• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Dilatör ya da parmak egzersizi yapmadan önce vajinanızı tanıyın. Aynanın karşısına geçip inceleyin o bölgeyi. Bu sırada hafif dokunuşlar yapın. Gevşeme ve nefes alma egzersizleri yapın. Kegel egzersizi de yaparak oranın genişlediğini görün.
Öncelikle vajinaya ve o bölgeye dokunmaya alıştırın kendinizi. Alışma süreniz size bağlı yani bunu ilk gün yapıp sonraki gün aparata da geçebilirsiniz ya da birkaç gününüzü alabilir dokunmaya alışmak.
İstikrarlı şekilde her gün çalışma yaparsanız üstesinden gelebilirisiniz 🌸
Ben aynada kendıme ılk defa baktım dedıgınız gevşetme sıkma germe olayını da yaptım ama bir açıklık goremedım benım sankı tamamen kapalı oram hıcbır açıklık yok herkes dıyor ki orası açık delik var içi boş ama ben goremıyorum gormedıgım ıcın de zaten parmak falan sıkamıyorum zaten açık olmasa ordan adet kanı gelmez veya idrar yapamayız ama ben hıcbırsey görmüyorum oda benı etkılıyor

Ben aynada kendıme ılk defa baktım dedıgınız gevşetme sıkma germe olayını da yaptım ama bir açıklık goremedım benım sankı tamamen kapalı oram hıcbır açıklık yok herkes dıyor ki orası açık delik var içi boş ama ben goremıyorum gormedıgım ıcın de zaten parmak falan sıkamıyorum zaten açık olmasa ordan adet kanı gelmez veya idrar yapamayız ama ben hıcbırsey görmüyorum oda benı etkılıyor
Vajina girişi ile idrar çıkışı farklı yerler. Vajina girişi aşağıda. Ikınınca açılacaktır giriş kısmı

Vajina girişi ile idrar çıkışı farklı yerler. Vajina girişi aşağıda. Ikınınca açılacaktır giriş kısmı
Ben şuan bakireyim aynanın karşısına geçsem ılınınca azıcık da olsa açılma görür müyüm ? Emin olun ben onu bile bilmiyormusum ben idrar yapılan yerden yapılıyor sanıyordum resımlere bakıyorum internetten onu bıle anlamıyorum 😖

Gerçekten idrar yapılan yerle vajına gırısı farklı mı ? Ben bu zamana kadar bunu bıle bılmıyordum ne kadar yabancıymışım meğer vücuduma
Öncelikle vücudu tanımakla başlayın. Klitoris masajı da yapın haz almaya çalışın. Sonraki aşamalarda tercihinize göre dilatör ya da parmak egzersizine geçin. Bu süreçte doktor bana eşimle deneme yasağı vermişti. Tüm aşamalar bittikten sonra eş ile denemeye geçin.

Back