Var yemezlik midir bu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
benim dedemin de cimriligi meshurdur. paralari biriktirmis biriktirmis. bir de gömmüş koy yerinde. cikardigi vakit de paranin degeri cok cok azalmis. ne hikayeleri var ayri ayri.
hastalik gercekten.

Aslında bu kadar dert edinmeniz ilerde ayni problemi yaşayıp yasamayacak mısıniz
Kendinizi kandırmayin kendim icin demiyorum diye.
Aile sizi ilgilendirmez erkek arkdsiniz böyle olmasa sormazdiniz zaten.
Degismez bence

Evet var şahsen benm amcalar öyle mesela bankadada milyarları var arazileri daireleri arabaları var ama görsen sanki kıt kanaat geçiniyor sanırsın tatile hiç gitmezler kendilerinde eşleride çocuklarıda para harcarken korkar bilmeyen Bi insan olsam yok sanırdım,

Evlendiğinde sende bu hayata ortak olacaksın sana bu kadarını diyorum cimri bir adamla ömür geçmez.Para amaç değil araçtır.

Benzerlerini yaşıyorum, bayağı varken sefalet bu.
Ömrünü çalışmaya adayan insanlar, parayı amaç haline getiriyor.
Yaşamak hatta iyi yaşamak için araç olduğu gerçeğini görmezden geliyorlar.
Sana ne diyen üyelere şimdiden söyleyeyim, bu kadın işler ciddileşince böyle bir hayatı benimsemek zorunda kalacak, mesele bu.

Zamanında bana ne dedim, şuan ben yaşıyorum!
Benimli sizinkinden farklı bir durum ama çocukların sadece aile kalkınsın daha çok mal edinsin diye çalışmaları, emeklerini kendine harcamaktan bihaber şekilde büyütüp yaş ilerlelese de sadece ailenin malı, ortak mal, ortak kazanç algısıyla donatmaları çok büyük bir sorun teşkil ediyor.
Benim kocam hala babası mal alsın, daha çok şeyi olsun diye her gün fellik fellik dükkan, arazi vs geziyor.
Sonuç, kendine harcaması gereken zaman ve emeği, iş yapmak yerine mirasta hak düşecek, herkes faydalansın diye ortaya koyup, kendi evladını önceliği tutamıyor.

Yol yakınken uzaklaşın derim, şükrü ve dur algısı olmayan insan tehlikelidir.

Belki bu şekilde yemeye yemeye sahip oldular o mal varlıklarına. Şimdi de alışkanlığa binmiştir ya da iyice hırslanmışlardırya da huyları budur

Ailecek oğlak burcu bunlar galiba

Son düzenleme:
Sen her şeyi birlikte yapalım diye işe girmeden evlenmem dersin, sonra bigün bi bakmışsın her şeyi sen yapıyorsun onun para aileye akiyor. Sözde Birlikte aldığınız kredisini senin ödediğim ev kv nin üstüne oluyor falan... Tam o tip biri bu adam. Acil kaç.

Konunuz bana saçma geldi. Bana sanane diyorlar diye açıklama yazmışsınız fakat hala sanane denecek bir konu. Siz sadece izlemleyip kendinize yol çizebilirsiniz. Diğer olaylara müdahale olayım, çıldırdım falan çok saçma.

Cildiracak bir durum yok.Ortada resmiyet kazanmis bir durum yok.Soz,nisan,evlilik gibi.Hayatina karismak icin soz hakkiniz yok henuz.Sizi bu denli rahatsiz eden bir durumsa ayrilin gitsin.

Küçük Emrah diyorum. Uzak durulması gereken bir tip. Size “canım çay istedi” diyor mu mesela? Yoksa çay sevmediği ve istemediği için mi içmiyor?

İşte bu durum cidden saçma geliyor bana. Yemedikten sonra yatırımın ne anlamı var. İyi bir evde oturmadıktan sonra çocuğum iyi bir ortamda büyümedikten sonra ne anlamı kalır.

Evleneceğiniz kişi ile dünya görüşlerinizin paralel olmadı lazım. Sizinki gayet net, buradaki bazı insanlar sizin gibi düşünüyor, bazıları sevgiliniz ve ailesi gibi. Önemli olan uyuşabildiğimiz birini bulmak.

Siz ona annelik/babalık yapamazsınız. Koskoca adam. Bu yolu seçiyor demek. Bu onun kendi seçimi. Bilinçli olarak seçiyor veya vicdan azabından dolayı böyle yapıyor. Her 2 halde de evlenirseniz sizin mutsuz olacağınız ortada.

Bu tipler kendilerine harcamaz, harcasa suçluluk duyar, ama etrafındakileri “etkilemek” için öyle değilmiş gibi davranırlar. Aksi halde hiç arkadaşları kalmaz ki

Özetle; aynı görüşte olmadığınız bir adamla evlenmek sizi mutsuz eder. Sorun annesi ya da babası değil, bizzat sevgilinizin de bu düşüncede olması.

böyle bir adamla evlenme zihniyetleriniz farklı, onlar tatile gitmez üst baş almaz eve harcama yapmaz sadece karınlarını doyurur faturalarını öderler sosyallik sıfırdır tüm hayat gayeleri ev arsa tarla vs alıp kendilerince yatırım yapmaktır. erkek arkadaşında o kafayla yetişmiş ilerde sen gezmek istersin o ev arsa alalım der, sen evin eşyasını yenilemek istersin o gerek yok der, belki insanlar yokluktan gelmişlerdir o nedenle fazla harcama yapmayı tutumsuzluk olarak görebilirler ama bu tarz yaşayan tipler hayatı yaşamadan öbür dünyaya göçüyorlar çoğu zamana..

Bence çok sevinmelisiniz parasını daha sola kumara iddaya yatirmiyoailesine veriyo kardeşi tabiki okutucak benim abim ben uniye giderken anne babamdan hariç gönderirdi şuan çalıştım halde veriyor maaşın az belki ihtiyacin vardır diye. Bazı aileler ole mala düşkün olup eşyayı önemsemezler. Ailesine para vermesi kötü değil bende veriyordum smdi evleniyorum verdiğim paralar bana kaç misli ile dönüyo belkiona da dönecektir. Çok takip kafa bulandırmayın bosuna

Ne güzel işte, filmin sonu belli. Sürprizler yok, kartlar açık. Erkek arkadaşınızın benimseyerek ve sizin dış göz olarak bakıp şok olduğunuz bu hayat dayatılacak size. Seviyorumlarla olacak mı..

ayrıl ondan sana hayır gelmez evlense de para yedirmeye devam eder ailesine katlanamzsın şimdi sevgilisin ama ilerde çok farklı olur

"Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi"

Aslında herşey bu cümlede gizli.

Asiri tutumlu ve bugun hayatini ‘kalitesiz’ yasayip saaadece yatirim dusunen insanlari bende elestirebiliyorum ne yalan soyleyim.
Ama seni ilgilendirir mi, hayir. Armut dibine dusermis, sevgilinde ailesi gibi. Ciddi bi yola girdiginde orta yolu zor bulursunuz.

Zenginin mali züğürtün çenesini yorarmis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…