var yemez aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin borcunuz olsa anneniz ödemez mi?
Hani kardeşinin cezalarını ödemiş,borçlarını ödemiş siz aynı durumda olsanız yapmazsa o zaman ayrımcılık yapmış olur.
Kıza bileklik aldı bana almadı demeniz saçma almak zorunda değil hediye olarak düşünüp içinden gelerek alsa incelik yapmış,düşünmüş derdik ama içinden gelmiyorsa zorlanmaz.
Zorla hediye al denmez.
Kıyafet almak zorunda da değil kusura bakmayın yıllarca bakmış, büyütmüş,çalışacak duruma getirmiş bundan sonra harcama yapmadan yaşamak istiyor olabilir.

Ben şahsen atanana kadar çalışıp kendi paramı kazanmayı tercih ederdim. Bir yaştan sonra aileden para istemeye insanın yüzü olmuyor. Sizinki bana biraz kıskançlık ve yarış gibi geldi şahsi fikrim, evlenen insanlara alınan hediye bilezik çok normal; hayıflanıp bana da al diye tutturmuşsunuz çocuk gibi, başımın etini yeme dediğine göre ısrarcı olmuşsunuz. Siz evlendiğinizde sizi de dımdızlak bırakmayacaklardır. Bu yaşta kıyafetiniz alınıyorsa, sizden esirgendiğini düşünmüyorum. Çalışmıyorsanız geçiminizi kim sağlıyor, sizin kredi kartlarınız kim tarafından ödeniyor? Atama dediniz, ne atamasıysa hazırlığı kitapları vs kim tarafından karşılandı? Aileniz sizden esirgemiyor bence, size de hatrı sayılır harcama yapmışlardır illâki, ha yaptıklarını yüzünüze vuruyorlarsa o hoş değil tabii ki.

eksi atan arkadaşlara söylüyorum annem net olarak paracıdır arkadaşlar bunu kabullenmek lazım küçükken 5-10 liralık harçlığıma göz dikerdi bana ver ben sana alırım diye. geçen 1000 tl harçlık verdiler yarısını verdim anneme. o ne yaptı sizce ? ertesi gün kalan 500 tl yi de istedi. başka sözüm yok
Annen paraci falan değil bence.
Ben,kardeşim,damatlar annemden para alsa TL olarak annem bize vermez.
Altın yada dolar olarak verir ve o şekilde geri alır zarar etmeyeyim diye.
Haklı da kadın tek başına maddi güce ihtiyacı var.

eksi atan arkadaşlara söylüyorum annem net olarak paracıdır arkadaşlar bunu kabullenmek lazım küçükken 5-10 liralık harçlığıma göz dikerdi bana ver ben sana alırım diye. geçen 1000 tl harçlık verdiler yarısını verdim anneme. o ne yaptı sizce ? ertesi gün kalan 500 tl yi de istedi. başka sözüm yok
Harcliklarinizi vermek zorunda degilsiniz. Bunun haricinde sizin zorunlu ihtiyaclariniz görülüyormuş.
Nisanda geline taki takmak cok normal. Ordan yola cikip bileklik istemeniz bana yersiz geldi

Sizin borcunuz olsa anneniz ödemez mi?
Hani kardeşinin cezalarını ödemiş,borçlarını ödemiş siz aynı durumda olsanız yapmazsa o zaman ayrımcılık yapmış olur.
Kıza bileklik aldı bana almadı demeniz saçma almak zorunda değil hediye olarak düşünüp içinde gelerek alsa incelik yapmış,düşünmüş derdik ama içinden gelmiyorsa zorlanmaz.
Zorla hediye al denmez.
Kıyafet almak zorunda da değil kusura bakmayın yıllarca bakmış, büyütmüş,çalışacak duruma getirmiş bundan sonra harcama yapmadan yaşamak istiyor olabilir.

borcum olsa ödeyeceğini zannetmiyorum küçükken kredi kartında ufak bir borç yapmıştım diye herkesin içinde bas bas bağırıp rezil rüsva etti. üç kuruşa bir yere işe soktu. yaşım 18 den küçük olduğu için işyeri sahibi üç dört gün sonra çıkarttı işten. halen on sene önceki şeyi söyler durur yüzüme vurur.
beni üzen şey bir şeyleri zorlamadan yapmaması. mecbur kalmadan bir şey almaması

borcum olsa ödeyeceğini zannetmiyorum küçükken kredi kartında ufak bir borç yapmıştım diye herkesin içinde bas bas bağırıp rezil rüsva etti. üç kuruşa bir yere işe soktu. yaşım 18 den küçük olduğu için işyeri sahibi üç dört gün sonra çıkarttı işten. halen on sene önceki şeyi söyler durur yüzüme vurur.
beni üzen şey bir şeyleri zorlamadan yapmaması. mecbur kalmadan bir şey almaması
O zaman sizde net cinsiyet ayrımı var. Çok üzücü

Bu durumda ayrımcılık yapmış oluyor.
Borç sonuçta keyfi değil kardeşinize destek olurken size de olabilirdi.
Hadi destek olmadı neden bağırıp rezil ediyorsun çok yanlış.
Para dışında da anne,kız ilişkiniz çok normal değil bence.
Ama hala aynı şeyi söyleyeceğim zorla,mecbur kalarak istenmeden yapılan şeyden hayır gelmez insanın içinden gelmesi lazım o yüzden sizde zorlamayın kendi ayaklarinizin üzerinde durun.

Harcliklarinizi vermek zorunda degilsiniz. Bunun haricinde sizin zorunlu ihtiyaclariniz görülüyormuş.
Nisanda geline taki takmak cok normal. Ordan yola cikip bileklik istemeniz bana yersiz geldi

ona da hak veriyorum tamam, büyütmüş onca sene bakmış esirgememiş kendine de harcamamış. abime bu kadar bol keseden harcamasa onun her türlü serseriliğinin bedelini sessizce ödemese gerçekten sorun yok, umrumda dahi olmaz. ama bana yapılan ayrım zoruma gidiyor.

yukarıda biri sınava hazırlık sürecinde alınan kitapları sordu her türlü kitabım alındı ama bunu da almasın mı ? ihtiyaç değil mi test kitapları ben mi yanlış biliyorum

Bu durumda ayrımcılık yapmış oluyor.
Borç sonuçta keyfi değil kardeşinize destek olurken size de olabilirdi.
Hadi destek olmadı neden bağırıp rezil ediyorsun çok yanlış.
Para dışında da anne,kız ilişkiniz çok normal değil bence.
Ama hala aynı şeyi söyleyeceğim zorla,mecbur kalarak istenmeden yapılan şeyden hayır gelmez insanın içinden gelmesi lazım o yüzden sizde zorlamayın kendi ayaklarinizin üzerinde durun.

zaten kardeşime tüm varını yoğunu harcayıp bana ihtiyaçlarım dışında hiçbir harcama yapmaması beni üzüyor. mesele cidden para değil verilen değer farkı canımı sıkıyor. tamam tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor da abime bir de ekstradan tonla para harcıyor kaç senedir onu sindirmek zor.

ona da hak veriyorum tamam, büyütmüş onca sene bakmış esirgememiş kendine de harcamamış. abime bu kadar bol keseden harcamasa onun her türlü serseriliğinin bedelini sessizce ödemese gerçekten sorun yok, umrumda dahi olmaz. ama bana yapılan ayrım zoruma gidiyor.

yukarıda biri sınava hazırlık sürecinde alınan kitapları sordu her türlü kitabım alındı ama bunu da almasın mı ? ihtiyaç değil mi test kitapları ben mi yanlış biliyorum

Benim borclarimi odemez demissiniz onceki yorumda. Bazi anneler erkek evlat duskunu oluyor. Ise basladiktan sonra annenize ayni mesafede yaklasirsiniz. Su an annenize tepki gosterirseniz size kiskanc muamelesi yapar, iyice sinirleriniz bozulur

Artık yetişkin genç kadın olmuşsunuz. Size takı vs almak zorunda değil. Zaten her şeyinizi karşılıyor anladığım kadarıyla. Bence gereksiz alınganlık

Benim borclarimi odemez demissiniz onceki yorumda. Bazi anneler erkek evlat duskunu oluyor. Ise basladiktan sonra annenize ayni mesafede yaklasirsiniz. Su an annenize tepki gosterirseniz size kiskanc muamelesi yapar, iyice sinirleriniz bozulur

borçlarım hiç olmadı olursa da benim maaşım varken ödeyeceğini sanmıyorum ki abimin maaşı var. ha eskaza ödedi. keşke ödemeseydin dedirtecek kadar söylenecek ve yüzüme vuracaktır.

Benim annem de parayı sever.
Asla harcamaz sürekli birikim yapar ama geçmişteki zorluklardan dolayı.
O yüzden ben anneleri biraz anlıyorum.
Özellikle yalnız kadınların maddi güce ihtiyacı var.
Var yemez demişsiniz ya tam da öyle olurlar mesela özellikle bir çay,kahve içmeye para vermezler.
Kendilerine özel bişey almazlar.
Açıkçası bu zamanda bankada 700 bini olması onu zengin de yapmaz ama güvencesi o sonuçta.
Abiniz evlenecek masraf olacak siz de ileride evleneceksiniz o zaman da masraf olacak bunları düşünüp hiç harcama yapmaması normal.

Evleri ayirma imkaniniz varsa kendinize ayri bir duzen kurun derim
hangi parayla?😬1-2 bin liralık Alışveriş için annesine muhtaç.
Atanıp iş sahibi olunca anca.
konu sahibi konuyu farklı şekilde açtı yükseldim boş yere 😤ilk baştan erkek çocuğuna düşkün ayırımcılık yapıyor deseydi yorumlar ah canım minvalinde olurdu

konu sahibi konuyu farklı şekilde açtı yükseldim boş yere 😤ilk baştan erkek çocuğuna düşkün ayırımcılık yapıyor deseydi yorumlar ah canım minvalinde olurdu

Ben atanmis, ise baslamayi bekliyormus gibi okudum sanki. Yanlis mi anladim acaba 😶
Konuyu okuyunca bende kiskanclik gibi algiladim. Yorumlara ekledigi ayrintilari konusuna koymaliymis

aslında öğretim görevlisi olarak atandım henüz göreve başlamadım. o zaman büyük ihtimalle kimseye muhtaç olmayacağım ama bu günleri de (ayrımcılık) unutmayacağım maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X