Ben bu formumda bu konu ile ilgili her konuyu okudum ama inan güvenemedim bulunduğum ilde de pek bu konuda uzman doktor yok o yüzden ankara istanbul bu konuda uzmana gitmek istiyorum çoğu konuda sanki doktorları övmüşler gibi o yüzden güvenemedim dikkatimi çeken doktorunun ismini yazmışsın ama kesinlikle tavsiye ederim.gidin gibi ısrarcı tavırla konuşmamışsın bu yüzden bu doktora bile gidebilirim. Ne yaşadığına gelince lohusalikla birleşince ruh gibi geziyorum ya duzelemezsem diye cerrahiye umur bağlamıştık doktor öyle diyince eşimde üzüldü ben felaket tellaiyken eşim pozitiftir oysaki. Ben düşünüyorum canım biraz zamana ihtiyacımız var öyle yada böyle gevirircez bu süreci. Mart gibi düşünüyorum 8 ay geçmiş olacak o zamana kadar da allah kerim inşallah eşimle aramızda sorunlar çıkmaz.Merhaba canım,Aralık’ta iki sene olacak . Herşey çok iyi. Yaşadığım tüm sıkıntılar Yok artık.
Vajina daraltma oranın yapısınımı bozuyormuş ? :)))
Peki normal Doğum oranın yapısını bozmuyormuymuş?? O zaman normal Doğum yapmayalım biz..Olurmu öyle şey yahu,hiç öyle birşey duymadım bu zaman kadar... vajina daraltma işte bizim gibi benzer ve aynı sorunları yaşayan kadınlara çözüm oluyor. Böyle kalmak,yaşamak kolaymıymış acaba. O doktor senin yaşadığın sıkıntıları anlayabiliyormuymuş acaba??
Özel doktoramı gittin,devlet hastanesinemi gittin ?
Kesinlikle öneririm bu ameliyatı,sorun yaşıyorsan. İnan herşey mükemmel oluyor,eskisinden bile daha iyi. Lazerle önermem,kesinlikle cerrahi olan kesin yöntemi öneririm . Bu konuda ameliyatlar yapan bir doktor seç kesinlikle,plastik cerrah ta seçebilirsin. Ben plastik cerraha oldum,çok memnun kaldım. Ne iz kaldı Ne sorun
Ben ameliyat olduğum doktora başka operasyonlarda oldum,hepsinden memnunum çok şükür. Ama herkese diyorum,yazıyorum. İyi araştırın,aklınızdaki tüm doktorlara gidin görüşün öyle seçin doktorunuzu . Ben memnun kaldım evet ama başkası kalmayabilir,bu yüzden doktor konusunda ısrar etmem,kişi doktorunu kendi tercih etmeli.Ben bu formumda bu konu ile ilgili her konuyu okudum ama inan güvenemedim bulunduğum ilde de pek bu konuda uzman doktor yok o yüzden ankara istanbul bu konuda uzmana gitmek istiyorum çoğu konuda sanki doktorları övmüşler gibi o yüzden güvenemedim dikkatimi çeken doktorunun ismini yazmışsın ama kesinlikle tavsiye ederim.gidin gibi ısrarcı tavırla konuşmamışsın bu yüzden bu doktora bile gidebilirim. Ne yaşadığına gelince lohusalikla birleşince ruh gibi geziyorum ya duzelemezsem diye cerrahiye umur bağlamıştık doktor öyle diyince eşimde üzüldü ben felaket tellaiyken eşim pozitiftir oysaki. Ben düşünüyorum canım biraz zamana ihtiyacımız var öyle yada böyle gevirircez bu süreci. Mart gibi düşünüyorum 8 ay geçmiş olacak o zamana kadar da allah kerim inşallah eşimle aramızda sorunlar çıkmaz.
Arzum 2 sene oldu herhangi bir gevşeme yok diyorsun hissizlik var ki canım ağlıyor dikiş oluyor içerde gerçi hissizlikde zamanla azalan birşey ama merak ediyorum bu mesajlarını eşime de okutucam . Tekrar doğum düşünmuyorum nasılsa ha es kaza oldu daha normal doğurmamBen ameliyat olduğum doktora başka operasyonlarda oldum,hepsinden memnunum çok şükür. Ama herkese diyorum,yazıyorum. İyi araştırın,aklınızdaki tüm doktorlara gidin görüşün öyle seçin doktorunuzu . Ben memnun kaldım evet ama başkası kalmayabilir,bu yüzden doktor konusunda ısrar etmem,kişi doktorunu kendi tercih etmeli.
Birçok kişi doktor reklamı yapıyor gibi yazıyor evet,maalesef. Süreci yazmak bilgilendirmek gerek. Yaşanılan sıkıntıları,ameliyat süreci ve sonrasını herşeyi yazmak bilgilendirmek gerek. Buradaki amaç bu bence..
Şunu unutma,yaşadığın sorunun çözümü var. Ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman ol ve üzülme lütfen. Hakkında hayırlı kararlar olsun inşallah
Tam anlayamadım yazdığın mesajı,sanırım klavye yazdığını degiştirmiş. Bana sorun varsa tekrar yazarmısın,kontrol ederek?Arzum 2 sene oldu herhangi bir gevşeme yok diyorsun hissizlik var ki canım ağlıyor dikiş oluyor içerde gerçi hissizlikde zamanla azalan birşey ama merak ediyorum bu mesajlarını eşime de okutucam . Tekrar doğum düşünmuyorum nasılsa ha es kaza oldu daha normal doğurmam
Dikiş hissizligi uyusuklugu hissettin mi ilişki sırasında onu merak ediyorum şuan ben epizyo dikisim dr uyuşukluk hissediyorum da içeriye atılan dikiş de o şekil mi oluyor onu merak ettim. Inşallah anlatabilmisimdirTam anlayamadım yazdığın mesajı,sanırım klavye yazdığını degiştirmiş. Bana sorun varsa tekrar yazarmısın,kontrol ederek?
Yok canım,hissizlik olmadı. Şimdide Yok. İlk birliktelikte biraz agrı sertlik hissetmiştim. İlk ay yardımcı ürünler kullandık,rahat birliktelik olması için. İçeri ödemli oluyor tabi,zorlamamak için. Sonrasında gayet rahat normal birliktelik oldu. Bunları açıkça yazmaya çalışıyorumki birçok kişi merak ediyor.Dikiş hissizligi uyusuklugu hissettin mi ilişki sırasında onu merak ediyorum şuan ben epizyo dikisim dr uyuşukluk hissediyorum da içeriye atılan dikiş de o şekil mi oluyor onu merak ettim. Inşallah anlatabilmisimdir
Uyuşukluk dikişlerimde var ama epizyo yerinde ıçerisi genislikten dolayı hissiz dar olsa sıkıntı olmayacak. Saol canım ayrıntı için. Insan merak ediyir normal doğum sonrası herşey çok iyi olacak beklerken bu supriz ile karşılaştım daha supriz yaşamak istemiyorum. Inşallah düzelecek herşey çok rahatladım bugün sayende en azından iyi olanları görünce rahatlıyorumYok canım,hissizlik olmadı. Şimdide Yok. İlk birliktelikte biraz agrı sertlik hissetmiştim. İlk ay yardımcı ürünler kullandık,rahat birliktelik olması için. İçeri ödemli oluyor tabi,zorlamamak için. Sonrasında gayet rahat normal birliktelik oldu. Bunları açıkça yazmaya çalışıyorumki birçok kişi merak ediyor.
Ama öncesinde yapılan hatalı bir işlemden dolayı sinirler zarar görmüş ve kalıcı hissizlik oluşmuşsa onu düzeltmek tabi olmayabilir. Ben genişlikten dolayı hissizlik yaşıyordum misal öncesinde,bazı pozisyon ve bölgelerde. O ayrı bir durum. Belki seninkinde aynı durumdur. İnşallah....
Canım Mrb nen 7 yıl evvel vajina daraltma ameliyatı oldum ne his kaybı ne sıkintı hiçbirşy yok cokda rahatım iyiki olmuşum. 2. Çocuktan 1 yıl sonra emzirmeyi bitirip ameliyata girdim amelitattan önce birliktelikte eşimi hissetmezken ameliyat sonrası çok daha hisseder oldum. Otolu olmuşum dersin endişe etmeUyuşukluk dikişlerimde var ama epizyo yerinde ıçerisi genislikten dolayı hissiz dar olsa sıkıntı olmayacak. Saol canım ayrıntı için. Insan merak ediyir normal doğum sonrası herşey çok iyi olacak beklerken bu supriz ile karşılaştım daha supriz yaşamak istemiyorum. Inşallah düzelecek herşey çok rahatladım bugün sayende en azından iyi olanları görünce rahatlıyorum
Ahh canım yaa allah razı olsun verdiğin şu cevap vile yeterli oldu doktorlar en son şey yaptırma diyorlar 7 yıl iyi bir süre hala iyi ki diyebiliyorsan kime yaptırdın acabaCanım Mrb nen 7 yıl evvel vajina daraltma ameliyatı oldum ne his kaybı ne sıkintı hiçbirşy yok cokda rahatım iyiki olmuşum. 2. Çocuktan 1 yıl sonra emzirmeyi bitirip ameliyata girdim amelitattan önce birliktelikte eşimi hissetmezken ameliyat sonrası çok daha hisseder oldum. Otolu olmuşum dersin endişe etme
Canım ben bu ameliyatı kadin dogum uzmanima yaptirmistım. Gayette basarilı oldu.Ahh canım yaa allah razı olsun verdiğin şu cevap vile yeterli oldu doktorlar en son şey yaptırma diyorlar 7 yıl iyi bir süre hala iyi ki diyebiliyorsan kime yaptırdın acaba
Mrb öncelikle geçmiş olsun labioplasti ameliyatı olmak istiyorum ben de ama Dr karar veremedım siz nerede ve kaça yaptırdınız acaba öğrenebilirmiyimYok canım,hissizlik olmadı. Şimdide Yok. İlk birliktelikte biraz agrı sertlik hissetmiştim. İlk ay yardımcı ürünler kullandık,rahat birliktelik olması için. İçeri ödemli oluyor tabi,zorlamamak için. Sonrasında gayet rahat normal birliktelik oldu. Bunları açıkça yazmaya çalışıyorumki birçok kişi merak ediyor.
Ama öncesinde yapılan hatalı bir işlemden dolayı sinirler zarar görmüş ve kalıcı hissizlik oluşmuşsa onu düzeltmek tabi olmayabilir. Ben genişlikten dolayı hissizlik yaşıyordum misal öncesinde,bazı pozisyon ve bölgelerde. O ayrı bir durum. Belki seninkinde aynı durumdur. İnşallah....
Dıştan içeri doğru yapıldı tabiki. Sadece dışa yapılması sorunları çözmez.Atzu hanim merak ediyorum daraltma sadece girisemi yoksa boydan boyami yapıldı
İceriye yapılıyor ama kimisi boydan boya kimisi 4 ,5 cm iceri yapiyomus bunu öğrenmek istiyorum sevtap handemire gitmeyi düşünüyorum ama girise 3,4 cm yapiyor denildiDıştan içeri doğru yapıldı tabiki. Sadece dışa yapılması sorunları çözmez.
Bunu doktorla karar verseniz daha iyi olur tabi. Eger iç dudak büyümesi çok rahatsız etmiyorsa gerek Yok. O fazlalık o bölgenin nemli olup enfeksiyona açık bir bölge olmasına neden oluyor. Cinsel birliktelikte Ağrı acı veriyor bazen. Yani siz şikayetlerinizi doktora iyi anlatmalısınızki doktorda ona göre planlamalı bu ameliyatı. Sadece görüntü degil herşey,sağlıkta çok önemli. Gerek görürse yapalım derse doktor ikisini bir olun tabi. Büyük rahatlık ve konfor veriyor bu ameliyatArzum hanim sozin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum ben vajinaplasti olucam o kafamda net ama goruyorumki çoğunlukla beraberinde labioplasti olan çok 4 dogum sonrası tabiki iç dudak sarkması gozlemledim ama rahatsız edici bir durum yasamiyorum.disardan belli değil biiklet ve pantolon giyince sıkıntı yok yinede her iki operasyonu da olmalimiyim kararsızım labioplasti konusunda
Merhaba,çok ağrılı bir süreci Yok bu ameliyatın . dikkat hijyen gerektiriyor tabi. İlk zamanlar agır kaldırmak,zor işler yapmak pek önerilmiyor tabi. Ben çalışmıyorum ev hanımıyım.ilk hafta Evde işleri kızım yaptı ben ellemedim korkudan. Ama yavaş yavaş el attığım şeyler olmuştu. Net zaman veremem tabi,herkesin süreci farklı geçiyor ve her doktorun tekniği farklı. Ama bu ameliyatta dikişler geç düşüyor ve biraz onların sıkıntısı oluyor.Merhaba arzumm,çok zaman olmuş,verdiğin bildiler çok kıymetli öncelikle,sabırla herkese cevap vermen de çok takdire şayan,beni de cevaplarsan sevinirim,bende vajinaplasti ve labioplasti amelatları olacağım ,pazartesi randevu aldım ama korkmaya başladım,hem yaşayabileceğim ağrıdan korkuyorum hem de 2 yaşında kızım var,eşim çalışıyor,ben çalışıyorum,hem evle ilgilenmem hem de işe dönmem ne kadar sürer dersiniz,lütfen cevap verin,doktoru arayıp iptal edeceğim öbür türlü,çok teşekkürler.