• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba, öncelikle önyargılarınızla işe başlamalısınız.. doktorlar para tuzağı değildir alanında çok başarılı vajinismus konusunda uzman kişiler var, bu yolla yenen binlerce kadın var. Mesela ben bu konuda uzmanlaşmış bir psikologdan terapi aldım. Sen zaten parmak sokturcaklar yapamıyorum diye kafanda sabitlemişsin bu fikri. Terapi sürecinde parmak egzersizi aşamasına kadar bu psikolog seni zihin olarak hazırlıyor zaten. İlk seansda parmak sokacaksın demiyor. Vajinanın anotomisini anlatıyor, gerekirse bunu hem görsel hem maket üzerinde anlatıyor. En azından benim gittiğim psikologla böyle başladım, tedavi kişiyr özeldir.
Kesinlikle önyargılarını kır, iyice araştır ve uzman desteği al sana tavsiyem.Verdiğin cevaplardan anladığım kadarıyla evde kendi kendine çözmen epey zor olabilir ve bu süreç seni çok yıpratabilir.
Merhaba beni çok iyi anlamışsınız bana ulaşabılırmısınız lütfen

Benim tedavim bitti , bugün ilk birleşmemizdi fakat yine olmadı. Kendimi malesef bacaklarımı kasarak onun ilerlemesini engelledim. Yarın tekrar deneyeceğiz ama inanın ne yapacağım nasıl aklım almıyor. Nasıl bir pozisyon almamız lazım bilemiyorum hiç iyi değilim
Nasıl bir tedavi yöntemi gördünüz
Pek çoğumuz bu egzersizleri yaparken bakireydik. Kızlık zarı denilen yapı vajinayı komple kapatan bişey değildir. Bazı nadir durumlar hariç gayet esnek ve pnis geçecek kadar açıklık vardır. Size tavsiyem öncesinde eğer yaptırmadıysanız kadın doğum doktoruna gidip anatomik bir sorun olup olmadığını öğrenmeniz. Sonrasında evde kendiniz dilatör edinip başlayabilirsiniz yapamazsanız da mutlaka vakit kaybetmeden doktora gitmelisiniz.Bize ait olan organımızı tanımıyoruz ne yazık ki bende bakamazdım aynada bile dokunamazdım hepsi geçti çok şükür 😊
siz nasıl atlattınız lütfen bana anlatırmısınız

Ben şimdi doktora gıdecegım ve ılk defa alttan muayene olacağım umarım benim canım da seni ki gibi acımaz ki eşer acırsa bende çok daha fazla tramva etkisi yaratır
Her doktor o şekilde muayene etmiyor. En son gittiğim doktor iç dudakları açıp öyle baktı, yani bir şey itmedi içeri.
İnşallah anlayışlı ve iyi bir doktora denk gelirsin 🌸

Her doktor o şekilde muayene etmiyor. En son gittiğim doktor iç dudakları açıp öyle baktı, yani bir şey itmedi içeri.
İnşallah anlayışlı ve iyi bir doktora denk gelirsin 🌸
Umarım sırf böyle rahat olmadı açısından özel hastaneye randevu aldım ben zaten pıskolojık kayak oraya bişey girecek diye ödüm kopuyor yani bırakın parmak sokmayı dokunmayı içine birşey girecek birşey değecek diye aklım çıkıyor

Umarım sırf böyle rahat olmadı açısından özel hastaneye randevu aldım ben zaten pıskolojık kayak oraya bişey girecek diye ödüm kopuyor yani bırakın parmak sokmayı dokunmayı içine birşey girecek birşey değecek diye aklım çıkıyor
Ne yapacağımı bılmıyorum en kötü vajınısmus doktoruma yani uyusturun siz yapın genişletin diycem çünkü başka türlü yenemıyorum

Nasıl bir tedavi yöntemi gördünüz

siz nasıl atlattınız lütfen bana anlatırmısınız
Benim durumumda aynıydı aklım giderdi oraya bişey gircek falan diye aynada bakamazdım sırf ilişki denemeyelim diye türlü bahaneler arardım en sonunda doktorda buldum çözümü. Çünkü kendim yapmaya cesaretim yoktu. Vajinismus üzerine eğitimi olan bir kadın doğum doktoruna gittim ilk muayenemi de orda oldum tedavimide. Parmak egzersizi yaparak 4 seansta kurtuldum. İlk olarak beni korkularımdan kurtarmak için konuştu resmen terapi yaptı diyebilirim. Sonrasında ayna egzersizi dediğimiz inceleme yaptırdı evde 1 hafta boyunca. Sonrasında da işaret parmağı ile başlayıp o şekilde ilerledik. İlk başta çok ağladım yapamadım işaret parmağımı yarım boğum anca yapabildim. Ama ertesi gün hepsini yaptım. Burda önemli olan pes etmeden çabalamak malesef bekledikçe sadece zaman geçiyor vajinismus yerinde duruyo. O yüzden ertelemeden evde ya da doktorla üzerine gidin. Bizde elimizden geldiğince yardım ederiz 🌸

Ne yapacağımı bılmıyorum en kötü vajınısmus doktoruma yani uyusturun siz yapın genişletin diycem çünkü başka türlü yenemıyorum
hangi şehirde yaşıyorsunuz? ankara'da reyyan hoca var alanında gerçekten çok iyi ben de ağır bir vakaydım onunla yendim kendisine duacıyım her zaman

Back