- 5 Şubat 2016
- 79
- 8
- 34
-
- Konu Sahibi seyyah2015
Merhaba benim abimde ve eşimde de varikosel vardı abim bundan 7 sene önce normal ameliyat oldu ama çocuğu olmadı değerler normale dönmüştü .Merhabalar canım yok sadece 2 hastaneye gittik ilk hastanede değerler 2 3 sperm sayısıydi kürlerden sonra 600 oldu bakalım bi kaç merkeze danışmanı daha düşünüyoruz daha yolun başında olduğumuz için çok zor zamanlar yaşıyoruz
Merhaba benim abimde ve eşimde de varikosel vardı abim bundan 7 sene önce normal ameliyat oldu ama çocuğu olmadı değerler normale dönmüştü .
Eşimde 1. derece varikosel çıktı aslında evde bunu anlamak mümkün ıkındığında testisin biri aşığıda diğeri yukarıda gibiyse ve damarlar belirginse varikosel ama varikosel de cerrahi işlem gereklimi değil mi önemli olan bu bunun için sper testi önemli yapılan testte sayı ,morfoloji normalse ve sperm sayısı hızlıyla yavaşın toplamı 50 nin üzerindeyse cerrahi işlem gerekmiyor.
Doktorumuz bize bu şekilde anlattı varikoselde mikrocerrahi daha başarılı sonuç almanızı sağlıyor.
Varikoselin seviyesi oluyor ya onu sordum bunlar sayi icin.varikoselde sayida etkili ne karlik ewlisin bizde yni ogrendik bu durumlari.
Evet eşimde baya bi şişlik oldu ve kıpkırmızıydı ama geçtikzlar amelıyattan snra yumrtalardakı şşlik ne kadr zamada gectı sızdeyada sıslık oldmu