerinden insan bide bununla uğraşıyor Ya Rabbi kinin ne derdi sıkıntısı varsa bu cuma nin yüzü suyu hürmetine gider bize hayrli salih ve saliha evlatlar nasip et. İşimizi kolaylaştır Ya Rabbi. :KK61:

Kızlar benim esimde variskosel oldu mart ayinda kontrollere gitti fakat yumurtalik tedaviyi kabul etmemis dedi bi bilginiz varmi cocuk sahbi olan varmi bu durumda olup yazarmisiniz

Canim kritik bir konu malum, Dr lar bile çok net konuşmuyor. Evlilik sureniz ne kadar, bizim on aydi ameliyat olurken, Dr da %60 iyileşme vaad etti spermiyogram değerlerinde. O yüzden ameliyat dedi. Eşinin su anki değerleriyle hamile kalma sansin varsa ameliyatı erteleyin ya da asilam tüp deneyin, ama ameliyat da tamamen umutsuz değil. Dediğim gibi tamamen eşinin tahlil sonuçları ve sizin beklentinizle alakali
Eşiniz ameliyat olduktan sonra gebe kaldınız mı acaba

X