Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

kasılmaların bir süre devam eder cnm
cnm ben tek başıma yapamadım tedavmi gördüm ALLAHıma çok şükür tedavi görünce oldu ama kasılmalarım hemen geçmiyor kendini strese sokma artık başarmışsın geri ALLAHın izni ile kolay vajinusmusun en büyük sıkıntısı ertelemek ben zamanında sürekli erteledim hatta sonucumuz olumsuz olduğu için artk denemek bile istemiyordum

ben de p..sin yarısını aldım sanırım, eşim öyle diyor. kanamam da oldu. kas gevsetici bi hap almstım ve anestol sürmüstüm baya uyuşmuşum. kan sızdığını filan hissettim ama sanki girmemiş gbiydi anlayamadım :) olmuş mudur. belki de bi kısmı açıldı zarın..

Anestol uyuşturuyomu canım nasıl kullaniyosun bilgi verirseniz sevinirim bende aldım çünkü ama kullanmadım

parmagıma biraz alıp vajina agzına biraz da içeri dogru sürdüm. krem yani. aynaya bakarak sürdüm nereye sürdüğümü bilmek için..
canım okuyorum yanan oldu diyen var o diyen var bu diyen var bende bugün aldım sen kullanmışsın bari sana soriyim canım yanma oldu mu ben emlayı lazerde bikini bölgeme uyguladım illaki yanıyo ama bu daha mı dayanılmaz anlamadım nekadar önce sürdün ve ne kadar da uyuştu

evet biraz yanıyor özellikle ufak yara tarzı bişeyler varsa ama çok değil ki yani çok önemsiz bi yanma.. ben doktora gtmiştim anestolu vermişti. on dk önceden sür demişti. öyle mucizevi bişey bekleme cnkü ben onu daha onceden de kullanmıştm bi işe yaramamıştı. afedersin zarı hallettik o gün ama devamını getiremedik sürdüğüm halde. bu hastalık süreç işi. daha çok psikiolojk. bi jinekologa görünmediysen tavsıye ederim.

merhabalar
ben kendi başarı öykümü yazmaya geldim. 6 aydır bu sorunla baş etmeye çalışıyorum. başlarda o kadar kasılmam oluyordu ki günlerce bacak kaslarım ağrıyordu, üstelik hiç girmeden. 2 ay hiç denemedik, bu sürede ben kegel egzersizlerini yaptım kendi kendimi zihinsel olarak hazırlamaya çalıştım. ve bu başlıktaki tüm yazıları ve önerileri okudum. ve iyiki varsınız, burdaki okuduğum yazılardan aldığım öneri ve güçle bu sorunu yendim.
ben de nacizane birkaç öneride bulunmak istiyorum, bu lanet hastalıkla boğuşanlara yardımcı olur umarım.
öncelikle bu kegel egzersizilerini mutlaka yapın kızlar. benim kasılmalarımı kontrol edebilmeme çok yardımcı oldu. daha sonra denemelere tekrar başladık. internette birçok yerde en iyi pozisyon misyoner deniyor ama bence bu pozisyon vajinismus için zaman kaybından başka bir şey değil. burda da birçok kez belirtildiği üzere ben de kesinlikle kadının üstte olduğu pozisyonu tavsiye ediyorum.
4 aydır yoğun olarak deniyoruz, tabii ki çat diye düzelmiyor hiçbir şey. adım adım oluyor ve sabırlı olun. inanılmaz ağrılar çektim ben, ama her ağrı hissettiğimde bekledim, gevşemek için zaman tanıdım kendime ve derin bi nefes alıp biraz daha denedim. ıkınınca daha kolay oluyor mesela. belirli bi süre hep aynı miktarda alabildim, daha fazlası olmadı ağrılardan dolayı. ama sabırla denemek gerekiyor işte.
kayganlaştırıcı olarak, başlarda suz bazlı jelleri kullandık daha sağlıklı diye. ama onlar çok çabuk kuruyor, stresten zaten benim de akıntım olmuyordu. ve bazı denemelerimiz saati buluyordu o yüzden ben o jellerden hiç fayda görmedim. ben o yüzden bebek yağı kullanmaya başladım. ve çok faydası oldu. hiç kurumuyor ve çok kaygan. ilk tam olarak ilişkiye bebek yağıyla girebildik.
artık yavaş yavaş ağrılarım bitiyor. umarım zamanla normal bi cinsel hayatımız olacak
çok ağladım, çok çaresiz hissettim bu süreçte ama sağolsun sevdiğim adam hep destek oldu. 1 kere bile ben demeden deneyelim demedi. hiç şikayet etmedi, suratını asmadı, onun desteği olmasa başaramazdım
umarım yardımcı olabilmişimdir, biraz uzun bir yazı oldu ama hepinizin en kısa sürede başarılarını okuruz inş. sabırlı olun, kendinize ve sevdiğiniz adama güvenin

çok güzel yazmışsın cnm .hepimize umut oldun.tEbriklerrr

merhaba cnmmm bu sorunu yenmene çok sewindim.. bende 3 aylık ewliyim... dha geçen hfta doktora başwurduk devlet hastanesinde ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde cinsel işlev bozukluğu polikliniğine başwrduk.. eylülün 15inden sonra randevu werecekler çok yoğun olduğundan dolayı....

ve bu süreçte biz hala deniyoruz ama başaralı olamıyoruz... ben kendimi çok kasıyorum... çok ağrı oluyor... ağlayıp zırlıyorum.. hal böyleyken psikolojik olarka da çöküorum...

derken geen gün bi yeri aradım durumumu anlattım muayene olmak istiyorum dedim terapiste... bana bikaç soru sordu; ne kadar süre beraberdiniz, bu süreçte bişeyler yaşadınız mı vs diye sordu... bende 4 yıl çıktığımızı ve ileri gitmesende bişeyler yaşadığımzı söledim... bana sölediği cevap "işte bu yüzden beraber olamıyorsunuz.. 4 yıl önce sevgiliyken nişanlıyken aman dur o günh asla ileri gidilmez diye sürekli bilinçaltına yerleştrdiniz.. ewliykende yıllardır bu anı beklerken onu yaşayamadınız.. çnkü hala sewgililik modundan çıkıp ewli olduğunuzu kabullenemediniz" dedi...

çok doğru söledi aslında.. biz ewliyiz ama gerçekten ben hala sanki sewgiliymişiz gibi görüyorum... o kadar kötü bi durumki.... kimi insanlar görücü usulü ewlnio yapıoda biz neden yapamıyoruz diyorum...

işte benmi üzen bu kısım yıllardır ewlenip beraber olcağımız günü beklerken neden bu sorunla karşılaştık... benm aklımın bile ucundan geçmeyen bu düşünce bozukluğu başıma geldi.. çok şaşkınım..

Çok sağolasınız bende başladım işte ama o kadar ilerletemiyorum bi noktaya geldiğinde sanki orada bi şey varmış gibi bir türlü gitmiyor o aşamada ne yapıyorsun

daha çok psikolojik bi durum haklısınız .. benimde vajınısmus sorunum vardı aile içi gerginliğe bile yansıyor araştırmalarım doğrultusunda bi doktor önerisiyle eşimle birlikte psikolojik destek ve bunun yanı sıra doktorun yapmamızı istediği egzersizlerden sonra düzelme oldu.. korkacak bişe yok hanımlar olabilecek şeyler önemli olan çözümünü aramak ve doğru zamanda, doğru kişiden ..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar merhaba ben de maalesef aranıza katıldım ben de durum daha değişik 1 haftadan beri deniyoruz eşim daha önceden de deneyim li bi insan bizim sorun şu sanki biz deliği bulamıyoruz eşim ittirince aşağı kayıyo napacıgımız şaşırdık bi yardımcı olun bana

Canim deligin yerini bulabilmek icin karsina ayna alip kegel egzersizi yaparsan gorursun

Arkadaşlar merhaba 4 aylık evliyim 8 sene görüştük sevdik falan fistan doktorunda dediği gibi bizde sevgili modundan çıkamamıştık çünkü evlendikten sonra 3 ay boyunca ilişkiye giremedik ben bu süreçte herşeyi denedim uyku hapı,alkol,emla krem, parmak egzersizi her türden çözüm aradım. Kaç kere doktora gittim veee en son gittiğim kadın doğum uzmanı kurtarıcı meleğim bana krem ve sprey verdi aynı gün yaptım ve oldu bir kaç kez kremlerle yaptık ama şuan kremsiz bir şekilde başarı alabiliyoruz şimdide çocuk için çabalıyoruz inşallah onuda başarırız dilerim sizlerde bu lanet şeyi aşarsınız Rabbim kimseye yaşatmasın çok zor...

sizin adınıza çok sevindim,ben de hamileyim şimdi,inşallah ben de kurtulurum vajinismustan :S

sırf birilerine umut ışığı olabilirim düşüncesiyle yazıyorum.ben de 2 aydır bu sıkıntıyı çekiyordum.bu sabah başardık galiba.herkese ama herkese sesleniyorum hiçbirimiz farklı değiliz.ben de asla yapamayacağımı düşünüyordum.çok tikli bir insanım başkasını vucuduma temasını istemiyorum.parma egzersizlerini yaptım.buraya kadar okudu bazılaı ve dedi ki :'' ben parmak egzersizleri yapamıyorum ki onsuz yenen biri var mı?'' ama benim beynim oraya birsey girebildiğini görmeden yaşamadan ikna olmadı.herkes parmak egzersizi mi yapıyo hayır ama bana fayda etti. benim tavsiyem şu : denerken zorlanıyosun ve yanma oluyo o anda umutsuzluğa düşüp olmuyo diye bırakasın geliyo. kendimden biliyorum.o şey oaraya asla gremeyecekmiş gibi geliyo (du). ama pes etmeyin kapıda bekleyin dönüp gitmeyin. içeride olduğunu biliyorm aç kapıyı diyin.açmak zorunda :) inanın o yanmadan sonra nasıl girdiğini anlamıyosun.ben de yolun çok başındayım tavsiye verecek kadar tecrübem yok belki ama verdiği rahatsızlığı bildiğim için yazma gereği hissettim.

Merhaba kızlarrrrr başardımmm yendimm vajinismusu :)Şükür kurtuldum darısı diğer arkadaşların başına :) Yaklaşık 4 aydır vajinismustum.Ne balayımdan ne evliliğimden bir şey anlamamıştım.Kendimi değersiz,bir hiçmişim gibi hissediyordum.Sanki işe yaramaz bir kadındım.Gereksiz kıskançlıklarla eşimi bunaltıyordum artık.Zamanla durumun psikolojisiyle onunla da aramızda anlaşmazlıklar çıkıyordu.Bebeyağı,zeytinyağı,terapiler,parmak egzersizleri...Kısacası denemediğim bir şey kalmamıştı;ama yine olmuyordu.Bu sırada da hamile kaldım zaten.Vajinismusu yenmeden hamile kaldığım için de bebeğime sevinememiştim bile.Siteyi ne zamandır takip ediyordum.Yine bir haftadır bu konuyu ve benzer konuları okuyordum sürekli.Hem ders alıyordum hem de kızıyordum kendime.Buradakileri uygulasam da olmuyordu ki..Evvelki gün eşime kararlıyım bu sefer olacak dedim.Önce gleitgelen sürüp doktorum yapma dese de bir parmak,iki parmak,üç parmak şeklinde 1-2 dk egzersiz yaptım.Eşime de sürdüm.Sonra denedik ve her zamanki gibi yarıda duvarla karşılaştım,yine acı vardı.Ama yılmadım,acısa da devam edeceğim dedim ve buradaki kızların söylediği nefes alıp verdim,ıkındım sanki doğum yapar gibi.Ve oldu,tamamen girdi.Yine yanma ve acıma vardı ama korktuğum kadar çok değildi,bana sanki yırtılacak gibi geliyordu.Tekrardan denedik yine oldu:)Size tavsiyem üstte olduğunuz pozisyonda daha rahat olacağınız.Allah yardımcınız olsun,unutmayın kızlar korkudan fazla kararlılık olması lazım. Hepinize başarılar...

merhaba ben 3 aylık evliyim henüz eşimle ilişkiye giremedim. üç gün önce parmak egzersizine başladım eşimle de denedik serçe parmağını orta parmağını alabildim başta.iki parmağı da biraz girdi. bir gün ara verdik dün yine deneyelim dedik ama yapamadım serçe parmağı bile zor aldım çok moralim bozuldu çok ümitsizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…