- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #254.961
Lütfen çok sevinirim siz vajinimus hastasimiydinixHiç muayene oldunuz mu? Önce bir vajinusmus konusunda uzman kadın hastalıkları doktoruna gidip muayene olun. Sonra dilator set sipariş edin. Doğru nefes almayı ve kegel egzersizlerini öğrenmeniz gerekiyor size anlatırız.
Merhaba, hoş geldin canım. Öncelikle sakinleş, şöyle deriiiin bir nefes al. Yalnız değilsin, burada sana destek ve yardımcı olacağız. Bu durumu yaşayan ne kadar çok kadın olduğunu bu sayfaları okudukça göreceksin. İlk adım olarak vajinismus ile ilgili bir kadın doğum doktoruna gidip fizyolojik bir durum olamadığından emin olman. Sonrasında dilatör set sipariş et, biz buradayız. Sana yardımcı olacağız. Hiç endişelenme.Şuan hicbi asamadayim galiba
Ben hiç kalça hareketi yapmadım henüz ama kalçanın altına ince bir yastık koymak ilk başlarda çok rahat ettirmişti beni.Evet bu cok ise yarıyor bencede. Hafif hafif yukarı aşağı bel kalça hareketleri yapmak.
Kuzum o ses gelen yeri mi gecemedin aslnda ses gelince geçmiş gibi oluyo o an orda bekle ve açılir o kıtlama sesi zamanla geçiyorNefes kegel parmak ezgersizi dilator o kadar çok şey denedim ki deniyorum da hala ama niye bir türlü olmuyor bilmiyorum sanki
Aparat aslında 3 de bıraktım yapamıyorum diye parmağa geçtim onda daha iyiydim sonra da penis aşamasına geçtim aylardır yarısını alabiliyorum
Evet öyleydim. Siz de atlaticaksinizLütfen çok sevinirim siz vajinimus hastasimiydinix
Kendi kendini motive et bak buradaki herkes bir şeyler yapmak için uğraşıyor emek olmadan yemek olmuyor çabalaman lazım sanki bu senin sorumluluğun ödevinmiş gibi düşün hedefe daha kolay ulaşırsın ve bu sayfalardan geriye doğru git bak herkes bir şeyler yazdı çok kıymetli bilgiler var yaparsın Allahın izniyleArkadaslar yenenleri gorunce cok mutlu oluyorum keske bende yenebilsem buraya yendigimi yazabilsemHic umudum yok benim gecen gun baslamist sonra araya adet girdi yarin gene basliycam dilatorle calismaya en kucugunu bile sokamiyorum oraya insallah Allahim yardim eder
Canım hiç umudunu kaybetme ben yaptıysam gerçekten herkes yapar . İlk bende kesinlikle 1.yi sokamamıştım hatta 2 haftamı aldı onu anlayıp oraya yerleştirmem. Ama sakın pes etme . Ben vajinama dokunamıyordum bile dokunduğumda panik atak geçirdim düşün .zaten en çok 1. Yi sokarken uğraşıyorsun sonrası daha rahat oluyor İnan ki. Çünkü orayı keşfetmiş oluyorsun . Ben 2 ayda yeni eşli denemeye geçtim . Kendine zaman ver hiç acele etme canım . Yeter ki en güzel şekilde olsun .Arkadaslar yenenleri gorunce cok mutlu oluyorum keske bende yenebilsem buraya yendigimi yazabilsemHic umudum yok benim gecen gun baslamist sonra araya adet girdi yarin gene basliycam dilatorle calismaya en kucugunu bile sokamiyorum oraya insallah Allahim yardim eder
Canim kaşınti var mi? Kaşınti yoksa mantar olmasi imkansiz diye biliyorum.Merhaba kizlar, sanirim yogun bebe yagi kullanimk sebebi ile mantar gibi birsey oldu bende bu sebeple bugun doktora gittim. Vajinismusu da soyledim tabi, aparat yaptigimk fln. Kadin muayene etti bakti ve bana sen herhalde aparatlari sokamiyorsun cunku kizlik zarin oldugu gibi duruyor dedi. Hic kanama fln oldu mu dedi, 2. Aparattayim daha ve henuz olmadigini soyledim. Bu bilgi dogru mu? Aparatlari yapinca kizlik zari gidiyor mu? Ve bana, kizlik zarimin vajina girisinin 3te 2sini kapladigini kalin oldugunu , bunu ameliyatla almayi onerdi, o zaman kolay olur dedi. Bana cok dogru gibi gelmedi soyledikleri. Ne diyorsunuz ?
Kadinlarda cok fazla akinti sekli oluyor. Yumurtlama akintisi, islanma akintisi vb... O yuzdsn brnce mantar diyebilmek icin gecistirmeyen, iyi inceleme yapan bi doktora gorunmek lazimArtik canima tak etti yani, su mantar ilaci bitsin haftaya uyusturucu spreyi sikip olumune denemeye karar verdim.
Burda aparat kullanan kimsede kanama olmadi benim bildigim. Kontrollu , kaygan ve yavas soktugumuz icin kanama olmuyor diye biliyorum ben de. Beni umutsuzluga surukledi. Sokamiyorsun herhalde ve kizlik zarin vajina girisinin cogunu kapatiyor diyerek. Ben nu soyleneni takmadan devam edecegimCanim kaşınti var mi? Kaşınti yoksa mantar olmasi imkansiz diye biliyorum.
Kizlik zari olayinda da dilatotler orayi yavas yavas açıyor esneterek, o yuzden kanama olmamasi cok normal seklinde soylenmisti bana. Kizlik zari alma onerisinin de dogru oldugunu hic sanmiyorum. Maalesef bence doktorlarin bazen ya vajinusmus konusunda bilgisiz olduklarindan ya da para kazanmak icin boyle seyler onerebiliyorlar diye dusunuyorum
Benim de ilk gittiğim doktor aynı şeyi söylemişti bana senin hymenin kalın bu yüzden olmuyor diye. Ama şöyle ki biz hiç o raddeye gelemiyorduk ki hani ben eşime izin veripte olmaması gibi bir şey söz konusu değildi Eminim ben de aldırmış olsaydım gene yapamazdım çünkü bu tamamen fizyolojik değil psikolojik bir sıkıntı tamam fizyolojik olup sorunu olup da aşanlar var ama bendekinin öyle olduğunu düşünmüyorumMerhaba kizlar, sanirim yogun bebe yagi kullanimk sebebi ile mantar gibi birsey oldu bende bu sebeple bugun doktora gittim. Vajinismusu da soyledim tabi, aparat yaptigimk fln. Kadin muayene etti bakti ve bana sen herhalde aparatlari sokamiyorsun cunku kizlik zarin oldugu gibi duruyor dedi. Hic kanama fln oldu mu dedi, 2. Aparattayim daha ve henuz olmadigini soyledim. Bu bilgi dogru mu? Aparatlari yapinca kizlik zari gidiyor mu? Ve bana, kizlik zarimin vajina girisinin 3te 2sini kapladigini kalin oldugunu , bunu ameliyatla almayi onerdi, o zaman kolay olur dedi. Bana cok dogru gibi gelmedi soyledikleri. Ne diyorsunuz ?
Ben de sorunumun bu oldugunu dusunmuyorum. 2. Aparatin yarisindan cogunu sokuyorum, hymen hemen vajina girisindeymis zaten oyle dedi, o zaman aparat hic girmezdi zaten degil mi? Su cumlesi de yanlis geldi bana, sen herhalde aparatlari sokamiyorsun cunku kizlik zarin oldugu gibi duruyor! Bu dogru bir cumle mj simdi?Benim de ilk gittiğim doktor aynı şeyi söylemişti bana senin hymenin kalın bu yüzden olmuyor diye. Ama şöyle ki biz hiç o raddeye gelemiyorduk ki hani ben eşime izin veripte olmaması gibi bir şey söz konusu değildi Eminim ben de aldırmış olsaydım gene yapamazdım çünkü bu tamamen fizyolojik değil psikolojik bir sıkıntı tamam fizyolojik olup sorunu olup da aşanlar var ama bendekinin öyle olduğunu düşünmüyorum
Aparatla Egzersiz yapanların illa kanaması olacak diye bir şey yok bu yapısal bir durum benim dördüncü aparat da biraz lekelenmem olmuştu
Herkesin kızlık zarı dediğimiz yapısı farklı, yeterli esneme, ıslaklık vs olursa zaten kızlık zarı esneme özelliği olan bir yapı. Kanama olmaması sorun değil hatta çok da normal. Doktorun dediği gibi aldirsan bile vajinismus çözülmüyor çünkü başlı başına fizyolojik değil aksine psikolojik temelli olduğu için. Başka bir doktora daha görünebilirsin. Bir de doktorum bana bebe yağı, vazelin vs tarzı şeylerin vajina florasını bozabilecegini ve bunun da enfeksiyon vs gibi durumlara daha açık hale getireceğini söylemişti. Ya vajinal ultrason jeli veya kayganlaştırıcı tavsiye etmişti. Bir de aparatların hijyenini iyi sagladigindan emin ol. Ne olur ne olmaz.Merhaba kizlar, sanirim yogun bebe yagi kullanimk sebebi ile mantar gibi birsey oldu bende bu sebeple bugun doktora gittim. Vajinismusu da soyledim tabi, aparat yaptigimk fln. Kadin muayene etti bakti ve bana sen herhalde aparatlari sokamiyorsun cunku kizlik zarin oldugu gibi duruyor dedi. Hic kanama fln oldu mu dedi, 2. Aparattayim daha ve henuz olmadigini soyledim. Bu bilgi dogru mu? Aparatlari yapinca kizlik zari gidiyor mu? Ve bana, kizlik zarimin vajina girisinin 3te 2sini kapladigini kalin oldugunu , bunu ameliyatla almayi onerdi, o zaman kolay olur dedi. Bana cok dogru gibi gelmedi soyledikleri. Ne diyorsunuz ?
Evet bence de yanlış bir cümle kurmuş Hatta ben de orada doktora ben de sağlık personeliyim ama benim sorunum bu değil diye söyledim hayır onu alırsak sorun kalmaz dedi bu yaklaşım beni ondan uzaklaştırdı aparata yöneldim ve yendimBen de sorunumun bu oldugunu dusunmuyorum. 2. Aparatin yarisindan cogunu sokuyorum, hymen hemen vajina girisindeymis zaten oyle dedi, o zaman aparat hic girmezdi zaten degil mi? Su cumlesi de yanlis geldi bana, sen herhalde aparatlari sokamiyorsun cunku kizlik zarin oldugu gibi duruyor! Bu dogru bir cumle mj simdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?