var yemez aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aslında öğretim görevlisi olarak atandım henüz göreve başlamadım. o zaman büyük ihtimalle kimseye muhtaç olmayacağım ama bu günleri de (ayrımcılık) unutmayacağım maalesef
Yaşınız ilerledikçe annenize kin tutmazsınız.Şimdi kanınız kaynıyor öfkelisiniz. Hele çalışmaya başlayın ilk siz gidip annenize yardım etmek istersiniz. Kız evlatları böyledir

başka kardeşim yok. bu arada kendine de harcamaz asla
Tamam oglusuna harcıyor dediğim gibi. Kendini yıpratma. Almazsan alma de. Sen zaten atanacakmissin. Öyle değil mi? Maaşından kuruş koklatma. Bura cookkkk önemli Çünkü o da dolaylı olarak oglusuna gidecek. Durumu kabullen. Çünkü senin nişanında muhtemelen para yok diyecek.
Tabi bunlar varsayım. Abin bu kadar sorumsuz, annen de ogluscu olduğu için gelin-kv çatışması( dolaylı olarak anne-ogul çatışması) kaçınılmaz. 3-5 seneye canim kizim moduna geçer. Sen kendi paranı biriktir.
Anlattıklarından bunu çıkarttım.

ikinize de bir şey vermek zorunda değil. ama evlat ayırıyor. bu çok yanlış. orda haklısınız

ne yapayım kızım borçlarını ödemeyeyim mi kızım hapis mi yatsın kızım diye diye kocaman adamı askere bile göndermedi bedellisini ödedi psikolojisi bozulur orada diye. neden mesela bu ekstralar ? ben olsam yapılır mıydı sanmam

ne yapayım kızım borçlarını ödemeyeyim mi kızım hapis mi yatsın kızım diye diye kocaman adamı askere bile göndermedi bedellisini ödedi psikolojisi bozulur orada diye. neden mesela bu ekstralar ? ben olsam yapılır mıydı sanmam
net evlat ayırıyor. bence içinizdekileri döküp çalışmaya başlayınca arayıp sormayın ve sürekli de dile getirin sitem ettiğinde. çünkü bu tipleri bilirim muhtemelen zamanla annenizin her şeyine konacak

net evlat ayırıyor. bence içinizdekileri döküp çalışmaya başlayınca arayıp sormayın ve sürekli de dile getirin sitem ettiğinde. çünkü bu tipleri bilirim muhtemelen zamanla annenizin her şeyine konacak

nasıl arayıp sormayabilirim ki annemden başka kimsem yok maalesef kendisine düşkünüm mesafe koyamıyorum

Tamam oglusuna harcıyor dediğim gibi. Kendini yıpratma. Almazsan alma de. Sen zaten atanacakmissin. Öyle değil mi? Maaşından kuruş koklatma. Bura cookkkk önemli Çünkü o da dolaylı olarak oglusuna gidecek. Durumu kabullen. Çünkü senin nişanında muhtemelen para yok diyecek.
Tabi bunlar varsayım. Abin bu kadar sorumsuz, annen de ogluscu olduğu için gelin-kv çatışması( dolaylı olarak anne-ogul çatışması) kaçınılmaz. 3-5 seneye canim kizim moduna geçer. Sen kendi paranı biriktir.
Anlattıklarından bunu çıkarttım

oğlumun yeter ki yuvası olsun ne yapayım ben de onlara destek olurum diyor. yani evlense dahi oğluna gelinine düzenli olarak bakmaya devam edecek. ben daha annemin atanınca mutfak dolaplarını yaptırmayı düşünüyorum salaklık bende de olabilir.

oğlumun yeter ki yuvası olsun ne yapayım ben de onlara destek olurum diyor. yani evlense dahi oğluna gelinine düzenli olarak bakmaya devam edecek. ben daha annemin atanınca mutfak dolaplarını yaptırmayı düşünüyorum salaklık bende de olabilir.
Yapma çok pişman olursun. Tabi sağlık problemi gibi birşey olursa destek çıkarsın. Sana anneni at, sat diyen yok. Nefret de duyma. Durumu kabullen. Yoksa sen dolaylı abinin evliliğinin sponsoru olursun. Kimse de eline sağlık demez.
Annene sorsan evlâd ayırmasın, sen çok asiydin der. İşte ogluscu anne. Annen bu kadar ogluscu olmasa abin de sorumluluk sahibi olurdu zaten.

Yapma çok pişman olursun. Tabi sağlık problemi gibi birşey olursa destek çıkarsın. Sana anneni at, sat diyen yok. Nefret de duyma. Durumu kabullen. Yoksa sen dolaylı abinin evliliğinin sponsoru olursun. Kimse de eline sağlık demez.
Annene sorsan evlâd ayırmasın, sen çok asiydin der. İşte ogluscu anne. Annen bu kadar ogluscu olmasa abin de sorumluluk sahibi olurdu zaten.

son cümleleriniz çok yerinde 👏👏👏

merhabalar benim derdim var yemez aile. var yemez derken öyle varlıklı bir ailem yok. normaller.
iyi bir muhitte evimiz var bir de iyi model arabaları bankada bildiğim kadarıyla 600-700 bin tl paraları var. annem kardeşimle beni tek büyüttü sağolsun güzel de büyüttü hani bir şeyimizi eksik etmedi özellikle yeme içme konusunda hiç kısmadı. bazen ben mi aç gözlüyüm diyorum.

kardeşim aşırı hayırsızdır yıllardır çalışır 1 lira birikmişti yoktur aksine devamlı borç yapar durumumuza göre lüks içinde yaşar ama annem bi şekilde öder.

bana annem bu zamana kadar büyük meblağ olarak 1 kez iyi model telefon aldı onu da şöyle aldı benim mevcut telefonumu kardeşim emaneten kullanıyordu ve bana geri verip telefon alacaktı o mağdur olmasın diye aldı.

geçenlerde kardeşim nişanlandı annem kıza sözde bilezik taktı ki normalde takmayacaktı gelin kızın kolunda çakma bir bileklik var diye kıza üzülüp aldı
gel gelelim ben bu durumu kıskandım kendime yedirtmedim evet olgunca değil biliyorum ama ben de çakma takılar takıyorum gidip 20-30 tl ilk bileklikler takıyorum bir tane de ucuzundan kızına alsa olmaz mıydı ?

bunu söyledim güzelce ifade ettim. 2-3 binlik bir künye istedim tamam yarın alalım yeterki başımın etini yeme kafasına girdi ben sonra kıyamayıp neyse senin maaş gününde alırız dedim. maaş günü geldi ve tahmin ettiğiniz gibi almadı. oğlan evlendireceğim borçlarım var diyor. yahu bankadan 2-3 bin lira bozduramıyor musun ? bir tane senden hatıram olsun diyorum sinir krizi geçiriyor.

kıyafet alışveriş yaptı bana geçtiğimiz gün 1.5-2 bin tl onu söyleyip duruyor. ben çalışmıyorum iş bulamıyorum. bir zahmet senede bir kez kıyafetimi de almasın mı ?

küçüklükten beri babaanne dededen aldığım üç kuruş harçlığın bile yarısını böler veririm anneme öyle söyleyelim. ama neden hep kardeşime büyük meblağlar bir çırpıda harcanıyor anlamıyorum.

tamam şükür ama anlamıyorum bir insanın bankada parası varsa iki lirasını bozdurup dandik bir künye neden alamasın ? ne olur söyleyin yahu artık mesele hediyelikten çıktı yeterince değer mi vermiyor bana diye bende üzüntü yaratmaya başladı.
Vallahi sizin gibi kardeşe hiç rastlamadım. Abisi evlenirken kendine künye istemek ve alınmadı diye ayrım var demek de nirvana seviyesi bencillik bence. Size de evlenirken yapılacak ondan alınmadı ayrımcılıktan değil.
Bende evlenirken annem bilezik aldı. Kardeşime de evlenirken aynısını yapacak. Kardeşim sizin gibi ille de şimdi banane banane demedi. Mevzusu bile geçmedi. Zamanı gelince çünkü ona da yapılacak. Sizinde sanki nişanınız var gibi bana da simdi hemen yap demeniz çok saçma.Siz nişanlandınız da yapmadı ise evet ayrım olurdu. Kimse bir çocuğu evlenirken diğer çocuklarına da takı almaz masraf zaten arşa çıkmış. Siz de evlenince size de yapar tabi ki. Size de para harcıyor hala yaranamıyor. Bir de gözünüz sürekli annenizin bankadaki parasında. Belki o tek güvencesi. Siz atanacaksınız maaşınız olacak alın kendinize bilezik güle güle takın. Annenizin parasına göz dikmeyin. Anneniz keşke size parasını söylemeseydi. Ben size hiç hak vermedim.

son cümleleriniz çok yerinde 👏👏👏
Bir de bilekliği şu an istemeniz çok saçma. Aaa kıskanç gorumce, kızı kıskandı olur. Şimdilik minnoş giden kv-gelin ilişkisinin ara gazi olmayin. Tek yapmanız gereken anneniz sizden para isteyince( mutfak dolabı vs için) anne bir kere de beni sasirt abimden iste de. Konu başlığı değişiyorsa degistirin varyemez aile değil sizinki hanlar hamamlar olup para koklatmiyor değil. Sizin temel ihtiyaçlar karşılanıyor abinizin luksleri. Lüks bile değil simarikliklari. Evlat ayrımı daha uygun.

Sizi çok iyi anladım. Amacınız para yada size bir şey alınması değil annenizin oğluna sunduğu her türlü maddi desteği sizden esirgemesi. Anneniz size üvey evlat muamelesi yapınca doğal olarak kırılıyorsunuz.

Oh ne ala memleket,iki tane kazık kadar kardeş yesin içsin çalışmasın anne halaa tek başına sizi geçindirsin senin olmayan senin kazanmadığın pranın hesabını tut. Başka ?

Bir de nişanda gelinine takmak istemiş size ne? Sizin nişanınızda takmadı mı?

hazır yemeye alışmışsınız gidin çalışın annenizin yükünü alın 1-2 binin peşine düşeceğinize.

Çalışmayan üretmeyen para kazanmayan insanın çakma takı takması gayet normal ve adaletli. Değil mi?
Yaa sen ne diyon ne alaka ? Konu sahibi üzülüyor olay para değil ki , te Allahım ya. Benim annemin hiç parası yok çalışmıyor ama bana hep A101’den bimden bişeyler alıyor. İnsan istemez mi şu annemin hediyesi demeyi.

yaşım sitede büyük duruyor sanırım 25 yaşındayım. bu zamana kadar devamlı sınavlarım oldu okulum oldu çalışamadım. her şey tamam dediğimde küçük bir şehirde olduğum için iş bulamadım. garsonluk gibi işlere girmemi ailemin kendisi istemedi. bu sene atanıyorum, savunduğunuz annem maaşımı şimdiden istiyor :KK70: kazık kadar vs sivri konuşmaya kasacağınıza düzgünce sorabilirsiniz ben de cevaplarım.
Maaşını biriktirip o parayla erkek kardeşine düğün yaparlar.
Verme paranı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X