Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

hanımlar , durumumu anlattım ama sanırım pek göze çarpmadı. ben ikihaftalık evliyim. ve eşimle 5 yıldır flört ediyoruz. yüzeysel şeyler yaşadık ama esas konuyu hep ilk geceye sakladık. düğünden önce,çok utandığım için kimsenin bana bişey anlatmasına da izin vermedim. biraz da bilgisizim diyebilirim. ön sevişme esnasında her şey iyi giderken birleşmeye gelince korkuyorum ve nefes alamiycakmış gibi oluyorum. vajinismus olduğumuz zannetmiyorum. bendeki biraz yönlendirme eksiği. bana özelden yazarak tam olarak neler yapmam gerektiğini ve yöntem belirtirseniz minnettar kalırım. benim durumumdaki en büyük pay korku sanırım. lütfen biraz cesaret verin ve yöntem öğretin

yasadigin korku bence vajinismusun belirtisi cunku bizde ayni seyleri yasadik.ayni korkulari.bide 5 sene hep kendini saklamissin o gece icin ve beyin de bunu boyle kabul etmis aynen bizim beyinlerimiz gibi.yapman gereken egzersizlere baslamak.once serce parmaginla dene.parmagina prezervatif gecir.uzerine de jel sür.derin nefes al nefesini verirken yavasca parmagini sokmaya calis.sonra bunu rahatca yapabilecek duruma gelince diger parmaklarinla da dene.en son olarakda iki parmak denemen lagzim.parmaklari soktugunda icerde git gel yapmaya calis.yavasca parmaklarini oynatmaya calis.egzeriszler bu sekilde anlamadigin yer varsa sor gene.ama ilk olarak bunlari yapmadan once vajinani tani aynayla bak incele.
bunlari rahatca yapabildigin zaman pe...is denemesine gececeksin.

merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bu topiğe giremiyordum bugün bakmak istedim ve gördüğüm liste gülümsememe neden oldu, benim zamanımda vaji olan nerdeyse tüm arkadaşlar suan hamile ne güzel şeyler olmuş burda,allah tamamına erdirsin sağlıcakla bebişlerinizi kucagınıza almanızı nasip etsin inşallah. bende bu site sayesinde vaji konusunda birçok şeyi atlattım çok şükür vajiden geriye eser kalmadı... hamileydim ancak 1.5 ay önce bebeğimi kaybettim...ama ümitler her zaman devam ediyo en kısa zamanda yeniden hamiş olucam inşallah. yeni katılan arkadaşlar sakııın olumsuzluga kapılmayın hiç anlamadıgınız bi anda vajiden kurtuluyosunuz, hepinize başarılar dilerim çalışmalarınızda.allah yardımcınız olsun.

cananx doktorun verdı aparat nasıl bı sey bende korkuyom

canım 3 boy aparat sanırım dilatör deniliyomuş onlara. ilk aparat kauçuktan en küçüğü. diğerleri kalınlaşarak devam ediyo ve sert bir maddeden yapılmış ilki gibi yumuşak değil. son aparat p...s boyutundan bile büyük. onu yapınca zaten p...s çok rahat oluyo

kızlar eğer bunu tek başınıza çözemiyosun bir doktordan yardım almanızı şiddetle öneririm. kaybedilen hergün için çok ama çok üzülüyorum.zaman çabuk geçiyor göz açıp kapayana kadar bakmışım ki 3 yıllık evliyim ve ortada bişey yok. kendi kendime yapamayacağımı kabullendim e yaşımda geçiyodu çocuk için gözümü kararttım prayı toparladım ve doğru doktora gittim.keşke en baştan bunu yapsaydım diyorum. benden size tavsiye

"yasadigin korku bence vajinismusun belirtisi cunku bizde ayni seyleri yasadik.ayni korkulari.bide 5 sene hep kendini saklamissin o gece icin ve beyin de bunu boyle kabul etmis aynen bizim beyinlerimiz gibi.yapman gereken egzersizlere baslamak.once serce parmaginla dene.parmagina prezervatif gecir.uzerine de jel sür.derin nefes al nefesini verirken yavasca parmagini sokmaya calis.sonra bunu rahatca yapabilecek duruma gelince diger parmaklarinla da dene.en son olarakda iki parmak denemen lagzim.parmaklari soktugunda icerde git gel yapmaya calis.yavasca parmaklarini oynatmaya calis.egzeriszler bu sekilde anlamadigin yer varsa sor gene.ama ilk olarak bunlari yapmadan once vajinani tani aynayla bak incele.
bunlari rahatca yapabildigin zaman pe...is denemesine gececeksin." ecrin ecrin.

verdiğin bilgiler için teşekkürler. ama okurken bile içim kalktı. yapamam ben bunları. başka bi yöntemi yok mu?

ilk okudugumda benimde içim kalktı doktora gittim aynı şeyleri söyledi yıkıldım hastanenin bahçesinde oturdum nası ağlıyorum :84:yapamam nası yaparım diye düşündükçe başım dönüyo bayılcak gibi oluyodum parmak egzersizini duyunca psikolojim hepten alt üst oldu jelleride aldım ama yapmadım yapmak istemedim parmakla hiç yapamam dedim pe..s daha rahat olur die düsündm burayıda takip ettim okudum yazılanları hep bisüre bıraktım vajiyide düşünmedim hiç tekrar ugradım okudum 2 gün önce başladm egzersize karar verdim ilk gün kasınca açılan deligi fark ettim bilmiyodum orası oldugunu şaşırdım dünde işaret parmak bir bogum oldu heycandan ölcek gibiydim ve bi başladınmı inan bırakmak istemiyosun kendine güven geliyo ve ben inanıyorumki olucak kesinlikle başarıcaz yanni er yada geç sende hazır hissedince başla acelede etme relax

mis figo sen ne durumdasın peki özetlermsn kısaca

valla canım ozetle bende yeni evliyim :) es parmagında sorun yok nedense hersey yolunda 3. boguma kadar rahat bi şekilde oluyo . ama ben kendim hç denemedim reglim bitince dusunuyorum ama korkuyorum. sadece es parmagında korkum azalıo :) genelde millet onu yapamaz bende tersi ..esas denemede yarısına kadar hissettim bende sanki tamamı gibi geldi ama degilmiş bole bi basınc falan oldu resmen ama acı yoktu hiç bi şekilde acı olmadıgını kabullendim ama niyeyse hala korkum var ama bu korku acıyacak diye degil korkumdan korkuyorum :) bide kesinle bu bi geciktirme hastalıgı insan eside guzel yaklastıkca sanki dahada rahat oluyo ve geciktiriyo gbi ama yanlıs tabi uzerine gitmedikce olmayacagını farkettim.. ve dedigim gibi acı olmadıgını biliyorum. ben sıkı bi şekilde 1 haftaegzersizle yenmek istiyorum ramazana kadar. hedef koydum kendime insallahhh
.buranın destegi cok.. bende simdi okuyorum yeni evlileri falan aynı benim gibi ben 2 aylıgıma am 23. gunumu 24. gunumu hepsini hatırlıyom tabiki ve huzunlerimi.. bu cok yıpratıcı oluyo biz kendi kendimizi mahvediyoruz aslnda birde ben yapamam ne itici parmak falan diyodum bende.. :83: ki hala henuz denemedim ama esimin yapacagını duysam hayatta olmaz olurum derdim ama bi baktım oluvermiş o zman dedim o olduysa buda olur hadi bakalımd edim ve ozguvenim geldi. bu tamamaen olumlu dusunmekten geciomus kızlar. kendi dusuncelerimizi olumlulaştıralım olumsuz hiç bişi olmasın aklımızda.
gercerketn oradan cocuk cıkıyo yahu bi parmak mı girmicek yada bi p.s mi girmicek. onceki sayfaları okumanında cok yararı oluyo inananın cesaret için. tavsiye ederim kesinlikle. Birde bunu soylemek dogrumu bilmem ama hani bazen ozelden yazıosunuzya ben buna karsıyım aslında sonucta burada acıkcası alalen anlatıoz yani bazen dtayları ozelden donenle oldugunda bende bize niye anlatılmıyo diyom
işte boyle kızlar biraz ceasret. herkes yapıo sonucta. bizde yapacagız tamamen bizim elimizde :90:

sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…