Aleykumselam. Ben boyle özel bir durumun ulu orta konuşulması taraftarı değilim. Hee olur da çiftler çaresiz kalır ve ailelere:"Nolur bize yardım edin." diye danisirlar ama yardım edecek aile de önemli tabi. Daha geçen gün dedim eşime:"Kendi kendimize yenmekle uğraşmak yerine ailelerimize danissaydik belki de çoktan hallolmuştu." Çünkü tahminimce aileler böyle bı sorun olduğunu ogrendileri an hemen dr.a yönlendiririrlerdi, bizse boşa çabaladık durduk kendimizi yorduk. Eşler bu dönemde birbirlerini çok yıpratıyorlar. İster istemez kötü sahneler yaşanıyor. Ben onun farkına vardığımda kendimi dizginledim ve çok şükür şuan daha iyiyiz(benim arada olan ağlama nöbetlerimi saymazsak tabi). Durumunu tahmin edebiliyorum. İkinizin de sinirleri yıprandı ve evde en ufak şeyden sorun çıkıyor. Tavsiyem; kendin deneyip yapamadıysan Dr arayışına gir artık bı yerden başla derim. Hatta birlikte başlayalım. Tahmini iki aylık maaşın gidecek, gitsin çok mu önemli! Yeterki hallolsun ve bir evlilik kurtulsun

Merhabalar, Diyarbakır'da ya da yakın illerde vajinismus tedavisi için önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Bende 1 yil yasadim bu hastalik tamamen psikolojik sizinle ayni sehirde degilim yardimci olamam ama sehrinizdeki Üniversite hastanelerinde cinsel fonksiyon bozuklugu poliklinigine gidip yardim alabilirsiniz 2 seansta hallolmustu
Cesad cised gibi sayfalara bakin her sehrin bilgileri mevcut

Arkadaşlar nerde kaldığınızı ne kadar ileri gittiğiniz yazın yardımcı olmaya çalışalım bende yendim ve uyuşturucu sprey bile kullanmadım benim içinde çok zordu hiç bir zaman yenecegimi düşünmuyordum bile

Merhabalar, Diyarbakır'da ya da yakın illerde vajinismus tedavisi için önerebileceğiniz bir doktor var mı?
Şanlıurfadayım bende şimdi bir oğlum var dedikleri gibi olay doktorluk değil kesinlikle bakmadığım denemediğim yol kalmadı. Sonuç olarak kendim tek başıma yendim. Eşime sadece yanındayım demekle kaldı. Olay korkunu yenecek cesareti toplamakta. Burada uzun uzun yazan arkadaşlar var ve bende elimden geldiğince yardımcı olurum doktorun yaptığı pek bir iş yok Kİ doktora da gitmiş biri olarak konuşuyorum.

Hangi doktora gittiniz merak ediyorum ve nasıl bı tedavi uyguladı? Ayaküstü iki kelime söyleyip gondermez herhalde eve. Ben birinin uygulaması olmadan yenecegimi düşünmüyorum, o yüzden artık ertemelek istemiyorum bunu. Yöntemleri, neler yapmam gerektiğini ben zaten ezberledim artık ama onu kendime uygulama kısmında sorun yasiyorum. Onun için de evet doktora ihtiyacım var.

Gidin tabi doktorada kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz. Ben Şanlıurfa’ya tayin sebebi ile geldim öncelikle burada bi doktora gitmedim. Kendi memleketimde bir doktor vardı bu konu üzerinde bir çok kişiye yardım etmiş biri. Öncelikle gittim bi tanıdı beni sorunumu söyledi falan sonra kendisi muayene odasına aldı alttan kontrol etmek istedi her hangi bir problem var mı diye. Sonra olmadığına karar verdi ve ultrason tarzında uzun ince bir alete (vibratör gibi) jel sürüp iktirmemi istedi. Hem kontrol hemde hangi boyutta hasta olduğumu öğrenmek için yaptı. Fakat ben red ettim kendi parmağımı bile alamazken yada şekilde dokunamazken nasıl yaparım dedim. Neyse tamam dedi bana bir kğıt verdi bu kağıttaki herşeyi uygula dedi kendini tanı kendin parmağınla sonra eş ile falan filan bir hafta süre verdi. Yaptım ancak kendi parmağıma kadar geldim. Sonra tekrar muayene yapmak istedi hatta dedi birde ben parmakla deneyim dedi yapamadım alamadım. Sonra çıkıp eşime şunu söyledi beni alamıyorsa senin işin zor dedi ve bunu söylen kadın bir doktordu eşim ondan sonra tavrı ve konuşması çok farklı oldu. Sonrasında cesaretimi topladım eşim bana belli bi süre verdi malum. Sonrasında baktım olacağı yok kendim başladım ha bu arada psikoloğa da gittim. Acaba o türlü birşey mi diye:) ama İnan bana kimse senin ilgilendiğin gibi kendinle ilgilenmiyor hele bundan para alarak yapan insanlar daha da ilgilenmiyor. Para olarak görüp uzata bildikleri kadar uzatıyor. Benden sana tavsiye biran evvel harekete geç kendin yap yada doktor ama ben önermiyorum. Sen kendi elini oraya koyamazken doktorun eliyle müdahelesi pek zor oluyor. Tabi tercih senin.

Bende senin gibiydim arkadaşım ilk oldu sonra tekrar cesaret toplayamadı. Baya büyüttüm. Doktor, psikolog gibi seçenekleri denedikten sonra evde kendime aparat yaptım 3 boyutta. Bu arada doktorlar dildo öneriyor 4 tane aparatı var. Bu boyutları parmakla denemeyi geçtikten sonra aparat uygulayıp uygulatıyorlar. Boyutlarına göre. Ben onun yerine evde kendin kendime uygun şekilde aparat yaparak yavaş yavaş nefesimi kontrol ederek kayganlaştırıı ile denedim ve aparatla kendim evde 4 günde yendim. Şükür o kadar ay boşuna korkup denememişim. 9 ayımı aldı benim hastalıktan kurtulmak. Bu aşamada korkuyla beraber eşinizin size bakışı ve evlilikte attığınız o temel ister istemez pek sağlam olmuyor. O yüzden bence cesaretinizi toplayın. Şimdi bir çocuğum olmasına rağmen o kadar ayı keşke boşa harcamayıp korkumu yenip baştan yapsaydım herşeyi diyorum.
Ben 4aylık evliyim bir kez yapabildim ikincisi için bir cesaretim yok nabıcam

Kıyamam sana aynı şeyi bende yaşadım kaynana öğrendi o iş yüzünden altınlarıma kadar el koydu neler her tartışmada yüzüme vurdu. Sürekli hiç yoktan kavga çıkartıp sorunlar yaşatıyordu. Bir sürü şey en son boşanmaya kadar gitti tabi sonrasında araya bir sürü insan girdi falan uğraştık. Bu aşamada hocaya, doktora, psikoloğa kadar gittim :) sonunda kendin evde yendim. Ve şimdi keşke diyorum korkularımı yenseydim bunca çirkin şeyi yaşamayıp temellerimizi daha sağlam atsaydım.

Doktor konusunda şanssızlığınız olmuş maalesef. Eşinize dediklerinden belli değil mi zaten. Üstüne çok da çirkin şeyler yaşamışsınız başkalarının da bu sorunu öğrenmesinden sonra ama çok şükür ki yenmişsiniz ve bir evladınız var ne güzel Evet harekete geçmek lazım, dedikleri gibi gerçekten de erteleme hastalığı bu tamamen.

Herkesin yolu başkadır siz doktora ihtiyaç duyuyorsanız gidin doktor yapar dilatorleri. Hiç dokunamayalar bile yendi. Sizde insallah yeniceksiniz

Şükür ki eşim çok anlayışlı bu konuda bende burdan edindiğim bilgiyle sipariş verdim geldiği zaman Allah’ın izniyle deniyeceğim bende inşallah sizin gibi korktuğum şey bumuymus demeyi iple çekiyorum bana biraz bahsederken detaylı çok sevinirim allah razı olsun sizden

Evliliğimin 5 yılı vajinismus ile geçti ben ne kadar çaba gösterip aşmaya calistiysam eşim bı okadar ilgilenmedi destek olmadı tek başıma napabilirdim ki... Demem o ki eşinin ilgisi ve desteği çok önemli doktora git terapi al ama hepsi bı yere kadar sana yardımcı olacaktır bu işi bitirecek olan sen ve eşin korkularının üstüne git yapabilirsin en güzel yılların günlerin zehir olmasın. Ben dilator setle aştım çok faydasını gördüm tavsiye ederim.

Kısa da biz zaman değil ama aşmana sevindim Eşim destek oluyor aslında evet ama çözmekten ziyade birlikte ertelemeye başlayarak destek oluyor. Ya da kötü davranmıyor mesela, sağolsun alttan aldığı çok oldu ben vajinismustan dolayı minik krizler geçirdiğim dönemlerde. Ama ben ne kadar erteliyorsam o da o kadar erteliyor. Bunu birlikte kabullendik ve baktım ki çözüm üretmiyoruz, işte o yüzden artık doktor ile aşmaya karar verdim. Dilatör benlik değil maalesef, denedim olmadı ama teşekkürler yine de önerin için

Merhaba, o doktorun online tedavi seçeneği var mı acaba
Evet online de tedavi ediyor 3000 TL ücreti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…