Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Olmuyor ya olmuyor kafayı yiyeceğim denemek istedim sadece denemek istedim alışmak için parmağımı nereye ittireceğimi bile bilemiyorum sanki daha üst iki dudak arasıdna gel git oluyor sadece itiyorum girilmiş gibi hissetmiyorum derin nefes alıp vererek denedim sanki içeriyi oyuyor gibi yapsam tırnağım tahriş edecek gibi çok moralim bozuk çok 😭😭😭😭

Olmuyor ya olmuyor kafayı yiyeceğim denemek istedim sadece denemek istedim alışmak için parmağımı nereye ittireceğimi bile bilemiyorum sanki daha üst iki dudak arasıdna gel git oluyor sadece itiyorum girilmiş gibi hissetmiyorum derin nefes alıp vererek denedim sanki içeriyi oyuyor gibi yapsam tırnağım tahriş edecek gibi çok moralim bozuk çok 😭😭😭😭
Bence ilk baş parmakla değilde nefes kas egzersizi yapmak gerekiyor ondan sonra ona geçmek lazım bence kendimizi rahatlatmamız lazım

Ne yaptın

Ben yalnız çalışma yaptım. Eşli denemede başarılı oldum a

ma denemede başarılı olmasaydık dilatörleri eşime yaptıracaktım
Eşiniz size baskı uyguluyor mu benim eşim biraz baskıcı hemen olsun istiyo bir yandan da beni m için uğraşıyor ne desem ikna oluyo ama onun da isteği bu anlıyorum da beni anlamıyor diye kendimi çok yalnız hissediyorum

Eşiniz size baskı uyguluyor mu benim eşim biraz baskıcı hemen olsun istiyo bir yandan da beni m için uğraşıyor ne desem ikna oluyo ama onun da isteği bu anlıyorum da beni anlamıyor diye kendimi çok yalnız hissediyorum
Benimki uygulamıyordu çok rahattı bu konuda bana da takılma olur bir gün diyordu. Her insanın huyu farklı tabi, sabrına ihtiyacınız varsa bunu dile getirin. Bu şekilde stresten daha çok yapamıyorum deyin sıksın kendini biraz.

Benimki uygulamıyordu çok rahattı bu konuda bana da takılma olur bir gün diyordu. Her insanın huyu farklı tabi, sabrına ihtiyacınız varsa bunu dile getirin. Bu şekilde stresten daha çok yapamıyorum deyin sıksın kendini biraz.
Söylüyorum da işte de aşırı stres oluyorum iş başlamadan olmasınu istiyor otel çalişanıyız otel açılıncs sıkıntı olur zaman olmaz diye belki acele ediyor

Evet maalesef🥺🥺🥺

güzel yorumunuz için çok teşekkürler peki aynaya bakmadan parmağımızı yatay bir şekilde iterekten sırt üstü yatış pozisyonda yapabilir miyiz yani tırnak vs sürtüp tahriş olma ihtimali var mıdır
Tabi sırt üstü yatıp bacakları olabildiğince açtıktan sonra parmağın dimdik değil hafif yukarı eğimli çentik olacak sekilde (çünkü vajina girişi böyle) derin nefes alıp verirken parmağı itebilirsin, bekle tamamını sokmak zorunda değilsin bu sekilde adım adım ilerleyebilirsin. Ben tırnağımı kısaltıyordum batıp irite etmesin diye protez falan varsa batabilir

Ne zaman yendin kendini nasıl rahatlattın
Tam tarih veremem ama bir süredir penisin üzerine oturma egzersizi yapıyoruz, başını kolay aldım sonra zardan geçirirken zorlandım ona alıştım derken şuan tam ilişki yasamaya alışmaya çalışıyorum. Heyecanlanıyorum hala
Herkesin derecesi farklı, ben çok umutsuzluk yaşadım ama minik minik ilerledim hep çok şükür,pes etmedim

Arkadaşlar evde kendi egzersiz yapacak olanlar için bi hatırlatma yapmak istedim. Başlamadan önce mutlaka kadın doğum doktoruna gidip dış muayene yaptırın. Sonrasında ilk hafta kendinizi incelemek ve tanımak için ayna karşısında vakit geçirin. Vajina incelemesi yapın nefes ve kegel egzersizi ile orda yaşanan değişimleri keşfedin. Sonrasında kendinize ilerleyeceğiniz yöntemi seçin parmak ya da dilatör egzersizi. Her gün mutlaka en az yarım saat çalışın. İlk başlarda olmayabilir sorun değil pes etmeden devam edin ucu bile olsa başarıdır asla küçümsemeyin. İlk aparatı ya da parmağı yaptıktan sonra bir süre daha onunla çalışmaya devam edin,diğer boya geçmeden iyice alışmış olmanız gerekir. Bu arada egzersiz yapacağınız ortamı kendinize göre güzelleştirin bu size iyi gelecektir .(ben mum falan yakıp müzik eşliğinde çalışırdım) bu sayede sadece egzersize odaklanmamış olursunuz. Ve mümkünse bu süreçte eşli deneme yapmayın ama eşinizden de komple uzaklaşmayın ☺ ilerlemeniz hızlı olmak zorunda değil yavaş ve emin adımlarla devam edin sonunda başaracaksınız kendinize inanın 🥰

Bende parmak egzersizi ile yendim doktor eşliğinde. İlk parmak egzersizi yapacağım gün sadece 1 boğum yapsan yeter demişti doktor. Bende aynı senin gibi ayna karşısında yapmaya çalıştım ama cesaret edemedim ucunu bile yaptım sayılmaz sonra ağladım falan bıraktım ☺ ertesi gün yine aynı şekilde geçtim ayna karşısına yarı uzanır şekilde önce kegel ve nefes egzersizi yaptım sonra bolca jelledim parmağımı bide müzik açtım kendime ona eşlik ederken hafif hafif ilerlettim. Yine korktum biraz ama geri çekmedim pes etmedim ve o gün yarım saat süren egzersizde işaret parmağımı yapabildim. Pes etmemek ve takıldığın yerde hemen çekmemek çok önemli acı yok kırmızı yok orası kaslardan sonra tamamıyla boşluk ☺ sadece egzersize odaklanma dizi film falan izleyerek daha rahat ve keyifli hale getirebilirsin 🌸
Merhaba bana yardımcı olabilir misiniz rica etsem bugün ilk denememdi serçe parmağıma dezenfekte edip prezervatif geçirdim ve güzelce yağladım, ama ben öncesinde klitorisi dokunmadan direk denemeye çalıştım doğal olarak ıslanmadan ve tabi ki yapamadım ağladım vücudum buz kesti tir tir titredim ama çabalamaya devam edeceğim daha önce hiç bakmamıştım bile şuan ilk günümde alıştım orayı görmeye bana özelden yazabilir misiniz lütfen

Merhaba az evvel ayna karşısında bacaklarıma karnıma doğru dikip çekerek ve açarak denedim
Parmağıma prezr geçirip güzelce yağladım fakat bedenim acayip buz kesti titreme aldı ilk denememde beceremedim orayı sanki elle de destlemem gerekiyor yani iki yandan elle de açmam gerekiyor fakat öyle olsa parmak ile nasıl deneyeceğim dedim böyle olmayacak kalem ile denedim serçe parmaktan da ince yine yapamadım ben öncesinde hiç kegel ve nefes egzersizi de yapmadım ilk denememde beceremeyince iyixe moralim bozuldu ağladım bi süre tekrar parmakla deneyeyim dedim vücudum buz kesiyor donuyorum tekrar denedim parmakla olmuyor yapamadım odaklandığım şey sadece parmağımı oraya girdirmek ondan mı yapamadım anlamadım ana bırakıp kendimi zevk almayı düşünmedim aceleciyim ilk denemem de yorumlardan ümitlenip zaten orası bir delik parmağımı güzelce yağlar iterim ve girer diye düşündüm başaramadım yapamadım üzgünüm moralsizim mutsuzum, ama bir yanım denemekten vazgeçmeyeceğimi söylüyor vazgeçmeyeceğim ama her denediğimde aynı başarısızlık ile karşılaşırsam napacağım bilmiyorum

Merhaba az evvel ayna karşısında bacaklarıma karnıma doğru dikip çekerek ve açarak denedim
Parmağıma prezr geçirip güzelce yağladım fakat bedenim acayip buz kesti titreme aldı ilk denememde beceremedim orayı sanki elle de destlemem gerekiyor yani iki yandan elle de açmam gerekiyor fakat öyle olsa parmak ile nasıl deneyeceğim dedim böyle olmayacak kalem ile denedim serçe parmaktan da ince yine yapamadım ben öncesinde hiç kegel ve nefes egzersizi de yapmadım ilk denememde beceremeyince iyixe moralim bozuldu ağladım bi süre tekrar parmakla deneyeyim dedim vücudum buz kesiyor donuyorum tekrar denedim parmakla olmuyor yapamadım odaklandığım şey sadece parmağımı oraya girdirmek ondan mı yapamadım anlamadım ana bırakıp kendimi zevk almayı düşünmedim aceleciyim ilk denemem de yorumlardan ümitlenip zaten orası bir delik parmağımı güzelce yağlar iterim ve girer diye düşündüm başaramadım yapamadım üzgünüm moralsizim mutsuzum, ama bir yanım denemekten vazgeçmeyeceğimi söylüyor vazgeçmeyeceğim ama her denediğimde aynı başarısızlık ile karşılaşırsam napacağım bilmiyorum
Öncesinde içine sokmayı denemek yerine aynadan sadece bakıp dışına dokunsan daha iyi olabilir. Öncelikle görüntüsünden bile korktuğun bir organını sadece tanı, iki yana ellerinle gerdir mesela o şekilde bak. Ikındığında oradaki hareketliliği izle etrafında parmağını gezdir. İyice buna alıştıktan sonra parmak egzersizleri yapabilirsin.

Öncesinde içine sokmayı denemek yerine aynadan sadece bakıp dışına dokunsan daha iyi olabilir. Öncelikle görüntüsünden bile korktuğun bir organını sadece tanı, iki yana ellerinle gerdir mesela o şekilde bak. Ikındığında oradaki hareketliliği izle etrafında parmağını gezdir. İyice buna alıştıktan sonra parmak egzersizleri yapabilirsin.
Tamam yarın bunu deneyeceğim yada akşam

Back
X