• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Var yemezlik midir bu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sindyyrey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
525
361
18
32
Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
İnanın ailesini tanıdığımdan beri Yatırım kelimesinden soğudum.
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık
Çevrenizde var mı öyle örnekler. Siz ne düşünüyorsunuz

Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Erkek arkadaşımın ailesinin davranışları tuhafıma gitmeye başladı artık.
Annesinin perde dükkanı var oturmuş bir dükkan 10 senedir yapıyor bu iş i. Babası ise 30 yıllık tesisat doğalgaz iş i yapıyor usta artık. 2 kardeşler çok bir nüfusları da yok. Sizce bu şartlarda nasıl geçinilir? Şöyleki söylemlerine göre 5 6 daireleri arazileri varmış yatırım olarak almışlar çalışarak arabaları falan da var. Ama dışarıdan baksan kıt kanaat geçinen bir aile gibi çık küçük eski bir ev, 30 yıllık eşyalar koltuklar, dökülen dolaplar vs. Yaşam şekilleri de öyle, tatil olayı asla yok uçağa para vermez otobüs kullanırlar, kardeşi küçğk devlette okuturlar vs. Arkadaşlar kimseyi küçümsemem yoksa yoktur, ama var olduğunu söyleyip (ki anne baba çalışıyorsa illaki yoklukta değildirler değil mi?) bu şekilde yaşamaları kafamı karıştırıyor. Erkek arkadaşım çalışıyor bu ay harcamam yoktu aileme verdim paramı diyor. Neden dedim, ailemdir ne olmuş dedi. Yok dedim annen baban çalışıyor ya o yüzden dedim ihtiyaçları var mı dedim, yok dedi yatırım yapıyorlar bunu da eklerler diyor. (yanlış anlaşılmasın ailesidir tüm parasını her ay verse bile beni ilgilendirmez ama ihtiyaçları varsa eğer)
Bazen diyorum ki bilmediğim şeyler vardır belki yani bu kadar da olmaz Bi koltuk takımı da mı alamıyorlar diyorum. Sonra dşyorum hep kendileri şu kadar şeyimiz var diyor hem de neticede yıllardır anne baba çalışıyor erkek arkadaşım 15 yaşından beri çalışıyor onlardan harçlık bile almamıştır. Bu arada ben sinirlendim bu kez keşke tatile gitseydin biraz da kendine bir şey yap dedim. Çünkü hiçbir şekilde kendine bir şey yapmaz sürekli çalışır. Hatta daha iyi işler bulmalıyım m diyor ben evin büyüğüyüm kardeşime de yardımcı olmalıyım diyor. Çıldırıyorum ya anne baba çalışıyor sen niye kardeşini okuyacaksın büyütecrksin hem de kendine hiçbir şey yapmadan ömründe Bi kez olsun tatile gitmeden. İhtşaç olsa tamam amenna ama yoksa sırf ailen yatırım yapıyor diye var mı böyle Bi şey. Ailen çakılıyor onlar kardeşine çok iyi bakar dşyorum, onlar yatırım yapıyor o parayı harcanıyor dşyor. 7 ev var 1 ini satarsınız sıkışırsanız diyorum yok onlar yatırım para getiriyor dşyor. İyi de gelen parayı kullanmadıktab sonra. Çıldırcam artık
Yanlış anlamayın ama daha sevgilisiniz ve karışmamanız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta koskoca insanlar kendileri de düşünebilirler.

Çıldıracak başka şey mi bulamadın bacım?
En basitinden sana ne der, resmi anlamda hiçbirşeyin değil ki?
Bunla olamayacağını kesin bence hiç uzatma.
Ya kendim için demiyorum ki tam tersi ben evlensem o yatırım diye topladıkları bana d akacak. Ama ben istemem ne ev ne başka şey. Kendileri yesin istiyorum, saçma geliyor. Erkek arkadaşım spor a gidecekti para yok dedi şimdi böyle Bi şey yapmış. Çocuk sürekli bunalımda depresyonda kafasının dağılması lazım ama dışarı çıkıp Bi kahve bile içermiyor. Kendini sorumlu görüyor aileye bakmakla. Tamam ailesinin olmasa öyle olsun anlarım, ama varken bu çocuk niye böyle olsun stresten hastalık çıkıyor çocukta, sadece çalışıyor. Kendim için bir şey istediğim yok yani

Başkasının malı mülkü evi barkı sizi neden ilgilendiriyor ki?
Üzülüyorum çünkü. Kendim için değil yani. O yatırım diye topladıklarından evlensem bile bir kuruş istemem ne ev ne başka şey. Ama erkek arkadaşıma üzülüyorum sorumlu görüyor kendini ev e bakmakla yükümlü görüyor sürekli çalışıyor dışarı arkadaşlarıyla bir kahve içmeye bile çıkmıyor zoruma gidiyor

Üzülüyorum çünkü. Kendim için değil yani. O yatırım diye topladıklarından evlensem bile bir kuruş istemem ne ev ne başka şey. Ama erkek arkadaşıma üzülüyorum sorumlu görüyor kendini ev e bakmakla yükümlü görüyor sürekli çalışıyor dışarı arkadaşlarıyla bir kahve içmeye bile çıkmıyor zoruma gidiyor
Cimri bir erkek arkadas istemem cunku parayi arac degil amac edinmistir.

.... ama ona karismaya hakkiniz yok. Ayrilirsiniz olur biter.

Daha ortaokulda böyle bir arkadaşın evine gidip şok olduğum için şu an anlattıklarınıza şaşırmadım. Arkadaşımın ailesinin apartmanı vardı apartmanın alt katında da mobilya mağazaları, aynı mağazadan 5-6 tane daha vardı. Bir gün Doğum gününde sınıfça gittik evine koltuk takımları çok çok eskiydi alt kattaki mağazalarından bir koltuk çıkartamadılar mı diye şaşırmıştım. Odadaki dolap vs diye o kadar eski o kadar çökmeye yüz tutmuştu ki çok şaşırdım durumları vardı yani bariz. Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz diye bir laf var ya gerçekten çok doğru. Paranın olması ayrı o parayı harcamak apayrı. Kimisi hiç harcamaz biriktirir kimisi hep tatile harcar kimisi ev eşyasına harcar insanlar çeşit çeşit. Erkek arkadaşınızın ailesi pek sizin alıştığınız aile düzeninde değil belli ki

Siz bu konunun neresindesiniz ben onu merak ettim.
Sevgilimi seviyorum ve sürekli stresli olmasından kendine ait hiçbir şey yapmaması dan rahatsızım. İnsna sevdiği için üzülür. Başkası çalışıo tatile vs giderken bu çocuk Bi çay içmeye dışarı çıkmıyor.

Ya kendim için demiyorum ki tam tersi ben evlensem o yatırım diye topladıkları bana d akacak. Ama ben istemem ne ev ne başka şey. Kendileri yesin istiyorum, saçma geliyor. Erkek arkadaşım spor a gidecekti para yok dedi şimdi böyle Bi şey yapmış. Çocuk sürekli bunalımda depresyonda kafasının dağılması lazım ama dışarı çıkıp Bi kahve bile içermiyor. Kendini sorumlu görüyor aileye bakmakla. Tamam ailesinin olmasa öyle olsun anlarım, ama varken bu çocuk niye böyle olsun stresten hastalık çıkıyor çocukta, sadece çalışıyor. Kendim için bir şey istediğim yok yani
Tamam ama karşı taraf bunu öyle düşünmez ve evet herkes parayı yemeyi bilmez.

Not, bazı arkadaşlar sanan vs diyor. Yanlış anlaşılıyorum, Kendim için hiçbir şey istediğim yok aksine erkek arkadaşım çalışmadığın da aylarca maddi açıdan destek oldum ona, evlenince dahi sırf her şeyi B irlikte yapalım diye ben iş e girmeden evlenmeyeceğim dedim, ailesinin ev vermesini bile istemiyorum kendimiz yapalım her şeyi dedim. Burda yakındığım durum şu, çocuk sürekli çalışıyor kendini aileye kardeşe bakmakla yükümlü görüyor,dışarı bir kahve içmeye bile çıkmıyor kendisi için hiçbir şey yapmıyor. Sürekli depresyonda sürekli nasıl yetiştirecek telaşında. Stresten çocukta hastalıklar çıkıyor. Ben Üzülüyorum başka bir nedeni yok
Sizin hayata bakis acisiniz tamamen farkli bence is daha ciddiye binmeden bitir arkadasim cunku evlendiginizde o adam ailesine destekten vazgecmicek ve bu tur sorunlarla hep karsilascaksiniz

* belk calisip didinip ev pesinati denklestirip almislardir. Icinde de kiraci kaliyordur. Atıyorum kiraci 10 oduyorsa aile ustune 5 koyup krediyi oduyordur.
Haliyle aldiklari ev onlari lukse degil kemer sikmaya itiyordur.
* belki o 5-6 evin bir kismi koyde kendi arsalarina diktikleri aile aparmanidir.
* belki 7. Evi yeni almislardir onun kredi borcunu odemeye calisiyorlardir
* adam tesisatci ,kadin perdeci. Belki de yıllarca gecim derdinden ssk yapmamislardir. Yaslari emeklilige gelince, bari sosyal güvencemiz olsun diye odemey girismislerdir. Iki kisinin ssk primi kotu bir ev parasi eder. Belki aldıkları buraya gidiyordur.
*belki ekonomik kriz vurmustur,kimse bu kitlikta perdelerini en pahallisindan yenilemiyodur...
*birikimi seven aile. Belki ogulundan aldiklarini düğün zamani kullaniriz diye altin yapip bir kenarda biriktiriyordur...
Binlerce opsiyon var boyle.
Size ne ki insanlarin butcesinden?
Siz gezin tozun kocanizin ailesinden kalma evin ustune bir tane daha almadan guzelce yaslanin. Kim size birsey diyebilir?
Onlar boyle mutlu demek ki

Sizin hayata bakis acisiniz tamamen farkli bence is daha ciddiye binmeden bitir arkadasim cunku evlendiginizde o adam ailesine destekten vazgecmicek ve bu tur sorunlarla hep karsilascaksiniz
İnanın destek olması beni rahatsız etmez. İhtiyaçları varsa biz evliyken bile destek olsun. Ama varsa sırf onların para biriktirme yatırım, hastalıkları yüzünden neden çocuğun bugünleri çürüsün. Bi evli bile değiliz haliyle kendim için şuan hiçbir sakıncası yok ne yaptıkları ama erkek arkadaşıma üzülüyorum

Bu arada bazı insanlar böyle. Benim dedem 30 yıllık pantalonlarını ayakkabılarını falan giyer, yolda görsen emekli maaşıyla geçinen bir garip dede dersin ama bir sürü mal varlığı var paraya ihtiyacın olsa masaya 50bini tek seferde koyar.

Hayattaki tek gayesi para biriktirmek ama bir yandan hayat geçiyor. Çok parası var, ancak geriye dönüp baktığında bomboş bir hayatı var.

Bence sinirlenmekte haklısınız. Şu anda sadece sevgiliniz olabilir ama bir gelecek düşünüyorsunuz muhtemelen. Bu yaşam biçimini evlendikten sonra da devam ettirebilir. Şimdiden birşeyleri değiştirmesi gerekiyor. Evli iken de sürekli çalış-yatırım yap nereye kadar. Sosyal hayat da gerekli (maddi durumun izin verdiği ölçüde tabi)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back