Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba arkadasım oncelıkle basarmana cok sevındım.....fakat burdakı arkadaslarımız yenenlerın coğu doktor olmadan yendıle rburda bırbımıze destek cıkarak yendık buz burda en son care doktoru dusunuoruz cunku hıcbırımızın doktora okadar para vermeye butcemız yok....ve bu ıs bı hastalık değıl tamamen pıskolojık.cok guzle yazmıssın hemen haletını fakat burda doktoru anlatcağına bıraz doktorun sana uyguladığıı yontemden bağsedersen arkadaslarımıza daha fazla faydası olur bence...

Kızlar merhabalar ben de su vajınusmustan kurtulmak istıyorum banadauardumcu olabilirmisiniz bu sitede henüz yeniyim mesajı doğru yere atıyormuyum ondan bile emin deilim. Cunku sabah atmıştım kımse bişi yazmamış:)

merhaba canım hosgeldın sabahkı msjını gormedım ben.arkadaslarda gormemıstır oncelıkle burayı bulman cok guzle bırsye haledıcez merak etme.ama once ne durumdasın bı anlat ılıskıde egzersız yaptınmı hcı vajınana bakabılıomusn esınle hıc bırlesme yasayabıldınızmı

bende geçmiş olsun diorm tebrik ederim arkadaşım. ama avesra doğru sölemiş burdaki henüz yenemeyen arkadaşlarımızı doktora yönlendrmek yerine bencede bu hastalığı yaşamış biri olarak nasıl başedecekleri konusunda yardımcı olmanı dilerim

O zaman yöntemden şöyle bahsetmeye çalışayım.Aslında sizlerin de anlattığı gibi parmak egzersizleri kasılma hareketleri eşimle birbirimize masaj yapma teknikleri ön sevişme vb tekniklere dayanan sırasıyla uygulanması gereken ödevler veriyorlar.Bu ödevlerin bazılarını tek başımıza bazılarını ise eşimizle birlikte uygulamamızı istiyorlar.Ödevlerde anlaşılmayan bir durum ya da yapamama hallerinde sürekli destek oluyorlar.Aslında vajinin fiziksekl tedavisini sizler de deneyerek uygulamaya çalışıyorsunuz.Burada benim işime en çok yarayann şey kafamda mevcut olan ve benim bile farkında olmadığım tabularımın ve bazı psikolojik problemlerimin terapilerle aşılmız olması.Fiziksel olarak vajiyi bir şekilde yenebiliyoruz ama kafamda hep aynı soru işaretleri beynimi yiyordu ve her denememizde konsantrasyonumu etkiliyordu.Bir de yapamayacağım hiç olmayacak her seferinde acıyacak vb korkularım vardı.Eşim beni sevmezse istemezse korkularım vardı.Ben bu korkularımı yendim bunlarıı yendikçe daha rahat oldum daha rahat oldukça da ödevleriğ daha rahat uygulayabildim.Bir de cinsel perhiz veriyorlar siz tam yapabiliyorum derken perhize sokuyorlar bu da olaya daha hırsla bağlanmamıza sebep oldu iple çeker olduk iyileşmeyi biraz uzun bir süreç oldu ama şu anda kafam çok rahat ve eşime güvenim sonsuz.Burada amacım doktoru övmek değil de zaten gittiğim kişi doktor değil cinsel terapist ve aile danışmanı yani hem ailevi problemleri çözüyor hem eğer psikoljik olarak ihtiyaç varsa psikolog bünyesinde o kkonuyu çözümlüyor ve en son cinsel terapi yapıyor.Ya dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.Burada sizlere tavsiyem gidemiyorsanız bile böyle bir kuruma devlet hastanelerinin ücretsiz psikoloji servisleri var oralara gidip bir yandan da psikolojik destek almanız.Ve de hep bahsettiğimiz o ayna egzersizi parmak egzersini yılmadan yapmaya çalışmanız.Bir de eşinizle birlikolun utanmayın ve birlikte başarmaya çalışın.Okşamalar,oynaşmalar birlikte birşeyler yapmaya çalışmak en başarılısı.Umarım yardımcı olmuşumdur.

kızlar zeytinyağı sürmeden yapamıyorum. Ayrıca sadece üstte olduğum pozisyonda yapabiliyorum. Bu ne zaman dùzelir

cnm bi süre gidio öle panik yapma üstte rahat yapana kdr devam et bişi olmaz . üsttede olsa yapıosun ya sen ona bak
ama kayganlaştırıcı jel ve aynı zamanda gleitgelen jel ile de çok iyi kayıo biraz daha alışınca bunları deneyebilirsn cnm

kızlar zeytinyağı sürmeden yapamıyorum. Ayrıca sadece üstte olduğum pozisyonda yapabiliyorum. Bu ne zaman dùzelir

aynen bnde zeytinyagi surmeyince p...s gitmiyo kasiyorm kndimi bide sadece yatagin ucundayken yapabiliyorm bska pozisyonda olmuyo bazilarina bakiyorm hemn her pozisyonda yapiyolar masallah hayrtle bakiyorm aslnda bnde ustte yapmayi istiyorm ama crsart yok cnku bnim esim surtunerk bosalmaya alismis vajinaya daha bosalamadi iliskiye girerknde raht deil o ayakta oluyo bn yatagin ucunu yatiyorm zevk almiyorm diyo delircem ya iste boyle dert bitmiyo yani ustte yaparsam oda yorulmaz ve zevk alir bodalir ve blki hep bosalir oyle iyle(

bana kayganlaştırıcı jel önerir misin. Pahalı bişey mi jel. Ben zeytinyağı kullanmak istemiyorum artık

bazı prezervatiflerde kayganlaştırıcılık özelliği var bir de o şekilde deneyin çünkü prezervatifle direk teni hisstemeyince ilk başlarda insan daha rahat oluyor sanki olmuyormuş gibi hissediyor ama oluyor aslında biraz rahatlayana kadar bu şekilde de deneyebilirsiniz bir de bence nacizhane fikrim sadece tek pozisyonda oluyor başkasında olmuyor diye kendinizi kasmayın o konuya odaklanmayın zaten vajide o ya da bu pozisyonda bir kere oldu mu yolun büyük kısmını aşmışsınız demektir.Biraz daha rahat olmaya çalışın.Demesi kolay gibi görünüyor ama olay rahatlamada bitiyor.Bir de ışıkları söndürmeyi deneyin.En sevdiğiniz şarkıyı açın birlikte olmaktan hoşlanacağınız şeyleri yapın birbirinize sevginizi hissttirinn ve işi romantikliğe dökmeye çalışın.Mesela bence birlikte duş alın bu bizde çık işimize yaramıştı.Artık mutlaka bir kere duşta yapmaya çalışıyoruz.Ilık su rahatlatıyor.

bana kayganlaştırıcı jel önerir misin. Pahalı bişey mi jel. Ben zeytinyağı kullanmak istemiyorum artık

canım ben okyin çeilkli jelini aldm fena sayılmaz. birde dediğim gibi eczeneden gleitgelen isimli jeli aldm ikisini karıştırıorm diyebilirm . bende zeytnyağını bırakayım artık die. wala oky 17 tl fln diğeride 27 tl aczık tuzlu ama işte verdik hassas konu

zamanla alışır sanırım canım. Ama ne zaman normale dönecek ilişkilerimiz. Ustteyken giriyo. Hiç çıkarmadan dönüyoruz anca

kızlar taze gelın olarka arnızdayım dün gece kabus bittiii herekee tekerr tesekurrleımız sunuyorumm gercekten dun gece keske bırı olsaydıı ama hepnız uykudaydınız galıbaa:) mutluluktan aglaya aglaya yazdım ama bu sabah uyandıgımda okadr farklı gözumu actımkııı ya cok degısık bır duyguymuş beynımm gunlerce ne savaş vermıs yok yere ama bıttı ve cok kısa bır surede allhım şükürler olsunnn sanaa ve bu mubarek cuma gunu butun kızlara duaaa edıcemm baklava dagıtcam konu komsuya tabı dedmın hayrına dıee :))) ama tabı vajiyi yendim dıe

Slm arkadaslar ben yeniyim ne kotu bi giris oldu ama sanki mutlu biseyde ben yeniyim aslinda eskiyim su gizlice okuyanlar var ya iste onlardan biri de bnm 1 yil 3 aylik evliyim burda okuduklarimin cok faydasi
oldu cesaret verdi en son bgn tutku arkadasimizin basardigini aglayarak okuyunca yazmaya karar verdim. Ben kendi orta parmagimi komple alabiliyorum bunu z.yagi ile burda okuduklarm sayesinde basardim ve o gun mutluluktan aglamistim iste o gun ,bu gece olucak dedim esime , oyle cesaretliydim ki ama olmadi maalesef esimin p..nin sadece bi kac cmsi girdikten snra yanmalara ve aciya dayanamayara,k kendimi cektim ve hungur hungur agladim yine...neden ben diyorum her hamile kadina kiskanclikla bakiyorum bunu en cok hak eden bnm esimken ona yetemiyorum ise yaramaz bi kadin gibi hissediyorum...hic duzelmicekmisim gibi geliyo...
bilmem nasil anlatilir ama bnm ilk gecemde bende korkunun k si yoktu cok romantik seyler hayal etmis kendimi birakmistim esimin p..si tamamen iceri girmisti fakat girmesiyle bnm kendimi cekmem bir oldu bir yanma ve aci duydum snra ilik ilik kanlar akti kipkirmizi hani burnun kanar da damla damla akr ya oyle iste cok korkmustum titriyodum bnm kanamam beklenenden cok oldu anlicaginiz snra yanma ertesi gunde devam etti kanamamsa bi hafta boyunca gunluk ped kullandirtacak kdr damlalar halinde devam etti sonrasindaysa bu illet korkuyla tanistim yapisti bana doktora gittim bakti fizyolojik olarakbi bozukluk yok zar acilmis bazisinda olur oyle kilcal damara gelmis damar catlamis kanama yapmistir sorun tamamen psikolojik dedi.. cok uzun ve karisik oldu biliyrm ltfn Allah rizasi icin zmn ayirip okuyun ben simdi sizler sayesinde ilerledim kendi orta parmagim acisiz oluyo esimin parmagida bundan cesaretlenip p..i denedigimdeyse yine ayni aci ve yanma bu asamada tikandim ne yapmaliyim ltfn yardim edin aparat fln diyosunuz onu nerden temin ediyosunuz doktorlar mi veriyo 10cm uzunlugu dimi capi degil oysa bnm korktugum sey p...sin uzunlugu degil capi cnku ilk gecemden biliyorum hissin tek oldugu yer vajinanin girisi icine girdikten sonra gerisi kayboluyo icinde ztn fizyolojik olarak da oyle icerde sinir yok Allah oyle mukemmel yaratmis ki iste bunlari bile bile beynime soz gecirememek deli ediyo beni neyse yani esas korktugum giristeki aci ve yanma yani capi yani sizin aparatlarin kalinliklari ne kadar ltfn cvp verin...
Bu arada emla da aldim denedim hic uyusturmadi bende faydasi olmadi...mummu alsam kac cm ne kdr kalinlikta olmali yardim edin ltfn...

hayirli olsn cnm bikisi daha kurtlducok sukur :))))

canım cvp yazmışlardır belki henüz bakma şansım olmadı ama üzülme ağlama, hepimizin eşlerinde oldu zaman zaman bu sorun, vajinismus yüzünden hani her denemede olumsuz sonuç oluyor ya onlarda bilinç altında yine olmayacak diye düşünüp böyle sorunlar yaşıyorlar, stres yapma, eşinede destek olmaya çalış şimdi gurur yapar daha çok kötü olur, cesaret ver olur canım normal bir daha ki sefere olur düzelir falan dersen kendini daha iyi hisseder.

cnm sen cok daha raht asarsin bnce en azindan biketede olsa yapmussin mumlari kndin hazirliyiosun cnm in cm dedigimz uzunlk degil genisligi capi yani dort cmden basla 5,6,8,10 oyle devam ediyosn cnm untma bu rahtsizligin %100 tedavisi var olmasida senin elinde olmamasida tmm hadi basla biyerden bak gor sen cabuk asicaksin

Pardon yenen arkadas tutku yazmistim ben meger nzn6064 mus nys Allah soyletti heralde o nu da bana da bi cvp yazin ltfn dogru yere mi yaziyrm onu bile bilmiyorum kendi kendime yaziyomusum gibi salak gibi hissediyorum... yazmasamiydim acaba o kadar acik acik herseyi diye dusunur oldum yazar yazmaz bi pismanlik coktu icime yardim edin.

Sagol cnm ya orda birilerinin oldugunu bilmek iyi geldi.. ney ney capimi korktum simdi nasi ya 10 cm cokdegil mi nasil hazirliyonuz tam olarak anlatirmisin bi de nasil olcuyonuz mezureyle mi simdiden cok sagol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…