• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Var yemezlik midir bu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
* belk calisip didinip ev pesinati denklestirip almislardir. Icinde de kiraci kaliyordur. Atıyorum kiraci 10 oduyorsa aile ustune 5 koyup krediyi oduyordur.
Haliyle aldiklari ev onlari lukse degil kemer sikmaya itiyordur.
* belki o 5-6 evin bir kismi koyde kendi arsalarina diktikleri aile aparmanidir.
* belki 7. Evi yeni almislardir onun kredi borcunu odemeye calisiyorlardir
* adam tesisatci ,kadin perdeci. Belki de yıllarca gecim derdinden ssk yapmamislardir. Yaslari emeklilige gelince, bari sosyal güvencemiz olsun diye odemey girismislerdir. Iki kisinin ssk primi kotu bir ev parasi eder. Belki aldıkları buraya gidiyordur.
*belki ekonomik kriz vurmustur,kimse bu kitlikta perdelerini en pahallisindan yenilemiyodur...
*birikimi seven aile. Belki ogulundan aldiklarini düğün zamani kullaniriz diye altin yapip bir kenarda biriktiriyordur...
Binlerce opsiyon var boyle.
Size ne ki insanlarin butcesinden?
Siz gezin tozun kocanizin ailesinden kalma evin ustune bir tane daha almadan guzelce yaslanin. Kim size birsey diyebilir?
Onlar boyle mutlu demek ki
Sevgilime üzülüyorum ama napim. İstiyorum ki biraz kafasını dağıtacak bir şeyler yapsın gerekiyorsa Bi kaç gün tatil e gitsin çok yoruluyor çok çalışıyor çünkü

Sevgilimi seviyorum ve sürekli stresli olmasından kendine ait hiçbir şey yapmaması dan rahatsızım. İnsna sevdiği için üzülür. Başkası çalışıo tatile vs giderken bu çocuk Bi çay içmeye dışarı çıkmıyor.

Sorduğunuzda 5 6 dairesi arsaları olduğundan bahsediyormuş ya işte. Doğruysa ne alâ değilse de kendi bileceği iş, yalana ne hacet?

Sevgiliniz size şov yapmak için yapan mal varlıkları çokmuş gibi davranıyor olabilir. Eğer bu değilse de lütfen erkek arkadaşınıza işsizken vs maddi destek olmayın veya ilerde yapacağınız maddiyat içeren planlardan fedakarlık yapmayın. Böyle yaşamayı onlar tercih ediyor sonuçta.
Erkek arkadaşınıza bu yaşam tarzı tuhaf gelmiyorsa o da ilerde böyle yapacak.

Evet tam da dediğiniz gibi, varyemezlik.
En nefret ettiğim tipler.

Hatta yakın çevremde örneği de var, amcamın daireleri var, dükkanları var belki 40 yıllık.
Bir gün babam ve amcamın şehir dışına gitmesi gerekti.
Amcamın eşi kalktı bize geldi bizim elimizde yok, yol parasını ver de o da gelsin demişti.
Cimriliktende beter, bu varyemezlik.

Bu arada bazı insanlar böyle. Benim dedem 30 yıllık pantalonlarını ayakkabılarını falan giyer, yolda görsen emekli maaşıyla geçinen bir garip dede dersin ama bir sürü mal varlığı var paraya ihtiyacın olsa masaya 50bini tek seferde koyar.

Hayattaki tek gayesi para biriktirmek ama bir yandan hayat geçiyor. Çok parası var, ancak geriye dönüp baktığında bomboş bir hayatı var.
İşte bu durum cidden saçma geliyor bana. Yemedikten sonra yatırımın ne anlamı var. İyi bir evde oturmadıktan sonra çocuğum iyi bir ortamda büyümedikten sonra ne anlamı kalır.

Sevgiliniz size şov yapmak için yapan mal varlıkları çokmuş gibi davranıyor olabilir. Eğer bu değilse de lütfen erkek arkadaşınıza işsizken vs maddi destek olmayın veya ilerde yapacağınız maddiyat içeren planlardan fedakarlık yapmayın. Böyle yaşamayı onlar tercih ediyor sonuçta.
Erkek arkadaşınıza bu yaşam tarzı tuhaf gelmiyorsa o da ilerde böyle yapacak.
Ben de bundan korkuyorum işte

Sevgilime üzülüyorum ama napim. İstiyorum ki biraz kafasını dağıtacak bir şeyler yapsın gerekiyorsa Bi kaç gün tatil e gitsin çok yoruluyor çok çalışıyor çünkü
Neyine üzülüyorsunuz ki o böyle mutlu. Hatta böyle yaşayarak mutluluğuna mutluluk katıyor. Bazı insanlar böyledir temizlik hastaları da aşırı temizlik yaptıkça mutlu olur. Onun kendisini değiştirme isteği yoksa böyle kabullenin bence

İşte bu durum cidden saçma geliyor bana. Yemedikten sonra yatırımın ne anlamı var. İyi bir evde oturmadıktan sonra çocuğum iyi bir ortamda büyümedikten sonra ne anlamı kalır.

Aynen öyle. Dedemlerin yaşadığı evi görsen :KK43:

Dediğim gibi insanların parası ve bunu nasıl değerlendirdikleri sizil ilgilendirmez ancak şöyle ilgilendirir ki erkek arkadaşınız da bu hayata uyum sağlamış gibi görünüyor ve ileride evlilik düşünürseniz sizi de böyle yaşamaya mecbur bırakabilir. Bence olayı böyle değerlendirmeniz sizin faydanıza olur.

Ben de bundan korkuyorum işte
Valla bana çok sağlıksız geldi. Yani sizle vakit geçiriyor mu? Maddiyat içeren planlar yapıyor mu sizle?
Yapmak zorunda değil de mesela "hadi seni şu restorana götüreyim" diyor mu? Hediye alıyor mu?
Bu arada ben de sinir olurdum herhalde

Neyine üzülüyorsunuz ki o böyle mutlu. Hatta böyle yaşayarak mutluluğuna mutluluk katıyor. Bazı insanlar böyledir temizlik hastaları da aşırı temizlik yaptıkça mutlu olur. Onun kendisini değiştirme isteği yoksa böyle kabullenin bence
Ama mutlu değil ki sadece o ailede yetiştiği için zorunlu hissediyor. Sevdiği bir sanatçının konseri vardı geçen hafta. Git dedim, bu sıkışıklıkta nasıl gideyim dedi. Bazen dşyor ki amerikaya gidip 5 6 sene e çalışacağım para biriktirec eğim kardeşim için geleceği için. Zaten çocuk gözünü açmış çalışıyor hep çalışıyor okurken de çocukken de hep çalışmış. Ama artık zoruma gidiyor

İnanın destek olması beni rahatsız etmez. İhtiyaçları varsa biz evliyken bile destek olsun. Ama varsa sırf onların para biriktirme yatırım, hastalıkları yüzünden neden çocuğun bugünleri çürüsün. Bi evli bile değiliz haliyle kendim için şuan hiçbir sakıncası yok ne yaptıkları ama erkek arkadaşıma üzülüyorum
Destek olmasi rahatsiz etmez diye kendini kandiriyosun etmis zaten seni ona üzülüyorum demen bile senin rahatsiz oldugunun bi belirtisi. Arkadasin uzulmuyo o kafada o yapida biri zaten. Evlilikte senin dusundugun kadar masum degil ihtiyac bitmiyor ne kadar gelir okadar gider cikiyor bu lafimi unutma bigun esin ailesine destek olmaya kalktimi ben kendimden kistim almadm yemedim giymedim o niye ihtiyacini agorsun diye dusuneceksin oyuzden o adamla olmaz canm

Esnaflık normal maaşlı işlere benzemez sürekli sıcak para gerekir karıkoca ikiside esnas sürekli mal alıp kullanıyolardır alacaklarınıda taksitli vs alıyolarsa aslında bol paranın içinde sıkıntı çekiyor olabilirler bi ay çok iyi iş olur kazanırsın diğer ay hiç bişi olmaz ancak dükkanı döndürürsün birde esnafın sarsılması için bi ekonomik kriz yeter o yüzdende sürekli temkinli yaşıyor olabilirler

Valla bana çok sağlıksız geldi. Yani sizle vakit geçiriyor mu? Maddiyat içeren planlar yapıyor mu sizle?
Yapmak zorunda değil de mesela "hadi seni şu restorana götüreyim" diyor mu? Hediye alıyor mu?
Bu arada ben de sinir olurdum herhalde
İşte bana karşı öyle değil çevreye karşıda öyle değil o öyle değil kısacası o yüzden bugüne kadar gözüme batmaöıltı. Ailesini tanıdıktan sonra gözüme batmaya başladı. Yoksa ben ailesini tanımayan kadar böyle meselelere girmeyen kadar baya fazlasıyla eli açık gelirdi bana. Sorun onda değil ailesinde

O da bunu seviyor demek ki.
Eger istediğin hayat "ikimiz de calisalim, izinlerde tatillere gidelim,kapimiza bozcaadadan aldigimiz kapi numaralarini asalim" ise bunu tum parasini ailesine verip kafede cay icmeye ici giden, kalitesiz yasayip bundan rahatsizlik duymayan bir adamla gerceklestiremezsiniz.
Ne yapsaniz "ne gerek var bunca masrafa" olur. Bayram tatilini dort gozle beklersiniz, tum bayram denizde yüzemeden,kurbanin derisini yuze yuze gecer.
Bu adamla istediğiniz hayatı yasamaniz imkansiz.
ayrica bazi insanlar tatili sevmezler. Ben mesela tum avrupayi gezdim,turkiyede 30dan fazla sehre gittim. Hala daha bugun bile 15 temmuz tatilimi planliyorum. Tum birikimim,mutlulugum hep seyehat ile. İleride de göçebe, bugun bi şehirde yarin öte ulkede bir hayat düşünüyorum. O yuzden ev mev almam asla.
Ama babam cocuk yastan beri calisan,caliskanligiyla taninan, emekli olmayi dusunmeyen bir adam. Evi de cok sever. Bu sene annem ve ona emrivaki yaptım, cok da guzel bir otelden,doğanın icinde tatil aldim. Ikinci gece kalmadan geri donduler "gezecegimizi gezdik,tesekkurler. Evimizi ozledik. Kedi yalniz üzülmüştür" deyip ;))
Seninkiler de bu hesap olur bence.
Eger istegidin hayat bu degilse yol yakinken dön gitsin

Esnaflık normal maaşlı işlere benzemez sürekli sıcak para gerekir karıkoca ikiside esnas sürekli mal alıp kullanıyolardır alacaklarınıda taksitli vs alıyolarsa aslında bol paranın içinde sıkıntı çekiyor olabilirler bi ay çok iyi iş olur kazanırsın diğer ay hiç bişi olmaz ancak dükkanı döndürürsün birde esnafın sarsılması için bi ekonomik kriz yeter o yüzdende sürekli temkinli yaşıyor olabilirler
Tamam da hu insanlar gelmiş 50 yaşına. 6 7 evleri varsa bir 2 tanesini satıp daha iyi bir ev de yaşayabilirler. Kendileri için diyorum. Çocukları iyi bir ortamda büyüsün diye diyorum. Bi koltukla Bi dolaplar kimse fakir olmaz

Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
İnanın ailesini tanıdığımdan beri Yatırım kelimesinden soğudum.
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık
Çevrenizde var mı öyle örnekler. Siz ne düşünüyorsunuz

Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok
Ben sizianladım.Kızlar arkadaş dersını paylaşmış.Oda bılıyor aralarında bir sey olmadıgını.Bacım bunlar var yemez.Boylelerının huyu degısmez bacım.Kaç kurtar kendını.Dısarı cıktıgınızda para oderken elı tıtrer.Size hedıye alıomu mesela?Sizi dusunuomu?

Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık

Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok
zenginler böyle zengin oluyo gülüm. pintilikten

Kız bunlar acıkınca yemekte yemiodur.7 ev ney ya?Vallaha jiç benım yaşam tarzıma uymuo.

Ama mutlu değil ki sadece o ailede yetiştiği için zorunlu hissediyor. Sevdiği bir sanatçının konseri vardı geçen hafta. Git dedim, bu sıkışıklıkta nasıl gideyim dedi. Bazen dşyor ki amerikaya gidip 5 6 sene e çalışacağım para biriktirec eğim kardeşim için geleceği için. Zaten çocuk gözünü açmış çalışıyor hep çalışıyor okurken de çocukken de hep çalışmış. Ama artık zoruma gidiyor

Ya zaten bu bir çeşit hastalık bence. Annesi babası da o parayı biriktirme zorunluluğu hissediyor zaten. Çünkü kimse o kadar birikimden fayda sağlamıyor değil mi? Annesi de bir kıyafet gördüğünde "aman 50 tl vermeyim şimdi bizim paraya ihtiyacımız var" diyordur. Sevgiliniz de öyle diyor. Oturup mantıklı düşününce "yahu 7 evin aylık kirası ile 2 çocuğun özel okul taksidi ödenir zaten, bir bilet parası versem ne olacak ki" demiyor. Çünkü kendisini o para harcanınca huzursuz hissedecek.
Temizlik hastalarını düşün yine 5 dkda o tezgah kirlenmeyecek ama sürekli siliyorlar. Bu da o hesap.
Bence kendisi düzeltmek istese bile düzelemez. Ben kendi yakınlarımdan biliyorum. İsterse trilyoner olsunlar böyle yaşarlar...

Bunlar seni hiç ilglendirmez sanane ki milletin hesabını yapıyorsun çıldırıyosın. Ne zamanki evlnirsin kocan dan o zaman şikayetçi olursun. Bu hakka sahip değilsin su an

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back