var yemez aile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gweny chopstick

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
322
764
merhabalar benim derdim var yemez aile. var yemez derken öyle varlıklı bir ailem yok. normaller.
iyi bir muhitte evimiz var bir de iyi model arabaları bankada bildiğim kadarıyla 600-700 bin tl paraları var. annem kardeşimle beni tek büyüttü sağolsun güzel de büyüttü hani bir şeyimizi eksik etmedi özellikle yeme içme konusunda hiç kısmadı. bazen ben mi aç gözlüyüm diyorum.

kardeşim aşırı hayırsızdır yıllardır çalışır 1 lira birikmişti yoktur aksine devamlı borç yapar durumumuza göre lüks içinde yaşar ama annem bi şekilde öder.

bana annem bu zamana kadar büyük meblağ olarak 1 kez iyi model telefon aldı onu da şöyle aldı benim mevcut telefonumu kardeşim emaneten kullanıyordu ve bana geri verip telefon alacaktı o mağdur olmasın diye aldı.

geçenlerde kardeşim nişanlandı annem kıza sözde bilezik taktı ki normalde takmayacaktı gelin kızın kolunda çakma bir bileklik var diye kıza üzülüp aldı
gel gelelim ben bu durumu kıskandım kendime yedirtmedim evet olgunca değil biliyorum ama ben de çakma takılar takıyorum gidip 20-30 tl ilk bileklikler takıyorum bir tane de ucuzundan kızına alsa olmaz mıydı ?

bunu söyledim güzelce ifade ettim. 2-3 binlik bir künye istedim tamam yarın alalım yeterki başımın etini yeme kafasına girdi ben sonra kıyamayıp neyse senin maaş gününde alırız dedim. maaş günü geldi ve tahmin ettiğiniz gibi almadı. oğlan evlendireceğim borçlarım var diyor. yahu bankadan 2-3 bin lira bozduramıyor musun ? bir tane senden hatıram olsun diyorum sinir krizi geçiriyor.

kıyafet alışveriş yaptı bana geçtiğimiz gün 1.5-2 bin tl onu söyleyip duruyor. ben çalışmıyorum iş bulamıyorum. bir zahmet senede bir kez kıyafetimi de almasın mı ?

küçüklükten beri babaanne dededen aldığım üç kuruş harçlığın bile yarısını böler veririm anneme öyle söyleyelim. ama neden hep kardeşime büyük meblağlar bir çırpıda harcanıyor anlamıyorum.

tamam şükür ama anlamıyorum bir insanın bankada parası varsa iki lirasını bozdurup dandik bir künye neden alamasın ? ne olur söyleyin yahu artık mesele hediyelikten çıktı yeterince değer mi vermiyor bana diye bende üzüntü yaratmaya başladı.

merhabalar benim derdim var yemez aile. var yemez derken öyle varlıklı bir ailem yok. normaller.
iyi bir muhitte evimiz var bir de iyi model arabaları bankada bildiğim kadarıyla 600-700 bin tl paraları var. annem kardeşimle beni tek büyüttü sağolsun güzel de büyüttü hani bir şeyimizi eksik etmedi özellikle yeme içme konusunda hiç kısmadı. bazen ben mi aç gözlüyüm diyorum.

kardeşim aşırı hayırsızdır yıllardır çalışır 1 lira birikmişti yoktur aksine devamlı borç yapar durumumuza göre lüks içinde yaşar ama annem bi şekilde öder.

bana annem bu zamana kadar büyük meblağ olarak 1 kez iyi model telefon aldı onu da şöyle aldı benim mevcut telefonumu kardeşim emaneten kullanıyordu ve bana geri verip telefon alacaktı o mağdur olmasın diye aldı.

geçenlerde kardeşim nişanlandı annem kıza sözde bilezik taktı ki normalde takmayacaktı gelin kızın kolunda çakma bir bileklik var diye kıza üzülüp aldı
gel gelelim ben bu durumu kıskandım kendime yedirtmedim evet olgunca değil biliyorum ama ben de çakma takılar takıyorum gidip 20-30 tl ilk bileklikler takıyorum bir tane de ucuzundan kızına alsa olmaz mıydı ?

bunu söyledim güzelce ifade ettim. 2-3 binlik bir künye istedim tamam yarın alalım yeterki başımın etini yeme kafasına girdi ben sonra kıyamayıp neyse senin maaş gününde alırız dedim. maaş günü geldi ve tahmin ettiğiniz gibi almadı. oğlan evlendireceğim borçlarım var diyor. yahu bankadan 2-3 bin lira bozduramıyor musun ? bir tane senden hatıram olsun diyorum sinir krizi geçiriyor.

kıyafet alışveriş yaptı bana geçtiğimiz gün 1.5-2 bin tl onu söyleyip duruyor. ben çalışmıyorum iş bulamıyorum. bir zahmet senede bir kez kıyafetimi de almasın mı ?

küçüklükten beri babaanne dededen aldığım üç kuruş harçlığın bile yarısını böler veririm anneme öyle söyleyelim. ama neden hep kardeşime büyük meblağlar bir çırpıda harcanıyor anlamıyorum.

tamam şükür ama anlamıyorum bir insanın bankada parası varsa iki lirasını bozdurup dandik bir künye neden alamasın ? ne olur söyleyin yahu artık mesele hediyelikten çıktı yeterince değer mi vermiyor bana diye bende üzüntü yaratmaya başladı.
Oh ne ala memleket,iki tane kazık kadar kardeş yesin içsin çalışmasın anne halaa tek başına sizi geçindirsin senin olmayan senin kazanmadığın pranın hesabını tut. Başka ?

Bir de nişanda gelinine takmak istemiş size ne? Sizin nişanınızda takmadı mı?

hazır yemeye alışmışsınız gidin çalışın annenizin yükünü alın 1-2 binin peşine düşeceğinize.

Çalışmayan üretmeyen para kazanmayan insanın çakma takı takması gayet normal ve adaletli. Değil mi?

Oh ne ala memleket,iki tane kazık kadar kardeş yesin içsin çalışmasın anne halaa tek başına sizi geçindirsin senin olmayan senin kazanmadığın pranın hesabını tut. Başka ?

Bir de nişanda gelinine takmak istemiş size ne? Sizin nişanınızda takmadı mı?

hazır yemeye alışmışsınız gidin çalışın annenizin yükünü alın 1-2 binin peşine düşeceğinize.

Çakışmayan üretmeyen para kazanmayan insanın çakma rakı takması gayet normal ve adaletli. Değil mi?

yaşım sitede büyük duruyor sanırım 25 yaşındayım. bu zamana kadar devamlı sınavlarım oldu okulum oldu çalışamadım. her şey tamam dediğimde küçük bir şehirde olduğum için iş bulamadım. garsonluk gibi işlere girmemi ailemin kendisi istemedi. bu sene atanıyorum, savunduğunuz annem maaşımı şimdiden istiyor :KK70: kazık kadar vs sivri konuşmaya kasacağınıza düzgünce sorabilirsiniz ben de cevaplarım.

Ay hediye de mi söylenerek zorla aldırılır ya. Bir de fiyat vermişsiniz.

Aileler nabza göre şerbet veriyor. Kardeşiniz şımarık ve savurgan olduğu için o daha çok madden destekleniyor
artık almasını istemiyorum zaten ben öğretim görevlisi olarak atandım göreve başladığımda beni idare edecek bir maaşım olacaktır kendime alabilirim mesele artık neden ayrım yapıyora dönmüş durumda. en basitinden kardeşimin hakaret davası var 30 bin tl ön ödeme yaptı daha da yapacaktır. bunların yanı sıra kardeşimin devamlı trafik borçlarını kredi kartlarının hacizlerini ödüyor. bana iki bin tl çok görüyor buna canım sıkılıyor açıkçası

çok genç değilsiniz sizin yaşınızda insanlar çakışıyor en az 2-3 senedir

en doğrusunu yapıyor. siz ondan bu yaşınızda bir şeyler talep ederken sıkıntı yoktu problem ne

yalan mı. 18 yaşından büyükler hepsi kazık kadar

problem ne size söyleyeyim, kardeşim (29 yaşında) ağabeyim oluyor. onun hakaret davalarını, trafik cezalarını, kredi kartı borçlarını sıra sıra eve gelen hacizleri devamlı ödüyor ve en fazla bir iki bağırıyor kendisine. bana gelince neden iki liralık şeyi esirgiyor söyler misiniz ? madem yapmak zorunda değil kazık kadar abimin neden sömürmesine izin veriyor

artık almasını istemiyorum zaten ben öğretim görevlisi olarak atandım göreve başladığımda beni idare edecek bir maaşım olacaktır kendime alabilirim mesele artık neden ayrım yapıyora dönmüş durumda. en basitinden kardeşimin hakaret davası var 30 bin tl ön ödeme yaptı daha da yapacaktır. bunların yanı sıra kardeşimin devamlı trafik borçlarını kredi kartlarının hacizlerini ödüyor. bana iki bin tl çok görüyor buna canım sıkılıyor açıkçası
Küçük kardeşler nazlı oluyor biraz. Ben de küçük olanım. Hem annemi hem ablamı yerim yani. O da beni kıskanır 😄 Kıskansa bile kinlenmez ama.

Kendinize bunu dert etmeyin. Şunu sorun; ben dara düşsem aman anne yetiş desem bana geldim kızım der mi. Bence der. Cevap evetse caninizi sikmayin cok da.

Binlik alışveriş yapmış yaranamamış kadın. Çalışmıyorum mecbur alacak kafasında olan kızını memnun etmek için bankadan para bozacak öyle mi? Yine yaranamaz kadın

zaten 1 elbise bin tl olmuş binlik alışveriş derken en uygun mağazadan yaptık alışverişi ve senede 1-2 kez alırız. sizce fazla mı elinizi vicdanınıza koyun

problem ne size söyleyeyim, kardeşim (29 yaşında) ağabeyim oluyor. onun hakaret davalarını, trafik cezalarını, kredi kartı borçlarını sıra sıra eve gelen hacizleri devamlı ödüyor ve en fazla bir iki bağırıyor kendisine. bana gelince neden iki liralık şeyi esirgiyor söyler misiniz ? madem yapmak zorunda değil kazık kadar abimin neden sömürmesine izin veriyor
tamam haklısınız erkek evlat diye ona daha fazla harcama yapıyor olabilir ona bir şey demiyorum ama sizin de alındığınız konu ne manaa
kardeşinizin nişanında anneniz bilezik yapmış bende istiyorum demeniz ne alaka?
sizin de nişanınızda takacak,şu an sırası mı

Sorun para değil. Para varsa bana niye yok diyor?

kesinlikle öyle. derdimi bir cümleyle özetlediniz. abime fazla fazla para var. her türlü şımarıklıklarına trafikte kırmızı ışıkta 10 saniye duramadı diye defalarca kez borç ödemeye var. ben annemden bir hatıra isteyince sinir krizi geçiriyor

tamam haklısınız erkek evlat diye ona daha fazla harcama yapıyor olabilir ona bir şey demiyorum ama sizin de alındığınız konu ne manaa
kardeşinizin nişanında anneniz bilezik yapmış bende istiyorum demeniz ne alaka?
sizin de nişanınızda takacak,şu an sırası mı

illa nişanlanmam erkek mi bulmam gerekli ben kendisine de böyle söylüyorum bir tane hatıraydı istediğim öyle bilezik falan değildi. atanınca ondan uzakta bileğimde duracak kararmayacak yıllarca saklayacağım bir künyeydi. gelin kıza takmasına bir lafım yok. takacak tabi.gidip kıza düşünmeden alıp bana gelince böyle yapması beni üzdü

kesinlikle öyle. derdimi bir cümleyle özetlediniz. abime fazla fazla para var. her türlü şımarıklıklarına trafikte kırmızı ışıkta 10 saniye duramadı diye defalarca kez borç ödemeye var. ben annemden bir hatıra isteyince sinir krizi geçiriyor
Benzer konu vardı bugün ekleyim. Gerçi siz de cinsiyet farkı da var. Annen ogulcu annelerdendir. O yüzden zaten abiniz de sorumsuzdur. Israr edin desem yaşlı kadın, susun desem siz iyice sinir küpü olacaksınız. Konuyu ekliyorum.
Arkadaşlar merhaba burada yeniyim. Öneri ve paylaşımları okumak için girerdim hep buraya şuanda yazmamın sebebi içimi dökmek.
Kendimi bildim bileli hem çalıştım hem okudum. Lisede okul kapanır kapanmaz direk çalışırdım bir yıl boyunca bütün masrafımi çıkarmak için. Üniversiteye gidince kredi çektim annemleri zorlamamak için. Önden yüklü bir miktar yatırılması gerekiyordu onu bile çeyrek yapmıştım bozdurup yatirmistim yanlış anlamayın yaptıklarımdan pişman değilim aksine ailem bile olsa kimseye muhtaç olmadan başımın çaresine baktım.
Arada 1-2 yıl geçtikten sonra kız kardeşim gitti uniye kredi çektirmediler. Her ay yurdun taksitini ödediler artı olarak her ay, ayda iki kere olmak üzere bir öğrencinin çok rahat geçinecegi şekilde para gönderdiler. Kitap alınacağı zaman kitap parası gönderdiler. Ben üç kuruş parayla hem yurdu ödeyip hem kitap alıyordum. Bu konu içinde kimseye hiç birşey diyemedim.
2 yıldır özel bir firmanın muhasebesini bakıyorum yaklaşık bir memur maaşı kadar ücret alıyorum. Aynı zamanda kpssye de hazırlandım yedeklere kalınca tekrar başladım. Maddi olarak sürekli yatirim yapıyorum Allah nasip ederse bir kaç ay sonra araba için kredi çekeceğim ve tüm bunları halledip a dan z ye çeyiz düzdüm.
Kız kardeşim ise evde hiç bir para sıkıntısı gütmeden tekrardan sınavlara hazırlanıyor. Kreşe iş buldum git çalış dedim, akşamları ders çalışırsın dedim bana dediği şey ben senin gibi milletin ağız kokusunu çekemem demek oldu. Bende kimsenin ağız kokusunu çekmiyorum dedim kendi emeğinin karşılığını alıyorum dedim. Napim senin gibi annemin babamin elinemi bakayim dedim.
Söylediği cümle çok zoruma gitti. İş yerinde Bi makamım bir odam var. Bir söz hakkim var.
Eve geliyoruz annemle yemek yap hazirla yika et derken saat 9 oluyor. Her izin gunumde evi yalniz basima temizliyorum. Diyorum bazen evde ne yapiyor diye kendi kendime.
kendimi çok ezilmis hissediyorum.
Bu arada yaşım 23 kız kardeşim 22 yaşında.

illa nişanlanmam erkek mi bulmam gerekli ben kendisine de böyle söylüyorum bir tane hatıraydı istediğim öyle bilezik falan değildi. atanınca ondan uzakta bileğimde duracak kararmayacak yıllarca saklayacağım bir künyeydi. gelin kıza takmasına bir lafım yok. takacak tabi.gidip kıza düşünmeden alıp bana gelince böyle yapması beni üzdü
Nişandan sonra ben de takı istiyorum demişsiniz gibi anladım öyle yorum yazdım.
Geline taktı bana yok gibi. Ne mana demem ondan.

Şimdi yorumları da okudum. Anladığım kadarıyla abiniz var(çok zekiyim evet 😄). Siz daha önce konu açtınız mı? Bu konunun aynısını konuştuk biz daha önce. Çok tanıdık geldi

eksi atan arkadaşlara söylüyorum annem net olarak paracıdır arkadaşlar bunu kabullenmek lazım küçükken 5-10 liralık harçlığıma göz dikerdi bana ver ben sana alırım diye. geçen 1000 tl harçlık verdiler yarısını verdim anneme. o ne yaptı sizce ? ertesi gün kalan 500 tl yi de istedi. başka sözüm yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X