Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Kızlar size umut olsun diye yazıyorum ben tam 8 senelik evli bir vajinusmusum aslında şöyle vajinamla alakalı bir sıkıntım yok hani iğrenme dokunamama gibi doktor kontrollerinde gayet rahatım ama iş p... gelince olmuyor olmuyordu.Böyle böyle yıllarımı yaktım eşime karşı çok büyük vicdan azabı çektim.Bu sayfaya denk gelince Allah razı olsun tüm bilgi veren arkadaşlardan dilatör set ısmarladım 1.ve 2.aparatı direk çöpe attım çünkü bende kalınlık sorundu 3. Den başladım onu hallettim 4.ye geçtim ilk dedim yok bu oraya girmez vazgeçmedim nefes ala ala kayganlaştırıcı jel sayesinde 4.aparatı çok rahat alabilicek çıkar tak yapacak duruma geldim.Tam cesaretimi topluyorum eşli denemeye geçicem yok bakıyorum p... 4.dilatörden kalın sadece ucuna kadar alabiliyorum devamı gelmiyor aşırı bi yanma hissediyorum. Sonra çok düşümdüm bu sayfayı hep okudum nereye kadar gerçekten herkes yapabiliyorsa ben neden yapabileyim bu acı veren değil aksine zevk veren bir şey bir bebeğin kafası çıkıyor ordan diye kendimi motive ettim.Evde kendime p...kalınlığında bi aparat yaptım çünkü 4.dilatörden kalınsa eşinizin p...yine ama bu ondan daha kalın diye ürküyorsunuz.önce 4.dilatörden başladım çalışmaya hemej arkasından kendi yaptığım aparata başladım ama yok diyorum imkansız bu oraya girmez çok yavaş yavaş dokundurdum çektim ilerletmeye çalıştım olmadı sanki bi kas var aynı p... yaşadığım yanmayı kendim yaptığım aparattada yaşadım işte dedim burda bırakmazsam çözücem bu işi ne kadar acıyabilir derin nefes alarak p..kalınlığında aparatı çok hafif baskı yanma hissederek aldım ama bakın uğraştım belki 15 dk neredeyse asla olmaz deme noktasına gelmiştim sonra belki 5-6 kere tekrarladım ve 2.denemeden sonra yemin ederim ne acı ne yanma hiç bir şey yok bırakmayın ne olur bakın ben öyle 1-2 sene değil 8 senelik evliyim ben yaptıysam herkes yapar ki ben artık kendimi böyle kabul ettim eşimde boşansın napıyım yapamıyorum durumuna gelmiştim kafamda vazgeçmiştim burada okuduklarım itici güç oldu bana...Size en büyük tavsiyem eşinizin p...kalınlığını kendinize bir aparat yapın onunla çalışın ilk ilişkiden önce aparatınızı kendiniz sakin bir ortamda yapın ve eşinizin yanına gidin. Ben yendim ve bumuymuş dedi. Allahım hepinizi bu dertten kurtarsın inşallah..Burada yazan destek olmaya çalışan bilgi veren herkese çok teşekkür ederim

Merhabalar aynı sorun bende de var tavsiye edilen aparatı alacağım ancak nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Yardımcı olacak bir post yada özelden Yardımcı olacak biri var mi?

Merhaba ben de dr gittim dokunamıyorum bana anestol kremi vajinama sürmemiş istedi ama bunu da yapamıyorum ne yapsam bilmiyorum

Arkaslar merhaba ben de vajinusmus hastasıyım.Kadın doğum doktoru ile online tedaviye başladık. Bana anestol kremi önerdi parmak egserzisini daha kolay yapabilmem için.Anestol kremi vajinamın etrafına sürdükten sonra 15 20 dakika bekleyip sonrasında parmak egzersizleri yapmamı söyledi .serçe parmağımı ufak ufak vajinama sokmamı ve bu şekilde ilerleyeceğiz söyledi.Ancak ben vajinamay dokunuyorum ve elimi hemen çekiyorum.Uzun süre tutamıyorum. Bide ayna ile bakmaya çalışıyorum acaba aynasız mı bakıp dokunsam sizler ayna ile mi egsersi yapıyorsunuz.

Arkaslar merhaba ben de vajinusmus hastasıyım.Kadın doğum doktoru ile online tedaviye başladık. Bana anestol kremi önerdi parmak egserzisini daha kolay yapabilmem için.Anestol kremi vajinamın etrafına sürdükten sonra 15 20 dakika bekleyip sonrasında parmak egzersizleri yapmamı söyledi .serçe parmağımı ufak ufak vajinama sokmamı ve bu şekilde ilerleyeceğiz söyledi.Ancak ben vajinamay dokunuyorum ve elimi hemen çekiyorum.Uzun süre tutamıyorum. Bide ayna ile bakmaya çalışıyorum acaba aynasız mı bakıp dokunsam sizler ayna ile mi egsersi yapıyorsunuz.
Ayna ile yap edep yerine keşfet.

Valla açıkçası elle biraz zor, apart daha iyi, ben de anestol kullandım. Direk oraya sürdüm etrafına sürmedim. İstersen kulakcubuğınun ucuna kremi sür öyle dene.

Arkadaşlar vajinismusu terapisiz kendim yendim.İnanın sizde başaracaksınız.Başlarda imkansız geliyordu onun oraya girmesi imkansızdı sanki.Bir duvar var gibiydi.Balayım zehir oldu.Diğer insanlar nasıl yapıyor diye çok özeniyordum benim için imkansızdı sanki.Psikolojim çok bozuldu .çünkü evlenmeden önce çok rahattım eşimi çok seviyordum onunla beraber olmayı istiyordum .istek var kayganlaşma var ön sevişmeyi ne kadar uzun tutarsak tutalım oraya gelince olmuyordu.Vajinismusun başıma geldiğine inanamıyordum çünkü bu olaydan hiç korkmuyordum çok rahattım ilk gece olacağından o kadar emindim ki.İlk denemeler başarısız oldu.Eşim hiç büyütmedi ben ağlama krizlerine giriyordum eşimi itiyordum bacaklarım istemsiz kasılıyordu neden olmuyordu bu kadar istememe rağmen.Balayı dönüşü hemen kadın doğum uzmanına gittim kendimi çok kötü hissediyordum çünkü.Bende sizler gibi devamlı bu yorumları okuyordum.Anatomik bir sıkıntım olduğunu düşünmeye başladım çünkü gerçekten sanki orda birşey vardı ve penis içeri gitmiyor gibiydi.Muayenede hiçbir sıkıntı olmadığı ortaya çıktı.Biraz daha moralim düzeldi yavaş yavaş olacak diye inandık ikimizde.Doktorumun önerileriyle başardık.Öncelikle üç gün hiç girişimde bulunmamazı istedi.Sonrasında en önemli şey benim üste geçmemi istedi eşimin hiç kıpırdamamasını tüm kontrolün bende olmasını söyledi onu bir tehdit olarak algılıyormuş bilinçaltımız.eşim hiç kıpırdamayınca cidden daha rahat hissetmeye başladım. Bir ay içinde olmazsa terapiye yönlendiricem dedi.buradan okuduklarımda parmak egzersizi yapmaya başladım.evde tekken yavaşça keşfetmeye çalışıyordum cidden içeri giriyordu iki günde parmağımın tamamı girmişti.bir hafta içinde de penis tamamen girdi ve artık çok güzel oluyor ben inanamıyordum orda bir yol vardı ve gidiyordu.Korkmayın gerçekten çok kolay oldu inanın.2 aydır evliyim iki hafta önce ilişkiye girebildik.Ve hala inanamıyorum kendime eziyet çektirmişim boşuna.ve sizlere de yardım etmek istedim umarım birilerine faydası olur.

Bende bi şey sormak istiyorum, içeri girerken duvara çarpmış hissiyor oluyor, devam etse o duvar delinecek gibi geliyor, vajinusmusla mücadele edenler bunu diyor, vajinismusu yenenler duvarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bizde ne var da böyle düşünüyoruz?

Bende bi şey sormak istiyorum, içeri girerken duvara çarpmış hissiyor oluyor, devam etse o duvar delinecek gibi geliyor, vajinusmusla mücadele edenler bunu diyor, vajinismusu yenenler duvarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bizde ne var da böyle düşünüyoruz?
Korku endişe..var..

X