vajinismusum ...çok mutsuzum....

arkadaşlar size yalvarıyorum bugece hepiniz bana dua edin olurmu lütfen rabbim kabul eder lütfen dualrınız esirgemeyin yarın bu yazdıklarınızı tekrar okuycam beni motive ediyor. akşamda uygulayacağım yalvarırım dua edin benim için. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim gerçekten yalnızlığımı derdimi paylaştınız saolun hepinizi çok öpüyorum ii geceler herkese

güzel benzetmeydi. peki bişey sorcam diyelimki dediklerini yaptım kendimi rahat bıraktım ve olduuu peki sonraki ilişkide kendimi yine bırakırım dimi off size sorduğum en saçma soruydu sanırım

eğer ilkini başarırsan tüm tabularını yıkacaksın.sen ilkini başar, şimdiden 2.sini düşünme.o mutluluk ve özgüvenle tekrar hayata bağlanacaksın eminim.önemli olan senin için zor olanı başarmak.zaten geris gelecek ve korkulacak birşeyin oladığını göreceksin.ama bu sırada jel de kullan ki işin daha kolay olsun....bu arada ben böyle bir sorun yaşamadım ama seni anlayıp yapman gerekenleri düşünmeye çalışıyorum sadece...

Canım seni cok iyi anlıyorum. Ben de evlendikten 2 ay sonra ancak başarabildim. O 2 ayda bile psikolojim dibe vurmuştu. Ki esimle senelerdir tanışmamıza ve esimin cok anlayışli olmasına rağmen ama yok yani bu başka birşey.

İstersen gevşemek için biraz alkol al. Bir de söyle duşun oradan bebek çıkıyor. Hem de kocaman. Onu mu alamayacaksın? Hem de rahim, yapı itibariyle esnektir. Biraz rahim yapısıyla alakalı bilgi okursan o da seni rahatlatır. Ben egzersiz yapamadım. Doktoruma gittim. Doktor vajinal kontrol yaptı. 'Öncelikle sunu söylemem lazım. Vajinismus degilsin, ben bunu dedim ya şimdi kasilman geçecek zaten' dedi ve iki tane merhem verdi. Gercekten bir uzmandan bunları duyunca sorunum gitti. Tamamen psikolojik yani. Neden 3 sene beklediğini anlayamadım. Esın de cok iyiymis valla. Bence öncelikle bir doktora gidip kontrol ettirmelisin.

seninle aynı durumdayım. evlendiğimden beri eşimin ailesi benim ailem vs. bi sürü sorun yaşadım bunun etkisi, 3-4 kez vajinal mantar geçirdim bunun da etkisi ayrıca korkularım derken 9 ay olacak neredeyse benim de...egzersize başlamıştım bıraktım sadece 1 parmak alabildim.şimdi yine kayınvalide sorunu yaşadım sıkıntıdan alerji çıktı heryerime o yüzden denemedim üstüne gidemedim hastalığın.senin gibiyim ben de kendimi çok kötü hissediyorum.buradaki vajinismus paylaşım alanındaki insanlar çok iyiler gerçekten. ama bakıyosun hep ilerliyorlar takıldım dediğinde napabilirler ki...bir nokta var aşamıyorsun ve orada boğuluyosun. kasma kendini deniliyor ben kasmıyorum ki...kendisi kasık:)) bilmiyorum nasıl kurtulucaz

konu burdan devam etsin vajinismus bi yana benim psikoljim bozuk ben sadece moral bulmak için konu açtım lütfenn verdiğiniz topiği biliyorum sadece egzersizlerden bahsediliyor egzersiz yapmadan yenenlerden olmak isitiyorum sadece. yenmek içinde moral istek olmalı ben o morali desteği almak için ve gerçekten ' bir derdim ' olduğu için buraya konu açtım

iyi akşamlar bende aynı dertle ugrasıyorum hamileydim bebeğim oldu yine aynı stres başladı nasıl olucak blmiyorum allah hepimize yardım etsin

cnm seni çok iyi anlıyorum ama egzersiz yaparak bu dertten kurtulabilirsin. bir başlasan gerisi çok kolay gelicektir. diğer topikte moralde bulabilirsin,yardım alabilirsin topiğimizden.

Aynı sıkıntıyı ben de 2,5 ay yaşadım.Çok zor birşey bilirim.Eşim doktora gitmeyi de kabul etmiyordu,düzelir diyordu ama benim sabrım yoktu,her deneyişimizde ağlıyordum.Sonra kitap yurdundan vajinusmusla ilgili kitap siparişi verdim.Orada okuduklarım beni çok rahatlattı,sonra parmak ve nefes egzersizlerini yaptım.Kitap bitince bebe yağı da kullanarak oldu.Şimdi bebe yağı da kullanmıyorum artık,bir sıkıntı yok çok şükür.Bir arkadaş da yazmış ben de aynı şeyi düşünüyorum,eğer eşin için hazırlık yaparsan ve eşinin sana yaklaşmasını beklemeden sen ona yaklaşırsan çok daha rahat oluyor.Hem erkeklerin çok hoşuna gider bu :)

Ben de 5 aylık evliyim ilk zamanlar çok ağrı acı hissediyordum ama şimdi hiç ağrı olmuyor ilk zamanlar eşim ön sevişme yi atlıyordu ve bu yüzden hep acıyordu ona ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutması gerektiğini defalarca anlattım nihayet anladı. uzun bi ön sevişme iyi oluyor eşin eliyle içeri sokmadan klitoris denen yeri okşasın bu seni rahatlatır ayrıca uzun bi masaj da etkili olur masaj yağıyla beraber

bende 3 haftalık evliyim beşimle ilişkiye giremiyorum acıdan canım çok yanıyo.bende mi vajinismusum yoksa.normal mi ?

Kilitlenme diye bişey yok o açıdan rahat ol,
Ben de o konudan çok korkuyordum, araştırdım, fizyolojik olarak insanlarda olması mümkün değilmiş, köpeklerde oluyormuş galiba...

Öğrenince baya bi rahatlamıştım, sana da kolaylıklar diliyorum canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…